POMOGĘ w interpretacji wykresu wg metody Rötzera
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyScarletta wrote:No z tą owulacją to miałam na myśli, czy w takim razie wedle tej metody owu miałam 16/17 dc, a nie tak jak mi wyznaczył OF 11 dc?
Metoda wyznacza płodność kobiety na przestrzeni cyklu. -
nick nieaktualnyEwelina0701 wrote:Czyli wychodzi na to ze od jutra mam fioletowe tło oznacza okres niepłodności bezwzględnej (przypadający w tym wypadku na wieczór 28 dnia) co znaczy wieczórt 28dnia? że wieczorem 28dc dostane @ ?
Szanse na ciążę daje współżycie w okresie bez tła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorisek28 wrote:to i ja mam pytanie, Czy z mojego wykresu ewidentnie śwaidczy o niedoborze progesteronu i za dużej ilości prolaktyny? czy coś jeszcze z niego można wywnioskować oprócz tego że jest bezowulacyjny
Nie podejmuję się takich analiz, o jakie prosisz... -
nick nieaktualnyja z miłą chęcią bym oddała swój wykres po lupę, no ale niestety u mnie ze sprawdzeniem tego śluzu jest tak, że trudno mam odróżnić kiedy i jaki jest. jedynie co udało mi się go odróżnić wtedy co i zaznaczyłam i później owulkę mi program wyznaczył, ale to wtedy na prawdę mogłam go rozróżnić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:ja z miłą chęcią bym oddała swój wykres po lupę, no ale niestety u mnie ze sprawdzeniem tego śluzu jest tak, że trudno mam odróżnić kiedy i jaki jest. jedynie co udało mi się go odróżnić wtedy co i zaznaczyłam i później owulkę mi program wyznaczył, ale to wtedy na prawdę mogłam go rozróżnić.
-
nick nieaktualnywewelinka wrote:witajcie mam prozbe zaczelam dopiero od tego cyklu mierzyc tempke i prosiłabym o pomoc,bo jak dla mnie to nie mialam chyba owulacji
Druga sprawa - jaki termometr wybrałaś i w jakim miejscu dokonujesz pomiaru? -
nick nieaktualnySandriii90 wrote:
Pozdrawiam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRedhotka wrote:Nie jest problem, jeśli w ogóle jesteś w stanie odróżnić kiedy był ten dobrej jakości (zwłaszcza ten ostatni dzień) - w Twoim wykresie problem jest akurat brak 4 pomiarów pod rząd, przed właśnie tym śluzem...
-
nick nieaktualnywewelinka wrote:MIERZĘ RTĘCIOWYM DOWCIPNIE
Dobrze by termometr miał dokładność do 0,5 stopnia, 0,1 już jest moim zdaniem przerostem formy nad treścią
ale móc określić pół stopnia to już dużo (jest szansa by wykres nie był taki górzysty)!
-
nick nieaktualnySandriii90 wrote:Nie, nie zależy mi tylko na tym kiedy była owulacja. Zależy mi na ogólnej interpretacji wykresu.
Sandriii90 lubi tę wiadomość