X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just - nie pamiętam dokładnie bo wyniki zostawiłam u pani gin ale tak mniej więcej wychodziło, że prawie trzy razy tyle niż górna granica. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę cały czas o tej lukrecji, czy ma znaczenie kiedy się zacznie ją brać? chciałam zacząć po @, ale jej nie widać i już sama nie wiem.

weronika86 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt to może bromek od razu, bo casta z taką nadwyżką sobie nie poradzi.

• my dream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plastry zakupione, teraz tylko czekać na nowy cykl. Czy może od połowy cyklu mogę stosować plastry z borowiny??

mhsvh371pdpt408y.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej poczekaj do następnego cyklu i jak krwawienie całkowicie ustanie to zaczynaj zabawę :-)

Sara masakra ta twoja praca...ja ledwo 8 h w robocie mogę wytrzymać. Ale zaraz spadam do domku.

Wizytę i usg mam dopiero o 20.00 :-)JA już się śmieję,że na wieczorne randki się umawiam. Boję się...ale wiem,że co ma być to będzie :-)Mężuś w delegacji...ehhh wyślę mu fotkę kijanki i tyle :-)Zły jest bo chciał być ze mną, no ale szkolenia nie mógł odwołać :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym podziękować forumkom, które w tym wątku polecały mi Dong Quai na cienkie endometrium. W poprzednim cyklu w 18 dc miałam endo o grubości 4,9 mm, od tego cyklu jem to paskudztwo i dziś, w 12 dc jest już 7 mm! Jeszcze tyle nie widziałam :) Oczywiście nie wiem na 100% czy to Dong czy też mój organizm postanowił być dla mnie miły ale w końcu coś się ruszyło :) Dzięki dziewczyny!!!

Doris-83, sara_nar, aga.just, natt, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyli to nie jest jednak forum dla wszystkich zielarek tylko dla tych co stosuja tego Donga?

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    A czyli to nie jest jednak forum dla wszystkich zielarek tylko dla tych co stosuja tego Donga?
    Jak najbardziej forum dla wszystkich zielarek ;-)

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:

A kto mówi, że tylko? Mnie po prostu dziewczyny poleciły donga konkretnie no i wszystko wskazuje na to, że pomaga... i jestem im wdzięczna, to super, że całkiem obce osoby w sieci chcę sobie pomagać :)

Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłdnie dla wszystkich zielarek:-) No ale Dong tutaj robi furorę:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris no kudę, to jak Ty po wizycie będziesz, to nie zobaczę, mój M. ma alergię na komputer i w domu nie włączam. Tym bardziej jak ostatnio gadał z dobrą koleżanką i jej rodzice przykładne małżeństwo rozwodzą się, bo jej mama fisiu na punkcie komputera dostała. Od dwóch lat dzień noc w komputerze, a jak mąż zaczął wojny toczyć, to się wyprowadziła do syna. Masakra. Kobieta 50+
    więc jeszcze bardziej się złości jak mnie widzi przed komputerem. A i mówi, że mnie demoralizujecie` bo go na badanie nasienia chciałam wysłać :P hehe.
    KotkaPsotka, tutaj cuda się dzieją, forum dla wszystkich szurniętych czarownic :)
    W czarnym żebrze się kąpiemy, lewatywy robimy .... czy któraś pije swój mocz ??
    Tak mi się przypomniało, ostatnio widziałam w dziwnych uzależnieniach kobietę co pije mocz. ....Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:07

Doris-83 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    W czarnym żebrze się kąpiemy, lewatywy robimy .... czy któraś pije swój mocz ??
    Tak mi się przypomniało, ostatnio widziałam w dziwnych uzależnieniach kobietę co pije mocz. ....Masakra.

Rozne rzeczy moglabym robic, ale moczu bym za Chiny nie wypila :D Moj M jak widzi ile metod stosuje zeby wyregulowac cykl to mowi, ze nie dziwi sie ze kobiety rodza dzieci, bo zaden facet by takich rzeczy nie byl w stanie robic heh ;)
    Dla mnie wypicie lukrecji juz sie prawie skonczylo spotkaniem z muszla, a moczu to juz w ogole sobie nie wyobrazam pic haha.

sara_nar, natt, Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja kiedyś `spróbowałam` ale to wtedy miałam wysoki cukier 260 i mocz był bezbarwny. Powiem wam jakby dać komuś się napić, to jak woda posłodzona cukrem. Ale w innej sytuacji bym nie spróbowała.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Rozne rzeczy moglabym robic, ale moczu bym za Chiny nie wypila :D Moj M jak widzi ile metod stosuje zeby wyregulowac cykl to mowi, ze nie dziwi sie ze kobiety rodza dzieci, bo zaden facet by takich rzeczy nie byl w stanie robic heh ;)
    Dla mnie wypicie lukrecji juz sie prawie skonczylo spotkaniem z muszla, a moczu to juz w ogole sobie nie wyobrazam pic haha.

Jasne a jakby kilka z nas napisało że piło mocz i dzięki temu zaszło w ciążę to zaraz by się podejście zmieniło ;) i byś stwierdziła że w sumie to super bo pomaga i jest za darmo;)
    Ja bym pewnie piła gdyby to mogło pomoc ;)

sara_nar, weronika86 lubią tę wiadomość

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupa tam. Chyba spróbuję tego Castagnusa. I tak na endo czekam więc co mi zależy.

Doris- czekaaaaaaamy niecierpliwie! :)

A co do moczu to przyznam, że próbowałam! :D po pijaku sto lat temu żeby zobaczyć czy smakuje jak piwo... :D aż wstyd się przyznać! :D hahaha! Młoda byłam i głupia no i pijana! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:53

Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Jasne a jakby kilka z nas napisało że piło mocz i dzięki temu zaszło w ciążę to zaraz by się podejście zmieniło ;) i byś stwierdziła że w sumie to super bo pomaga i jest za darmo;)
    Ja bym pewnie piła gdyby to mogło pomoc ;)

No nie wiem, obawiam sie ze mialabym bariere psychologiczna :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przestań, pomysł ze wypijesz a w nagrodę będzie dziecko ;)

sara_nar lubi tę wiadomość

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris jak po wizycie?? Daj znać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello wariatki:-)
    Normalnie uwielbiam moje gina:-)
    Cytuję: jest pęcherzyk, jest tam gdzie ma być, endometrium grube. Tyle Pani powiem na dzień dzisiejszy i nic więcej bo nic więcej nie widzę.

Cenię go za ten konkret. Generalnie jest ok na ten etap. Kolejna wizyta 08.05. Mam odpoczywać, relaksować się, nie denerwować i tyle:-)

Mam pytanie co do moczu? A raczej stwierdzenie :-) Jakby zrobili badania i udowodnili,że mocz ciężarnych kobiet pomaga starającym się zajść w ciążę, to byśmy karwa wszystki z butelkami u ginekologów i w szpitalach czatowały i prosiły o siuśki:-) Ja bym pewnie była pierwsza:-)

weronika86, kiti, sara_nar lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Myślę cały czas o tej lukrecji, czy ma znaczenie kiedy się zacznie ją brać? chciałam zacząć po @, ale jej nie widać i już sama nie wiem.
    mozna zaczac kiedy sie chce, ale nie pic dluzej niz 2 tygodnie, raz dziennie...jesli zastosujesz diete to androgeny same spadna i jest to trwalsze, przy lukrecji pomaga owsze ale jak konczysz kuracje to po 2 tygodniach wraca a nie wolno pic jej non stop bo naobisz sobie syfu z zmeczeniem odnerkowym. najlepsza jest dieta kochana, czerwone miecho i mlode kurczaki, zero swini...soki owocowe warzywne itd...napisz do mnie na priva jesli chcsz wiedziec wiecej...ja juz od ponad 3 lat walcze z zarostem na brodzie, czarnym jak cholera a jestem blondynka i pojedynczymi wlosami na latce i piersiach! lukrecja pomogla na chwilke...od diety ok 2 tygodnie temu najpierw wloski na brodzie z grubych, czarnych zaczely sie pojawiac jasne i lichsze, pare dni temu calkiem wypadly i te z klatki rowniez...jest to zasla diety na sto procent. Ja rowniez probowalam setek suplementow, bo tak jest szybciej, nie trzeba sie meczyc ani angazowac, zmieniac stylu zycia--chop siup polniete i znow wracam zrec smieci...niestety 3 lata tak sobie wmawialam, jabym zastosowala diete to pewnie juz dawno urodzilabym dziecko...teraz juz nie popuszcze.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ