Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji wykresu...
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wykresu...

Oceń ten wątek:
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4018 1706

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    A masz monitoring? Ja miałam swojego czasu clo i przy tym monitoring aż do potwierdzenia owulacji. Nie wiem czy to możliwe. To już lekarza pytaj. Ale wydaje mi się że nie każdy organizm może reagować na clo
    No właśnie nie mam monitoringu. Byłam u lekarza na NFZ więc może dlatego mi nie zlecił monitoringu.. Już sama nie wiem

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde patrzcie może dalej jest nadzieja jakbym dziś męża wzięła jak się uda. Śluz dalej rozciagliwy chociaż robi się biały

    2863dbb33ff3abcamed.jpg

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś też piękny. Niby patrzy się na 1 pozytywny bo potem jeszcze mogą wyjść pozytywne zależy od kobiety jakie ma się stężenie hormonów. Ja tam bym próbowała jak tylko mąż ma siły;p

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 17 kwietnia 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbować nie zaszkodzi 😁

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • zania1313 Autorytet
    Postów: 1050 806

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 05:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 10dpo. Test ciążowy 10: II kreseczka blada, lecę na betę :-)

    bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Dziś 10dpo. Test ciążowy 10: II kreseczka blada, lecę na betę :-)
    Lec leć i daj znać :). U mnie chyba faktycznie było po ptakach wczoraj no ale zawsze można żyć nadzieja ze komórka jajowa żyła 24 h :p i jakoś się załapało. Widząc twój wykres i oznaczenia sluzu to wychodzi na to że rozciagliwy można mieć też po owulacji

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • zania1313 Autorytet
    Postów: 1050 806

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po tabletkach anty... Więc na śluz nie patrzę. Żeby zmaksynalizowac szansę stosowałam conceive.

    bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet
    Postów: 1050 806

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl starań beta 13,2 dwa dni przed terminem miesiączki :-)

    bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Pierwszy cykl starań beta 13,2 dwa dni przed terminem miesiączki :-)
    Gratuluję :)

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Nami Ekspertka
    Postów: 188 136

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Pierwszy cykl starań beta 13,2 dwa dni przed terminem miesiączki :-)

    Gratulacje;)

    Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Kotek90 Ekspertka
    Postów: 452 60

    Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Pierwszy cykl starań beta 13,2 dwa dni przed terminem miesiączki :-)
    Gratuluję.
    U mnie dziewczyny dziwne rzeczy, niby 5 dni po owulacji, a u mnie pojawił się znowu przezroczysty rozciągliwy śluz. Do tego doszły mi bóle w macicy, takie jakby kłucie, wbijanie szpilek.

    ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 a był seks wczoraj albo przed wczoraj? To może być wypkuwajace nasienie. Nie bez podowu przed badaniem ginekologicznym i cytologia trzeba się powstrzymywac od stosunku przez 2 a nawet 3 dni.

    U mnie też dziwy się dzieją.... Niby jestem 2/3 dni po owu (chociaż chyba muszę baterie w termometrze wymienić bo z temp wychodzi prosta linia) a dziś w nocy gdzieś o 4 miałam ból podbrzusza wzięłam no spe to było takimi falami jak lezalam a dziś rano przy mierzeniu czułam jak mi termometr pływa w sluzie i mam od dziś dużo kremowego śluzu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 10:34

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Mojaciaza2019 Znajoma
    Postów: 29 4

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. Czy mógłby ktoś zerknąć na mój wykres? System ciągle zmienia owulacje, wczoraj pokazało że była 14, dzisiaj ze 16. Już sama nie wiem. Mało wiarygodne mogą być u mnie temperatury. Ogólnie to myślałam że była wcześniej a po prostu przez pomiar o różnych godzinach system nie wyznaczył. Teraz też te temperatury niezbyt wysokie. Co o tym myśleć, są jakieś szanse w tym cyklu?

    https://ovufriend.pl/graph/c1f55b47cf3bc4c34c4c96a4b46e42b8
  • Kotek90 Ekspertka
    Postów: 452 60

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Kotek90 a był seks wczoraj albo przed wczoraj? To może być wypkuwajace nasienie. Nie bez podowu przed badaniem ginekologicznym i cytologia trzeba się powstrzymywac od stosunku przez 2 a nawet 3 dni.

    U mnie też dziwy się dzieją.... Niby jestem 2/3 dni po owu (chociaż chyba muszę baterie w termometrze wymienić bo z temp wychodzi prosta linia) a dziś w nocy gdzieś o 4 miałam ból podbrzusza wzięłam no spe to było takimi falami jak lezalam a dziś rano przy mierzeniu czułam jak mi termometr pływa w sluzie i mam od dziś dużo kremowego śluzu.
    Nie przytulanka nie było od niedzieli, wszystko mam na wykresie zaznaczone. Dziś też miałam ból, ale jakby jajnik albo jajowód, a śluz dziś raz lepki, raz rozciągliwy, ale biały. Temperatura mi spadła do podstawowej, więc chyba zaraz przyjdzie okres. Najgorsze, że to dopiero 15 d.c.

    ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • Kotek90 Ekspertka
    Postów: 452 60

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaciaza2019 wrote:
    Dzień doberek. Czy mógłby ktoś zerknąć na mój wykres? System ciągle zmienia owulacje, wczoraj pokazało że była 14, dzisiaj ze 16. Już sama nie wiem. Mało wiarygodne mogą być u mnie temperatury. Ogólnie to myślałam że była wcześniej a po prostu przez pomiar o różnych godzinach system nie wyznaczył. Teraz też te temperatury niezbyt wysokie. Co o tym myśleć, są jakieś szanse w tym cyklu?
    Chyba musisz jeszcze raz wstawić wykres, bo nie widać miniatury, ale jak mierzysz o różnych pitach, to fakt, temperatura może być niewiarygodna.

    ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 wrote:
    Nie przytulanka nie było od niedzieli, wszystko mam na wykresie zaznaczone. Dziś też miałam ból, ale jakby jajnik albo jajowód, a śluz dziś raz lepki, raz rozciągliwy, ale biały. Temperatura mi spadła do podstawowej, więc chyba zaraz przyjdzie okres. Najgorsze, że to dopiero 15 d.c.
    No właśnie to za wcześnie. Dziwne te nasze cykle :/

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Kotek90 Ekspertka
    Postów: 452 60

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym chociaż dobić do 20 d.c. Ten cykl i tak spisałam na straty. Dziś zbadałam z ciekawości szyjkę żeby zobaczyć czy to już @ i też dxiwnie bo jest taka nijaka, niby nisko, ale nie aż tak jak mam przed @ a na średnio to za nisko, no i jest miękka 🤔 a powinna być raczej twarda.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:49

    ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • Mojaciaza2019 Znajoma
    Postów: 29 4

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 wrote:
    Chyba musisz jeszcze raz wstawić wykres, bo nie widać miniatury, ale jak mierzysz o różnych pitach, to fakt, temperatura może być niewiarygodna.


    https://ovufriend.pl/graph/c1f55b47cf3bc4c34c4c96a4b46e42b8

    Nie wiem jak inaczej wstawić wykres

    https://ovufriend.pl/graph/c1f55b47cf3bc4c34c4c96a4b46e42b8
  • Kotek90 Ekspertka
    Postów: 452 60

    Wysłany: 19 kwietnia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaciaza2019 wrote:
    https://ovufriend.pl/graph/c1f55b47cf3bc4c34c4c96a4b46e42b8

    Nie wiem jak inaczej wstawić wykres[/QUOTE
    A jak długie masz cykle? Po temperaturze, to faktycznie jakby ta owulacja była dopiero teraz, ale najlepiej mierzyć o stałej porze. Ja też czasem w nocy wstaję dać kotu jeść, ale zawsze wpisuję tą temperaturę mierzoną o 7, nawet jak wstałam o 5.

    Mojaciaza2019 lubi tę wiadomość

    ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • Mojaciaza2019 Znajoma
    Postów: 29 4

    Wysłany: 20 kwietnia 2019, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 bardzo różnie ostatnio. Zazwyczaj miałam 28- 30 dni. Ale poprzedni trwał chyba 42 dni, już myślałam że się udało, bo to był pierwszy cykl starań. Ale nie prowadzilam wtedy wykresu i obserwacji. Temp zazwyczaj mierze ok 6, ale zazwyczaj to nie jest po 3 godz snu tylko mniej.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 06:30

    https://ovufriend.pl/graph/c1f55b47cf3bc4c34c4c96a4b46e42b8
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego