X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka dzięki za odpowiedź, bo ja nie wiedziałam dokładnie gdzie mieszkasz a gdzie się leczyłaś.
    Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszej grupy zielar :) w razie czego zamówiłam na allegro zioła ojca sroki

a tak w ogóle to nie wiem czemu oni nie chcą dawać skiero na badania, to się w pale nie mieści..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 12:52

• wioleta4444 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak zrobię badania i dostane wyniki będę działać z Ziołami

Czekamy na Ciebie :***
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    aha i jeszcze pytanko te zióla sroki 3 na lepszą owulke i pęcherzyki to sie pije cały cykl i rozpoczyna w dowolnym momencie czy tylko do owulacji ?

Na lepszą owulkę są zioła na owulację, inne niż Sroka.
    Zioła Sroki ogólnie wpływają z korzyścią na jajniki i cały cykl.
    Zobacz na 1 str tam jest dokładnie opisane.

Dora88 lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od gina , mam 14dc pecherzyk prawie 21mm, endo 14mm. I pierwszy raz od prawie roku mialam na drugim jajniku pecherzyk tylko ze maly 13mm mowil ze byc moze przygotowywuje sie do nastepnego cyklu - ale ja mysle ze to zasluga donga :)i dostalam pregnyl dzis.
    pokazywalam mu ze donga brałam ale powiedzial ze on nie wierzy w takie rzeczy no także wiecie.. dziwny taki

I jutro już nie brac donga takkk ?????

mimo ze ginowi mowilam ze okres przychodzi w 25dc i ostatnio w 26dc po dupku (1 tab) to dalej mi kazal brac jedna tabletke (dupka biore od 16-25dc
    miala tak ktoras z was, że @ przychodzila tak szybko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 19:58

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jedna tabletkę? Jedna dziennie?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis donga bierz do skoku. Nadal możesz brać 1x1, choć już nie musisz.
    Dupka zacznij brać po skoku, koniecznie 2x1, nie mniej.

• kis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialakredka, tak jedna dziennie

aga ja nie mierz temp w tym cyklu, donga bralam od 9dc do 14 czyli do dzis po 3tabletki
    to jak brac jutro jeszcze?

ginowi dwa razy mowilam ze @ szybko przychodzi w26dc po dupku ale mowil ze jedna kobieta ma w 26dc inna w 35dc nie ma znaczenia, że zwiększe dupka. Także nie wiem, ręce opadają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 21:30

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kupiłam ziola O.Sroki nr 3 i na I faze cyklu obecnie jestem w 15 dc pytanie mogę zacząc już pic czy polecacie lepiej poczekać do nastepnego cyklu?

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis dziś jesteś 14 dc, pęcherzyk jeszcze nie pękł. Nie wiadomo ile będzie miał, kiedy pęknie. Moje pękały jak miały 24/25, szczęśliwy był jeszcze większy. Twój ma 21 mm, więc może pęknąć w każdej chwili, ale może mu to jeszcze zająć. Choć jeśli brałaś pregnyl to powinien pęknąć jakoś chyba w ciągu 48h, nie wiem dokładnie, ale jakoś tak. Szkoda zatem, że nie mierzysz temp, bo nic nie wiesz... Donga zatem nie bierz już, nie ryzykuj.
    Biorąc pod uwagę, że nawet jeśli pęchol pęknie jutro - 15 dc - to fl powinna trwać min. 12 dni, czyli @ nie wcześniej niż 28 dc powinna do Ciebie zawitać.
    Wg mnie ilość dupka ma tu znaczenie, przy niedomodze ilość jest ważna. Bez wahania brałabym 2x1.
    @ zawsze masz 26 dc?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa wrote:
    hej kupiłam ziola O.Sroki nr 3 i na I faze cyklu obecnie jestem w 15 dc pytanie mogę zacząc już pic czy polecacie lepiej poczekać do nastepnego cyklu?

Zacznij pić od nowego. I nie mieszaj Sroki z I fazą. Chyba, że do do owulki te na owu, a podczas fl Sroka.

• Dariaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Zacznij pić od nowego. I nie mieszaj Sroki z I fazą. Chyba, że do do owulki te na owu, a podczas fl Sroka.
    dzieki nie miałam zamiaru mieszać pić osobno jedne do 14 dc drugie od 15dc dziękuję za radę :)

2.06.2019 <3 mama Marysi nasz cud :*

phv3n5q.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu nie słyszałamo ttakim dawkowanie... Nawet 2x1 to sulymboliczna dawka, a 1x1 to raczej organizm nie zauważy... Tzn zauważy ale nie utrzyma się odpowiednie stężenie przez 24h od tabletki

aga.just lubi tę wiadomość

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • kis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga, przez te hormony rozregulował mi się okres, 3 miesiące temu po luteinie 100mg, dawka 1x1 @ przyszła w 28dc. Ostatnie 2 miesiące w 25dc i 26dc.
    A ogólnie w styczniu, lutym @ miałam w około 21dc.
    ok to donga już dziś nie biorę.
    Jeśli się teraz nie uda w tym cyklu tempkę mierzę od następnego.

• kis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba, że dupka by brać od 16dc 1 tabletke, a od 18dc brac dupka 1 tabletkę a na noc 1 tabletke luteiny 50 pod język ?

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co można stosować przy antykach?

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg u innej lekarki... Nie było owulacji, jest torbiel...
    Ogólnie powiedziała że nie wie co ja tu robię bo przy PCOs i wynikach męża z ok 5% prawidłowych plemników to tylko in-vitro... I
    I z jednej strony rozumiem i od dawna wiem że nie ma co się łudzić.. Ale z drugiej przykład Doris pokazuje że cuda się zdarzają...
    Ta lekarka dała mi namiar na kilku lekarzy.. I powiedziała że jak przyjdę do niej do gabinetu gdzie przyjmuje na NFZ to da mi skierowanie do kliniki na program... Z tym że trzeba mieć 6cykli stymulowanych wiec wole to zrobić najpierw a nie płacić w klinice...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANDI87 wrote:
    co można stosować przy antykach?

a na co chcesz coś stosować :) ?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka widać konkretna babka. Wszystko zależy czy chcesz walczyć, czy jednak godzisz się na iv.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka ja drugi raz zaciążyłam. Także wierzę w cuda.

Dla męża: Pro Men, Men Mag, L karnityna, kwas foliowy. Dieta. Uwaga na piwo z puszki! Poszukaj w necie i sami się przekonajcie. Ograniczyć palenie.

Dla Ciebie: dieta o niskim ig, ćwiczenia i pozytywne myślenie:-)

Pamiętaj mój mąż ma tylko 1% prawidłowych.

Generalnie to ja też już brałam pod uwagę invitro ale postanowiłam się do niego pożądnie przygotować tzn. dieta o niskim ig, rezultat 12 kg mniej. To co pisałam wyżej. Regularność cykli przywrócona.

aga.just, sara_nar, BialaKredka lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?i=815605_dscf1544-1-1.jpg
    mój groszeczek .... 16go kolejna wizyta i USG mam nadzieję, że będzie serduszko. Nie wiem czy dobrze liczę, ale jak ovu było 18go maja, to 16go będzie 29dni od owulacji, czyli serduszko powinno już być widać ?
    Cykl z dongiem okazał się tym szczęśliwym :) Ale się cieszę, że odkryłam tę stronę i że jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:10

natt, kiti, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ