Zespół LUF- czy komuś się udało?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewee wrote:Hej Kochane
Też mam mini dobrą informację. U mnie też pękło, lekarz postanowił dać zastrzyk wcześniej dostałam przy pecherzyku 18mm. Pękł staranka były marne bo mąż musiał wyjechać ale i tak się cieszę.
Z diety postanowiłam narazie zrezygnować ze słodyczy oraz znacznie ograniczyć cukier.
Dziś się cieszę ale pewnie za parę dni będę myślała że to incydent ale drugi w przeciągu 3 miesięcy to może jednak mogę się cieszyć.
Na chwilę obecną wierzę że pokonamy to dziadostwo!!!
Za dwa tygodnie mogę na Was liczyć? Będziecie mnie pocieszać
Ja wchodzę w dni płodne, dziś ostatnia tabletka clo, wizyta w środę...trzymajcie kciukiEwee, calineczka88 lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciukasy za Was!
U mnie w tym miesiącu szansę marniutkie, dziś robiłam progesteron i nie za wysoki tzn owulacje potwierdza ale na ciążę to niski. Takie moje zdanie.
Ale pocieszam, się że kroczek do przodu a nie jak do tej pory w miejscu albo same do tyłu przez cysty. Teraz leków na stymulacje nie biorę to nie zostają cysty
Zastrzyk miałam w 9 D.C nigdy nie miałam wcześniej niż w 12 D.C może to metoda na nie będzie; ) lekarz mówił że być może były już przejrzałe i nie posiadały odpowiednich receptorów. Nie chcę się nakręcić bo będę przeżywać bardziej jak to będzie nie to.
Olciaa
dawaj znać co na monitoringu zobaczysz.Ewee -
Ja dziś byłam na becie, niestety znów negatyw Odstawiam utrogestan i czekam na @. Nawet nie wiem co robić w kolejnym cyklu, bo moja dr nic mi nie przepisała tylko kazała mi dzwonić po wyniku bety, chyba spodziewała się że w końcu zaciążę, a tu znów wielka lipa.
Olciaa a jak tam u Ciebie monit, są jakieś dobre wiadomości?? -
Cześć, jestem tu nowa . Wczoraj dostałam zastrzyk z ovitrelle w 14dc (2 pęcherzyki 20mm). Dotychczas miałam tylko raz pregnyl, który nie pomógł. To mój pierwszy cykl z CLO, więc liczę, że taka kombinacja pomoże i w końcu pękną.Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Calineczko u mnie będzie podobnie. Tyle że ja nie testuje nie moge już patrzeć wciąż na jedna kreskę. Tak podejrzewałam że nawet jak zacznie pękać to od razu nie zaskoczy. Trzeba jeszcze trochę uzbroić w cierpliwość.
Ale sa postępy i to się liczy!Ewee -
Tak szybko, bo zaraz wychodzę na wesele.
Calineczko bardzo mi przykro kurcze liczyłam ze beta będzie dodatnia nie załamuj się, Wałcz dalej :-* czasami po stymulacji organizm jeszcze cykl radzi sobie tak jak na lekach.
Ewee bić się nie łam, czekaj cierpliwie
Byłam wczoraj u lekarza, są dwa pecherzyki 20mm na prawym jajniku. Wczoraj tez wieczorem zrobiłam zastrzyk (pregnyl) i na tym koniec dobrych wiadomości. Endo w 11dc tylko 4,5mm jeszcze tak mizernego nigdy nie miałam lipa po całości.
-
Halo dziewczyny podsyłam link do ciekawych badań klinicznych :
http://www.chcemybycrodzicami.pl/bezplatne-inseminacje-invimed-dla-120-par/
dodatkowo na wątku: w oczekiwaniu na testowanie - CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata - strona 230 dziewczyny też coś o tym piszą.
Ja zapisałam już siebie i męża na przyszły czwartek.Flowwer lubi tę wiadomość
anna85 -
Ewee wrote:Cześć Night.
Jak u Ciebie wcale nie pękały? Mi po clo zostawały torbiele raz nawet 7cm więc źle wspominam ten czas. Ale na każdego działa co innego.
Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Ewee wrote:Night to trzrzymamy kciuki!Wrzesień 2022 Synek 💙
1 IVF
25dpt
6dpt II kreski
FET ❄️17.12.2021
Została nam ❄️ 4BB
starania od 02.2016 -
Olciaa
przygotowania do drożności, już kiedyś miałam ale lekarz chcę robić jeszcze raz sam a niech robi w tym cyklu wymazy i jak wszystko ok to w przyszłym drożność. Miałam mieć wcześniej ale stwierdził że musi mieć potwierdzoną owulacje.
I oczywiście zastrzyk wcześniej jutro idę na kolejny monitoring. W czwartek 4 dc a pecherzyk miał już 13 mm. Trochę mnie to zdziwiło.
A u Ciebie jakie plany?
Night
Bywa że objawów na poczatku brak a ciąża jest. U mnie tak było poza zatrzymaniem miesiączki zero objawów dopiero ok 10t się zaczęło.
Podziwiam Was z tym testowaniem ja staram się nawet testów nie robić, bo mi później źle.
Calineczko Słońce a u Ciebie co tam.? Odpoczynek
Ewee -
Ewee ja w środę (to będzie chyba 11dc) idę na monit, aromek dostałam jak zwykle od 3 do 7 dc, także no zobaczymy w środę czy coś tam urosło. To mój 4 cykl z aromkiem + na diecie jestem już prawie 3 m-ce (za 5 dni będą równe 3). Ale ostatnio mam tak dużo pracy i różnych zajęć, że w ogóle prawie nie myślę o staraniach, nawet już dni cyklu przestałam liczyć
Zastanawiam się tylko jeśli w tym cyklu będzie owulacja to czy jest sens brać znowu ten utrogestan. Powiem Wam że bardzo jest to dla mnie wkurzające zapodowanie sobie tych globulek 3x dziennie, do tego trzeba koniecznie nosić wkładki hig, bo niestety to wylatuje... Poza tym to robienie badań bety z krwi strasznie mnie dobija, tzn. zawsze po wyniku ujemnym mam mega chandrę, a gdybym nie brała progesteronu to badań nie musiałabym robić bo po prostu czekałabym czy przyjdzie @... -
Utrogestan to jest coś takiego jak luteina czyli ogólnie progesteron, który się bierze dopochwowo. Widzisz ja tak mam, że dopóki nie odstawie progesteronu to nie dostaję okresu i dlatego moja dr zawsze każe mi po ok. 14 dniach po owu zrobić betę żebym wiedziała czy mam odstawić progesteron. A Ty dostajesz normalnie okres podczas brania progesteronu? Nie wiem, no może jakbym dalej brała to też bym dostała w końcu, ale pewnie by się cykl wydłużył... no już sama nie wiem co robić.