WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Kis czemu nie mierzysz temp? Mierz i to koniecznie. Biorąc donga i Clo możesz mieć szybciej owu, więc 14 dc to na moje oko ciut późno na monit.
Ja też miałam późno owu czasem nawet 21-22 dc, a były miesiące, że była 15-16 dc. I tak latałam od 12 dc żeby spr co i jak i żeby nie przegapić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 10:24
-
aga.just, no właśnie nie wiem, raz próbowałam temp skakała nie znałam się i zostawiłam to ale jeżeli w tym cyklu się nie uda to zakupię termometr i będę mierzyć. Mam nadzieję, że w razie czego mi pomożecie się w tym odnaleźć.
A termometr ma być do owu czy taki zwykły tez może być?
inofolic też biorę 1 saszetkę tj 3 moje pudełko już -
kurczę to samo mówiłam w lutym, że od nowego cyklu zaczynam mierzyć temp ale teraz daję słowo.
prócz metformaxu, inofolicu i kwasu f to piję jeszcze zwykła herbatę melisę i pokrzywę o tak na włosy a melisę na spanie dopiero doczytałam na wątku, że też pijecie na progesteron. Ja z progesteronem mam problemy, @ przychodzi bez wspomagaczy w 20dc i mam niedomogę lutealną.
Magnez brałam ale mi się kończył i już nie kupowałam.
Jeszcze mam pytanie odnośnie tych ziół ojca sroki. Czytałam na pierwszej stronie ale nie wiem. Czy te ziółka są w paczce czy to osobno się kupuje te zioła? Czy każde osobno i mieszankę się z tego robi? z góry dzięki za odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:55
-
kis to bardzo krótki cykl masz, szczególnie jak owu późno. Powinnaś mieć suplementowany progesteron moim zdaniem.
Zamówiłam sobie kubeczek menstruacyjny, bardzo jestem ciekawa -
Cześć Dziewczyny, mam taką wątpliwość co do Donga: w aptakach i sklepach zielarskich są różne preparaty z dongiem i czasem kapsułka jest mniejsza a czasem większa. Orientujecie się, jaka jest zalecana dobowa ilość substancji w gramach? Bo np. 2 tabletki dziennie w tej sytuacji niewiele mi mówią...
-
Szukam potwierdzenia
Dzisiaj skok, chociaż nieduży to w sumie identyczny jak w zeszłym cyklu. Wg usg owu powinnam mieć w poniedziałek, wczoraj już prawie nie było śluzu. Czy dobrze, myślę że spokojnie mogę już wziąć dzisiaj luteinę? czy może lepiej duphaston żeby zobaczyć jaka jutro wyjdzie temperatura?
W poprzednim cyklu wzięłam chyba 4 dni po owu i mam wrażenie, że właśnie dlatego druga faza trwała tylko 10 dni.. Dlatego myślę, że warto by wziąć wcześniej. -
Kobietki drogie czy jak biorę luteinę i zacznę razem z nia brać Maca czy to nie będzie szkodzić? Chcę szybciej tego okresu. Biorę już 11 dzień lutkę . Mam zrobić badania 2-4 dnia cyklu ale jeśli się dziś nie pojawi a w czwartek to nic nie zrobięCzekamy na Ciebie :***
-
wioleta4444 wrote:Kobietki drogie czy jak biorę luteinę i zacznę razem z nia brać Maca czy to nie będzie szkodzić? Chcę szybciej tego okresu. Biorę już 11 dzień lutkę . Mam zrobić badania 2-4 dnia cyklu ale jeśli się dziś nie pojawi a w czwartek to nic nie zrobię
Wioleta lutkę możesz z macą, ale maca nie przyspieszy Ci @
Do kiedy masz brać lutkę? Zazwyczaj bierze się 10 dni i po odstawieniu przychodzi @, a nie podczas brania progesteronu. -
Kurcze już sama nie wiem.. dzisiaj trochę śluzu taki rozciągliwy niby chociaż trochę kremowy... i jajnik nadal boli już nie wiem co o tym myśleć. Wg usg owu miała być w poniedziałek...