X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    To po co pipczy? ;)

Nie mam pojęcia, bez sensu, skoro producent daje termometr który pipczy a na opakowaniu pisze aby mierzyć jeszcze po pipczeniu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:24

• kis Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Nie mam pojęcia, bez sensu, skoro producent daje termometr który pipczy a na opakowaniu pisze aby mierzyć jeszcze po pipczeniu ;p

i robi się błędne koło.. czy później wpisać tą tempkę która jeszcze podrosła czy jednak tą, która pipła ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:26

• kis Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja próbuję ten termometr pod pachą, pipło to było 36,66 chwilkę stało i teraz trzymam dalej z 4 minuty to mam już 37,05 - pod pachą to co to chora jestem ? :D pogmatwane to wszystko :D
    no i znikło nagle samo wyłączył się dziad

i pewnie lepiej do pipnięcia mierzyć hmmmm ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 13:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    olencja próbuję ten termometr pod pachą, pipło to było 36,66 chwilkę stało i teraz trzymam dalej z 4 minuty to mam już 37,05 - pod pachą to co to chora jestem ? :D pogmatwane to wszystko :D

Z tego wynika że najlepiej do pipnięcia ;) Dlatego ja od 3 dni mierzę nowym termometrem tylko do pipnięcia ;p

Swoją drogą jajcory mnie od wczoraj okropnie bolą, jak kichnęłam to aż z bólu się zwinęłam, dong robi swoje :)

• kis Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/video.php?v=805095599520057

hehe :) krótki filmik o bobasie i porodzie ale śmieszny ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:09

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    no i znikło nagle samo wyłączył się dziad

ano widzisz,takie to kretynstwo z tymi termometrami elektro:/ ja patrzylam pod jezykiem,zawsze po pipczeniu mi roslo wiec zaczelam mierzyc na dole przez 5 min,bo tam, bardzo szybko mi pipczy
    w tym cyklu pomierze do pipczenia,wtedy pewnie bedzie wykres jak zeby rekina,tak obstawiam

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Z tego wynika że najlepiej do pipnięcia ;) Dlatego ja od 3 dni mierzę nowym termometrem tylko do pipnięcia ;p

Swoją drogą jajcory mnie od wczoraj okropnie bolą, jak kichnęłam to aż z bólu się zwinęłam, dong robi swoje :)
    szkoda ze tak pozno zaczelas mierzyc,ni to w pipe ni w oko teraz:/
    jak to sie dzieje,ze codziennie macie czas isile na przytulanie? :( ja padam na pysk ze zmeczenia...

u5cvp2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carmen , ja też podziwiam Cię i chylę czoła za tyle serduszek :)

olencja, Carmen.92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w to nie dowierzam, dawno nie mieliśmy takiego maratonu :)

kis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    szkoda ze tak pozno zaczelas mierzyc,ni to w pipe ni w oko teraz:/
    jak to sie dzieje,ze codziennie macie czas isile na przytulanie? :( ja padam na pysk ze zmeczenia...

No ja temperaturę mierzyłam ostatni raz w sierpniu, bo stwierdziłam że mam to w dupie, a teraz wróciłam na zasadzie"orientacyjnej", zawsze przed ovu mam tak około 36,4-36,5 a po ovu powyżej 36,7-37,0 ;)

• olencja Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    No ja temperaturę mierzyłam ostatni raz w sierpniu, bo stwierdziłam że mam to w dupie, a teraz wróciłam na zasadzie"orientacyjnej", zawsze przed ovu mam tak około 36,4-36,5 a po ovu powyżej 36,7-37,0 ;)
    aaaa,ok:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    aaaa,ok:)

Ja nie taka nowicjuszka w tych sprawach ;) na ovu już ponad rok siedzę, tyle że wcześniejsze konto usunęłam w akcie desperacji ;)

• deszczówka Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mierzę tradycyjnie szklanym, na razie zwykłym lekarskim, ale czekam na taki owulacyjny z rozszerzoną miarką. Próbowałam elektronicznym i za każdym razem miałam mega skoki to w dół to w górę no i tym pipaniem często budziłam mojego. Miłego dnia dziewczyny :)

aga
    5b0e6ef9626c5faa12ce255147d92a3f.png

04/04/2011 biochemiczna <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co u Ewviel? (Chyba nie przekrecilam nicku, jesli tak to przepraszam) ten guzek na tarczycy i te sprawy?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez pisalam gdzie sie podziewa ale nic nie pisze :/

• kis Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, a jak Ty się masz ? Kiedy zaczynasz starania ?

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny też mam elektroniczny tej formy microlife i mierzę tylko do pipczenia jak to mówicie:P i wykresy mam bardzo łagodne, widać ewentualny skok także nie wydaje mi się że jest sens trzymać dłużej:)

ważne jest aby przez cały cykl robic to w jednym miejscu i cały czas tak samo tylko do pipczenia:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na prawdę dziwny ten cykl. Dopiero dziś skok temperatury. A dodatkowo przedtem o połowy cyklu bolały mnie piersi, a teraz nic.... Szkoda ze nie mam lekarza ginekologa w rodzinie :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Ja mam na prawdę dziwny ten cykl. Dopiero dziś skok temperatury. A dodatkowo przedtem o połowy cyklu bolały mnie piersi, a teraz nic.... Szkoda ze nie mam lekarza ginekologa w rodzinie :(

Taki lekarz ginekolog w rodzinie by się przydał, przynajmniej zaufanie by się miało, bo teraz tyle konowałów pracuje że szok.
    Kochana może to dobrze że piersi Cię nie bolą ;)

• kis Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłybyście do ginekologa wujka ? :D no może do szwagra tak ;D hehe

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ