X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kiti Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzięki za odp :) to może jednak coś u mnie ruszy po dongu ;-)

u mojego m kiepskie wyniki nasienia podziałały jak kopniak, nie trzeba go prosić żeby brał witaminki, nawet sam sobie je kupuje :)

a jeśli chodzi o badanie to też się ociagał, zawsze była mowa a może jeszcze poczekamy itd. aż w końcu pewna znajoma opowiedziała mi swoją historię ile przeszła zabiegów i leczeń a okazało się że to jej m nie ma dobrych plemników i dlatego się nie udaje i nie ma na co czekać tylko badać mężczyzn najpierw bo to szybkie i bezbolesne. Po tym umówiłam m na badanko i nie miał wyjścia, z bólem ale poszedł ;-)

sara_nar, Doris-83 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Dla mego męża sperma dawcy, to tak jakym go zdradziła. ...

Wydaje mi się, że nie tylko dla Niego. Dla facetów geny są jednak ważniejsze niż dla nas, a to trochę na zasadzie "ja nie dałem rady jako facet to znalazła sobie innego żeby jej zrobił dziecko". Powiedzmy sobie szczerze, dla nas też nie byłoby komfortowe gdyby nasi mężowie uznali, że skoro my nie możemy im urodzić dziecka to urodzi jakaś inna kobieta...

Jeszcze jest opcja z adopcją zarodka, może łatwiejsza do przełknięcia a można chodzić w ciąży..

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek sam poszedł na badanie.Po wynikach do urologa,miał żylaka powrózka,zrobił zabieg, powtórzył wyniki i wyszła DUPA. Brał witaminki,magnez z korzeniem macy i przed seksikiem pił chyba energeryka tiger sex. 1% prawidłowych i mnie zapłodnił. Także spokojnie jak na wojnie kochane :-)

Ja dalej walczę.Czyli leżę w szpitalu biorę leki. Wkurzył mnie mój kierownik ale nawet nie chce mi się pisać o tym pacanie:-) Najawżniejsze dla mnie to ocalić kropka :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Plamienia ustają :-)I się modlę za Was kochane i za te co walczą jak ja :-)

natt, kiti lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Aha! Plamienia ustają :-)I się modlę za Was kochane i za te co walczą jak ja :-)
    My też trzymamy kciuki za Ciebie i kropka, grunt to zachować spokój :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris super że jest lepiej!

Tylko 1% prawidłowych? oooo dajesz mi nadzieję :)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • ilenka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba przymierzę się do donga, tylko jak go brać??
    W tej chwili w ogóle nie miesiączkuje, ostatnia miesiączka była w styczniu po luteinie,mam PCOS oraz nadwagę. W tej chwili piję Inofolic oraz lukrecję.

0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi chłopami... Coś czuję, że mój też zrobi aferę jak będę go chciała wykopać. Na razie jednak skupiam się na moich awariach.

Doris- sraj na kierownika! Nie on tu teraz jest najważniejszy! Ja też usłyszałam w pracy, żebym lepiej nie myślała o ciąży bo nie mogą teraz stracić kolejnej osoby ale chyba nie muszę pisać jak bardzo mnie to wali co mówią. ;)

Mój wykres o dupę potrzaskać normalnie. Jest sens brać nadal donga jak to już 25 dc a z owu nici. Nawet na późną owu już nie liczę. A przyznam, że ostatnie trzy dni mam cholerne mdłości i myślę że to może być dong...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilenka - a dużą masz nadwage? ja jeszcze w lutym byłam otyła (bmi 32), ale zawzięłam się i schudłam 10 kg do nadwagi. Dalej pracuję nad tym, a zmotywował mnie właśnie ginekolog, po pierwsze strasząc cukrzyca typu II, a po drugie powiedział, że cykl powinien się wyregulować i tracąc nawet 15% masy ciała dużo łatwiej zaciążyć :)
    też mam pcos i zawsze @ wywołuje dupkiem (może być i luteina), zrób test ciążowy - jak jest negatywny to idź do lekarza po recepte, po co tracić czas na cykle bezowulacyjne. Ja od razu jak po monitoringu wiem, że w tym mies nic z tego, owu brak, to biorę dupka przez 10 dni i tylko czekam na @ i następny cykl.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • ilenka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    ilenka - a dużą masz nadwage? ja jeszcze w lutym byłam otyła (bmi 32), ale zawzięłam się i schudłam 10 kg do nadwagi. Dalej pracuję nad tym, a zmotywował mnie właśnie ginekolog, po pierwsze strasząc cukrzyca typu II, a po drugie powiedział, że cykl powinien się wyregulować i tracąc nawet 15% masy ciała dużo łatwiej zaciążyć :)
    też mam pcos i zawsze @ wywołuje dupkiem (może być i luteina), zrób test ciążowy - jak jest negatywny to idź do lekarza po recepte, po co tracić czas na cykle bezowulacyjne. Ja od razu jak po monitoringu wiem, że w tym mies nic z tego, owu brak, to biorę dupka przez 10 dni i tylko czekam na @ i następny cykl.

Nie staramy sie teraz o dzieciątko, chce wyregulować swoje cykle, nie mam nadwagi a otyłość, BMI 33,5 :(

0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forid, cieszxe sie ze plamienia ustaja bedzie dobrze !

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaję kota już w tym szpitalu. Nie wiem co już robić. Czytam, leżę i tak n zmianę. Ehhh już mi się chce do domku.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż i nie marudź! :)
    W domu Cię pewnie jakiś diabeł podkusi do sprzątania czy innego dziadostwa a w szpitalu nie ma bata. :D

• smarta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam kciuki :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris to dobre wieści.
    Wyspałam się, temp. 36,5, ale to ze zmęczenie, bo jak wróciłam z pracy to czułam, że mam wyższą temperaturę ciała. Zmierzę teraz rano o 6 .
    Nadal mnie mdli. Zjadłam tylko dwie kanapki i niedawo 5 winogron. Apetytu brak :/ mam nadzieję, że jutro się polepszy.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja znowu nic nie wwiem. Dzisiaj temperatura niższa ale jak zadzwonił budzik to mój mąż sobie przypomniał że nie umył termometru i pobiegł do łazienki a ja dostałam termometr mokry i zimny... Myślę że to mogło wpłynąć na niższą ale pewności nie mam. Z mierzyłam jeszcze później o tej porze co wczoraj to temperatura była wyższa niż wczoraj o 0.12st (o 6.30) więc nie spadła... Dlaczego mi coś musi wieczn ie przeszkadzać w interpretacji? I co ja mam zrobić teraz z luteina? Może wezmę duphaston bbo jeszcze mam a on nie podnosi chyba temperatury nie? To bym mogła dalej widzieć co się dzieje z temperatura a już bym brała ten progesteron...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 06:50

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się okazało ze ovufriend wyznaczyl owu wg testy owu a ja nie wiem nawet czy to ma sens jak mam PCOs to mógł wyjść fałszywie dodatni. Chociaż inne objawy tez były więc jak coś było to wtedy....

staraczka24 lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bialakredka radze ci nie mierzyc już tempki, odstresować się i braz już lutke ! owulka była na bank !

sara_nar lubi tę wiadomość

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest jjakiś stres... Bardziej mnie wkurza że ciągle dzieje się coś co przeszkadza mi w interpretacji ;) szczególnie w najważniejsze dni jak chcę sprawdzić czy temperatura rośnie ;) wezmę chyba dzisiaj jeszcze duphaston i sprawdzę jutro bo się będę ciągle zastanawiać ;)

Duphaston nie podnosi ttemperatury prawda?

staraczka24 lubi tę wiadomość

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno nie podnosi, ale jak ci mowie ze jest po owulacji to jest, bierz progesteron i nie myśl ! mówisz ze cie to nie stresuje ale ciekawskie jajo cie zzera od srodka bo TY MUSISZ sprawdzić czy rosnie, po lapach dostaniesz !!! ja już np. od jutra nie mierze wcale

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ