X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna jutro z ciekawości rano zmierzę, ale ja tą temperaturę mam zawsze niską, u mnie gorącza a termometr pokazuje 37,4.
    Dziś test po pracyo czułości 10, a jutro beta. Oby się potwierdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 14:28

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ty idź do lekarza i niech ci da zaświadczenie i nie chodź na nocki.
    Zrób betę:-)

Kredka kochana mój mąż 1% prawidłowych i co:-) Dał radę. Wystarczy jeden dzielny i gotowe:-)

sara_nar lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana praca taka, że chyba, że umierająca bym była to wtedy by wzięli zastępstwo, a tak to niestety :/
    Wydaje mi się, że właśnie problem głownie leży u kobiet i problemie z owulacją. U mnie od zawsze były z tym problemy, tzn. zawsze mi się wydawało, że mam ovu, hehe testy pokazywały, że jest, nie wiedziałam, że przy PCO wychodzą pozytywne. W tamtym roku stymulacja clo nie pomogła. A teraz dong i się udało :)
    Dlatego nie rozumiem dlaczego lekarze nie chcą stymulować kobiet, których mężowie mają słabe wyniki nasienia, przecież zawsze szanse są, że ten jeden prawidłowy plemnik się znajdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:56

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to idź na zwolnienie. Kropek ważniejszy. Pier......dol tą robotę.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie jest tak ze głównie po stronie kobiet problem. Niedługo ma być tak że chyba co trzecie dziecko będzie z in-vitro bo faceci mają problem. Siedzą w pracy, w samochodzie, na kanapie przed tv i psują zabawki ;)

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczełam dzis brac donga, czy to możliwe że już coś działa, bo czuje ucisk w krzyżu jak na @, albo może sobie wmawiam :)

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka uduszę. Donga z tego co wiem mogę się mylić, rzecz jasna bierzesz dopiero po ustąpieniu krwawienia do owulacji, po ovu nie bierzesz, tym bardziej jeśli masz rozjechane takie długie cykle, bo dong działa wczesnoporonnie.
    Kredka ja wiem, że nie zawsze tak jest. Nie generalizuję, ale wiesz często naprawdę wystarczy stymulacja kobiety bo jak jajeczko nie czeka na żołnierzyka to wiadomo, że ciąży z tego nie będzie.
    Zamienię się z koleżanką na dzień na niedzielę,a na nockę ona przyjdzie.

Natka098 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara spoko, ale ja ovu na 90% nie miałam, to co wykres pokazał, to zmiana termometra była, i chce zeby @ przyszła, dlatego go biorę :) a testa przed braniem zrobiłam

sara_nar lubi tę wiadomość

• kiti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratuluję :)

doris pytałaś kiedyś czy ktoś stosował borowine, więc w poprzednim cyklu stosowałam tak jak pisałaś, co prawda cykl skonczył się jak zawsze czyli na czerwono ale za to małpa teraz jest praktycznie bezbolesna, trochę pzred ćmiło mnie w podbrzuszu ale ogólnie to lux :) a zawsze maiłam takie bóle że umierałam i kilka tabletek dziennie przeciwbólowych szło a teraz nullll :D Także nie wiem czy to borowina tak zadziała ale jestem zadowolona :D

sara_nar, Doris-83 lubią tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję sobie Was co jakiś czas, choć nie sposób nadrobić tylu stron, bo wątek szybko rośnie :) Gratuluję zafasolkowanym, pamiętam Was z wcześniejszych wpisów i naprawdę bardzo się cieszę :)

Przyszłam do Was po radę w sprawie donga. Miałam już jedno podejście, a było to tak (z góry dziękuję za cierpliwość tym, którym zechce się to przeczytać, bo historia będzie długa :) )

Lekarz wykrył u mnie b.cienkie endometrium, w 18 dc 4,91 mm. Kazał przyjść na kontrolę jeszcze w kolejnym cyklu, przed owu i potem przed @. Chciał sprawdzić dokładnie rozwój tego endo i ewentualnie dać hormony. Ale ja nie chciałam marnować kolejnego cyklu i za Waszą radą kupiłam donga. Zaczęłam go brać i na kontroli w 12 dc endo miało ładne 7 mm. Lekarz się ucieszył a ja nic mu o dongu nie mówiłam, czekałam na kolejne USG. Potem w 24 dc. byłam na kontroli i endo miało tylko 8, czyli jakby rosło pod wpływem donga i stanęło.
    Lekarz stwierdził, że nie obędzie się bez hormonów i (uwaga uwaga) bez badań krwi ani zaplanowanego monitoringu owulacji zapisał mi estrofem 1 - 14 dc i duphaston 15 - 25 dc.
    Brałam ten estrofem w tym cyklu i miałam dziwne objawy - silne bóle brzucha, pleców, jakby nerek (?), kłucie itp. plus bardzo płaski wykres temperatur. w 14 dc skok nie nastąpił a czytałam na forum, żeby dupka brać jednak po skoku. Czekałam tak przez 15, 16 i 17 dc (nadal bez skoku) aż w końcu w 18 dc udało mi się skontatować z lekarzem i kazał dupka jednak wziąć. Dzień po wzięciu pełnej dawki nastąpił skok.

Mam ogromne wątpliwości co do takiego brania leków hormonalnych, po estrofemie czułam się podle i w dodatku zastanawiam się, czy nie wywołał u mnie działania antykoncepcyjnego, czy endo urosło i czy w ogóle miałam owulkę nie wiem, bo nie miałam monitoringu :(

Po lekturze forum zastanawiam się, czy by na własną rękę od przyszłego cyklu nie odstawić estrofemu i nie zastąpić go dongiem do owu, poczekać na skok (w pierwszym i jedynym cyklu z dongiem miałam ładny skok) i potem od skoku nie wziąć dupka. Dong i dupek powinny ładnie zbudować mi endometrium.
    Co radzicie? Czy to ma sens? lekarz donga wyśmiał ale widzę, że tylu z Was pomógł...
    Czy ewentualnie dodać coś do tego?
    Czytałam o ziołach Ojca Sroki ale są różne mieszanki i nie wiem, czy jakaś byłaby dla mnie odpowiednia?
    Z góry serdecznie dziękuję za jakieś rady dla mnie!

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki problem z mierzeniem temperatury: mierzę o 4 w nocy, termometr leży sobie koło łóżka i zwykle jest bardzo zimny.. więc przed pomiarem chwilę trzymam go w ręku. No i dzisiaj tak właśnie potrzymałam moment, zmierzyłam temperaturę (nie odczuwałam zimnego termometra) i wyszło 36.55 ale postanowiłam zmierzyć jeszcze raz no i po wyjęciu i włożeniu termometru ponownie już czułam że jest chłodny i wyszło 36.43... jak to traktować? którą temperaturę brać pod uwagę?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu przede wszystkim pokusiłabym się o monitoring. Branie hormonów bez monitoringu to kiepski pomysł. Brałaś estrofem, a nawet nie wiesz jak na Ciebie działał, czy endo rosło itp. Takie działanie bez celu wg mnie.
    Lekarz wyśmiał donga? hmmm Może nie wierzyć, ale śmiać się nie ma z czego. To tylko świadczy o jego "profesjonaliźmie".
    Na pewno warto spróbować z dongiem, ale pomyśl o monitoringu - wtedy będziesz wiedzieć czy na Ciebie działa, czy endo rośnie, czy masz owu, kiedy zacząć brać dupka itp. Jak dong podziała to super, jak nie to zawsze zostają hormony.

lulu_ovufriend, Margos82 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga za odpowiedź.
    A co sądzisz o połączeniu donga z dupkiem? Na monitoring postaram się zapisać i chyba w ogóle przychodnię zmienię.

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dong do owu, dupek po owu. Sama tak brałam :)

lulu_ovufriend, Doris-83, sara_nar lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dong do owu, dupek po owu. Sama tak brałam :)

Lubię to :) Też tak zrobię i oby efekt był taki, jak u Ciebie :)
    Dzięki za podpowiedź!

aga.just lubi tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kto poradzi? :(

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Mam taki problem z mierzeniem temperatury: mierzę o 4 w nocy, termometr leży sobie koło łóżka i zwykle jest bardzo zimny.. więc przed pomiarem chwilę trzymam go w ręku. No i dzisiaj tak właśnie potrzymałam moment, zmierzyłam temperaturę (nie odczuwałam zimnego termometra) i wyszło 36.55 ale postanowiłam zmierzyć jeszcze raz no i po wyjęciu i włożeniu termometru ponownie już czułam że jest chłodny i wyszło 36.43... jak to traktować? którą temperaturę brać pod uwagę?
    Jak ogrzewasz termometr to zawsze tempka będzie niewiarygodna, bo przecież nie uda Ci się codziennie rozgrzać go tak samo :D Nie kombinuj tylko mierz codziennie 'zimnym' i powinno być ok ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka,

Zastanawiajace jest to jak mozesz mieć termometr zimny. Trzymasz go w lodowce,czy jak? Nie spotkalam sie z czyms takim,aby termometr byl zimny i pokazywał niska temperature po zmierzeniu. Termometr moze sie nie myli i masz takie niskie temperatury.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie chodzi o to czy niskie czy nie tylko że chwilę później jest niższa ;)

Atakasobiejedna ale znowu następnego dnia może być cieplej i będzie inne temperatura... a ja nie rozgrzewam go jakoś tylko moment trzymam w dłoni przed mierzeniem.

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka,

To nie rozgrzewaj go. Muerz temperature odrazu po wyjeciu z opakowania badz tez zaraz po przebudzeniu. Temperatura bedzie wowczas jak najbardziej miarodajna.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ