Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zioła ojca Sroki nr 3
Odpowiedz

Zioła ojca Sroki nr 3

Oceń ten wątek:
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko - czy zioła Ojca Sroki mogę łączyć z duphastonem a potem z CLO? a do tego mogę dorzucić niepokalanka?

zioła na mnie nie podziałały w kwestii pęcherzyków. na pewno jednak czułąm się po nich dość dobrze - dobrze spałam (a mialam ostatnio z tym problem), byłam mniej nerwowa i do tego miałam śluz - nie wystęowała suchosć, z którą wcześniej miałam problem....

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije ziola 1 cykl + clo, to moj 12dc. i powiem Wam ze tak rownych temperatur nie mialam nigdy, wiec mysle,ze to zasluga ziol.

daktylek lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka - mam identycznie. od kiedy zaczęłam pić zioła moja temeperatura wygląda jak płaska deska.... zaczęłąm brać duphaston i nie mam skoku nawet przy duphastonie. zastanawiam się co w takim razie zioła zrobiły z moją temp ;)

w57v3e3k7yxei1cq.png

Wysłany: 6 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    PragnącaDziecka - mam identycznie. od kiedy zaczęłam pić zioła moja temeperatura wygląda jak płaska deska.... zaczęłąm brać duphaston i nie mam skoku nawet przy duphastonie. zastanawiam się co w takim razie zioła zrobiły z moją temp ;)
    Ale przynajmniej nie mam gor i dolin na wykresie, zobaczymy jak bedzie dalej tzn. po owulacji o ile bedzie.Dam znac w czwartek po monitoringu co tam sie u mnie zadzialo,ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Zobaczymy...

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 6 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dakrtylek,ale masz owulacje, chodzisz na usg?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam późno owulacje. Okolo 30 dc. Ostatnio pojawiła sie nawet okolo 40 dc.

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter co Ty mówisz? :( aż tak źle? Kurcze nie pomyślałabym :( A może nie poddawaj się? Kochajcie się po prostu nie myśląc o dziecku. Wiem, że to nie jest takie łatwe ale najlepiej odpuścić a czuję że będzie dobrze! <3

Daktylek:
    "Dziewczyny mam pytanko - czy zioła Ojca Sroki mogę łączyć z duphastonem a potem z CLO? a do tego mogę dorzucić niepokalanka?"
    Co do Twojego pytania, wydaje mi się, że tyle specyfików to zdecydowanie za dużo i dojdzie u Ciebie do przestymulowania jajników.. Bierz przez 3 miesiace CLO, jak nie pomoże to dorzuć zioła ojca sroki, a 10 dni przed okresem zacznij brać duphaston (w razie zapłodnienia utrzyma ciążę), nie dojdzie to tzw poronienia samoistnego.

❤❤
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Myszunia juz polowa za Toba;)
    ja musze sie pochwalic:) robilismy po 3 mcach kontrolnie nasienie, bo wczesniej bylo kiepskie, bylo go malo i takie tam, a teraz np ilosc plemnikow z 33mln wzrosla do 120mln!!!:D:D:D a tak nas straszyli ze tylko inseminacja bo zle wyniki a tu prosze psikus;) polecam jak ktos ma problem z nasieniem fertilman plus mojemu mężowi bardzo pomógł;)
    a jutro ide na usg zobaczyc co tam u mnie na jajcorach slychac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:04

Myszusia, Erl lubią tę wiadomość

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszusia niestety koniec starań nie jest moim poddaniem się lub też chwilowym kaprysem. Po prostu stan zdrowia mojego męża zadecydował o tym.

Demeter
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala ależ ja się cieszę! :D Kurcze, właśnie tak to jest jak lekarze nie dawają szans a tu taki psikus :) Piękny psikus, teraz to starać się a może akurat się uda <3

Demeter ohh Słonko, chciałabym Cię jakoś wesprzeć na duchu bo wiem co czujesz, jak nie można zajść w ciążę a tak bardzo tego pragniesz.. :( Musisz być silna, a wierze, ze się uda <3 Kochana w takim razie życzę mężowi SZYBKIEGO powrotu do zdrówka!!!!! <3

Ja byłam wczoraj na badaniach połówkowych no i chłopiec okazał się córeczką :P hehe Wszystko jest dobrze, zdrowy maluszek i waży 320g :) Bardzo się cieszę <3 Moja mała Victoria Hanna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:30

Kaśka00, Aganeska lubią tę wiadomość

❤❤
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszusia gratuluję dziewczynki:) a to ci niespodzianka, kto wie może jeszcze nie raz lekarz zmieni zdanie na temat płci.
    Moja koleżanka do dnia porodu myślała, że urodzi dziewczynkę a potem po porodzie jak wychodziła ze szpitala to jej syn był ubrany cały na różowo:)
    Najważniejsze, że twoje dziecko jest zdrowe i to się liczy:)
    Dzięki za wsparcie. Właściwie jestem na takim etapie w życiu, że na wszystko już rozkładam ręce. Pomału godzę się z brutalną rzeczywistością, bo cóż innego mi zostało.

Myszusia lubi tę wiadomość

Demeter
  • Kaśka00 Znajoma

Wysłany: 8 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter kochana, dołączam do słów Myszusi i także życzę zdrówka dla M. Wiele par kiedy już odpuściło starania, właśnie wtedy udało się począć dzidzię :) Los płata takie figle, że jak się starasz to się nie da, a jak odpuszczasz zupełnie, to niespodzianka :) Trzymam kciuki i dużo zdrówka dla Was! <3

Myszusia, gratuluję pomyślnych wieści! Super :)

Myszusia lubi tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka00 wrote:
    Demeter kochana, dołączam do słów Myszusi i także życzę zdrówka dla M. Wiele par kiedy już odpuściło starania, właśnie wtedy udało się począć dzidzię :) Los płata takie figle, że jak się starasz to się nie da, a jak odpuszczasz zupełnie, to niespodzianka :) Trzymam kciuki i dużo zdrówka dla Was! <3

Myszusia, gratuluję pomyślnych wieści! Super :)

Kaśka00 dzięki za słowa otuchy ale sęk w tym, że ja już Nie Mogę się starać, więc na pewno nie zajdę w ciążę.

Demeter
  • Kaśka00 Znajoma

Wysłany: 9 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter - smutne co piszesz... :( Ale zdrowie najważniejsze, życzę więc by go nigdy nie brakowało, trzymajcie się, pozdrawiam cieplutko :)

Demeter lubi tę wiadomość

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny <3

Jestem z Wami sercem i duchem. Wchodzę i czytam Wasze komentarze i aż mi się łezka w oku kręci.. człowiek się stara o maluszka, chce Go, zdrowo się odżywia, próbuje rożnych metod a tu klops.. Bardzo Wam życzę dzieciaczka!! <3 <3 Będę starała się Was wspierać na ile będę umiała! Za KAŻDĄ z Was trzymam mocno kciuki!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:30

Paolala lubi tę wiadomość

❤❤
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszunia dziękujemy za wsparcie:) jestes dla nas przykladem że w końcu się udaje:)
    pieknie ze bedzie córa;) tak jak przeczuwałaś;)
    a u mnie pecherzyk dominujący 15mm na lewym jajniku, na prawym tez jakis jest mniejszy moze jeszcze sie ruszy;) w sobote wieczorem mam sobie zrobić zastrzyk z ovitrelle i w niedziele wieczorem mamy działać:D byłam u nowego gina i bardzo jestem zadowolona;) i jakoś tak mam przeczucie że on nas doprowadzi do ciąży;) prędzej czy pózniej, a najlepiej w tym roku jeszcze hehe:)
    ehhh zimnoooo sie zrobilo na maksa!!!
    buziaki i milego weekendu;)

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala to świetne wieści!!! W takim razie trzymam mocno kciuki za Wasze malutkie szczęście!!!! <3 Oby ten rok był rokiem zajścia w ciążę (jeszcze zostały 2 miesiące, idealnie, nie trzeba długo czekać :D )

❤❤
  • iwi87 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie kupic te wszystkie ziola? u mnie ciezko o takie rzeczy;/ ani gotowca nie ma ani ziol zeby to samemu wymieszac. W internecie tez cos nie bardzo mozna znalezc;/ dajcie jakies namiary gdzie to zamowic?

a9942c9fc55479cd13ab4a15f80f8e8e.png
  • Kaśka00 Znajoma

Wysłany: 12 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwi87 - ja kupowałam każde zioło z osobna w sklepie zielarskim i potem mieszałam sama w odpowiednich proporcjach. Mnie została moja szczęśliwa mieszanka, z którą zaszłam w ciążę już w 1.cyklu (w sierpniu) - jeśli byś chciała, to napisz na maila: [email protected] :)

• gonga Debiutantka

Wysłany: 13 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwi87- ją zamówiłam gotowa mieszanke na allegro. Zaszlam w pierwszym cyklu

gonga
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ