X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WYSOKA PRL- komu się udało, jakimi lekami pomagało?
Odpowiedz

WYSOKA PRL- komu się udało, jakimi lekami pomagało?

Oceń ten wątek:
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oczywiście :) Mam 29 lat i staramy się od mniej więcej 3 lat (mniej więcej, bo na początku bez pośpiechu, potem była jakaś przerwa). Tylko, że ja mam wątpliwą przyjemność bycia posiadaczką endometriozy, a to komplikuje sprawę.
    Tak sobie teraz przypomniałam - mam dobrą znajomą, która miała też problemy z prolaktyną i u niej udało się po 3 miesiącach na Bromku, więc głowa do góry! Pamiętam jak się żaliła, że nigdy jej się pewnie nie uda. A teraz ma kilkuletnią córunię.
    Emilka, a u Ciebie problemem jest tylko hiperprolaktynemia?

20110812580114.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    A oczywiście :) Mam 29 lat i staramy się od mniej więcej 3 lat (mniej więcej, bo na początku bez pośpiechu, potem była jakaś przerwa). Tylko, że ja mam wątpliwą przyjemność bycia posiadaczką endometriozy, a to komplikuje sprawę.
    Tak sobie teraz przypomniałam - mam dobrą znajomą, która miała też problemy z prolaktyną i u niej udało się po 3 miesiącach na Bromku, więc głowa do góry! Pamiętam jak się żaliła, że nigdy jej się pewnie nie uda. A teraz ma kilkuletnią córunię.
    Emilka, a u Ciebie problemem jest tylko hiperprolaktynemia?

Poweim tak Makaczku, narazie tylko (i mam nadzieję żę nic więcej) ją odkryto. Do obecnego gina poszlam w połowie ubiegłego cyklu z problemem zajścia, okazało sie ze on widział już fasolkę ale było zbyt wcześnie by stwierdzić czy to faktycznie ona ( obstawał, że tak i dał mi luteinę na rozwój wydarzeń, dodam że z przezorności nie zrobiłam testu ciążowego, poddalam się czekaniu na kolejną, dokładniejszą wizytę), niestety 1.04 (poniedziałek wielkanocny) zaczęłam bardzo mocno krwawić, fasolki już nie było, trwało to kilka dni i się samo oczyściło.Na wizycie tej zalecił mi ( jako jedyny lekarz w mojej staranej karierze) szereg badań na nowy cykl. Były to Tsh, th4 i prl właśnie, żeby zobaczyć co spowodowało taką sytuację. powiedział też że jesli wyniki będą ok, to zrobimy monitoring i stymulację bo u takich chudzin jak ja niestety jajniki moga byż zmęczone albo leniwe ( :) ). Dlatego teraz kiedy akurat 1 badanie juz cos odnalazło to zaczniemy zbijać prl i zobaczę co dalej powie. Właśńie też słyszałam że Bromek pomaga, ale są też osoby kilka lat biorące i nic. Ale z tego co widzę, to moj gin lubi wszystko załatwiać raz dwa wię c jak to nie pomoże to będzie wnikał dalej :) dopiero po 3 latach znalazłam fachowca ach... :) Od 3 lat bo wtedy zobaczyłam ze jak na osobę w wieku rozrodczym cos nie gra, odkąd pamiętam zawsze byłam chuda jak badyl i @ miałam raz na czas.. np co 3 m-ce,lub rzadziej..

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to bardzo mi przykro, że tak wyszło :( Ale dobrze, że Twój lekarz ma konkretne podejście. A jeśli nie bromek, to są przecież inne - Dostinex właśnie, Norprolac... pewnie też jakieś inne. Na mnie Bromergon też działał, ale niestety żyć mi nie dawał (mega bóle - takie, że chciałam umierać, serio, uderzenia gorąca, mdłości, brr). Jakby co, pamiętaj,że Makak trzyma kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 08:58

20110812580114.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makak wrote:
    Oj, to bardzo mi przykro, że tak wyszło :( Ale dobrze, że Twój lekarz ma konkretne podejście. A jeśli nie bromek, to są przecież inne - Dostinex właśnie, Norprolac... pewnie też jakieś inne. Na mnie Bromergon też działał, ale niestety żyć mi nie dawał (mega bóle - takie, że chciałam umierać, serio, uderzenia gorąca, mdłości, brr). Jakby co, pamiętaj,że Makak trzyma kciuki :)

Będę stokroć wdzięczna za kciuki :) Pamiętam jak zakładałam wątek Wiara czyni cuda, po to żeby innym wiary dodać a teraz sama jej potrzebuję :) wow :)

002cf1800b.png

• Wika! Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję i również powodzenia!
    Mi przesiał gin- na ryczałt recepta. Dziś idę natomiast na monitorowanie jajeczka

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    Dziękuję i również powodzenia!
    Mi przesiał gin- na ryczałt recepta. Dziś idę natomiast na monitorowanie jajeczka

Powodzenia, daj znać po wizycie co i jak :)

002cf1800b.png

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny tez mam problem z prolaktyna po tabletce za wysoka od tego miesiaca biore norprolac pół tabletki na noc mam nadzieje ze szybko spadnie.

iv092n0amkzp6vtf.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pecherzyk wykryty:-) ale o pare mm za maly jak naten moment, we wtorek ide jeszcze raz na kontrole- lekarz podejrzewa zespol policystycznych jajnikow:(

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    pecherzyk wykryty:-) ale o pare mm za maly jak naten moment, we wtorek ide jeszcze raz na kontrole- lekarz podejrzewa zespol policystycznych jajnikow:(

O matko...a masz torbieli dużo czy jak to się objawia? Przytulam <3

002cf1800b.png

• Wika! Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj pecherzyk jest troche za maly jak na ten moment cyklu, ale jest - zobaczymy co sie stanie z nim za pare dnijak pojde na kolejne monitorowanie. torbieli wlasnie nie mam ale moja budowa jajnika jednego jest podejrzana... zostaje czekac, za/pare dni mam zwiekszyc tabletke na cala na noc... obawiamsie tego bo po polowie jestem senna rano...:(

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a mam pyt-ile kosztuje taki monitoring? ja wiem że wszędzie inaczej ale raczej ceny są zbliżone.. Może zwiększ na weekend sobie, wtedy się tyle nie pracuje a i poleżeć więcej można :* Jestem z Tobą, pęcherzyk urośnie, zobaczysz <3

002cf1800b.png

• Wika! Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja placilam 70 zl za to badanie:-) akurat w ten weekend nie moge polezec:(moze na nastepny tak zrobie! powodzenia tez w Twoich staraniach:*

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bromergon biorę od roku i nadal nie zaszłam w ciąży ale okazało się że nie tylko wysoka prolaktyna była brakiem ciąży.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiunia wrote:
    bromergon biorę od roku i nadal nie zaszłam w ciąży ale okazało się że nie tylko wysoka prolaktyna była brakiem ciąży.

moge zapytac jakie jeszcze przyczyny ? oraz czy przyzwyczailas sie do tego leku? zycze powodzenia!!

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam Bromergon jakieś 4 cykle i udało mi się zajśc w ciążę:). życzę, żeby i Tobie sie udało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 07:09

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie masz pojęcia jak bardzo tego pragnę :) oddalabym życie za cud narodzin..

002cf1800b.png

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tweety wrote:
    sylwiunia wrote:

moge zapytac jakie jeszcze przyczyny ? oraz czy przyzwyczailas sie do tego leku? zycze powodzenia!!

wykryto u mnie torbiel najprawdopodobniej endometrialna, za tydzień mam laparoskopie, aby ją usunąć i potwierdzić czy to endometrioza. Dodatkowo mam niski poziom progesteronu drugiej fazie cyklu na całej linii, obecny cykl byłam na luteinie 3 tabletki dwa razy dziennie. Do bromergonu przyzwyczaiłam się po jakiś dwóch tygodniach od brania, po pierwszych dawkach miałam zawroty głowy nawet rano jak stawałam, a brałam bromergon wieczorem przed spaniem, później miałam zwiększoną dawkę i już nie odczuwam żadnych dolegliwości, bez względu na porę dnia w której biorę lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 18:30

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację! i życzę wszystkim powodzenia!
    Ja w tym tygodniu mam mieć zwiększoną dawkę z polówki na całą na noc...

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja równo za tydzień ( chyba że się da prędzej) będę mieć wizytę i dowiem się co dalej..

002cf1800b.png

• Wika! Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczęłam zażywać w czwartek polówkę i gin mi powiedział, że jak mi przejdą ranne senności, żeby przestawiła wtedy się na 1 na noc...jutro mam znowu to monitorowanie jajeczka ehh zobaczymy co wyjdzie stresuje się...

daj znać jak u Ciebie po wizycie!

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ