WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris-83 wrote:Kredeczka brak czasu to wymóweczka
Ja pracuję, gotuję,sprzątam, psa mam wielkiego i na godzinne spacery z nim wychodzę. Do tego 2 razy w tygodniu pilates.
Wszystko można zorganizować trzeba tylko na 100% chcieć.
Ja wieczorem szykuje dla siebie i męża śniadanie, w pudełeczka do lodóweczki, a rano przed wyjściem z domu to "coś na szybko" przeważnie płatki -gryczane, owsiane, żytnie z owocami o niskim IG(polecam mieszankę kompotową z biedry ma właśnie takie owoce. Obiad jak szykujesz ze świeżych bądź mrożonych warzyw to zajmuje max 30 min - dojdziesz do perfekcji!Ja ci to mówię.
Nie powiem czasami padam na pysk. Każdy ma prawo do słabszego dnia i np.zeżarłam ptasie mleczko
Werka jutro popatrzę na te soki.Mój ulubiony to natka pietruszki z cytryną - wrzucam do miksera :-)Mój mąż jak widzi,że to pije wychodzi z pokoju -
nick nieaktualnyweronika86 wrote:natka polecam zebyc kontynoowala lkrecje i ocet...ale z octem trzeba byc skrupulatnym bo nie bedzie dzialal..lukrecja max 2 razy dziennie i tylko przez 10-14 dni, nie wolno jej pic non stop...na stymulacje dong quai.
Dzięki, a kiedy najlepiej zacząć lukrecję, przed czy po @? Spróbuje tak malutko zalewać i łykać szybko, a ile tego ziela łyżeczkę czy dwie? I octu jak dużo dziennie, póki co pije 2 łyżeczki w szklance wody na dzień. Podobno korzeń pokrzywy też jest dobry, ale póki co nie wiem kiedy mam II fazę cyklu -
Kolejny cud PCOS. Mam zieloną kropkę. Ale bogatsza o poprzednie doświadczenia, zacznę się cieszyć jak zobaczę bijące zdrowe serducho.
Także z gratulacjami ostrożnie bo i tak za nie nie podziękuję
Same wiecie,że wszystko może się zdarzyć.
Oczywiście zakładam wersję optymistyczną .....24.12.2014 mały Adaś,Artur albo Hania
Nie opuszczę WAS! Bo wszystkie jesteśmy Sobie potrzebneBialaKredka, Atakasobiejedna, Myszka-Minnie, sara_nar, weronika86, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Doris bardzo się ciesze tym bardziej że o mi daje to nadzieje nie wiem kiedy ostatnio wiadomość o czyjejś ciąży mnie ucieszyła
Napisz proszę co stosowała świata, swój przepis na sukces a pisałaś że męskie problemy tez mieliście, jakie były wyniki? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZioła stosowane w leczeniu niepłodności:
Niepokalanek - może ułatwiać owulację, działa normalizująco na cykl miesiączkowy
Kwiaty goździka - polecane kobietom o obniżonym poziomie estrogenów
Lukrecja - zalecana kobietom z nieregularnymi cyklami miesiączkowymi oraz zaburzeniami hormonalnymi (nadmiar testosteronu)
Serdecznik - stosowany do poprawy płodności, szczególnie u kobiet, u których niepłodność związana jest z wyczerpaniem organizmu
Korzeń aletris - działa pobudzająco na macicę.
Lek homeopatyczny aletris farinosa jest skuteczny w leczeniu niepłodności - stymuluje pracę jajników, szczególnie polecany jest także w sytuacjach, kiedy organizm kobiety ma trudności z utrzymaniem ciąży.
Łopian - pobudza produkcję estrogenów.
Rdest - reguluje owulację i tworzenie ciałka żółtego, zwiększa również produkcję plemników.
Serduczka - jedno z najskuteczniejszych ziół w leczeniu niepłodności, działaniem przypomina progesteron, pomaga w podtrzymaniu ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 17:19
Myszka-Minnie, jeju, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O rany jak ja to wszystko ogranę, zafasolkowanym gratuluję! Co do życzeń to już je składam dziewczynki, bo jutro wiadomo....ale jak będę siedzieć przy kaczuszce w kuchni to obiecuję nadrobić wszyściutko no chyba, że Wili coś innego będzie chciał robić to rozumiecie. ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Kredeczka mój sukces dieta o niskim ig,bez mleka i jego przetworów. Podaj mejla to postaram się napisać szerzej o diecie.
Tampony borowinowe:-) Położna powiedziała ,że okłady z plastrów też pomogą.
Inofolic i wlaśnie w tym cyklu dong od 6 do 12 dnia dwa razy dziennie po jednym tabsie.
Zmykam spać.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Kredeczka mój sukces dieta o niskim ig,bez mleka i jego przetworów. Podaj mejla to postaram się napisać szerzej o diecie.
Inofolic i wlaśnie w tym cyklu dong od 6 do 12 dnia dwa razy dziennie po jednym tabsie.
Zmykam spać.
Doris, gdzie kupowałaś donga? a na te tampony borowinowe to miałaś skierowanie czy sama sobie prywatnie zabiegi załatwiłaś? i jak długo byłaś? czy po zabiegach musiałaś leżeć itp.? patrze i u nas w Krynicy oferują tampony borowinowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2014, 23:59
-
Natka098 wrote:Dzięki, a kiedy najlepiej zacząć lukrecję, przed czy po @? Spróbuje tak malutko zalewać i łykać szybko, a ile tego ziela łyżeczkę czy dwie? I octu jak dużo dziennie, póki co pije 2 łyżeczki w szklance wody na dzień. Podobno korzeń pokrzywy też jest dobry, ale póki co nie wiem kiedy mam II fazę cyklu
-
Doris-83 wrote:Kolejny cud PCOS. Mam zieloną kropkę. Ale bogatsza o poprzednie doświadczenia, zacznę się cieszyć jak zobaczę bijące zdrowe serducho.
Także z gratulacjami ostrożnie bo i tak za nie nie podziękuję
Same wiecie,że wszystko może się zdarzyć.
Oczywiście zakładam wersję optymistyczną .....24.12.2014 mały Adaś,Artur albo Hania
Nie opuszczę WAS! Bo wszystkie jesteśmy Sobie potrzebneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2014, 10:42
sara_nar lubi tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Kredeczka mój sukces dieta o niskim ig,bez mleka i jego przetworów. Podaj mejla to postaram się napisać szerzej o diecie.
Zmykam spać. -
~Ania~ wrote:Werka u Ciebie też teraz są jakieś święta? Albo właśnie były? Mam wujka w Izraelu i oni się zjechali właśnie ok 15 kwietnia... :>