WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
myszka dzięki za odpowiedź, bo ja nie wiedziałam dokładnie gdzie mieszkasz a gdzie się leczyłaś.
Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszej grupy zielar w razie czego zamówiłam na allegro zioła ojca sroki
a tak w ogóle to nie wiem czemu oni nie chcą dawać skiero na badania, to się w pale nie mieści..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 12:52
-
XxMoniaXx wrote:aha i jeszcze pytanko te zióla sroki 3 na lepszą owulke i pęcherzyki to sie pije cały cykl i rozpoczyna w dowolnym momencie czy tylko do owulacji ?
Na lepszą owulkę są zioła na owulację, inne niż Sroka.
Zioła Sroki ogólnie wpływają z korzyścią na jajniki i cały cykl.
Zobacz na 1 str tam jest dokładnie opisane.Dora88 lubi tę wiadomość
-
wrocilam od gina , mam 14dc pecherzyk prawie 21mm, endo 14mm. I pierwszy raz od prawie roku mialam na drugim jajniku pecherzyk tylko ze maly 13mm mowil ze byc moze przygotowywuje sie do nastepnego cyklu - ale ja mysle ze to zasluga donga :)i dostalam pregnyl dzis.
pokazywalam mu ze donga brałam ale powiedzial ze on nie wierzy w takie rzeczy no także wiecie.. dziwny taki
I jutro już nie brac donga takkk ?????
mimo ze ginowi mowilam ze okres przychodzi w 25dc i ostatnio w 26dc po dupku (1 tab) to dalej mi kazal brac jedna tabletke (dupka biore od 16-25dc
miala tak ktoras z was, że @ przychodzila tak szybko ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 19:58
-
Bialakredka, tak jedna dziennie
aga ja nie mierz temp w tym cyklu, donga bralam od 9dc do 14 czyli do dzis po 3tabletki
to jak brac jutro jeszcze?
ginowi dwa razy mowilam ze @ szybko przychodzi w26dc po dupku ale mowil ze jedna kobieta ma w 26dc inna w 35dc nie ma znaczenia, że zwiększe dupka. Także nie wiem, ręce opadają..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:30
-
Kis dziś jesteś 14 dc, pęcherzyk jeszcze nie pękł. Nie wiadomo ile będzie miał, kiedy pęknie. Moje pękały jak miały 24/25, szczęśliwy był jeszcze większy. Twój ma 21 mm, więc może pęknąć w każdej chwili, ale może mu to jeszcze zająć. Choć jeśli brałaś pregnyl to powinien pęknąć jakoś chyba w ciągu 48h, nie wiem dokładnie, ale jakoś tak. Szkoda zatem, że nie mierzysz temp, bo nic nie wiesz... Donga zatem nie bierz już, nie ryzykuj.
Biorąc pod uwagę, że nawet jeśli pęchol pęknie jutro - 15 dc - to fl powinna trwać min. 12 dni, czyli @ nie wcześniej niż 28 dc powinna do Ciebie zawitać.
Wg mnie ilość dupka ma tu znaczenie, przy niedomodze ilość jest ważna. Bez wahania brałabym 2x1.
@ zawsze masz 26 dc? -
Dariaa wrote:hej kupiłam ziola O.Sroki nr 3 i na I faze cyklu obecnie jestem w 15 dc pytanie mogę zacząc już pic czy polecacie lepiej poczekać do nastepnego cyklu?
Zacznij pić od nowego. I nie mieszaj Sroki z I fazą. Chyba, że do do owulki te na owu, a podczas fl Sroka. -
aga.just wrote:Zacznij pić od nowego. I nie mieszaj Sroki z I fazą. Chyba, że do do owulki te na owu, a podczas fl Sroka.
-
W życiu nie słyszałamo ttakim dawkowanie... Nawet 2x1 to sulymboliczna dawka, a 1x1 to raczej organizm nie zauważy... Tzn zauważy ale nie utrzyma się odpowiednie stężenie przez 24h od tabletki
aga.just lubi tę wiadomość
-
aga, przez te hormony rozregulował mi się okres, 3 miesiące temu po luteinie 100mg, dawka 1x1 @ przyszła w 28dc. Ostatnie 2 miesiące w 25dc i 26dc.
A ogólnie w styczniu, lutym @ miałam w około 21dc.
ok to donga już dziś nie biorę.
Jeśli się teraz nie uda w tym cyklu tempkę mierzę od następnego. -
Byłam na usg u innej lekarki... Nie było owulacji, jest torbiel...
Ogólnie powiedziała że nie wie co ja tu robię bo przy PCOs i wynikach męża z ok 5% prawidłowych plemników to tylko in-vitro... I
I z jednej strony rozumiem i od dawna wiem że nie ma co się łudzić.. Ale z drugiej przykład Doris pokazuje że cuda się zdarzają...
Ta lekarka dała mi namiar na kilku lekarzy.. I powiedziała że jak przyjdę do niej do gabinetu gdzie przyjmuje na NFZ to da mi skierowanie do kliniki na program... Z tym że trzeba mieć 6cykli stymulowanych wiec wole to zrobić najpierw a nie płacić w klinice...Doris-83 lubi tę wiadomość
-
Kredeczka ja drugi raz zaciążyłam. Także wierzę w cuda.
Dla męża: Pro Men, Men Mag, L karnityna, kwas foliowy. Dieta. Uwaga na piwo z puszki! Poszukaj w necie i sami się przekonajcie. Ograniczyć palenie.
Dla Ciebie: dieta o niskim ig, ćwiczenia i pozytywne myślenie:-)
Pamiętaj mój mąż ma tylko 1% prawidłowych.
Generalnie to ja też już brałam pod uwagę invitro ale postanowiłam się do niego pożądnie przygotować tzn. dieta o niskim ig, rezultat 12 kg mniej. To co pisałam wyżej. Regularność cykli przywrócona.
aga.just, sara_nar, BialaKredka lubią tę wiadomość
-
mój groszeczek .... 16go kolejna wizyta i USG mam nadzieję, że będzie serduszko. Nie wiem czy dobrze liczę, ale jak ovu było 18go maja, to 16go będzie 29dni od owulacji, czyli serduszko powinno już być widać ?
Cykl z dongiem okazał się tym szczęśliwym Ale się cieszę, że odkryłam tę stronę i że jesteście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:10
natt, kiti, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość