🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na szczęście nie mam żadnych. I szczerze powiem, że też jakoś niezbyt regularnie stosuje krem czy olejek. Jeszcze trochę przede mną i mam nadzieje, ze C tak pozostanieBangBang wrote:Ja wczoraj to samo pół dnia bóle okresowe 🙁 tylko leżałam żeby nie potęgować tego.
Dziewczyny a jak się u Was ma sprawa z rozstępami ?
Ja zauważyłam narazie 2 rozstępy na brzuchu ale wczoraj patrzę na swoje „boczki” i mam ich po prostu mnóstwo 😳 w miejscu w którym kompletnie się nie spodziewałam i które jak na moje najmniej się rozciąga… -
Ojejku może ktoś inny Cię zobaczy🤔Andzia wrote:Miałam mieć dziś wizytę a mój lekarz coś sobie zrobił z nogą i nie bedzie go 😭🤣 dopiero 19 stycznia mam się pojawić. Na szczęście wypisze mi l4 ale chciałam sprawdzić jak tam moja szyjka bo mimo wszystko miałam te moje bóle okresowe 🫣
Teraz doczytałam, że próbujesz umówić innego lekarza.😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 14:18
-
jo_ana wrote:No tak dlatego ten argument, że rozstępy to głównie genetyka jakoś do mnie nie przemawia. Bo jak by patrzeć gdzieś dalej po rodzinie to faktycznie jedni będą mieć rozstępy inni nie… u mnie i mama i babcia od strony mamy, mają więc teoretycznie genetycznie też powinnam mieć 🤷🏻♀️ Ale ja raczej więcej genów po tacie dostałam, więc może dlatego, nic tylko się cieszyć, Za to inne ujowe geny dostałam 🤣 jak np słabe i cienkie włosy.
To tylko się cieszyć że nie masz rozstępów i oby sie nie pojawiły 😄
U mnie jedyne co w sobie nie lubie to opadające powieki po tacie 🫣(zresztą większość rodziny z jego strony tak ma) jak zrobie makijaż to i tak mało go widać jak otworzę oczy 🤣🤣 po porodzie mam w planach jakiś zabieg na te moje oczy 💪
Rita23, wombi lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Rita23 wrote:Ojejku może ktoś inny Cię zobaczy🤔
Właśnie siedzę w kolejce i może mnie przyjmie Pani bez rejestracji bo i tak ma dziś mało pacjentów 😊 i to na nfz mi sie udało 🤣
Rita23, Poziomka91, Barborka28, Monixma, Pat87, Emfanka, Honorka lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Cześć dziewczyny 🧒 chciałam zapytać od którego tygodnia ciąży lekarz powinien sprawdzać szyjkę? I kiedy pierwsze ktg?🙎🏻♀️29l
🧔♂️40l
Niedrożne oba jajowody laparoskopia 2023
15.02.25 transfer 2 blastocyst❄️❄️
3BB 4BA
11.04- pobieranie jajeczek 12
16.04- 2 zarodki 5dniowe ❄️❄️
3AA 4AA
17.05.25 transfer 4AA AH+EmbryoGlue
6dpt beta 8,0
10dpt beta 103,8
12dpt beta 303 prog. 32,80
16dpt beta 2287 próg. 36,80
20 dpt beta 9186 prog. 33,92
27dpt beta 47620
30.07.25 prenatalne🆗 13+4
29.08 200g maluszka 18+0 -
Krztusiec po 28 tyg, a rsv po 32 tygodniu.Santi_14 wrote:To ja tak jak Poziomka - nie mam żadnych ale też genetycznie nie jesteśmy "obciążona" nimi. Smaruje się 2x raz oliwka a raz kremem z Onlybio dla kobiet w ciąży:)
Kochane przypomnijcie mi proszę którą szczepionkę trzeba przyjąć pierwszą na RSV czy krztusiec?
Ja dziś byłam właśnie na szczepieniu na krztusiec. -
Mi szyjkę sprawdza regularnie od 4 miesiąca. Co do KTG to bliżej porodu, jeśli wcześniej nic się nie dzieje.AnulkA wrote:Cześć dziewczyny 🧒 chciałam zapytać od którego tygodnia ciąży lekarz powinien sprawdzać szyjkę? I kiedy pierwsze ktg?
-
AnulkA wrote:Cześć dziewczyny 🧒 chciałam zapytać od którego tygodnia ciąży lekarz powinien sprawdzać szyjkę? I kiedy pierwsze ktg?
Szyjkę bada manualnie na każdej wizycie. Wyrywkowo mierzy przez usg dopochwowo. Według wytycznych jesli nic sie nie dzieje ktg dopiero w dniu terminu/po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 17:06

starania od marca 2020🙏
leczenie w klinice - luty 2022
👩 31 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91
Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
👦 36 wszystko ok
Druga procedura pierwszy transfer
Zostala 4.1.1 ❄
2.05.23 - FET 🥰--> 17.01.24 Buba 3430g 52 cm 🩷
powrót po rodzeństwo 11.06.25 - FET 🥰
FeliaTest prawidłowe, czekamy na chłopczyka 💙 -
Ja po 3 prenatalnych i wszystko z bąblem dobrze choć ułożył się poprzecznie i rośnie jak szalony 🥴 lekarz mówi, że do 4kg może dobić...czy ja mam jakiś wpływ na jego wagę?
Iwkaaa, Santi_14, jo_ana, Pat87, Barborka28, Monixma, Rita23, ZielonaWrona , Emfanka, Aqkaracza, Thoruviel, Honorka, Dariana lubią tę wiadomość
-
Lusille wrote:Ja po 3 prenatalnych i wszystko z bąblem dobrze choć ułożył się poprzecznie i rośnie jak szalony 🥴 lekarz mówi, że do 4kg może dobić...czy ja mam jakiś wpływ na jego wagę?
A ile waży ? U mnie też był szybki wzrost 3 tyg temu, waga na 90 percentylu i wyszła cukrzyca. Jeśli jednak Wy jesteście wysocy to i dziecko po Was może być i z tym nic nie zrobisz.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
12+5 prenatalne i NIPT prawidłowe, CRL 6,9 cm 🐥
19+6 połówkowe prawidłowe 342 g💕
27+0 1180 g 🐹
29+5 1763 g 🐷, wielowodzie + cukrzyca
33+0 2261 g 🐼

-
Teraz wazy 1800, jest na 90 percentylu. Krzywa cukrowa robiłam dwa razy było ok. Mąż jest wysoki, całą jego rodzina zresztą jest a ja tak standardowo 165 cm.jo_ana wrote:A ile waży ? U mnie też był szybki wzrost 3 tyg temu, waga na 90 percentylu i wyszła cukrzyca. Jeśli jednak Wy jesteście wysocy to i dziecko po Was może być i z tym nic nie zrobisz.
-
Ale miałam wizyte ... Miałam przyjechać i pytać się doktor czy mnie przyjmie (mówiłam czemu potrzebuje tej wizyty i na rejestracji Pani super wyrozumiała).
Byłam chwilke po 14 i mówiłam że dzwoniłam i że miałam się pytać. Doktor i rejestratorka kazały mi usiąść ok. Między pacjentami chciałam się zapytać czy mnie przyjmie po pacjentach bo wiedziałam że o 16 już nie ma pacjentów ale nie moglam zarejestrować się przez internet - to mi kazała wyjść bo ona wizyty jeszcze nie skończyła (pacjentka już wyszła 🤦).
Czekałam cierpliwie do 16 bo nie będę się wpychać przed osoby które się umawiały.
Zostałam ja i dwie Panie które przyszły po mnie i też nie były zarejestrowane więc we trzy miałyśmy do niej jakąś sprawę.... Jak Pani doktor wyszła na korytarz i zapytała się po co tu siedzimy to mówię że nie jestem umowiona ale dzwoniłam i- noi nie dała mi znów skończyć powiedzieć tylko oznajmiła że ona na nfz skończyła przyjmować (mi nie zalezalo czy na nfz czy prywatnie byleby przyjęła) chciałam jej powiedzieć że przecież wcześniej przy niej mówiłam że nie jestem umowiona i chciałam sie zapytać czy wgl mnie przyjmie to nic sie nie odezwała.... Po dwóch godzinach oznajmiła swoje stanowisko....nie dałam rady się odezwać bo łamał mi się głos i zaczęły zły lecieć wiec ubrałam kurtkę i wyszłam- jak to zobaczyła to takie z łaską "no dobra niech Pani wejdzie"- nie weszłam bo tak źle potraktowana nigdy nie byłam.
Ten ton pokazywał że kim to ona nie jest i powinnam ją po nogach całować że się do mnie odezwała.
Przez ten czas może bym znalazła innego lekarza a tak to tylko mnie wkur**a.
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪

Ojej bardzo mi przykro, mega słabo Cię potraktowała 🫂🫂🫂🥺🥺🥺 nie dziwię Ci się,że Andzia sie popłakałaś,🫂 tule mocno, mam nadzieję,że jutro uda Ci się bez laski normalnie dostać na wizytę i sprawdzić czy z szyjka i Malutka wszystko ok 🫂❤️✊️Andzia wrote:Ale miałam wizyte ... Miałam przyjechać i pytać się doktor czy mnie przyjmie (mówiłam czemu potrzebuje tej wizyty i na rejestracji Pani super wyrozumiała).
Byłam chwilke po 14 i mówiłam że dzwoniłam i że miałam się pytać. Doktor i rejestratorka kazały mi usiąść ok. Między pacjentami chciałam się zapytać czy mnie przyjmie po pacjentach bo wiedziałam że o 16 już nie ma pacjentów ale nie moglam zarejestrować się przez internet - to mi kazała wyjść bo ona wizyty jeszcze nie skończyła (pacjentka już wyszła 🤦).
Czekałam cierpliwie do 16 bo nie będę się wpychać przed osoby które się umawiały.
Zostałam ja i dwie Panie które przyszły po mnie i też nie były zarejestrowane więc we trzy miałyśmy do niej jakąś sprawę.... Jak Pani doktor wyszła na korytarz i zapytała się po co tu siedzimy to mówię że nie jestem umowiona ale dzwoniłam i- noi nie dała mi znów skończyć powiedzieć tylko oznajmiła że ona na nfz skończyła przyjmować (mi nie zalezalo czy na nfz czy prywatnie byleby przyjęła) chciałam jej powiedzieć że przecież wcześniej przy niej mówiłam że nie jestem umowiona i chciałam sie zapytać czy wgl mnie przyjmie to nic sie nie odezwała.... Po dwóch godzinach oznajmiła swoje stanowisko....nie dałam rady się odezwać bo łamał mi się głos i zaczęły zły lecieć wiec ubrałam kurtkę i wyszłam- jak to zobaczyła to takie z łaską "no dobra niech Pani wejdzie"- nie weszłam bo tak źle potraktowana nigdy nie byłam.
Ten ton pokazywał że kim to ona nie jest i powinnam ją po nogach całować że się do mnie odezwała.
Andzia lubi tę wiadomość
31lat
🦀🤛2023🏆
Iprocedura✖️
II procedura
❄️4.1.1 8tydzien💔 c.s.
❄️ 4.2.2. 5tydzień💔c.s.
Kir AA✖️ MTHFR✖️ Pai✖️ Ferrytyna✔️
NK✔️ CD138✔️ witD,B12 i inne✔️Homocysteina✔️Przeciwciała p.plemnikowe✔️h.pyroli✔️allo mlr✔️ cross match✔️ ana✔️
34lat
Słabe parametry nasienia✖️
13.05 4bb❄️ c.s.(accofil, encorton, estrofem, prolutex, ultrogestan, besins, acard75)
5dpt⏸️
6dpt 34,2 8dpt 62 10dpt 144 12dpt 413 14dpt 866 20dpt ❤️
10+5 4,59cm crl 164❤️

-
jo_ana wrote:My dzisiaj po wizycie, kluseczka waży prawie 2300g, niby przyrost troszkę się zmniejszył co mnie cieszy i wody płodowe też się obniżyły 🥳 mam nadzieję, że to zasługa diety i że tak już zostanie, kolejna wizyta za 2 tyg.
AnnaMD kciuki dla Was na dzisiaj, oby wszystko ładnie poszło 🤞🏻
OOo widzę że u Ciebie też kawał Kluska
U nas dzisiaj też 2300 🤣 Cukrzycy ciążowej nie mam, ale mąż 190 wzrostu a ja mała bo 160. U nas już mówią, że raczej nastawiać się na cc a jak u Ciebie ?
♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki
📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

-
Lusille wrote:Teraz wazy 1800, jest na 90 percentylu. Krzywa cukrowa robiłam dwa razy było ok. Mąż jest wysoki, całą jego rodzina zresztą jest a ja tak standardowo 165 cm.
No to u mnie waga była podobna w tym tygodniu bo prawie też miała 1800 g z tym że dziewczynka. Skoro mąż wysoki to może syn będzie po tacie też wysoki, często długie nogi zawyżają kalkulację wagi, jeśli brzuszek i głowa są na niższych percentylach to pewnie tak właśnie jest. Nie stresuj się na zapas, zobaczysz jak będzie na kolejnej wizycie, poza tym zawsze jest margines błędu z USG +/-300 gTrombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
27+0 1180 g 🐹
33+0 2261 g 🐼

-
Miwka wrote:OOo widzę że u Ciebie też kawał Kluska
U nas dzisiaj też 2300 🤣 Cukrzycy ciążowej nie mam, ale mąż 190 wzrostu a ja mała bo 160. U nas już mówią, że raczej nastawiać się na cc a jak u Ciebie ?
U nas nie robią cc na życzenie, ja jestem w NL i tutaj raczej inaczej podchodzą, nie wiem nawet od jakiej wagi kwalifikują do cc z uwagi na wysoką wagę dziecka, puki co powiedzieli, że waga ok ja na ten tydzień.Trombofilia
Rozjechane cytokiny
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
09/06 (S) V FET ❄️
17 dpt bhcg 5633
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
27+0 1180 g 🐹
33+0 2261 g 🐼

-
Dokładnie ma bardzo długie nogi 😆 ale głowa jak wspomniał lekarz jest idealnie do TP.jo_ana wrote:No to u mnie waga była podobna w tym tygodniu bo prawie też miała 1800 g z tym że dziewczynka. Skoro mąż wysoki to może syn będzie po tacie też wysoki, często długie nogi zawyżają kalkulację wagi, jeśli brzuszek i głowa są na niższych percentylach to pewnie tak właśnie jest. Nie stresuj się na zapas, zobaczysz jak będzie na kolejnej wizycie, poza tym zawsze jest margines błędu z USG +/-300 g
Dziękuję Ci za odpowiedzi, potrzebowałam takiego uspokojenia ☺️
jo_ana lubi tę wiadomość
-
Andzia 🫂🫂🫂
Teraz w ciąży o łzy nie trudno... Co za nierówna walka. Bardzo współczuję, że Cię to spotkało
Andzia, Lusille lubią tę wiadomość
🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
Starania naturalne 5 lat
W tym czasie cienie na testach, które znikały.
Obserwacja cykli 🙁
Klinika 2024
1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥
IVF Stymulacja, 4 ❄️
☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
☀️2 FET 04.2025 😪
☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40
1 prenatalne OK 👧
2 prenatalne OK ❤️
3 prenatalne OK

-
Andzia wrote:Ale miałam wizyte ... Miałam przyjechać i pytać się doktor czy mnie przyjmie (mówiłam czemu potrzebuje tej wizyty i na rejestracji Pani super wyrozumiała).
Bardzo mi przykro, że tak paskudnie Cię potraktowano😢. Ci lekarze to jest masakra. Ręce opadają. Może jutro na spokojnie poszukaj lekarza. Na pewno się ktoś znajdzie, sprawdzi tę szyjkę, a teraz może kakao i dużo przytulania przez męża czy tam kogo chcesz😉.
Ja w takich momentach melisę piję, polecam Lipton Melisa z wiśnią. Często piję ostatnio 🤨.
Ściskam Cię mocno💋💋💋
Andzia lubi tę wiadomość
-
A która teraz w kolejce do rozpakowania?😉
Anna dała znać co u niej czy już po?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH