WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti powiedz za ile i jakie to dokładnie zioła i na ile mniej więcej dni wystarczą pijąc we dwójkę- byłbym zainteresowana
Od następnego cyklu zaczynam brać bromek na wysoką prolaktynę oprócz tego piję inofem i biorę vitaminer prenatal mogłabym pić też te zioła? Cykle mam regularne co 32 dni
-
Allmita wrote:rozumiem że przed snem to piłaś ta mieszanke na owulację,tak? tą nr III?
a tak wogóle to gratulacje..
tak III. Parzyłam wg zaleceń czyli godzinę przed snem. Czasami do łózka robiłam ziółka i ja i tż piliśmy sobie
dziękiAllmita lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Marti powiedz za ile i jakie to dokładnie zioła i na ile mniej więcej dni wystarczą pijąc we dwójkę- byłbym zainteresowana
Od następnego cyklu zaczynam brać bromek na wysoką prolaktynę oprócz tego piję inofem i biorę vitaminer prenatal mogłabym pić też te zioła? Cykle mam regularne co 32 dni
tego jest bardzo dużo, jak zaczęłam mieszać to w wielkiej misce na sałatkę spokojnie starczy na 3 miesiące albo i więcej.
Zobacz sobie na skład mieszanki ziół ojca sroki nr 3. Można pić albo do owulacji i wtedy w nieograniczonym czasie (tą opcje wybraliśmy), albo 3 miesiące codzienne później przerwa i znowu.
Ja też miałam regularne cykle, potwierdzoną owulację temperaturą. Ziółka wypływają dobrze też na endometrium, na nasienie. Ja się już nie wgłębiałam jakoś specjalnie w temat tylko spróbowałam.
Ja w zielarskim za mieszankę zapłaciłam około 36 zł za wszystkie zioła. Mogę sprzedać za 25 na przykład bo piliśmy tylko niecałe 2 tygodnie -
Marti utargujemy na 25zł z przesyłką? masz ten skład? :
Ziele lebiodki
Koszyczekrumianku
Ziele macierzanki
Liść pokrzywy
Ziele dziurawca
Ziele rdestu ptasiego
Ziele ruty
Kwiat nagietka
Ziele nostrzyka
(Hb. Origani)
(Anth. Chamomillae)
(Hb. Serpylli)
(Fol. Urticae)
(Hb. Hyperici)
(Hb. Polygoni avic.)
(Hb. Rutae)
(Fl. Calendulae)
(Hb. Meliloti)
-
Gaber skoro prl masz ok czemu piłasz castangusa?
podaj wyniki tsh i prl
zanim zaczniesz łykać Clo spróbuj dong quai, pomógł mi, i naprawdę dużej gromadce dzieczewczyn
edit. Poobserwuj szyjkę, zacznij prowadzić wykres, to duzo pomoga i wyjaśnia. Hormony to ostatecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 11:29
-
TSH- 0,76 mg/dl, prolaktyna 15,01 po 60 min 159,2, dzisiaj robiłam jeszcze progesteron w 23 dc 2,36 ng/ml nie wiem czy to w normie czy nie bo znalazłam różne informacje. A castagnus piłam bo według 2 lekarzy poziom prolaktyny po obciążeniu jest za wysoki. Szyjkę próbowałam obserwować, ale w ciągu całego cyklu nie bardzo zauważyłam jakąś zmianę. Niby wiem , że przy tyłozgięciu to jakoś inaczej, ale nie wyczuwam różnic.Czekam na 1 dc żeby zacżąc pomiary temperatury.
-
tsh ok
prolaktyna- mogłaby być ciut niższa, ja osobiście castangusowi nie ufam i nigdy go nie brałam. Prl podstawową miałam ok, po obciążeniu za wysoką, brałam bromka
Szyjka - też mam tyłozgięcie, poćwicz, widać różnicę przy owulacji i w trakcie cyklu naparwdę. Mi pomogło jak podczas badania jedną nogę zginałam i opierałam na wannie, na drugiej stałam i badanie
progesteron - wynik 2,36 oznacza, że nie było owulacji. Pamiętaj, że progesteron powinno badać się pomiedzy 7-8 dniem PO owualcji, wtedy hormon ten osiąga max poziom.
Rada ode mnie - monitoring cyklu, wykres, szyjka
A jak badania lh? Fsh?
Długo się staracie? Partner robił badania? -
Dziewczyny, czy ktos sie orientuje, czy moge wykorzystac ponizsze ziola przy ENDOMETRIOZIE? Chodzi o to, aby wspomoc plodnosc bez pogarszania sytuacji przy torbielach, jestem po laparo.
FAZA 1: liść maliny właściwej/Rubus idaeus (1,0 g)*, liść melisy lekarskiej/Melissa officinalis (0,8 g)*, liść palczatki cytrynowej/Cymbopogon citratus (0,6 g)*, liść damiany/Turnera diffusa (0,4 g), kłącze dzikiego pochrzynu/Dioscorea villosa (0,4 g), owoc niepokalanka pospolitego/Vitex agnus castus (0,4 g), kłącze szparaga lekarskiego/Asparagus racemosus (0,4 g),
FAZA 2: owoc dzikiej róży/Rosa canina (1,6 g)*, kwiat lipy drobnolistnej/Tilia cordata mill. (1,2 g)*, owoc ostropestu plamistego/Silybum marianum (0,6 g), owoc niepokalanka pospolitego/Vitex agnus castus (0,4 g), kłącze lukrecji gładkiej/Glycyrrhiza glabra (0,2 g).
-
Dolączam do wspomagajacych sie ziółkami Piję ziola Sroki od kilku dni. Pokladam w nich ogromne nadzieje ! Staramy sie od kilku miesiecy o dzidziusia! Trzymajcie kciuki ! Zdam relacje.
Zastanawiam sie dziewczyny czy po owulce zamienic ziola nr 3 na ziola na proge.... ? Bo plamie przed okresem i po okresie. Moze to byc spowodowane niskim proge ? Jak bym zaszla to moge pic ziola na proge do czasu az sie zorientuje o ciazy ?? -
aga.just męża na razie nie badałam- tak tak wiem lepiej od razu, ale póki ja nie mam owulacji to nie widzę sensu dopatrywania się problemu gdzieś indziej. Pojawił się nowy problem dziś 35 dc przy moich 28 dniowych beta 32dc 0,00 boli mnie od tygodnia głowa, brzuch jak na okres, piersi (persi nigdy przed okresem nie bolały) i co teraz czekać aż się pojawi czy jechać 20 na wizytę czy tak czy tak?? 20 miał być monitoring, ale nici z tego. Kupiłam termomrte chciałam zacząć obserwacje a tu psikus okresu brak
-
dziewczyny a ma któraś na zbyciu Duphaston? albo wie jak można wyregulować cykl?
mam cykle 31 dniowe a potrzebuje skrocic cykl do zabiegu a nie mam mozliwosci isc do lekarza ...
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Gaber pomyśl na badaniem partnera, koniecznie z posiewem. Wiem, że póki Ty nie masz owu to wydaje sie, ze to niepotrzebne, ale podleczenie faceta gdyby coś było nie tak to trochę trwa, wiec można wtedy połączyć leczenie jednocześnie.
Piszesz, że nie masz owu, a mimo to masz regularne 28dniowe cykle. Dziwne, bo przy braku owu naparwdę rzadkością są regularne cykle.
Brak @ możesz sprawdzić jeśli nie pojawi się nadal przez najbliżesz kilka dni.