WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStarająca - idź do ginekologa po luteinę na wywołanie @.
Zielarki drogie, jestem pierwszy dzień po @, zaczynam donga. Mam PCOS i jestem na Clo (1 tabletka 3-7 dc w tym miesiącu). Owulacje na Clo mam, ale późne i podejrzewam, że może nie najlepszej jakości, śluz na Clo jest ok, endometrium piękne książkowe. Jak dawkować donga, żeby wspomógł Clo? 2x1 przez 4 dni, a potem 1x1 do owulacji będzie ok? -
Hej mam pytanko o sposób przyrządzania siemienia lnianego.
na opakowaniu jest ze nasiona zalać letnią wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować 15 min, wystudzić i pić.
jednak czytałam, że wiele dziewczyn robi tak, że zalewa nasiona gorącą wodą i po wystudzeniu pije.
Który sposób jest właściwy na poprawę śluzu? HELP -
Sigma wrote:Starająca - idź do ginekologa po luteinę na wywołanie @.
Zielarki drogie, jestem pierwszy dzień po @, zaczynam donga. Mam PCOS i jestem na Clo (1 tabletka 3-7 dc w tym miesiącu). Owulacje na Clo mam, ale późne i podejrzewam, że może nie najlepszej jakości, śluz na Clo jest ok, endometrium piękne książkowe. Jak dawkować donga, żeby wspomógł Clo? 2x1 przez 4 dni, a potem 1x1 do owulacji będzie ok?
Ja zacznę od jutra brać, mam nadzieję, ze nie przestymuluję. Zacznę jak w opisie na forum, czyli 4 dni 1x1. Wolę powoli i na spokojnie... -
KathleenPL wrote:A podrzucić jakiegoś linka do tych ziól?
Mieszanka na niepłodność Ojca Klimuszki nr1 ( z książki: "Powróćmy do ziół leczniczych", ) antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego
Wszystko po 50 gr.:
Szyszka chmielu
ziele przywrotnika
ziele krwawnika
liść ruty
ziele nostrzyka żółtego
kwiat lawendy
kłącze tataraku
kwiat nagietka
owoc róży
Na każde jednorazowe użycie należy brać kopiastą łyżkę stołową, zalać ją szklanką wrzącej wody, przykryć na trzy godziny. Następnie przecedzić, lekko podgrzać i pić trzy razy dziennie po szklance przed posiłkiem.
Po I porcji- przerwa 7 dni, po II- 12 dni, III porcja profilaktycznie, porcja to cały wymieszany zestaw ziółKathleenPL lubi tę wiadomość
-
KathleenPL wrote:A podrzucić jakiegoś linka do tych ziól?
kwiat jasnoty białej i ziele rdestu ptasiego - po 30 g,
ziele skrzypu - 20 g,
liść pokrzywy - 10 g,
kora dębu i kłącze pięciornika - po 5 g
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
Anatolka wrote:Kiedy mialas ostatnią? Masz bardzo rozregulowany cykl? Popatrzyłam na Twój wykres? Nie miałaś okresu od lutego? To chyba żart jakiś! Ginekolog nic z tym nie zrobił?
jak zaszłam do gin i powiedziałam, że staramy sie już od jakiegos czasu o dzidziusia to tylko zbadał, powiedział, że mam PCO i żadnych leków ni nic tylko dał mi namiary na ARTEMIDE i dr.Dymitrz... czy jakoś tak....Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans -
a wcześniej przez ponad 2 lata brałam najpierw na samo wywoływanie diane, duphaston i w sumie non stop tylko to od jakiś 1,5-2 lat duphaston potem jakoś dostałam duphaston i clo... nic nie dało ... potem pod koeniec roku miałam inofolik i wprawdzie pomógł na 3 cykle i w 4 miałam iśc po clo ale już 4 cyklu sie nie doczekałam do dziś... tzn mam plamienia takie uj wie nie co ... bóle podbrzusza ... itp tak jak by coś pracuje tylko czort wie co i gdzie ...
w grudniu sie wybieramy do Białego do kliniki na IUI z tego co ostatnio własnie powiedział gin ... ale jeszcze chciałam własnie z dongiem spróbować bo czytałam, że dziewczyny brały dostawały okres i owulki nawet miały... i jakoś im sie udawało... więc chce spróbować...Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans -
Starajaca, opieprze Cie, sorry, ze tak na wstepie naszej "zielarskiej znajomosci", ale nie wiem kto jest bardziej niepowazny - Ty czy Twoj pseudo ginekolog. Strasz sie o dziecko, niby, a okres ostatnio zgodnie z wykresem byl kilka miesiecy temu i nic z tym nie robisz. Czekasz na niepokalane poczecie?! Lekarzy, ktorzy nic nie robia sie zmienia. Kto daje tabletki anty na wywolanie okresu dziewczynie, ktora chce zajsc w ciaze?! To sie wyklucza jakbys nie zwrocila uwagi. Pcos to utrudnienie w zajsciu w ciaze, ale dobry lekarz sobie z tym radzi i wywoluje owulacje, tak czy siak - szuka sposobu! Jakby ten lekarz zawalil jakis detal to mozna by dac mu szanse, ale on nie robi nic sensownego. Czy Ty jestes przebadana hormonalnie? Chociaz podstawy podstaw: tsh, prolaktyna, progesteron i glukoza np?
kis, KisSzilva, aga.just lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczynki:)
przychodzę z pytaniem, może przybliżę moja historię: mam PCOS od 7 cykli staramy się o fasolke i jak na razie efektów brak byłam na 3 cyklach z clo, teraz jestem na cyklu z lamettą( coś a'la clo tylko nie upośledza tak endometrium) i wczoraj miałam 14dc moja gin mówi że nie ma dominującego pęcherzyka jest jakiś tam jeden na lewym jajniku w wielkosci 9mm, ale powiedziała że to nie jest to, bo w tym dc powinien być już w okolicy 20 mm.
Jak myślicie walczyć i brać np. donga na wzrost pęcherzyka czy po prostu olać ten cykl, wziąć luteine na wywołanie. Nie wiem sama co zrobić.
Dodam ze jestem już 3 cykl na ziołach o. Sroki, 2 cykle brałam Donga z czego jeden bezowulacyjny, pije ocet jabłkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:36
to nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
kis dzięki chyba tak zrobie:) choć jestem strasznie niecierpliwa i wiesz juz bym chciała nowy cykl:D
jedynie co biore to zioła o. Sroki (pije ja i mąż), donga i pije 2 razy dziennie inozytol + osobno kwas foliowyto nasz szczęśliwy cykl! nasz mały CUD
CÓRECZKA