X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam tu npr.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=78
    coś takiego: Kolejne banalne pytanie, ale prosze wierzyc - kobieca pomysłowosc bywa zaskakujaca: czy u¿ywałam
    stale tego samego termometru i stosowałam stale ten sam sposób mierzenia? To znaczy: przez cały cykl
    tylko w ustach, albo tylko w odbycie, albo tylko w pochwie?
    Jesli mierze temperature w ustach i zauwa¿am du¿e wahania temperatury, to musze sprawdzic, czy na
    pewno termometr wkładam ukosnie pod jezyk z boku wiazadełka? Czy moje usta sa podczas mierzenia
    temperatury cały czas zamkniete? Czy mierze temperature przez 8 minut? Jesli w pokoju jest zimno,
    nale¿y termometr wło¿yc do ust - powiedzmy, z prawej strony - a gdy sie ju¿ ogrzeje, przesunac go na
    lewa strone, by uzyskac własciwy pomiar. Wło¿ony pod jezyk bardzo zimny termometr zabierze ciepło z
    tego miejsca, by sie ogrzac i obni¿y nam wynik pomiaru. Jesli przeło¿ymy go po ogrzaniu, to ju¿ pomiar
    bedzie własciwy.
    Jesli jestem wieloródka, mierze temperature w pochwie i mam du¿e wahania temperatury, to znaczy ¿e
    banieczka z rtecia czasami dotyka scianek

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie ogrzewaj tylko wkładaj:-) Jakoś dasz radę:-)

Sara jakieś wieści?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka moze wkladaj termometr na noc do skarpetki (nie tej na nodze ofkors), bedzie mial cieplo :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanko, biorę donga bo chcę aby mój cykl tasiemiec się zakończył, ile dni mam go brać, czy cały czas aż do pojawienia się @, czy może będzie skok tempki i wtedy odstawić, sama nie wiem.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka dong ma pomóc pojawić się @, bo docelowo ma pomóc pojawić się owulce. Bierz do skoku 2 dziennie. Choć na wywołanie wolałabym duphaston lub luteinę i od nowego cyklu dopiero dong.

Natka098 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    A mi kto poradzi? :(

nigdy nie rozgrzewałam termometra, zawsze bach i mierzyłam.

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała Kredka radzę po prostu termometr trzymać pod poduszką i bez rozgrzewania od razu robić pomiar.
    Kochane moje beta z soboty 239,6 zaś dzisiejsza to już 625. Wizyta u ginekologa dopiero 16go czerwca nie wiem czy nie późno mam brać luteinę, kwas foliowy i zakupić witaminki dla ciężarnych. Oczywiście odpoczywać, ale z tym ciężej, jak nigdy mam więcej sił niż przed.

aga.just, kiti lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to biorę do skoku, jak go nie będzie to max do czwartku(7dni), odczekam 2-3 dni i wezmę luteine. czuje jego działanie ale czy odpowiednio zadziała to nie wiem

• kis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam jestem tu nowa i napiszę tak w skrócie, można dołączyc? ;)
    ja po zaniku @ poszłam do gin żeby wywołać później decyzja, że staramy się o maleństwo więc jechałam z CLO i tak u tej kobiety brałam clo 6x. Zrobiła mi HSG i jajowody mam drożne. Zmieniłam gin i nowy powiedział, że mam pco dał metformax 3x1 i od marca biorę. ALe nie schudłam po nim nic tylko zmniejszył mi się apetyt i waga nie idzie do góry. Teraz u nowego gin jestem w trakcie drugiego cyklu z clo. Jak tym razem się nie uda to już nie będę brała clo. Już nie weim co mam robić czy rzucić te leki w cholerę żeby się udało
    męża nasienie też okej
    od niedzieli łykam donga 3tabletki nie wiem czy nie za dużo ale jestem tydz przed owu i chciałam zeby mi pomógl wiec moze a nóż :) ogólnie staram sie 10 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:28

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pytanie o donga, mam przepisana antykoncepcje na mam pcos.
    Co powiecie na stosowanie donga podczas zaywania antyków. Mam za duzo testosteronu w sobie tosowała która w podobnym do mojego przypadku?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi dong ma za działanie wywołać owu, przynajmniej my go tak tu stosujemy. Przy antykach to nie mam pojęcia? Dong to estrogeny. Przy menopauzie też pomaga, ale na testosteron to chyba nie bardzo.

Kis 3 razy dziennie jest ok jak się czujesz dobrze. Tylko pamiętaj brać jedynie do skoku. Myślałaś o inofolicu? Pomocny przy pcos.

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    Ja też mam pytanie o donga, mam przepisana antykoncepcje na mam pcos.
    Co powiecie na stosowanie donga podczas zaywania antyków. Mam za duzo testosteronu w sobie tosowała która w podobnym do mojego przypadku?

Ja mam za wysoki testosteron, ale nie mam PCOS. Nie chcialam brac antykow, zreszta gin mi nie proponowal. Na obnizenie testosteronu pilam ocet jablkowy i Inofolic 2x1, ale dopiero w pierwszym cyklu z Dongiem i ziolami ojca Sroki sie udalo :) Aha, no i luteine bralam drugi cykl. Jak widac mieszanka poskutkowala :)

ANDI87 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super, ja mam antyki od lekarza nie chce namieszac z hormonami, jako że mam pcos, a ma mnie hamowac zeby wytartowac od nowa,
    zobaczymy

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja mam za wysoki testosteron, ale nie mam PCOS. Nie chcialam brac antykow, zreszta gin mi nie proponowal. Na obnizenie testosteronu pilam ocet jablkowy i Inofolic 2x1, ale dopiero w pierwszym cyklu z Dongiem i ziolami ojca Sroki sie udalo :) Aha, no i luteine bralam drugi cykl. Jak widac mieszanka poskutkowala :)

Zapisze sobie twoja wiadomość od Ciebie

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyych jakoś wczoraj powinnam mieć owu wg ostatniego usg (w czwartek wieczorem pęcherzyk 17mm) a tu nic... :/

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka spokojnie może jest owu na dniach :) Temp idzie w dół, śluz R.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 09:08

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz jest. Bardzo. ;)

• kis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

Kis 3 razy dziennie jest ok jak się czujesz dobrze. Tylko pamiętaj brać jedynie do skoku. Myślałaś o inofolicu? Pomocny przy pcos.

Czuję się dobrze, łykam go tak 3 na raz bo gdzieś wyczytałam, że na noc nie brać go bo można mieć kłopoty ze spaniem a ja często mam więc uważam ;)

a powiedz mi, bo ja nie mierze tempki i w tym cyklu brałam CLO, idę na monitoring około 14dc wtedy zobaczę jaki mam pęcherzyk jak już taki do pęknięcia to już nie brać tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 10:25

• kis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak w ogóle to super jest ten wątek ! ;)

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis późno masz ten monitoring. Ja przy Clo poszłam w 11dc i już miałam torbiel :/ Ale to zależy jak na kogo działa :)

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ