X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - nie pamiętam dokładnie bo wyniki zostawiłam u pani gin ale tak mniej więcej wychodziło, że prawie trzy razy tyle niż górna granica. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę cały czas o tej lukrecji, czy ma znaczenie kiedy się zacznie ją brać? chciałam zacząć po @, ale jej nie widać i już sama nie wiem.

weronika86 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt to może bromek od razu, bo casta z taką nadwyżką sobie nie poradzi.

• my dream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plastry zakupione, teraz tylko czekać na nowy cykl. Czy może od połowy cyklu mogę stosować plastry z borowiny??

mhsvh371pdpt408y.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej poczekaj do następnego cyklu i jak krwawienie całkowicie ustanie to zaczynaj zabawę :-)

Sara masakra ta twoja praca...ja ledwo 8 h w robocie mogę wytrzymać. Ale zaraz spadam do domku.

Wizytę i usg mam dopiero o 20.00 :-)JA już się śmieję,że na wieczorne randki się umawiam. Boję się...ale wiem,że co ma być to będzie :-)Mężuś w delegacji...ehhh wyślę mu fotkę kijanki i tyle :-)Zły jest bo chciał być ze mną, no ale szkolenia nie mógł odwołać :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym podziękować forumkom, które w tym wątku polecały mi Dong Quai na cienkie endometrium. W poprzednim cyklu w 18 dc miałam endo o grubości 4,9 mm, od tego cyklu jem to paskudztwo i dziś, w 12 dc jest już 7 mm! Jeszcze tyle nie widziałam :) Oczywiście nie wiem na 100% czy to Dong czy też mój organizm postanowił być dla mnie miły ale w końcu coś się ruszyło :) Dzięki dziewczyny!!!

Doris-83, sara_nar, aga.just, natt, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli to nie jest jednak forum dla wszystkich zielarek tylko dla tych co stosuja tego Donga?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    A czyli to nie jest jednak forum dla wszystkich zielarek tylko dla tych co stosuja tego Donga?
    Jak najbardziej forum dla wszystkich zielarek ;-)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:

A kto mówi, że tylko? Mnie po prostu dziewczyny poleciły donga konkretnie no i wszystko wskazuje na to, że pomaga... i jestem im wdzięczna, to super, że całkiem obce osoby w sieci chcę sobie pomagać :)

Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłdnie dla wszystkich zielarek:-) No ale Dong tutaj robi furorę:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris no kudę, to jak Ty po wizycie będziesz, to nie zobaczę, mój M. ma alergię na komputer i w domu nie włączam. Tym bardziej jak ostatnio gadał z dobrą koleżanką i jej rodzice przykładne małżeństwo rozwodzą się, bo jej mama fisiu na punkcie komputera dostała. Od dwóch lat dzień noc w komputerze, a jak mąż zaczął wojny toczyć, to się wyprowadziła do syna. Masakra. Kobieta 50+
    więc jeszcze bardziej się złości jak mnie widzi przed komputerem. A i mówi, że mnie demoralizujecie` bo go na badanie nasienia chciałam wysłać :P hehe.
    KotkaPsotka, tutaj cuda się dzieją, forum dla wszystkich szurniętych czarownic :)
    W czarnym żebrze się kąpiemy, lewatywy robimy .... czy któraś pije swój mocz ??
    Tak mi się przypomniało, ostatnio widziałam w dziwnych uzależnieniach kobietę co pije mocz. ....Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:07

Doris-83 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    W czarnym żebrze się kąpiemy, lewatywy robimy .... czy któraś pije swój mocz ??
    Tak mi się przypomniało, ostatnio widziałam w dziwnych uzależnieniach kobietę co pije mocz. ....Masakra.

Rozne rzeczy moglabym robic, ale moczu bym za Chiny nie wypila :D Moj M jak widzi ile metod stosuje zeby wyregulowac cykl to mowi, ze nie dziwi sie ze kobiety rodza dzieci, bo zaden facet by takich rzeczy nie byl w stanie robic heh ;)
    Dla mnie wypicie lukrecji juz sie prawie skonczylo spotkaniem z muszla, a moczu to juz w ogole sobie nie wyobrazam pic haha.

sara_nar, natt, Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja kiedyś `spróbowałam` ale to wtedy miałam wysoki cukier 260 i mocz był bezbarwny. Powiem wam jakby dać komuś się napić, to jak woda posłodzona cukrem. Ale w innej sytuacji bym nie spróbowała.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Rozne rzeczy moglabym robic, ale moczu bym za Chiny nie wypila :D Moj M jak widzi ile metod stosuje zeby wyregulowac cykl to mowi, ze nie dziwi sie ze kobiety rodza dzieci, bo zaden facet by takich rzeczy nie byl w stanie robic heh ;)
    Dla mnie wypicie lukrecji juz sie prawie skonczylo spotkaniem z muszla, a moczu to juz w ogole sobie nie wyobrazam pic haha.

Jasne a jakby kilka z nas napisało że piło mocz i dzięki temu zaszło w ciążę to zaraz by się podejście zmieniło ;) i byś stwierdziła że w sumie to super bo pomaga i jest za darmo;)
    Ja bym pewnie piła gdyby to mogło pomoc ;)

sara_nar, weronika86 lubią tę wiadomość

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupa tam. Chyba spróbuję tego Castagnusa. I tak na endo czekam więc co mi zależy.

Doris- czekaaaaaaamy niecierpliwie! :)

A co do moczu to przyznam, że próbowałam! :D po pijaku sto lat temu żeby zobaczyć czy smakuje jak piwo... :D aż wstyd się przyznać! :D hahaha! Młoda byłam i głupia no i pijana! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:53

Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Jasne a jakby kilka z nas napisało że piło mocz i dzięki temu zaszło w ciążę to zaraz by się podejście zmieniło ;) i byś stwierdziła że w sumie to super bo pomaga i jest za darmo;)
    Ja bym pewnie piła gdyby to mogło pomoc ;)

No nie wiem, obawiam sie ze mialabym bariere psychologiczna :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przestań, pomysł ze wypijesz a w nagrodę będzie dziecko ;)

sara_nar lubi tę wiadomość

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris jak po wizycie?? Daj znać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wariatki:-)
    Normalnie uwielbiam moje gina:-)
    Cytuję: jest pęcherzyk, jest tam gdzie ma być, endometrium grube. Tyle Pani powiem na dzień dzisiejszy i nic więcej bo nic więcej nie widzę.

Cenię go za ten konkret. Generalnie jest ok na ten etap. Kolejna wizyta 08.05. Mam odpoczywać, relaksować się, nie denerwować i tyle:-)

Mam pytanie co do moczu? A raczej stwierdzenie :-) Jakby zrobili badania i udowodnili,że mocz ciężarnych kobiet pomaga starającym się zajść w ciążę, to byśmy karwa wszystki z butelkami u ginekologów i w szpitalach czatowały i prosiły o siuśki:-) Ja bym pewnie była pierwsza:-)

weronika86, kiti, sara_nar lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Myślę cały czas o tej lukrecji, czy ma znaczenie kiedy się zacznie ją brać? chciałam zacząć po @, ale jej nie widać i już sama nie wiem.
    mozna zaczac kiedy sie chce, ale nie pic dluzej niz 2 tygodnie, raz dziennie...jesli zastosujesz diete to androgeny same spadna i jest to trwalsze, przy lukrecji pomaga owsze ale jak konczysz kuracje to po 2 tygodniach wraca a nie wolno pic jej non stop bo naobisz sobie syfu z zmeczeniem odnerkowym. najlepsza jest dieta kochana, czerwone miecho i mlode kurczaki, zero swini...soki owocowe warzywne itd...napisz do mnie na priva jesli chcsz wiedziec wiecej...ja juz od ponad 3 lat walcze z zarostem na brodzie, czarnym jak cholera a jestem blondynka i pojedynczymi wlosami na latce i piersiach! lukrecja pomogla na chwilke...od diety ok 2 tygodnie temu najpierw wloski na brodzie z grubych, czarnych zaczely sie pojawiac jasne i lichsze, pare dni temu calkiem wypadly i te z klatki rowniez...jest to zasla diety na sto procent. Ja rowniez probowalam setek suplementow, bo tak jest szybciej, nie trzeba sie meczyc ani angazowac, zmieniac stylu zycia--chop siup polniete i znow wracam zrec smieci...niestety 3 lata tak sobie wmawialam, jabym zastosowala diete to pewnie juz dawno urodzilabym dziecko...teraz juz nie popuszcze.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ