X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej :)
    Mam pytanie dla bardziej doświadczonych. Chciałabym spróbować ziól ojca sroki nr 3, ale biore zalecane przez gika Cyclodynon 2x1. (niepokalanek)
    zastanawiam się czy można to łączyć ze sobą ? bo nie ukrywam , że trochę sie boję .

A ten cyclodynon to na?

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    My tu naprawdę trochę wiedzy mamy :) Trochę zaufania :)

To sie zgadza,ze Aga ma duza wiedze na temat naturalnego poczecia.

aga.just lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz to się zarumieniłam hahah :D

Ale serio, aż się buźka cieszy, że coraz więcej z nas zielonych :) i to tak naturalnie, na ziołach, bez chemii.
    A tak niedawno miałam przepisane Clo... Ale dałam radę :) Dumna jestem z siebie i z Was :) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 10:00

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, w szczęśliwym cyklu udało Ci się zajść bez clo? Ile ogólnie się staraliście? Co było problemem u Ciebie brak owu? Przepraszam za pytania ale na prawdę jestem ciekawa :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawde sie ciesze, ze na ten watek trafiłam. Zreszta od samego poczatku bylam za naturalnymi skladnikami. Nie lubie zazywac chemii (czyt.tabletki) i opłaciło sie :-)

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    A ten cyclodynon to na?
    coś podobnego jak castangus.
    Reguluje cykle, zmniejsza uczucie napięcia przedmiesiączkowego, zmniejsza poziom prolaktyny.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam miec przepisane CLO, ale u mnie to odpadalo, bo nie usmiechalo mi sie,latac samolotem na monitoring,czy dobrze pecherzyki rosna. Mina lekarza byla smutna. Chociaz chcisl mnir przekonac,ze bilety lotnicze sa tanie. Niestety nie udalo mu sie mnie przekonac. Podzialalam na elasna reke.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ty leczyłas sie w pl a mieszkasz zagranicą ? długo sie staraliscie?

• kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ziola tez pijecie w ciązy?

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jak będę wiedziała jakie mam badania. Czego jest więcej lub mniej to tez się przerzucę na ziółka :) Jak tak pomagają, to trzeba próbwać

Czekamy na Ciebie :***
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    aga, w szczęśliwym cyklu udało Ci się zajść bez clo? Ile ogólnie się staraliście? Co było problemem u Ciebie brak owu? Przepraszam za pytania ale na prawdę jestem ciekawa :)

Miałam przepisane Clo w listopadzie, ale nie zdecydowałam się go brać. Zaczęłam przygodę z ziołami i im zaufałam.
    Staraliśmy się jakoś od maja 2013, do września karmiłam piersią, po drodze powstała mi torbiel, miałam przepisane anty na 2 mies. Był wtedy listopad i miałam przepisane Clo. Tak pełną parą to udało się w 4 cyklu z ziołami i monitoringiem.
    Prl miałam w normie mimo kp, mimo to miałam pokarm, poprosiłam o bromergan.
    Miałam późną owu, bez donga pewnie byłyby to cykle bez owu. Widziałam na monitoringu jak np. 12 dc były maleństwa, obraz jak przy PCOS, a ok 20 dc był już dominujący i lekarz w szoku :) Wiem, że to zasługa donga była.
    Dodatkowo brałam infolic i dzięki niemu miałam w szczęśliwym cyklu owu z lewego jajnika. Wydaje mi się, że może mam jakieś zrosty na prawym, bo przez 3 mies szło z prawego i nic. A z lewego i bach.
    Dodatkowo w szczęśliwym cyklu w ruch poszedł acard i odblokowałam się psychicznie, miałam plany na kolejne cykle: posiew, hsg. Tym żyłam. Nie mierzyłam temp, a jak w 7 dpo zmierzyłam i była najniższa ze zmierzonych w 7 dpo cykli to była pozbawiona złudzeń. A tu niespodzianka :)

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:

nie
    Tzn. jedynie melisa

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    coś podobnego jak castangus.
    Reguluje cykle, zmniejsza uczucie napięcia przedmiesiączkowego, zmniejsza poziom prolaktyny.

To spokojnie możesz łączyć to ze Sroką.

• kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, dzieki za odp. Długa historia z happy endem :) a ten acard to na co jest ? sama brałaś, mowilas o tym ginowi?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, o acardzie nie mówiłam. A acard niby pomaga przy zagnieżdżeniu. Nie szkodzi, a może pomóc.
    O dongu tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:40

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    To spokojnie możesz łączyć to ze Sroką.
    to dobrze bo sie bałam, a nie przedobrze tym wszystkim biorąc i to i to ? nie wiem jak mój ginek podchodzi do tematu ziołolecznictwa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze pytanko te zióla sroki 3 na lepszą owulke i pęcherzyki to sie pije cały cykl i rozpoczyna w dowolnym momencie czy tylko do owulacji ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    bo ty leczyłas sie w pl a mieszkasz zagranicą ? długo sie staraliscie?

Nie powiedziała bym, ze leczyłam sie w PL <jak miałam mniej pracy, to bukowałam bilet lotniczy i leciałam na kontrolę, sprawdzic co tam w srodku u mnie jest> Chcialam dac zarobic polskim konowałom do kieszeni, ale nie do konca sie udało.
    Podsumowując od stycznia 2013. Pierwsze 8 miesiecy na luzie. Nazwała bym to przymiarkami do starania. W ubieglym roku w sierpniu byłam kilka dni w PL na urlopie poszłam wówczas do gin-endo na wizyte. Lekarz nie był sympatyczny, ale z bólem serca dał skierowanie na badania hormonalne. 2 miesiace pozniej przylecialam na same badania. Odrazu nakreslily mi, ze mam lekko rozchwiane hormony i tu był problem, a lekarz w zaparte szedł, ze nie ma powodu do niepokoju. Rowniez bolem serca przepisał mi Dostinex chociaz nie chciał, bo stwierdził, ze prolaktyne mam lekko poza norma, wiec nie ma sie czym przejmowac. Dostinex po 3 dawkach mi nie sluzył, musialam go odstawic. Po jakims czasie od przylotu do domu trafiłam własnie na OF i zaczelam mierzyc temperature by zobaczyc jak sie "układa" cykl. Po 2 widzialam, ze jest rozchwiany. W lutym tego roku kiedy miałam ferie zimowe była moja 3 wizyta u Gina i mówiłam, ze ostatnia, bo nie miałam juz siły na tych lekarzy. Tez sie nic nie dowiedziałam, wiec zajrzałam co tu pisza na forum. I tak czytalam od deski do deski to co mnie nurtuje , ale lekarze rozkladali rece. Wiec mi sie udało z pomoca OF, a nie z pomoca lekarzy konowalów, wiec tak naprawde zajeło mi to dobre 2 cykle z OF.

Ps. Dodam jeszcze, ze nigdy nie miałam monitorinu, nie wiem co to jest. Nawet nie wiem jak rosły pecherzyki. Totalny zywioł. I spozywałam to co kobieci wpływa na cykl np. orzechy wszelkiego rodzaju, winko czerwone tak tyci-tyci, etc

Zagranica to inaczej wszystko wyglada. Powiedziala bym, ze trudniej. Ale ciaze postanowiłam tutaj prowadzic. Dla mnie to kosmos, cuz trzeba sie przyzyczaic do kraku w ktorym sie przebywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 12:38

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:

Kiedy bedzie pozytywny test, nie pije sie juz ziół.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    aha i jeszcze pytanko te zióla sroki 3 na lepszą owulke i pęcherzyki to sie pije cały cykl i rozpoczyna w dowolnym momencie czy tylko do owulacji ?

Pierwszy cykl piłam cały nie poskutkowało. Czulam ze mi nie sluza w drugim piłam do owulacji i juz zaskutkowało. Wczułam sie w swój organizm i sprawdzałam jak reaguje na ziola.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ