Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › 🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
Odpowiedz

🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀

Oceń ten wątek:
  • Blanka123 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_90 wrote:
    Przykro mi 🫂
    A jakie są twoje plany? Co lekarze ci zalecają? Może zaproponują jeszcze jakieś sensowne badania, które warto zrobić.

U mojego męża morfologia była bardzo słaba, praktycznie nie było z czego wybierać do ICSI. Doktor zalecała wybieranie plemników metodą mirkopszyplywów, co podobno mogłoby dać około 20% więcej zapłodnień. Ale szczerze mówiąc, bardzo się wtedy zdenerwowałam, bo włożyłam już tyle energii w stymulacje, że sama zaproponowałam lekarzowi andrologowi TESE.

Mąż ma żylaki powrózka nasiennego, SORP 55, czyli bardzo wysoki wynik. Androlog proponował dodatkowe badania i prawdopodobnie operację, a w tym czasie moje AMH mogłoby jeszcze bardziej spaść. Udało mi się przekonać go do TESE i ostatecznie wyszło bardzo dobrze.
    Jeszcze nie wiem. Dopiero będę umawiać się a wizytę po transferze.
    Ale tak mi chodzi po głowie, żeby nie podchodzić od razu do kolejnej stymulacji tylko te 2-3 miesiące chociaż posuplementować siebie i męża .

👩‍🦰93r. 🧔‍♂️84r. i🐕‍🦺
    -niski poziom AMH
    -adenomioza (histeroskopia i usg w protokole endo)
    -obniżone parametry nasienia
    -kariotypy ✅
    -brak części KIR

1.02.2025 I IVF
    -31.03.- punkcja, pobranych 11 komórek, 5 dojrzałych.
    -2 zamrożone zarodki ❄️❄️bez PGTA
    -05.2025- nieudany transfer beta 0
    -15.09.2025 - drugi transfer, poronienie 7 tc(puste jajo płodowe)
    -histeroskopia operacyjna(pozostałości po poronieniu)

II IVF nieudana procedura, dwa zarodki chore po PGTA

Kwiecień 2026- zmiana kliniki i III IVF
    -05.26 histeroskopia i wycięcie drobnych zmian
    -punkcja 28.08.26, pobrano 6 🥚->zapłodnione 4 🥚-> 1 blastocysta 4BB -> PGTA OK ❄️🩷
    -sztuczna menopauza (lipiec-sierpień) (Zoladex x 2, Letrozol)
    -antybiotyk na zapalenie endo profilaktycznie
    -Immunologia ogarnięta- dr. S. (Accofil, Prograf)
    -transfer 23.09. 🍂🌰 (Estrofem, Prolutex, P Besins, Neoparin, Accofil, Prograf)
    Bhcg 7dpt 6,8,
    9dpt <2,3
‹‹ ‹ 323 324 325 326 327
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ