X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka w ostatnim wpisie do pamietnika umiescilam kilka sokow, ktore bardzo dobrze wplywaja na pcos...pije od 3 dni i dzisiaj mam rozciagliwy sluz :D..jest ich na razie kilka ale bede jeszcze dorzucac...zrobila ylko to co zdazylam rano...rzuc okiem na te ktore lecza otylosc i cukrzyce. DOSLOWNIE LECZA ;D tylko musza byc samodzielnie wyciskane, nie z kartonika.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    no nie mozliwe wiedzmy sie zeszły ;)

Doris na bank jest fasolka!!!!:)
    ja tez jestem pewna :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Doris też myślę, że to fasolka.
    Jeśli chodzi o zakład, to jeśli Werka ma rację, to jeśli fasolka okaże się dziewczynką na drugie dostanie na imię Weronika :) Swoją drogo mi, to imię bardzo się podoba.
    Doris widzę, że u Ciebie była podobna sytuacja w 8tygodniu. No cóż, co nas nie zabije, to nas wzmocni. Ale chociaż wiem, że mogę zajść w ciążę.
    sara cos sie stalo? wszystko dobrze? imie weronika sprawia, ze dzieczynki sa bardzo madre hahahahah zarcik :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Marty glupkowate :) hahaha staraczka mnie zatlucze ;D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie jem ziemniaków i białego pieczywa. Do tłuszczy jem to co ma IG do 35 a to co wyżej z białkami. I świetnie na tym chudne, przy pierwszym podejściu 6kg w tydzień schudłam ale potem były święta i mój 3 miesięczny okres... Fajne forum znalazłam ForuMMontignac i jest mnóstwo przepisów. Dzisiaj np jadłam ciacho z mąki migdałowej mniaaaam ;) też się staram dużo warzyw np leczo bez mięsa.. Używam mąki z ciecierzycy, jęczmienia i migdałów. Znalazłam chleb razowy bez dodatku cukru czy karmelu i inny z mąki sojowej. Tego drugiego to pewnie nie będę mogła jeść co?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Weronika kupiłam inozytol. 1500 raz dziennie? Dlaczego skoro w inofolicu zalecają lekarze 2x 2000?
    jesli masz taka dawke to super. 1500 to minimum..widzialam jak dziewczyny biora po 500-650mg i sie dziwia ze nie dziala.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Weronika nie jem ziemniaków i białego pieczywa. Do tłuszczy jem to co ma IG do 35 a to co wyżej z białkami. I świetnie na tym chudne, przy pierwszym podejściu 6kg w tydzień schudłam ale potem były święta i mój 3 miesięczny okres... Fajne forum znalazłam ForuMMontignac i jest mnóstwo przepisów. Dzisiaj np jadłam ciacho z mąki migdałowej mniaaaam ;) też się staram dużo warzyw np leczo bez mięsa.. Używam mąki z ciecierzycy, jęczmienia i migdałów. Znalazłam chleb razowy bez dodatku cukru czy karmelu i inny z mąki sojowej. Tego drugiego to pewnie nie będę mogła jeść co?
    nie jesli wezmiesz soje kochana, bo biorac izoflawony czyste trzeba unikac calkowicie przez reszte cyklu...super ze znalazlas alternatywe dla maki zyklej...ja juz sie przyzyczailam nie jesc jej wogole ;D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Clo to brałam jak ważyłam wiecej ;) Więc zacznę od dwóch tabletek soi zobaczymy, najwyżej potem zwieksze :)
    Soki zobaczę na pewno :)
    Inozytol kupiłam taki w proszku a nie tabletkach, mam 250g i planowałam brać 2x 2000 tak jak jest w inofolicu :) cały cykl to się bierze?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram jeść normalnie tylko w zdrowej wersji ;) np gofry z ciecierzycy z dżemem bez cukru to hit ;) ciasto zrobiłam małą blaszkę kiedyś, swoją wersję hitu teściowej ;) i jak do niej idziemy to biorę kawałek bo zamrozilam i nie cierpię patrząc jak wcinają ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam do Twojego pamiętnika...widziałam foty... Ale się wylaszczyłaś dziewczyno <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 19:55

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    A co do Clo to brałam jak ważyłam wiecej ;) Więc zacznę od dwóch tabletek soi zobaczymy, najwyżej potem zwieksze :)
    Soki zobaczę na pewno :)
    Inozytol kupiłam taki w proszku a nie tabletkach, mam 250g i planowałam brać 2x 2000 tak jak jest w inofolicu :) cały cykl to się bierze?
    to soja na bank zadziala :D inofloic czy inzytol bierze sie codziennie bez wzgledu na dzien cyklu...tez teraz zaczynam kombinowac z zarciem..na poczatku nie wiedzialam nic wiec 2 razy wrocilam do niezdrowego zarcia, ale juz trzecie podejscie 1/1/2014 ciagnie sie az do dzisiaj..dodalam tylko soki teraz...widac rozice na fotkach nie?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ba mega widać. Wiele bym dała żeby tak schudnąć, mam nadzieję że się uda :) ggłównym moim wrogiem jest brak czasu...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka brak czasu to wymóweczka :-)
    Ja pracuję, gotuję,sprzątam, psa mam wielkiego i na godzinne spacery z nim wychodzę. Do tego 2 razy w tygodniu pilates.

Wszystko można zorganizować trzeba tylko na 100% chcieć.
    Ja wieczorem szykuje dla siebie i męża śniadanie, w pudełeczka do lodóweczki, a rano przed wyjściem z domu to "coś na szybko" przeważnie płatki -gryczane, owsiane, żytnie z owocami o niskim IG(polecam mieszankę kompotową z biedry ma właśnie takie owoce. Obiad jak szykujesz ze świeżych bądź mrożonych warzyw to zajmuje max 30 min - dojdziesz do perfekcji!Ja ci to mówię.

Nie powiem czasami padam na pysk. Każdy ma prawo do słabszego dnia i np.zeżarłam ptasie mleczko :-)

Werka jutro popatrzę na te soki.Mój ulubiony to natka pietruszki z cytryną - wrzucam do miksera :-)Mój mąż jak widzi,że to pije wychodzi z pokoju :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zwykle wracam do domu ok 19tej i myśl o tym ze mam iść do sklepu a potem jeszcze coś gotować przyprawia mnie o mdłości ;) a jeszcze człowiek by chciał gdzieś wyjść i pożyć ;) Więc niestety czasem jem niezbyt wyszukane i różnorodne rzeczy ale IG niski ;)

Tak zaczęłam się zastanawiać... Bo ten mój okres co trwał 3 miesiące zaczął się jak jakiś czas byłam na diecie i schudłam 10kg... No i jadłam wtedy chleb z mąki sojowej. I zaczęłam się zastanawiać czy aby to nie miało wpływu.. Jadłam go często, po jakieś 3kromki dziennie a ten chleb to sama mąka sojowa+ziarna... A jedna dziewczyna na tym forum o diecie pisała że ona nie je nabiału i jak jadła dużo produktów solowych to miała co 10dni okres... Myślicie że taka ilość mogła mieć znaczenie? Myślałam że to szybki spadek wagi miał wpływ ale to raczej powinno pomóc a nie zaszkodzić... Chociaż przez te 3 miesiące juz mniej jadłam tego ale może to wcześniejsze jedzenie namieszało

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    No ba mega widać. Wiele bym dała żeby tak schudnąć, mam nadzieję że się uda :) ggłównym moim wrogiem jest brak czasu...
    kredka brak czasu to wymowka i wiesz o tym :D ja tez nie mam czasu dom, zwierzeta, maz i jeszcze prowadze wlasne studiu plus ksiegowosc...jak sie chce to sie znjadzie czas :) sam drazek do cwiczen to 5 minut...przechodzac mozesz sobie powisiec..zarecza ze od samego wiszenia bedzziesz miala mega zakwasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 22:10

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie :) liczę że jutro będziemy gratulować :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kredeczka brak czasu to wymóweczka :-)
    Ja pracuję, gotuję,sprzątam, psa mam wielkiego i na godzinne spacery z nim wychodzę. Do tego 2 razy w tygodniu pilates.

Wszystko można zorganizować trzeba tylko na 100% chcieć.
    Ja wieczorem szykuje dla siebie i męża śniadanie, w pudełeczka do lodóweczki, a rano przed wyjściem z domu to "coś na szybko" przeważnie płatki -gryczane, owsiane, żytnie z owocami o niskim IG(polecam mieszankę kompotową z biedry ma właśnie takie owoce. Obiad jak szykujesz ze świeżych bądź mrożonych warzyw to zajmuje max 30 min - dojdziesz do perfekcji!Ja ci to mówię.

Nie powiem czasami padam na pysk. Każdy ma prawo do słabszego dnia i np.zeżarłam ptasie mleczko :-)

Werka jutro popatrzę na te soki.Mój ulubiony to natka pietruszki z cytryną - wrzucam do miksera :-)Mój mąż jak widzi,że to pije wychodzi z pokoju :-)
    napisalam to samo zanim przeczytalam twoj post hahahah

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Doris trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie :) liczę że jutro będziemy gratulować :)
    ja jestem pewna ze bedziemy gratulowac :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    No ja zwykle wracam do domu ok 19tej i myśl o tym ze mam iść do sklepu a potem jeszcze coś gotować przyprawia mnie o mdłości ;) a jeszcze człowiek by chciał gdzieś wyjść i pożyć ;) Więc niestety czasem jem niezbyt wyszukane i różnorodne rzeczy ale IG niski ;)

Tak zaczęłam się zastanawiać... Bo ten mój okres co trwał 3 miesiące zaczął się jak jakiś czas byłam na diecie i schudłam 10kg... No i jadłam wtedy chleb z mąki sojowej. I zaczęłam się zastanawiać czy aby to nie miało wpływu.. Jadłam go często, po jakieś 3kromki dziennie a ten chleb to sama mąka sojowa+ziarna... A jedna dziewczyna na tym forum o diecie pisała że ona nie je nabiału i jak jadła dużo produktów solowych to miała co 10dni okres... Myślicie że taka ilość mogła mieć znaczenie? Myślałam że to szybki spadek wagi miał wpływ ale to raczej powinno pomóc a nie zaszkodzić... Chociaż przez te 3 miesiące juz mniej jadłam tego ale może to wcześniejsze jedzenie namieszało
    soja dziala odwrotnie kochana w nadmiarze.odwrotny wynik.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a ta dziewczyna właśnie miała często okres. Mówiła że co 10dni. Jak ograniczyła produkty sojowe to podobno przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 22:16

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ