X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just- mowilam ze oni tam nie wiedza ze Anatolka chce byc w ciazy ;) odkrylam ich sekret!

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    W klinice to dopiero 2 cykl zaczęłam. TSH chciał gin uregulować, dał ten Euthyrox, tylko ta dawka coś do kitu. PRL nie wiem, nie rozumiem czemu nie chce zbijać. Naciągać raczej nie chce. W 1dc teraz miałam monit i była to bezpłatna wizyta... Nie wierzyłam jak mi pani w recepcji powiedziała, że nie będzie faktury, bo taką informację przesłał jej mój lekarz ("zakończono wizytę bezpłatną"). Dziś jak zadzwoniłam do Niego to powiedział, że w klinice mam się pokazać jak endo mnie ureguluje i to on powiedział, że IUI nie ma sensu teraz skoro to TSH tak skoczyło... Naciągana się nie czuję, a miejsce najlepsze w opiniachze śląskich - Provita.
    no to to zmienia postac rzeczy:)
    czyli dobrze kazal-isc do endo i zreperowac hormony! i trzymac je na prawidlowym poziomie!

u5cvp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli myślicie, że jakby nie było leków na rośnięcie pęcherzyków (wcześniej CLO, a teraz w klinice Symletrolu) i pregnylu to nie byłoby owulacji wcale z tymi wynikami?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Czyli myślicie, że jakby nie było leków na rośnięcie pęcherzyków (wcześniej CLO, a teraz w klinice Symletrolu) i pregnylu to nie byłoby owulacji wcale z tymi wynikami?
    jestem niemal pewna na 85.67 % ze prl uniemozliwila wzrost lub pekanie pecherzykow. co do tsh to jeszcze nie obczailam jak wplywa na jajka, bo sama mam idealne tsh:/

u5cvp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak spadnie TSH dzięki endo to PRL też spadnie czy i tak Bromek musi być?

I drugie: Czy TSH koło 3 na życie jest ok? Czy już zawsze coś będę musiała szamać jakiś Euthyrox?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provita, to w Katowicach, tak? Jeśli tak, to ja na innym forum poczytałam trochę złych opinii o tej klinice. Dziewczyny przenosiły się stamtąd do GynCentrum w Katowicach. Ale to oczywiście nie moja opinia i pewnie ile ludzi tyle różnych zdań, więc może Tobie Anatolka akurat pomogą :)

km5sio4p3vm4xhh4.png
    Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
    Starania od czerwca 2013r
    17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
    11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
    01.11.2019r - dwie krechy na teście :D
    19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
    09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

I drugie: Czy TSH koło 3 na życie jest ok? Czy już zawsze coś będę musiała szamać jakiś Euthyrox?
    bromek musi byc niezaleznie od leku regulujacego tsh
    ale tsh ok 3 do zycia wystarczy:D do ciazy o polowe za duzo

Anatolka lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Provita, to w Katowicach, tak? Jeśli tak, to ja na innym forum poczytałam trochę złych opinii o tej klinice. Dziewczyny przenosiły się stamtąd do GynCentrum w Katowicach. Ale to oczywiście nie moja opinia i pewnie ile ludzi tyle różnych zdań, więc może Tobie Anatolka akurat pomogą :)

Też jesteś ze Śląska? Tak, Provita to K-ce. Wszędzie są różne opinie i o jednych i o drugich i o Novomedice z Mysłowic. Jak mnie wkurzą to się przeniosę, nie stanowi to dla mnie problemu. Na razie mi odpowiada. Wszystkim się nie dogodzi :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Mi TSH spadło, a na prl i tak bromka dostałam. Endo mówiła, że normalnie TSH jak się mieści w normach z labo to jest ok, ale do zajścia w ciążę jest za wysokie (nawet jak sie zajdzie z TSH koło 3 to jest bardzo duże prawdopodobieństwo poronienia)

Anatolka lubi tę wiadomość

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    bromek musi byc niezaleznie od leku regulujacego tsh
    ale tsh ok 3 do zycia wystarczy:D do ciazy o polowe za duzo

<3 dzięki :) ciesze się, że to na życie będzie ok :) mam nadzieję, że ta endo będzie kumata...

olencja lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, napisałam Ci wiadomość prywatną :)
    A gdzie do endo chodzisz??

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podsumowując, skoro mam Bromka to powinnam go wziąć, bo kumata endo i tak go przepisze, ale ile? Pamiętam sprzed prawie 2 lat, ze kiepskawo się po nim czułam, więc jakoś stopniowo może? Pół tabsa? I czytałam też gdzies, że zamiast łykać można go stosować dopochwowo, prawda to? Tak bym wolała chyba... Ominąłby żołądek :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 3 do życia jest ok. Do ciąży już nie. Tak jak KisSzi pisała jest duże ryzyko poronienia z wysokim tsh - nawet tym mieszczącym się w granicach, ale wyższym niż 2.5

Wg mnie bromek jest niezbędny.

A co do pyt czy bez Clo by nie było owu - skoro w klinice zapisali Ci hormony i to silne hormony to chyba wcześniej nie miałaś owu? Czy dali Ci hormony ot tak sobie dla pewności, że owu będzie??? Cykl stymuluje się hormonami jak z 2-3 obserwowanych cykli widać, że są to cykle bezowulacyjne. Tutaj widzę tego nie sprawdzali tylko zapisali leki. No bomba. Cycki opadają.
    A moje zdanie jet takie, że jak wyregulujesz hormony to wou będzie bez hormonów.

Anatolka, KisSzilva lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    A co do pyt czy bez Clo by nie było owu - skoro w klinice zapisali Ci hormony i to silne hormony to chyba wcześniej nie miałaś owu? Czy dali Ci hormony ot tak sobie dla pewności, że owu będzie??? Cykl stymuluje się hormonami jak z 2-3 obserwowanych cykli widać, że są to cykle bezowulacyjne. Tutaj widzę tego nie sprawdzali tylko zapisali leki. No bomba. Cycki opadają.
    A moje zdanie jet takie, że jak wyregulujesz hormony to owu będzie bez hormonów.

Czerwiec 2014 miałam bez CLO i bez Symletrolu. Bez żadnej stymulacji, bo byliśmy na wczasach. Pęcherzyk piękny urósł, ale pękliśmy go Pregnylem, więc nie wiem czy sam by pękł. Jak startowałam ze wszystkim 2 lata temu to owu nie było.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Czyli podsumowując, skoro mam Bromka to powinnam go wziąć, bo kumata endo i tak go przepisze, ale ile? Pamiętam sprzed prawie 2 lat, ze kiepskawo się po nim czułam, więc jakoś stopniowo może? Pół tabsa? I czytałam też gdzies, że zamiast łykać można go stosować dopochwowo, prawda to? Tak bym wolała chyba... Ominąłby żołądek :)
    Czy można dopochwowo - tego nie wiem. Ale ja przy prl 41,6 brałam 1/2 tabletki na noc, żeby przespać to złe samopoczucie. Ostatni wynik prl 5,3 :)

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KisSzilva wrote:
    Czy można dopochwowo - tego nie wiem. Ale ja przy prl 41,6 brałam 1/2 tabletki na noc, żeby przespać to złe samopoczucie. Ostatni wynik prl 5,3 :)

To ja mam prawie identyczną PRL... Tak zrobie :) I cały czas, aż do ciąży ją masz brać, serio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:36

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, i jeszcze jedno mi się przypomniało. W tamtym cyklu robiłam dużo badań i ginowi z kliniki nie spodobał się stosunek FSH i LH.

FSH - 2,46 (norma do 8)
    LH - 6.17 (norma do 6,6)

Powiedział, że wyniki powinny być zblizone do siebie. Jeszcze mi coś o tym powiedzcie. Tym też się ma zająć endo?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • KisSzilva Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To ja mam prawie identyczną PRL... Tak zrobie :) I cały czas, aż do ciąży ją masz brać, serio?
    Gin nic nie mówił jak długo ją brać, ale właśnie z forum dowiedziałam się, że trzeba aż do ciąży - najwcześniej chyba w 6 tyg ciąży można zacząć odstawiać. Ja teraz biorę co drugi dzień 1/2 tabletki, całkiem na pewno nie odstawię mimo ładnego wyniku prl :)
    Anatolka wrote:
    Dobra, i jeszcze jedno mi się przypomniało. W tamtym cyklu robiłam dużo badań i ginowi z kliniki nie spodobał się stosunek FSH i LH.

FSH - 2,46 (norma do 8)
    LH - 6.17 (norma do 6,6)

Powiedział, że wyniki powinny być zblizone do siebie. Jeszcze mi coś o tym powiedzcie. Tym też się ma zająć endo?
    Stosunek LH do FSH powinien być jak najbardziej zbliżony do 1, ja z tego co pamiętam mam 0,62 czyli też nie jakoś super, ale jeszcze nie tragedia ;)

Aaa i w którym dc robiłaś LH i FSH??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:51

km5sio4p3vm4xhh4.png
  • Florka Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Przeczytalam sobie historie Anatolki i troche moja przypomina... Prl wysoka od dwoch lat a dopiero ostatnio jeden z lekarzy zwrocil na to uwage. A jak spytalam jednego profesora to powiedzial ze to nie ma znaczenia! Ale nawet jak sie na chlopski rozum wezmie to po cos te normy byly ustalone :)

http://ovufriend.pl/graph/57aef9fd1fb9096d9105e0590a2805a6
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mi nie mów, bo ja przepłakałam pół popołudnia, a drugie pół się wściekałam na wszystko i na siebie.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ