🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Z USG lekarz robi pomiary i to wylicza ile jest wód płodowych. Po ciuchu liczę że to „tylko” cukrzyca i wyjaśni się sytuacja, jutro jadę na glukozę. Trzymajcie kciuki 😔
W takim razie trzymam kciuki, oby to było to 🙏🙏
Puszkina, gratulacje dla Was 🫶🥰 dużo zdrowia i siły dla całej waszej 3 🥰
Ludu to żelazo do picia jest okropne, tego nie da się pić 🙈🤦♂️ robiłam 3 podejścia i za każdym razem🤮 dobrze że wykupiłam tylko część bo chyba nie dam rady tego pić 😭 -
Cudowne wieści! Witaj Olku! 🥰🥰🥰Puszkina wrote:Bardzo szybka aktualizacja ode mnie : po 12h porodu SN, przy pełnym rozwarciu 10 cm i przerobieniu chyba wszystkich pozycji wertykalnych i nie tylko, zapadła decyzja o nagłym CC, maluszek się złe wstawił w kanał rodny i było ryzyko niedotlenienia.
16.12 o godz. 19:27 przyszedł na świat Aleksander (zwany Olkiem) z waga 2930g i o długości 57cm, dostał 10/10 w skali Apgar. Tata dzielnie kangurowal 🥹Synek jest absolutnie cudowny 🩵 Dostalak go dziś rano na tulenie prawie 2 godzinki, a teraz leży koło mnie w „mydelniczce”. Jako ze jestem po CC to mało mobilna i nje podniosę go tak od razu. Narazie odsypia i dostał MM, ale będziemy walczyć o laktację i KP, oby się udało! -
Puszkina wrote:Bardzo szybka aktualizacja ode mnie : po 12h porodu SN, przy pełnym rozwarciu 10 cm i przerobieniu chyba wszystkich pozycji wertykalnych i nie tylko, zapadła decyzja o nagłym CC, maluszek się złe wstawił w kanał rodny i było ryzyko niedotlenienia.
16.12 o godz. 19:27 przyszedł na świat Aleksander (zwany Olkiem) z waga 2930g i o długości 57cm, dostał 10/10 w skali Apgar. Tata dzielnie kangurowal 🥹Synek jest absolutnie cudowny 🩵 Dostalak go dziś rano na tulenie prawie 2 godzinki, a teraz leży koło mnie w „mydelniczce”. Jako ze jestem po CC to mało mobilna i nje podniosę go tak od razu. Narazie odsypia i dostał MM, ale będziemy walczyć o laktację i KP, oby się udało!
Właśnie miałam wychodzić z domu ale stwierdziłam że jeszcze zerkne... I jest! Czekałam na ten wpis 🥹😍
Gratulacje! Świetnie wieści. Dużo zdrowia dla Was ❤️
Trzymam kciuki za Twoją mobilność.
🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
Starania naturalne 5 lat
W tym czasie cienie na testach, które znikały.
Obserwacja cykli 🙁
Klinika 2024
1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥
IVF Stymulacja, 4 ❄️
☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
☀️2 FET 04.2025 😪
☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40
1 prenatalne OK 👧
2 prenatalne OK ❤️
3 prenatalne OK

-
Wielkie GRATULACJE Mamusiu🤗🩵☺️Puszkina wrote:Bardzo szybka aktualizacja ode mnie : po 12h porodu SN, przy pełnym rozwarciu 10 cm i przerobieniu chyba wszystkich pozycji wertykalnych i nie tylko, zapadła decyzja o nagłym CC, maluszek się złe wstawił w kanał rodny i było ryzyko niedotlenienia.
16.12 o godz. 19:27 przyszedł na świat Aleksander (zwany Olkiem) z waga 2930g i o długości 57cm, dostał 10/10 w skali Apgar. Tata dzielnie kangurowal 🥹Synek jest absolutnie cudowny 🩵 Dostalak go dziś rano na tulenie prawie 2 godzinki, a teraz leży koło mnie w „mydelniczce”. Jako ze jestem po CC to mało mobilna i nje podniosę go tak od razu. Narazie odsypia i dostał MM, ale będziemy walczyć o laktację i KP, oby się udało!
Wypoczywajcie, kawal dobrej roboty wykonałaś 🫶❤️❤️❤️31lat
Iprocedura✖️
II procedura
❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
34lat
Słabe parametry nasienia✖️
13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
5dpt⏸️
6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
10+5 4,59cm crl 164❤️

-
Nie puszczam 🤞🍀 Koniecznie daj znać ❤️jo_ana wrote:Z USG lekarz robi pomiary i to wylicza ile jest wód płodowych. Po ciuchu liczę że to „tylko” cukrzyca i wyjaśni się sytuacja, jutro jadę na glukozę. Trzymajcie kciuki 😔31lat
Iprocedura✖️
II procedura
❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
34lat
Słabe parametry nasienia✖️
13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
5dpt⏸️
6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
10+5 4,59cm crl 164❤️

-