SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
Odpowiedz

🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️

Oceń ten wątek:
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD wrote:
    Czasem łatwiej urodzić dziecko pod 4 kg niż koło 3 bo zależy jak się ustawi. A niepokój to normalne, ja już rodziłam a też się boję jutra 😅
    Ja przy tym 3560 miałam pęknięcie 1szego stopnia na jeden szew. Rodziłam z ochroną krocza i położna ładnie ogarnęła, ustawiała i czekała aż tkanki się przygotują a nie byle szybciej.

O to już jutro 😍 będę trzymać kciuki żeby poród był jak najlepszy dla Was ❤️
    U mnie przyjaciółka która przeżyła strasznie pierwszy poród mówiła że drugi był super i że tak by mogła rodzić gromadke 😄

AnnaMD lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

preg.png

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Rita23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Dziewczyny, jestem po świeżych badaniach krwi i moczu. No i wyszły mi bakterie w moczu (wynik962). Kontaktowałam się z moją gin. i stwierdziła, że to nic takiego, pewnie mocz się zabrudził, jak rano sikałam -zapytała czy się podmyłam przed badaniem. No nie podmyłam się. Prysznic brałam wieczorem i nad ranem sikałam do pojemnika. Szczerze mówić całe życie tak robiłam z oddaniem moczu do badania i nigdy nie zabrudziłam moczu. Nie wiem. W każdym razie p. doktor zaleciła pić rumianek. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. No nie mam objawów. Za dwa dni powtórzę ten mocz z rygorem podmycia. Zobaczymy. We środę widzę się z moim lekarzem rodzinnym, bo mam szczepienie na krztusiec, więc pan dr obejrzy moją morfologię, mocz itd. Chciałam się pożalić, bo zawsze jak coś się dzieje moja gin. nie widzi problemu. Chodziłam z kaszlem 2 miesiące, aż skoczyło mi takie crp, że brałam 2 antybiotyki - a moja lekarka zalecała inhalacje i Wit.c.
    Brzuch mam twardy popołudniami i wieczorami, a ona twierdzi, że to przez to, że jak sobie człowiek pochodzi przez cały dzień, to wieczorem brzuch może być twardy, ale ja sobie nigdzie nie chodzę, bo lekarka od badań prenatalnych zakazała chodzenia, bo zauważyła, że brzuch jest dołem twardy i szyjka się skraca. Moja gin. nie widzi problemu.
    Strasznie mnie to dobija, tracę do niej zaufanie. Jestem obecnie 32+3 dni. Wiem, że jak teraz pójdę do niej na wizytę, to nie będzie kontynuować progesteronu, który zaleciła mi lekarka z prenatalnych.
    Chciałabym dotrwać do terminu.
    Nie chce już zmieniać lekarza, nie mam już psychicznie na to siły. Rozważam jedynie wizytę taką konsultacyjną u jakiegoś innego gin, żeby spojrzał na tę szyjkę, bo ten mocz to mój internista ogarnie, bo jest super lekarzem i z tego kaszlu też mnie wyciągnął.
    Chciałam się tylko pożalić…

• Andzia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita23 wrote:
    Słuchajcie Dziewczyny, jestem po świeżych badaniach krwi i moczu. No i wyszły mi bakterie w moczu (wynik962). Kontaktowałam się z moją gin. i stwierdziła, że to nic takiego, pewnie mocz się zabrudził, jak rano sikałam -zapytała czy się podmyłam przed badaniem. No nie podmyłam się. Prysznic brałam wieczorem i nad ranem sikałam do pojemnika. Szczerze mówić całe życie tak robiłam z oddaniem moczu do badania i nigdy nie zabrudziłam moczu. Nie wiem. W każdym razie p. doktor zaleciła pić rumianek. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. No nie mam objawów. Za dwa dni powtórzę ten mocz z rygorem podmycia. Zobaczymy. We środę widzę się z moim lekarzem rodzinnym, bo mam szczepienie na krztusiec, więc pan dr obejrzy moją morfologię, mocz itd. Chciałam się pożalić, bo zawsze jak coś się dzieje moja gin. nie widzi problemu. Chodziłam z kaszlem 2 miesiące, aż skoczyło mi takie crp, że brałam 2 antybiotyki - a moja lekarka zalecała inhalacje i Wit.c.
    Brzuch mam twardy popołudniami i wieczorami, a ona twierdzi, że to przez to, że jak sobie człowiek pochodzi przez cały dzień, to wieczorem brzuch może być twardy, ale ja sobie nigdzie nie chodzę, bo lekarka od badań prenatalnych zakazała chodzenia, bo zauważyła, że brzuch jest dołem twardy i szyjka się skraca. Moja gin. nie widzi problemu.
    Strasznie mnie to dobija, tracę do niej zaufanie. Jestem obecnie 32+3 dni. Wiem, że jak teraz pójdę do niej na wizytę, to nie będzie kontynuować progesteronu, który zaleciła mi lekarka z prenatalnych.
    Nie chce już zmieniać lekarza, nie mam już psychicznie na to siły. Rozważam jedynie wizytę taką konsultacyjną u jakiegoś innego gin, żeby spojrzał na tę szyjkę, bo ten mocz to mój internista ogarnie, bo jest super lekarzem i z tego kaszlu też mnie wyciągnął.

Niektórzy lekarze za bardzo podchodzą luźno do tematu ..
    Pewnie na bakterie w moczu coś dostaniesz ale mozesz też brać wit.C- mi zawsze pomagała przy infekcjach i zapaleniach pęcherza 😊
    A na twardniejący brzuch to jak chcesz to mam całe opakowanie(chyba bez jednej tabletki) luteiny z tym aplikatorem (nieużywany oczywiście) to mogę ci wysłać bo mi nie potrzebna 😊 i oczywiście bierz więcej magnezu.
    A wizytę u jakiegoś innego ginekologa zawsze można sobie zafundować dla własnego spokoju 😊

Rita23 lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

preg.png

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • ZielonaWrona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita23 wrote:

Badanie moczu, do powtórzenia. Skoro nie masz objawów to się faktycznie specjalnie nie przejmuj.

Słabo, że nie czujesz się zaopiekowana przez swoją prowadząca. Bierz dużo magnezu i głowa do góry. Już niedługo 😉

Rita23 lubi tę wiadomość

🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
    👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
    Starania naturalne 5 lat
    W tym czasie cienie na testach, które znikały.
    Obserwacja cykli 🙁
    Klinika 2024
    1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥

IVF Stymulacja, 4 ❄️
    ☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
    💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
    ☀️2 FET 04.2025 😪
    ☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40
    1 prenatalne OK 👧
    2 prenatalne OK ❤️
    3 prenatalne OK
    preg.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Pewnie na bakterie w moczu coś dostaniesz ale mozesz też brać wit.C- mi zawsze pomagała przy infekcjach i zapaleniach pęcherza 😊
    A na twardniejący brzuch to jak chcesz to mam całe opakowanie(chyba bez jednej tabletki) luteiny z tym aplikatorem (nieużywany oczywiście) to mogę ci wysłać bo mi nie potrzebna 😊 i oczywiście bierz więcej magnezu.
    A wizytę u jakiegoś innego ginekologa zawsze można sobie zafundować dla własnego spokoju 😊

Bardzo przykro ze nie czujesz sie dobrze zaopiekowania to Bardzo ważne podczas ciazy. Niektórzy lekarze mają chyba taki sposób bycia. Moj lekarz mam wrażenie w niektórych przypadkach bardzo na lekko podchodzi a w niektórych mam wrażenie az za bardzo w druga strone🫠

Natomiast co do moczu to jesli nie ma leukocytow a same bakterie to faktycznie najprawdopodobniej jest to albo zanieczyszczona próbka albo za dlugo leżała w labie. Ja np widze kiedy dostanę wynik kak ok 11 to mam mało bakteri a jak popoludnou to potrafią byc juz przy np górnej granicy. No a podmywanie przed pobraniem must have u mnie lekarz uczulał na to wlasnie zeby bylo jak najbardziej miarodajny wynik. Trzymam kciuki za powtórkę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 07:36

Rita23 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 31 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 36 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostala 4.1.1 ❄
    2.05.23 - FET 🥰--> 17.01.24 Buba 3430g 52 cm 🩷

powrót po rodzeństwo 11.06.25 - FET 🥰
    FeliaTest prawidłowe, czekamy na chłopczyka 💙
  • Poziomka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita23 wrote:

Beznadziejne jest to podejście Twojej lekarki ogolnie, bo wzajemne zaufanie lekarz-pacjent to podstawa tej relacji.
    Oczywiście nie chłodzi o to, żeby ze wszystkim panikować i nakręcać pacjentów niepotrzebnie, ale też nie zlewać totalnie nawet jeśli ma się przekonanie, że to nic złego (zawsze trzeba mieć z tyłku głowy, że w medycynie są wyjątki i to że u jednej osoby coś jest pierdołą nie znaczy, że u innej będzie).
    Próbkę do badania moczu należy przygotować jak najkrócej przed wyjściem do labu, wcześniej należy się podmyć (tylko bez szorowania żeby sobie erytrocytów w moczu nie zafałszować) oraz powycierać delikatnie (najlepiej ręcznikiem papierowym). Mocz oddajemy ze środkowego strumienia (zaczynamy sikać normalnie i w trakcie podkładamy pojemniczek i pobieramy próbkę). Moi pacjenci to się śmieją, bo ja im tą gadkę przy każdym zlecaniu moczu mówię i już mają mnie dosyć jak ich np leczę 3 lata 🫣🤦‍♀️😂
    Co do domowych sposobów dobrze tu dziewczyny piszą z tą witaminą C - generalnie chodzi o to żeby zakwasić mocz, jedzeniem też. I bardzo ważne jest prawidłowe nawodnienie te 2,5l to absolutne minimum.

dallia, Rita23, Thoruviel lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    👩‍⚕️Ona: PCOS
    👨‍⚕️On: morfologia 0%
    2020-2024: suplementy, zmiana stylu życia, duphaston, Glucophage , cykle stymulowane: Clostilbegyt, Letrozol i… nic.
    04.2025: decyzja o IVF.
    On: morfologia 3%! (obniżenie masy ciała o 30kg)
    05.2025 - stymulacja (umiarkowana hiper 🥴) i punkcja, pobrano 22 komórki, 11 dojrzałych, zapłodnionych 10, ❄️6
    12.06 - FET 4AA 🍀
    7dpt ⏸️ 9dpt 401 11dpt 1051 15dpt 4339
    2.07 (20dpt) CRL 0,17cm i ❤️🥹
    4.08 CRL 3,9cm ❤️ 165
    11+4 prenatalne I & SANCO -✅ryzyka niskie - dziewczynka 🩷
    19+2 prenatalne II ✅ ❤️148 330g
    29+2 prenatalne III ✅ ❤️136 1450g

preg.png
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita wszystkie porady dziewczyny myślę że już wypisały i faktycznie badanie do powtórki.
    Co do lekarza to faktycznie słabe podejście...

DEWG ja mam 166 cm wzrostu

Rita23, DEWG lubią tę wiadomość

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤️ 👱‍♀️

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
    07.2025 - 2 procedura z programu, 1 ET, 2❄️❄️, 7dpt-50,9dpt-112,11dpt-212, 21 dpt 5917 ❤️
    Kir Bx
    preg.png
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja już +17 kg (z 54 na 71 przy wzroście 173) mój lekarz nigdy tego źle nie skomentował chociaż wiem że to już duży wynik a gdzie jeszcze prawie 2 miesiące 🤦🏻‍♀️ ale z pierworodnym też tak przytyłam więc taki mój "urok" w ciąży chyba. Nie jem więcej niż zwykle ani nie mam zachcianek to raczej kwestia inaczej pracującego metabolizmu 🤪 no cóż mam nadzieję, że jakoś to po porodzie samo spadnie 😉 ogólnie czuję się bardzo niekomfortowo z tą wagą.

ZielonaWrona , Rita23, Pat87 lubią tę wiadomość

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
    09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
    3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
    12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
    02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
    11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
    31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌

4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
    Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
    10.06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U -> SANCO zdrowy synek💙✅

preg.png
  • Rita23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Napisałam priv.

Andzia lubi tę wiadomość

• Rita23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za Wasze odpowiedzi/podpowiedzi. No ja wit c stosuję już od ,,czasów” mojego leczenia kaszlu, ponadto cały czas biorę prenacaps uro ( bo gdzieś tam na początku ciąży miałam ph moczu 8,5), więc sobie to cały czas biorę. Piję ooo matko 2,5 litra wody to na pewno. Jeśli chodzi o leukocyty to są podwyższone, te z krwi, a te w moczu 8,5.
    Jedyne co to brakło tego podmycia. Tylko na śpiocha rano sikałam. Próbkę zawiozłam bardzo szybko, a wynik bym koło 17.
    Tak jak pisałam, ten mocz to powtórzę, a mój internista mnie nie zostawi. Bardziej mi chodzi o te moją szyjkę i brzuch i dotrwanie do porodu na spokojnie. Muszę/ chcę pójść jeszcze do innego gin. i to jest dla mnie takie przykre.
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie, bo nie mam z kim tego przegadać.

ZielonaWrona lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta
    Wiem, że teraz o tym nie myślisz, ale chciałam Ci rzucić informację na później. Jeśli zostaniecie w szpitalu dłużej niż 5 doba życia córeczki to przysługuje Ci przedłużenie urlopu macierzyńskiego według nowelizacji prawa z marca 2025 r. Punkt 3 w tej nowelizacji https://www.gov.pl/web/rodzina/uzupelniajacy-urlop-macierzynski
    Sama dowiedziałam się o tym dopiero po kilku tygodniach po porodzie. Niech szpital Ci od razu wystawi zaświadczenie o hospitalizacji i będziesz mogła wnioskować w pracy o przedłużenie urlopu.

ZielonaWrona , Iwkaaa, Monixma, Barborka28, Pat87, Valletta, Thoruviel lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • ZielonaWrona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Valetta
    Wiem, że teraz o tym nie myślisz, ale chciałam Ci rzucić informację na później. Jeśli zostaniecie w szpitalu dłużej niż 5 doba życia córeczki to przysługuje Ci przedłużenie urlopu macierzyńskiego według nowelizacji prawa z marca 2025 r. Punkt 3 w tej nowelizacji https://www.gov.pl/web/rodzina/uzupelniajacy-urlop-macierzynski
    Sama dowiedziałam się o tym dopiero po kilku tygodniach po porodzie. Niech szpital Ci od razu wystawi zaświadczenie o hospitalizacji i będziesz mogła wnioskować w pracy o przedłużenie urlopu.

Dobrze mieć na forum kogoś tak obeznanego 👍

🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
    👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
    Starania naturalne 5 lat
    W tym czasie cienie na testach, które znikały.
    Obserwacja cykli 🙁
    Klinika 2024
    1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥

IVF Stymulacja, 4 ❄️
    ☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
    💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
    ☀️2 FET 04.2025 😪
    ☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40
    1 prenatalne OK 👧
    2 prenatalne OK ❤️
    3 prenatalne OK
    preg.png
  • Rita23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny, które są z Krakowa, jeżeli macie do polecenia swojego lekarza, to chętnie skorzystam. Jeszcze raz dzięki 😘.

• BangBang Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi_14 wrote:
    Dziewczyny to ja już +17 kg (z 54 na 71 przy wzroście 173) mój lekarz nigdy tego źle nie skomentował chociaż wiem że to już duży wynik a gdzie jeszcze prawie 2 miesiące 🤦🏻‍♀️ ale z pierworodnym też tak przytyłam więc taki mój "urok" w ciąży chyba. Nie jem więcej niż zwykle ani nie mam zachcianek to raczej kwestia inaczej pracującego metabolizmu 🤪 no cóż mam nadzieję, że jakoś to po porodzie samo spadnie 😉 ogólnie czuję się bardzo niekomfortowo z tą wagą.

Ja mam aktualnie +14kg z jednej strony na pewno nie wyglądam na 80kg przy 155cm bo ciężar jednak w dużej mierze jest spowodowany ciążą a z drugiej moja opuchlizna na dłoniach nogach i twarzy jest tak duża że nie przypominam już siebie 🫣😳

13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
    10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
    10dpt - B-HCG 186 PROG 26
    12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
    14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
    28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
    38dpt - CRL 1,50cm
    10tc - CRL 3,38cm
    preg.png
  • Honorka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita23 wrote:
    Aaa dziewczyny, które są z Krakowa, jeżeli macie do polecenia swojego lekarza, to chętnie skorzystam. Jeszcze raz dzięki 😘.

Ja Ci mogę polecić dr Bartosz Drygała. Młody fajny facet i bardzo mi pomógł. Byłam u niego po prostu na pierwszych prenatalnych. Potem dzwonił do mnie ze są wyniki pappa i żebym przyjechała między pacjentami. Zrobił wtedy USG żeby upewnić się że wszystko ładnie wygląda. Wyszły nieprawidłowości w pappa to zrobiłam nifty pro. On dostał pierwszy wyniki to dzwonił żeby omówić bo znów wyszły nieprawidłowości i żebym porozmawiała z genetykiem a potem dała mu znać. No i zadzwonił potem żebym przyjechała na amniopunkcję. Zrobił amnio, zrobił USG żeby go oglądnąć. A dziś się kontaktował żeby mi powiedzieć że wyniki kariotypu i mikromacierzy są prawidłowe i chłopak zdrowy 🙏
    Miałam tyle wizyt i nie płaciłam za żadną. Mój lekarz prowadzący się tak nie interesuje. Na prawdę mu ufam i powiedział już że będzie współprowadzący. Pracuje chyba też na Siemiradzkiego. Tak że mogę go polecić :)

DEWG, Rita23, Lusille lubią tę wiadomość

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
    KIR BX wszystkie implantacyjne są
    TSH 3,57-->1,88
    08.09.25 transfer 🤞✊
    5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
    27.09 ślub 🎂
    21dpt USG💍
    24dpt beta 12986,6 prog 39
    32dpt beta 44046,20 prog 43,44
    42dpt/8+5/8+0 1,58cm ❤️
    11+0 4,43cm człowieka
    12+5 6,93cm I prenatalne
    Nifty Pro - problem z chromosomem 16 - amniopunkcja czekamy na wyniki - zdrowy!!
    Chłopiec 🩵
    19+1 281g

CUDZIE TRWAJ!

preg.png
  • Rita23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Ja Ci mogę polecić dr Bartosz Drygała. Młody fajny facet i bardzo mi pomógł. Byłam u niego po prostu na pierwszych prenatalnych. Potem dzwonił do mnie ze są wyniki pappa i żebym przyjechała między pacjentami. Zrobił wtedy USG żeby upewnić się że wszystko ładnie wygląda. Wyszły nieprawidłowości w pappa to zrobiłam nifty pro. On dostał pierwszy wyniki to dzwonił żeby omówić bo znów wyszły nieprawidłowości i żebym porozmawiała z genetykiem a potem dała mu znać. No i zadzwonił potem żebym przyjechała na amniopunkcję. Zrobił amnio, zrobił USG żeby go oglądnąć. A dziś się kontaktował żeby mi powiedzieć że wyniki kariotypu i mikromacierzy są prawidłowe i chłopak zdrowy 🙏
    Miałam tyle wizyt i nie płaciłam za żadną. Mój lekarz prowadzący się tak nie interesuje. Na prawdę mu ufam i powiedział już że będzie współprowadzący. Pracuje chyba też na Siemiradzkiego. Tak że mogę go polecić :)
    Ojej, ale dobrze to brzmi. Serdecznie dziękuję za polecenie❤️

Honorka lubi tę wiadomość

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta - gratulacje 🩷🩷🩷🩷
    Dużo zdrówka dla Was i trzymam kciuki, abyście jak najszybciej były już razem 🍀🤞

Valletta lubi tę wiadomość

87’👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIRAA/PAI/białkoS/MTHFR/CBA/allo/cross/
    adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/IMKtreg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/LA/
    białkoC/heliko/MUCh/celiaklie/pasożyty/USG piersi/
    HPV/borelioza/-14kg
    86’🧔
    ❌ HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy/3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    ICSI 12/22 -14🥚11 MII 6❄️
    01/23❌5AA
    02/23❌5BB
    03/23immuno/IPLE❌hsk✔️
    05/23❌4AA
    06/23💔2x3BB 6tc cb
    09/23💔5CB cb?

ICSI 07/24 -13🥚13 MII 8❄️
    09/24👼5AA 7tc A♀
    11/24❌5AA
    12/24💔5AA 5tc cb
    01/25minihsk❌CD138/USG 3D/kontrast✔️
    03/25👼4AA 9tc L&T twins 1o1k♂
    06/25👼5AA 6tc

08/25🥰naturalsik🥰
    02.09 GS+YS! 08.09 6+3 CRL+🩷
    7+3 CRL 1,18cm🧸
    8+4 CRL 1,87cm FHR 176/min
    10+5 FeliaTest 🩷
    Jesteś Okruszku, Nasz Cudzie🩷

preg.png
  • Barborka28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam czy AnnaMD może już tulisz Maluszka🩵 A może Synek poczekać na jutrzejszy dzień 🤭☺️Czekamy na relacje❤️

31lat
    🦀🤛2023🏆
    Iprocedura✖️
    II procedura
    ❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
    ❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
    Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
    NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
    34lat
    Słabe parametry nasienia✖️
    13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
    5dpt⏸️
    6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
    10+5 4,59cm crl 164❤️
    preg.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta - gratulacje! 🤍 witamy córeczkę na świecie, miała być z moim Olkiem z tego samego dnia a nawet z tego samego roku nie są 🫣

Co do dodatkowego urlopu o którym pisze Valie - my byliśmy 7 dni w szpitalu i będę mieć za to dodatkowy tydzień urlopu, ale do odbioru dopiero po skończonym macierzyńskim i rodzicielskim. Chociaż taki mały plus dłuższego pobytu w szpitalu.

Valletta lubi tę wiadomość

👩🏻38l❤️🧔🏻‍♂️37l

• 06.21 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 04.22 starania od nowa
    • 07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
    • 07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
    • 09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    • 10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    • 11.24 mezoterapia jajników 💉
    • 01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
    • 03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    • 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i ❤️
    • 03.07.25 13+0 I prenatalne ✅ Sanco ✅ chłopiec🩵
    • 21.08.25 20+0 II prenatalne ✅
    • 28.10.25 29+5 III prenatalne ✅ 1650g czlowieka
    • 16.12.25 Witaj na świecie Synku 🥹 2930g, 57 cm, Apgar 10/10

age.png
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Valetta

Uwielbiam nasze forum za takie wsparcie !!! Od razu zapisuje !

Rita23, Barborka28 lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
‹‹ 303 304 305 306 307
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ