WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka, FSH poniżej 3 może oznaczać niewydolność przysadki. U Ciebie stosunek LH do FSH wynosi ponad 2,5 a jak jest powyżej 1,5 to może oznaczać PCOS, ale oczywiście muszą występować też inne objawy policystycznych jajników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:00
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
A tak a propos IUI to podobno wsrod lekarzy krazy opinia (generalnie statystyki tak mowia) ze ta metoda jest zupelnie nieskuteczna i nie ma racji bytu ale ze jest zapotrzebowanie ze strony pacjentow to sie ja stosuje... I oczywiscie kasa plynie
aga.just lubi tę wiadomość
-
KisSzilva wrote:Anatolka, FSH poniżej 3 może oznaczać niewydolność przysadki. U Ciebie stosunek LH do FSH wynosi ponad 2,5 a jak jest powyżej 1,5 to może oznaczać PCOS, ale oczywiście muszą występować też inne objawy policystycznych jajników
PCOS nie mam. Podejrzewali, ale odeszli od tego. AMH mam ladne, pęcherzyki mam najczęsciej po 1 nic innego nie wskazuje na pcos. -
Anatolka wrote:PCOS nie mam. Podejrzewali, ale odeszli od tego. AMH mam ladne, pęcherzyki mam najczęsciej po 1 nic innego nie wskazuje na pcos.
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Anatolka bromek dopochwowo? Pierwsze słyszę
Bromka bierze się cały czas jak ma się wysoką prl. Ja odstawiałam w 6 tc, choć bierze się czasem i do 12 tc. Ja odstawiałam wcześniej, bo bromka brałam na wyciek mleka po kp. Miałam mleko, mimo niskiej prl - wyniki 6-8.
Jak masz bromka to bierz i się nie zastanawiaj.
Lh:Fsh powinno być ok 1. Stosunek powyżej 1,5 może świadczyć o pcos. U Ciebie to aż 2.5
Jaki masz wynik amh?
I czemu podjerzewali kiedyś pcos?
Badałaś glukozę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:17
-
Dziewczyny a mozecie zerknac na moj wynik?
Fsh 3,89 LH 4,02 robiony w 2dc. Czy nie sadzicie ze stosunek jednego do drugiego jest zbyt niski? -
aga.just wrote:Anatolka bromek dopochwowo? Pierwsze słyszę
Bromka bierze się cały czas jak ma się wysoką prl. Ja odstawiałam w 6 tc, choć bierze się czasem i do 12 tc. Ja odstawiałam wcześniej, bo bromka brałam na wyciek mleka po kp. Miałam mleko, mimo niskiej prl - wyniki 6-8.
Jak masz bromka to bierz i się nie zastanawiaj.
Lh:Fsh powinno być ok 1. Stosunek powyżej 1,5 może świadczyć o pcos. U Ciebie to aż 2.5
Jaki masz wynik amh?
I czemu podjerzewali kiedyś pcos?
Badałaś glukozę?
AMH - 3,6
Podejrzewali, bo to najprościej podejrzewać chyba
badałam glukoze mam 84 przy normach 70-105
-
Ufff przynajmniej to w porzadku. Dzieki aga.just
aga.just lubi tę wiadomość