X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zioła ojca Sroki nr 3
Odpowiedz

Zioła ojca Sroki nr 3

Oceń ten wątek:
  • klina Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można ale uważaj na hiperstymulacje, jak się źle poczujesz to odstaw. Ja pijam do ovu bo mnie za bardzo rozpędzają.. Donga też tak.. Teraz jadę 3 miesiąc.. Mogłoby się udać..

klina
  • klina Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Donga weź po @ bo inaczej ci się przeciągnie.. A po co wydłużać cykl.

klina
  • sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh...chyba nic z tego w tym miesicu znow...mamy 26dc zaczely mnie pobolewac jajniki na okres.... wczoraj niewytrzymalam i zrobilam test..niestety negatywny :(... w sumie to moj pierwszy cykl z ziołami ale miałam nadzieje malutka;)

sarenka22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też piłam tez ziółka, niestety w moim przypadku nie zadziałały. Mam cykle bezowulacyjne i same zioła nie dały rady tego wyregulować. Szkoda, bo czytałam, że wielu dziewczynom pomogły :) Teraz jestem w 1 cyklu ze stymulacją CLO, może tym sposobem się uda.
    A za Ziołopijki trzymam kciuki :)

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez mam cykle bezowulacyjne, terapie clo juz przeszlam tez nic z tego..równiez zastrzyki FOSTIMON i tez nici z tego...miałam nadzieje i nadal mam na ziółka.

sarenka22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka a męża przebadałaś?

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie mąż;) ale przebadany...byliśmy w klinice ale niepamiętam wyników ale niebyły złe ale super tez nie ,dostał witaminki do łykania salfazin chyba?
    myśle sobie ze to moze faktycznie jakas blokada psychiczna, ze zabardzo chcemy i tylko o tym mysle;/ chociaz staram sie jaknajmniej. no ale cóż może i namnie przyjdzie pora chodzic z pieknym brzuszkiem :) narazie od poniedzialku zaczynam drugi cykl z ziólkami ;)

sarenka22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno przyjdzie i na Ciebie pora! :) Ja ziółka piłam razem z M. Mieliśmy swój taki wieczorny rytuał, można było się w końcu troszkę wyciszyć, porozmawiać, pobyć razem, zbliżyło to nas w jakiś taki szczególny sposób :)
    A co do blokady psychicznej to trudno o tym nie myśleć, jak się tak tego mocno pragnie. Mi nie pomogła przeprowadzka, remonty, wakacje itp. Zawsze z tyłu głowy krążyła ta myśl, że może to teraz?
    Największe rozczarowania przeżywałam w pierwszych nieudanych cyklach, później zaczęliśmy diagnostykę, teraz stymulujemy owulację i czekamy. Nie ukrywam, że pokładam spore nadzieje w tej stymulacji.
    A tobie życzę powodzenia z ziółkami, tak jak mówiłam, wielu dziewczynom pomagają, trzeba tylko wierzyć, że się uda! :)

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Tobie również życzę powodzenia przy CLO, :) mam nadzieje ze pomoże:) a ja nadal wierze w swoje ziółka może przekonam swojego chłopca do picia zemną, po sam zapach go przeraza :D no ale co nas niezabije to nas wzmocni :) a Ty renieczka długo się starasz??? jeśli chodzi tak powiem o cykle stymulowane.

sarenka22
  • mi Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka nadzieje ma każda z nas, i te wszyscy "niby"objawy,które mogły by wskazywać na to że się udało. Ja pije ziółka od czterech dni, i mam OGROMNĄ nadzieje że pomogą. Wydaje mi się, ze jak będziemy wierzyć, to może akurat .. :)

a co do blokady psychicznej to nie da się nie myśleć.Mój mimówi "aa bo TY ciągle tylko o tym myślisz" - ale jak nie myśleć??

bfarcrmgo5159lp7.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:19

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 ja dopiero zaczełam pic drugi cykl, jesli chodzi o moj pierwszy cykl z ziołami miałam wrażenie że moje jajniki ruszyły:) pobolewały mnie kilka dni:) a nigdy wczesniej tak niemiałam tylko przy lekach typu CLO...wiec bardzo mnie to ucieszylo niewiem co tak naprawde sie dzialo bo niemialam wtedy USG.
    Dzis mój 4dc i jutro wizyta u ginekologa i zaczynamy stymulacje BRAVELLE oczyswiscie ziółka bede pic dalej mam nadzieje ze sie nieprzestymuluje ...spróbuje chociaz jeden cykl....

ania14 lubi tę wiadomość

sarenka22
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:19

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;) byłam wczoraj u ginka w moim 5dc:) po wczesniejszej dwumiesiecznej przerwie z powodu torbieli która zrobiła mi sie po bravelle:) zaczelam rowniez drugi cykl z ziolkami ojca sroki nr.3 oczywiscie nie mowie o nich lekarzowi bo pewnie jak wiekszosc skrytykuje to:). lekarza zrobil mi usg i był zdziwiony moim endometrium które w 5dc ma 7mm ;) a zawsze 3-4mm;) niewiem czy to moze zasluga ziółek:)? oczywiscie lekarzowi dalej nic niepowiedzialam o ziółkach...niestety w jajnikach "wysyp" pecherzykow... malusikch..ale dobrze ze torbiel sama sie wchłonela:) od wczoraj przyjełam 150j bravelle i tak przez 5 dni, dzis robie sobie sama zastrzyk a w piatek na kontrol:) oczywiscie popijam ziółka, jeden miesiac zaryzykuje leki + ziółka:)

sarenka22
  • mi Koleżanka

Wysłany: 3 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka ja myśle że to po tych ziółkach :) oczytałam sie na ich temat i większość je chwali :) ja pije je pierwszy cykl, ale widzę już zmiane w śluzie, jest taki jak powinien być i w odpowiedniej ilości, choć wcześniej różnie bywało :)
    oby się nam udało zafasolkować z ziółkami :)

bfarcrmgo5159lp7.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane bylam dzis u lekarza i mowilam ze pije ziola, i on mnie nastraszyl ze takie ziola moga zaszkodzic dziudziusiowi gdybym zaszla w ciaze, bo wtedy dziecko jest najbardziej narazone itd.. wiecie cos na ten temat ? jak wy pijecie te ziołka OJCA SROKI 3?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 01:20

pysia lubi tę wiadomość

• sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego własnie ja niepowiedzialam nic o ziółkach bo lekarz by mnie skrytykował i nagadał sie wielu nieprawdziwych rzeczy ;) a tak wysnuwał swoje teorie co do mojego endometrium ze to dzieki przerwie dwumiesiecznej ;) itd niech i tak bedzie :) jestem pod stała kontrola raz na tydz mam usg wiec zaryzykuje ziolka i leki:)
    PS. Mi mysle ze ziołka nam pomoga i za fasolkujemy <3 zresztą jak MY tu wszystkie :*

mi lubi tę wiadomość

sarenka22
  • sarenka22 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jeszcze jedno pytanko:)??? czy to prawda ze spożywanie duzej ilosci słodyczy ma sie cos do zafasolkowania? ze trudniej jest zajsc w ciaze?

sarenka22
  • mi Koleżanka

Wysłany: 4 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam położnej co sadzi o piciu tych ziółek, to powiedziała że napewno nie zaszkodzą, a lepiej stosowac takie metody niż jeść garści tabletek, zastrzyki itp.
    co do słodyczy, to nie słyszałam nic na ten temat..
    Sarenka będę trzymała kciuki za nas :*
    Mi zbliża się owu i juz mam nadzięję że może tym razem wyjdzie :)

bfarcrmgo5159lp7.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ