Zioła ojca Sroki nr 3
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Demeter Przede mną dopiero wizyta u lekarza (bo na razie za wcześnie na usg) i dopiero upewnię się czy wszystko dobrze, ale jestem dobrej myśli Trzymam kciuki teraz za Ciebie, uda się, musisz uwierzyć -> ja w tym cyklu byłam bardzo pozytywnie nastawiona, bo wierzyłam w te ziółka i się udało! Z ziołami czy bez, sprawdź owulację na monitoringu i powodzenia!!!:*
Demeter, Aganeska lubią tę wiadomość
-
Do DEMETER i innych doświadczonych dziewczyn
Waham się w który dzień miałam owulację, dobrze byłoby to wiedzieć (nawet na przyszłość), czy mogłybyście się wypowiedzieć co do dnia owulacji sądząc po objawach?:
- piątek: spadek temp., bardzo dużo śluzu płodnego (lejący, rozciągliwy)
- sobota: skok temp., mniej śluzu, mniej lejący, całodniowy ból podbrzusza i jajnika.
Ten ból wskazywałby na owulację, ale wystąpił już PO skoku temp. i w dniu kiedy śluz zaczął już znikać... -
Hope, ja prowadziłam dziennik mojego szczęśliwego (jak się potem okazało) cyklu i właśnie zerknęłam tam, że śluz płodny ZACZĄŁ się u mnie dopiero 16 dc, więc duże prawdopodobieństwo, że u Ciebie też pojawi się lada dzień Brałam też wiesiołek aż do owulacji, właśnie by był ładny śluz.
Dzięki Demeter:) Tak, owulacja była, to nie ulega wątpliwości hihi, chciałam być tylko bardziej zorientowana na przyszłość -
Hope - i jak u Ciebie, nastały dni płodne?
Ja byłam dziś na pierwszej wizycie u gina i wszystko bardzo dobrze:) w macicy znajduje się bardzo maluteńki pęcherzyk, ma dopiero 2,5 milimetra, dostałam wydruk z usg i oglądam sobie tą czarną kropeczkę na szarym tle:) -
nick nieaktualny
-
Kasiu dopiero dzis niesmialo pojawil sie pierwszy jakikolwiek sluz jak na 19 dc szalu nie ma ale zawsze cos
Pomysl Kasiu dzieje sie magia:) z kazda wizyta malenstwo bedzie sie zmieniac nie przyzwyczajaj sie do kropeczki nastepnym razem to juz bedzie truskaweczka:) gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 10:07
HOPE07 -
nick nieaktualnyBrałam ziółka, z tego co pamietam wtedy tez lepiej nie łączyć ich z lekami typu duphaston czy inofolic bo moze to juz byc za duzo. Nie twierdze, ze tylko one stoją za sukcesem, ale na pewno mi wyregulowaly pewne rzeczy i czułam naprawdę kiedy mam owu, miałam sluz płodny, a po odstawieniu anty ciezko było doprowadzić to do prawidłowego działania.
-
Hope - co u Ciebie, jak się sprawy mają?
Masz rację, dzieje się magia oj tak. Maleństwo rośnie teraz ok.1mm dziennie (jeśli się nie mylę) i rzeczywiście na następnej wizycie jest szansa na małą truskaweczkę Chociaż u mnie zaczął się dopiero 6tc i brzuszka jeszcze zupełnie nie ma, to spodnie już się wbijają w podbrzusze (jest lekko powiększone pod pępkiem) i muszę na szybko coś znaleźć do chodzenia, a ciężko! Nigdzie nie można znaleźć zwykłych jeansów z wąską gumką w pasie, takich na początkową ciążęhope07 lubi tę wiadomość
-
hmmm ciezko powiedziec bo kiedys myslalam ze pojawil sie sluz ale to byl falszywy alarm dopiero wczoraj sie pojawil ale tylko troche i dzis juz sucho a dziwne bo choc owulacje miewalam pozno to zawsze bylo duzo sluzu a u taka lipa:(
moze kup dzinsy elastyczne z wysokim stanem nie beda gniatac podbrzusza a i na po ciazy sie przydadza
HOPE07