X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello wariatki:-)
    Normalnie uwielbiam moje gina:-)
    Cytuję: jest pęcherzyk, jest tam gdzie ma być, endometrium grube. Tyle Pani powiem na dzień dzisiejszy i nic więcej bo nic więcej nie widzę.

Cenię go za ten konkret. Generalnie jest ok na ten etap. Kolejna wizyta 08.05. Mam odpoczywać, relaksować się, nie denerwować i tyle:-)

Mam pytanie co do moczu? A raczej stwierdzenie :-) Jakby zrobili badania i udowodnili,że mocz ciężarnych kobiet pomaga starającym się zajść w ciążę, to byśmy karwa wszystki z butelkami u ginekologów i w szpitalach czatowały i prosiły o siuśki:-) Ja bym pewnie była pierwsza:-)
    to ja poprosze :D hahahahhaa

Margos82, sara_nar lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Chciałabym podziękować forumkom, które w tym wątku polecały mi Dong Quai na cienkie endometrium. W poprzednim cyklu w 18 dc miałam endo o grubości 4,9 mm, od tego cyklu jem to paskudztwo i dziś, w 12 dc jest już 7 mm! Jeszcze tyle nie widziałam :) Oczywiście nie wiem na 100% czy to Dong czy też mój organizm postanowił być dla mnie miły ale w końcu coś się ruszyło :) Dzięki dziewczyny!!!

to na pewno dong quai, jak juz ci kiedys pisalam :) lekarze w klinikach nieplodnosci daja donga kobieton przed ivf i invitro dla lepszego endometrium, wiec na bank pomaga...teraz tylko niech sie dzidzia ugosci u ciebie bo lozeczko juz ma :) jeszcze ze 2mm-3mm i bedzie owulka :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    A dupa tam. Chyba spróbuję tego Castagnusa. I tak na endo czekam więc co mi zależy.

Doris- czekaaaaaaamy niecierpliwie! :)

A co do moczu to przyznam, że próbowałam! :D po pijaku sto lat temu żeby zobaczyć czy smakuje jak piwo... :D aż wstyd się przyznać! :D hahaha! Młoda byłam i głupia no i pijana! :D

ja tez sprobowalam ale przez przypadek...ja zasnelam a mojemu sie siku chcialo a jego matka 2hr okupowala toalete...a on nie mogl spac cala noc...menda nasikala do butelki po wodzie i postawil kolo siebie, przy kompie....ja sie obudzilam ze strasznym pragnienie i lap za te butelke...zanim on sie zdazyl odezwac to juz ja przechylilam...nie zajarzylam, bylam zaspana...i do niego mowie tak : EJ KURWA CO TA WODA TAKA SLONA? dopiero jak zobaczylam jego wbauszone oczy ze strachu i blada twarz to juz wiedzialam, myslalam ze chujka ubije ;D do tej pory to pamieta i sie nabija ze mnie...teraz zanim sie napije to wacham hahahaha takie zboczenie :D

natt, Doris-83, sara_nar lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Czesc wiedzmy :D
    Zapisuje sie na sabat :). W nocy z 30kwietnia na 1 maja jest noc Walpurgii ;) (czyli samat czarownic;)

Nie zabezpieczamy sie od ok. 2 lat a staramy tak z reka na sercu pare cykli.
    Bralam castagnus, biore lek na zbicie tsh (juz jest ok).
    Dostalam skierowanie na HSG lub laparoskopie... Zdecydowalam sie na laparo ale... wycofalam sie. Daje sobie jeszcze czas. Jednak sa to inwazyjne zabiegi i jak dla mnie to ostatecznosc. Boje sie ryzyka i powiklan po laparo i bolu na hsg. Pokroic jeszcze zawsze sie zdaze.

Moja terapia teraz:

- Masaz brzucha Arvigo metoda Majow (codziennie)
    - Oklady z oleju rycynowego (3x w tyg.)
    - Pije Female Tonic (oczyszcza, wspomaga)
    - 5go maja ide na wizyte do pani zajmujacej sie wspomaganiem plodnosci tradycyjna medycyny chinska. Chce do niej chodzic na akupunkture.

Jesli chcecie wiedziec wiecej o moich szamanskich praktykach ;) to zaparaszam do pamietnika. Niedugo zrobie tam wpis na temat stosowanych prezezmnie metod. Albo poszukajcie w necie:)

Dodatkowo zaczelam brac od tego cyklu progesteron dowcipnie bo z nim u mnie slabo.
    witaj! cos mi ten nick mowi...chyba nie raz sie spotkalymy na forum....witam i napewno zagladne do pamietnika :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaha!!! :D chyba się poszczę ze śmiechu Weronika! A to numer! :D lol lol lol

Doris- super! :) oby tak dalej. :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój jajcor nawala tak, że szok! Już trzeci dzień, zwłaszcza wieczorami. Nie ma bata, to musi być owulka! Chociaż głupie ovufriend nic mi tam nie pokazuje.
    No chyba, że się zepsuł w cholerę. :D

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka poprostu padłam. Idę spać:-) Do jutra:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris super że jesteś zadowolona z wizyty :)

Jejkuu spójrzcie na mój wykres... Albo to owu albo całkiem mi się coś pochrzaniło ;) mierze temp o 4rano i idę spać dalej ale jak zobaczyłam dzisiejszą to w środku nocy m. zbałamuciłam ;)
    Najgorzej że od razu zaczęłam myśleć co jak będę w ciąży... A droga od owu do ciąży u mnie jest dużo dalszą niż normalnie ;) ale normalny cykl juz będzie dla mnie niewiarygodną radością :)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cholera! Temp strasznie spadła. A już liczyłam, że może coś z tego będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:

Jejkuu spójrzcie na mój wykres... Albo to owu albo całkiem mi się coś pochrzaniło ;) mierze temp o 4rano i idę spać dalej ale jak zobaczyłam dzisiejszą to w środku nocy m. zbałamuciłam ;)
    Najgorzej że od razu zaczęłam myśleć co jak będę w ciąży... A droga od owu do ciąży u mnie jest dużo dalszą niż normalnie ;) ale normalny cykl juz będzie dla mnie niewiarygodną radością :)

Czasami przed owu tak tempka spada ;) Jeszcze przydalby sie plodny sluz do tego :) A zbalamucic nie zaszkodzi :P

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wykopałam ostatnio swój wykres z pięknych czasów kiedy miałam owulacje i regularne cykle ;) i dokładnie taki sam spadek tam był :)
    U mnie jakoś dziwnie z tym śluzem. Zawsze miałam sporo, a teraz na zewnątrz susza totalna. Za to jak się bierzemy do roboty to nie ma problemu i bez jakiejś specjalnej pracy wcześniej jest dość mokro w środku. Więc może ten śluz jest, tylko go nie widać ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupiłam ten żel dla starających się, dzisiaj powinien być do odbioru :)

Co do moczu- Doris sikaj, zamawiam ;)

Doris-83, sara_nar lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:

kredka moze to owulka teraz? natt u ciebie rowniez mysle, ze owulka.

Doris-83 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dola...znowu...cholerka a ak liczyla ze to owulka...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Margos82 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie Zielary i inne Zaklinaczki :)

Długo Was tutaj podczytywałam , aż wkońcu postanowiłam zrobić coming out ...heh a to głównie za sprawą ostatniego posta odnośnie Donga . Miałam już 3 razy in vitro ( czy próby niestety nie udane ) i żaden z lekarzy nigdy nie proponował mi tego specyfiku mimo że moje endo nie powala - 5- 6 mm ....Brałam tylko estrogeny w róznych postaciach ( estrofem w tabsach i plastrach) ale nic sie nie wchłaniały.
    Werka - wiesz może w której klinicie go polecają ?

Zacznę go brać od następnego cyklu - co mnie nie zabije , to mnie wzmocni !

Doris-83 lubi tę wiadomość

Margos82
  • Margos82 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Chciałabym podziękować forumkom, które w tym wątku polecały mi Dong Quai na cienkie endometrium. W poprzednim cyklu w 18 dc miałam endo o grubości 4,9 mm, od tego cyklu jem to paskudztwo i dziś, w 12 dc jest już 7 mm! Jeszcze tyle nie widziałam :) Oczywiście nie wiem na 100% czy to Dong czy też mój organizm postanowił być dla mnie miły ale w końcu coś się ruszyło :) Dzięki dziewczyny!!!

Lulu - jak stosowałaś tego Donga ? ile dziennie i od którego do którego dnia cyklu?
    zaszokowałaś mnie tym przyrostem - Mega! :) aż koniecznie muszę sama wypróbować może moje też zechce choć ciut przyrosnąć . :)

Margos82
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg od czytania o piciu moczu aż mi niedobrze, bleeeeeeeeeeeeeee!!!

Kredka - spadek jak najbardziej przed owu :) i jutro piękny skok :) no a dziś <3

• aga.just Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margos dong po @ do owulki 1-2 dziennie.

Margos82 lubi tę wiadomość

• Margos82 Znajoma

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Aga ! to wypróbuje jak tylko przyjdzie ten małpiszon nieproszony :)

Margos82
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ