WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:W klinice to dopiero 2 cykl zaczęłam. TSH chciał gin uregulować, dał ten Euthyrox, tylko ta dawka coś do kitu. PRL nie wiem, nie rozumiem czemu nie chce zbijać. Naciągać raczej nie chce. W 1dc teraz miałam monit i była to bezpłatna wizyta... Nie wierzyłam jak mi pani w recepcji powiedziała, że nie będzie faktury, bo taką informację przesłał jej mój lekarz ("zakończono wizytę bezpłatną"). Dziś jak zadzwoniłam do Niego to powiedział, że w klinice mam się pokazać jak endo mnie ureguluje i to on powiedział, że IUI nie ma sensu teraz skoro to TSH tak skoczyło... Naciągana się nie czuję, a miejsce najlepsze w opiniachze śląskich - Provita.
czyli dobrze kazal-isc do endo i zreperowac hormony! i trzymac je na prawidlowym poziomie! -
Anatolka wrote:Czyli myślicie, że jakby nie było leków na rośnięcie pęcherzyków (wcześniej CLO, a teraz w klinice Symletrolu) i pregnylu to nie byłoby owulacji wcale z tymi wynikami?
-
Provita, to w Katowicach, tak? Jeśli tak, to ja na innym forum poczytałam trochę złych opinii o tej klinice. Dziewczyny przenosiły się stamtąd do GynCentrum w Katowicach. Ale to oczywiście nie moja opinia i pewnie ile ludzi tyle różnych zdań, więc może Tobie Anatolka akurat pomogą
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Anatolka wrote:A jak spadnie TSH dzięki endo to PRL też spadnie czy i tak Bromek musi być?
I drugie: Czy TSH koło 3 na życie jest ok? Czy już zawsze coś będę musiała szamać jakiś Euthyrox?
ale tsh ok 3 do zycia wystarczy:D do ciazy o polowe za duzoAnatolka lubi tę wiadomość
-
KisSzilva wrote:Provita, to w Katowicach, tak? Jeśli tak, to ja na innym forum poczytałam trochę złych opinii o tej klinice. Dziewczyny przenosiły się stamtąd do GynCentrum w Katowicach. Ale to oczywiście nie moja opinia i pewnie ile ludzi tyle różnych zdań, więc może Tobie Anatolka akurat pomogą
Też jesteś ze Śląska? Tak, Provita to K-ce. Wszędzie są różne opinie i o jednych i o drugich i o Novomedice z Mysłowic. Jak mnie wkurzą to się przeniosę, nie stanowi to dla mnie problemu. Na razie mi odpowiada. Wszystkim się nie dogodzi -
Anatolka wrote:A jak spadnie TSH dzięki endo to PRL też spadnie czy i tak Bromek musi być?
I drugie: Czy TSH koło 3 na życie jest ok? Czy już zawsze coś będę musiała szamać jakiś Euthyrox?Anatolka lubi tę wiadomość
Anatolka, napisałam Ci wiadomość prywatną
A gdzie do endo chodzisz??
Czyli podsumowując, skoro mam Bromka to powinnam go wziąć, bo kumata endo i tak go przepisze, ale ile? Pamiętam sprzed prawie 2 lat, ze kiepskawo się po nim czułam, więc jakoś stopniowo może? Pół tabsa? I czytałam też gdzies, że zamiast łykać można go stosować dopochwowo, prawda to? Tak bym wolała chyba... Ominąłby żołądek
-
Tsh 3 do życia jest ok. Do ciąży już nie. Tak jak KisSzi pisała jest duże ryzyko poronienia z wysokim tsh - nawet tym mieszczącym się w granicach, ale wyższym niż 2.5
Wg mnie bromek jest niezbędny.
A co do pyt czy bez Clo by nie było owu - skoro w klinice zapisali Ci hormony i to silne hormony to chyba wcześniej nie miałaś owu? Czy dali Ci hormony ot tak sobie dla pewności, że owu będzie??? Cykl stymuluje się hormonami jak z 2-3 obserwowanych cykli widać, że są to cykle bezowulacyjne. Tutaj widzę tego nie sprawdzali tylko zapisali leki. No bomba. Cycki opadają.
A moje zdanie jet takie, że jak wyregulujesz hormony to wou będzie bez hormonów.Anatolka, KisSzilva lubią tę wiadomość
-
aga.just wrote:A co do pyt czy bez Clo by nie było owu - skoro w klinice zapisali Ci hormony i to silne hormony to chyba wcześniej nie miałaś owu? Czy dali Ci hormony ot tak sobie dla pewności, że owu będzie??? Cykl stymuluje się hormonami jak z 2-3 obserwowanych cykli widać, że są to cykle bezowulacyjne. Tutaj widzę tego nie sprawdzali tylko zapisali leki. No bomba. Cycki opadają.
A moje zdanie jet takie, że jak wyregulujesz hormony to owu będzie bez hormonów.
Czerwiec 2014 miałam bez CLO i bez Symletrolu. Bez żadnej stymulacji, bo byliśmy na wczasach. Pęcherzyk piękny urósł, ale pękliśmy go Pregnylem, więc nie wiem czy sam by pękł. Jak startowałam ze wszystkim 2 lata temu to owu nie było.
-
Anatolka wrote:Czyli podsumowując, skoro mam Bromka to powinnam go wziąć, bo kumata endo i tak go przepisze, ale ile? Pamiętam sprzed prawie 2 lat, ze kiepskawo się po nim czułam, więc jakoś stopniowo może? Pół tabsa? I czytałam też gdzies, że zamiast łykać można go stosować dopochwowo, prawda to? Tak bym wolała chyba... Ominąłby żołądek
KisSzilva wrote:Czy można dopochwowo - tego nie wiem. Ale ja przy prl 41,6 brałam 1/2 tabletki na noc, żeby przespać to złe samopoczucie. Ostatni wynik prl 5,3
To ja mam prawie identyczną PRL... Tak zrobie I cały czas, aż do ciąży ją masz brać, serio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:36
-
Dobra, i jeszcze jedno mi się przypomniało. W tamtym cyklu robiłam dużo badań i ginowi z kliniki nie spodobał się stosunek FSH i LH.
FSH - 2,46 (norma do
LH - 6.17 (norma do 6,6)
Powiedział, że wyniki powinny być zblizone do siebie. Jeszcze mi coś o tym powiedzcie. Tym też się ma zająć endo? -
Anatolka wrote:To ja mam prawie identyczną PRL... Tak zrobie I cały czas, aż do ciąży ją masz brać, serio?
Anatolka wrote:Dobra, i jeszcze jedno mi się przypomniało. W tamtym cyklu robiłam dużo badań i ginowi z kliniki nie spodobał się stosunek FSH i LH.
FSH - 2,46 (norma do
LH - 6.17 (norma do 6,6)
Powiedział, że wyniki powinny być zblizone do siebie. Jeszcze mi coś o tym powiedzcie. Tym też się ma zająć endo?
Aaa i w którym dc robiłaś LH i FSH??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:51
Kurcze. Przeczytalam sobie historie Anatolki i troche moja przypomina... Prl wysoka od dwoch lat a dopiero ostatnio jeden z lekarzy zwrocil na to uwage. A jak spytalam jednego profesora to powiedzial ze to nie ma znaczenia! Ale nawet jak sie na chlopski rozum wezmie to po cos te normy byly ustalone