WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny 43 dni biore Cyclodynon - odpowiednik castangusa. Czy mogę jutro w 44 dc i będzie to 5-ty dzie brania lutki 3x1 poj język. Czy mogę zrobić badanie i nie będzie ono zafałszowane przez luteine ? chce sprawdzić czy te 43 dni coś zdziałały czy poprostu ten lek jest za słaby.
Prl możesz zbadać.
Lutka jak już zafałszuje wynik progesteronu -
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:faktycznie pisze o tej szłwii.. ciekawe. to sie chyba herbatke pije bo jak inaczej , musze jeszcze doczytać ,ale jak ktoś wie coś więcej na ten temat to prosze o rade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:19
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Natka098 wrote:Monia szałwia obniża prolaktynę, podobno dużo mocniej niż costagnus i tego typu leki. I vit B6 też ma jakieś tam znaczenie.
szałwia i melisa obniza prolaktyne i trzeba pic 2razy dziennie przez 2 tyg i 2 tyg przerwyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 22:38
-
mam wynik prolaktyny.
1,5 m-ca temu robiłam gdzie indziej i były inne jednostki i nie bardzo czaje czy coś spadła :p
jak która mądrzejsza z tego niż ja to prosze o komentarz
wynik prolaktyny z 28.05.2014
736 uIU/mL (normy: 102-496)
wynik z dziś :
34,26 ng/ml (normy : 4,79-23,3)
Na razie od prolaktyny brałam tylko Cyclodynon zalecony przez ginka. (niepokalanek, podobny do leku Castangus) .
teraz jeszcze kombinuje czy nie zacząc pić szałwii bo podobno obniża prolaktyne. -
nick nieaktualnyMonia minimalnie zmniejszyło się ale tylko tyci tyci , jak dobrze liczę to w tej drugiej jednostce miałabyś około 685 więc taki spadek to żaden, a i jest to hormon który może się zmieniać w wielu przypadkach: stres, dotykanie piersi:)
Nie wiem czy jeszcze się tak bada, ale ja miałam kiedyś badanie z obciążeniem tabletką mtc czy jakoś tak.
A jak Twoja tarczyca? tsh bo często jedno z drugim się wiąże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 14:44
-
Własnie Monia, Natka ma racje. Mi endokrynolog mówiła, ze wysoka prolaktyna często wiąże się z wysokim TSH i obniżenie TSH też wpływa na obniżenie prolaktyny. Tak więc wydaje mi się, że dobrze by było, jakbyś TSH też zbadała...
XxMoniaXx wrote:tsh zbadałam 2.65.
ginka powiedziała, że jest ok ...
nick nieaktualnyzle nie jest z tym tsh, musisz gin pokazać wynik prolaktyny ze nic się nie zmieniło to da Ci leki inne. costagnus może troszkę zmniejszyć ale jak jest w górnej granicy normy, tu jest za dużo do obniżenia. I jeszcze ta cena Cyclodynon, bez sensu to wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 16:21
-
nick nieaktualny
-
Natka098 wrote:zle nie jest z tym tsh, musisz gin pokazać wynik prolaktyny ze nic się nie zmieniło to da Ci leki inne. costagnus może troszkę zmniejszyć ale jak jest w górnej granicy normy, tu jest za dużo do obniżenia. I jeszcze ta cena Cyclodynon, bez sensu to wszystko.
chce konkretnego leku !
przecież jak nie zbije tej prolaktyny bo owulacji juz nie miewam to nawet te clo teraz od nastepnego cyklu mi nic nie da. A powód leczenia jak dla mnie jest prosty i łatwy. Bromergon potem clo i lutka a nie jakies cyclodynony drogie bez sensu jak mi ani prolaktyna nie spadła ani cyklu nie wyregulowała.
tylko niestety do mojego gin pojde dopiero początek sierpnia bo teraz ona jest na wczasach a jak ona bedzie przyjmowac to ja bede na wczasach a szkoda bo tak juz bym brała 2 tyg coś od tej prolaktyny. dla mnie to jest kupa czasu !! straconego jak na razie -
nick nieaktualnyto podejdź do innego gina z wynikami i tylko po lek bez badania, na pewno da a i mniej za wizytę szybka skasuje niż za z badaniem, nawet ta kasę już zaoszczędzisz nie kupując Cyclodynonu, który tak swoja droga jest 2 razy droższy niż costagnus i jeszcze trochę słabszy nawet..