WYSOKA PRL- komu się udało, jakimi lekami pomagało?
-
WIADOMOŚĆ
-
A oczywiście
Mam 29 lat i staramy się od mniej więcej 3 lat (mniej więcej, bo na początku bez pośpiechu, potem była jakaś przerwa). Tylko, że ja mam wątpliwą przyjemność bycia posiadaczką endometriozy, a to komplikuje sprawę.
Tak sobie teraz przypomniałam - mam dobrą znajomą, która miała też problemy z prolaktyną i u niej udało się po 3 miesiącach na Bromku, więc głowa do góry! Pamiętam jak się żaliła, że nigdy jej się pewnie nie uda. A teraz ma kilkuletnią córunię.
Emilka, a u Ciebie problemem jest tylko hiperprolaktynemia?
-
Makak wrote:A oczywiście
Mam 29 lat i staramy się od mniej więcej 3 lat (mniej więcej, bo na początku bez pośpiechu, potem była jakaś przerwa). Tylko, że ja mam wątpliwą przyjemność bycia posiadaczką endometriozy, a to komplikuje sprawę.
Tak sobie teraz przypomniałam - mam dobrą znajomą, która miała też problemy z prolaktyną i u niej udało się po 3 miesiącach na Bromku, więc głowa do góry! Pamiętam jak się żaliła, że nigdy jej się pewnie nie uda. A teraz ma kilkuletnią córunię.
Emilka, a u Ciebie problemem jest tylko hiperprolaktynemia?
Poweim tak Makaczku, narazie tylko (i mam nadzieję żę nic więcej) ją odkryto. Do obecnego gina poszlam w połowie ubiegłego cyklu z problemem zajścia, okazało sie ze on widział już fasolkę ale było zbyt wcześnie by stwierdzić czy to faktycznie ona ( obstawał, że tak i dał mi luteinę na rozwój wydarzeń, dodam że z przezorności nie zrobiłam testu ciążowego, poddalam się czekaniu na kolejną, dokładniejszą wizytę), niestety 1.04 (poniedziałek wielkanocny) zaczęłam bardzo mocno krwawić, fasolki już nie było, trwało to kilka dni i się samo oczyściło.Na wizycie tej zalecił mi ( jako jedyny lekarz w mojej staranej karierze) szereg badań na nowy cykl. Były to Tsh, th4 i prl właśnie, żeby zobaczyć co spowodowało taką sytuację. powiedział też że jesli wyniki będą ok, to zrobimy monitoring i stymulację bo u takich chudzin jak ja niestety jajniki moga byż zmęczone albo leniwe (). Dlatego teraz kiedy akurat 1 badanie juz cos odnalazło to zaczniemy zbijać prl i zobaczę co dalej powie. Właśńie też słyszałam że Bromek pomaga, ale są też osoby kilka lat biorące i nic. Ale z tego co widzę, to moj gin lubi wszystko załatwiać raz dwa wię c jak to nie pomoże to będzie wnikał dalej
dopiero po 3 latach znalazłam fachowca ach...
Od 3 lat bo wtedy zobaczyłam ze jak na osobę w wieku rozrodczym cos nie gra, odkąd pamiętam zawsze byłam chuda jak badyl i @ miałam raz na czas.. np co 3 m-ce,lub rzadziej..
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Oj, to bardzo mi przykro, że tak wyszło
Ale dobrze, że Twój lekarz ma konkretne podejście. A jeśli nie bromek, to są przecież inne - Dostinex właśnie, Norprolac... pewnie też jakieś inne. Na mnie Bromergon też działał, ale niestety żyć mi nie dawał (mega bóle - takie, że chciałam umierać, serio, uderzenia gorąca, mdłości, brr). Jakby co, pamiętaj,że Makak trzyma kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 08:58
-
Makak wrote:Oj, to bardzo mi przykro, że tak wyszło
Ale dobrze, że Twój lekarz ma konkretne podejście. A jeśli nie bromek, to są przecież inne - Dostinex właśnie, Norprolac... pewnie też jakieś inne. Na mnie Bromergon też działał, ale niestety żyć mi nie dawał (mega bóle - takie, że chciałam umierać, serio, uderzenia gorąca, mdłości, brr). Jakby co, pamiętaj,że Makak trzyma kciuki
Będę stokroć wdzięczna za kciukiPamiętam jak zakładałam wątek Wiara czyni cuda, po to żeby innym wiary dodać a teraz sama jej potrzebuję
wow
Tweety wrote:Dziękuję i również powodzenia!
Mi przesiał gin- na ryczałt recepta. Dziś idę natomiast na monitorowanie jajeczka
Powodzenia, daj znać po wizycie co i jakZawsze będziemy Cię kochać !!!
Tweety wrote:pecherzyk wykryty:-) ale o pare mm za maly jak naten moment, we wtorek ide jeszcze raz na kontrole- lekarz podejrzewa zespol policystycznych jajnikow:(
O matko...a masz torbieli dużo czy jak to się objawia? PrzytulamZawsze będziemy Cię kochać !!!
moj pecherzyk jest troche za maly jak na ten moment cyklu, ale jest - zobaczymy co sie stanie z nim za pare dnijak pojde na kolejne monitorowanie. torbieli wlasnie nie mam ale moja budowa jajnika jednego jest podejrzana... zostaje czekac, za/pare dni mam zwiekszyc tabletke na cala na noc... obawiamsie tego bo po polowie jestem senna rano...endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Kochana a mam pyt-ile kosztuje taki monitoring? ja wiem że wszędzie inaczej ale raczej ceny są zbliżone.. Może zwiększ na weekend sobie, wtedy się tyle nie pracuje a i poleżeć więcej można :* Jestem z Tobą, pęcherzyk urośnie, zobaczyszZawsze będziemy Cię kochać !!!
sylwiunia wrote:bromergon biorę od roku i nadal nie zaszłam w ciąży ale okazało się że nie tylko wysoka prolaktyna była brakiem ciąży.
moge zapytac jakie jeszcze przyczyny ? oraz czy przyzwyczailas sie do tego leku? zycze powodzenia!!endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Nawet nie masz pojęcia jak bardzo tego pragnę
oddalabym życie za cud narodzin..
Tweety wrote:sylwiunia wrote:bromergon biorę od roku i nadal nie zaszłam w ciąży ale okazało się że nie tylko wysoka prolaktyna była brakiem ciąży.
moge zapytac jakie jeszcze przyczyny ? oraz czy przyzwyczailas sie do tego leku? zycze powodzenia!!
wykryto u mnie torbiel najprawdopodobniej endometrialna, za tydzień mam laparoskopie, aby ją usunąć i potwierdzić czy to endometrioza. Dodatkowo mam niski poziom progesteronu drugiej fazie cyklu na całej linii, obecny cykl byłam na luteinie 3 tabletki dwa razy dziennie. Do bromergonu przyzwyczaiłam się po jakiś dwóch tygodniach od brania, po pierwszych dawkach miałam zawroty głowy nawet rano jak stawałam, a brałam bromergon wieczorem przed spaniem, później miałam zwiększoną dawkę i już nie odczuwam żadnych dolegliwości, bez względu na porę dnia w której biorę lek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 18:30
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
A ja równo za tydzień ( chyba że się da prędzej) będę mieć wizytę i dowiem się co dalej..Zawsze będziemy Cię kochać !!!
ja zaczęłam zażywać w czwartek polówkę i gin mi powiedział, że jak mi przejdą ranne senności, żeby przestawiła wtedy się na 1 na noc...jutro mam znowu to monitorowanie jajeczka ehh zobaczymy co wyjdzie stresuje się...
daj znać jak u Ciebie po wizycie!endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf -