X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa - no nie wypadało nie skorzystać ;) mąż się bardzo ucieszył :) dzięki wielkie za każdą dobrą radę:) bez Was w tej kwestii bym zginęła

• MaLo Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę o pomoc w interpretacji mojego wykresu - z góry przepraszam, jeśli pytam o rzeczy oczywiste - to mój pierwszy wykres. :)

Czy jeśli podwyższona temperatura utrzyma się w kolejnych dniach (skok był dzisiaj), to oznacza, że owulacja była wczoraj czy dzisiaj? I czy z przytulanka 3 dni temu jest w takim razie szansa na ciążę, czy lepiej zrobić dzisiaj poprawkę? ;-)

Niestety mam problem ze śluzem, rozciągliwy widziałam właściwie tylko wczoraj i obawiam się, że się spóźniliśmy.

69ab16f822082ea0a71f85a262e13121.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 07:55

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jest za wcześnie żeby coś stwierdzić "na pewno", ale skoro testy owu wyszły pozytywne i płodny śluz był to można sugerować, że owu była 12dc.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakaś dziwna sytuacja. Owszem, często mam lekkie plamienie na dzień przed miesiączką - ale dzisiaj to już przegięcie, bo w brzuchu i plecach uczucie, jakby nadszedł jakiś giga okres, tam na dole jakieś mikro plamienie, jedna jasnobrązowa plamka (teraz już lepki niezabarwiony śluz), temperatura wciąż wysoko, w dodatku 21 dc i 9 dpo... nastawiam się na okres jutro, ale jeżeli tak się stanie, to ja już nic z tego nie rozumiem! :(

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toto jaki okres jutro? Masz tak krótkie cykle? U mnie niestety kłania się klinika leczenia niepłodności :-/ dzisiaj się będę umawiać.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, ale może to będzie właśnie ten krok, który doprowadzi Was do spełnienia tego wielkiego marzenia... Trzymam kciuki, żeby szybko Wam tam pomogli! <3

No a czuję się od przedwczoraj, jakbym miała mieć okres. Uczucie rozpierania w podbrzuszu, ból pleców, takie moje typowe objawy na dzień przed. Wczoraj bladobrązowe plamienie, Dzisiaj też jedna brązowa kropka - często mam tak przed okresem, czasem dzień przed, czasem 2 dni przed miesiączką pojawia się takie plamienie (a czasem wcale). Od około roku tak mam. No więc na tej podstawie zakładam, że dziś/jutro będzie @, chociaż nie wskazuje na to dzień cyklu, ani dpo.

Cykle miałam ZAWSZE regularne, zwykle ok 27 dni, a teraz NIESPODZIANKA - 2 cykle temu miałam cykl 20 dni, to może teraz powtórka...? Wtedy zaskoczyło mnie to tak bardzo, że myślałam, że doznałam jakiegoś urazu czy dziwnej choroby, bo nigdy nie miałam cyklu poniżej 26 dni! :D Nie zaczynałam brać w międzyczasie żadnych leków, nic takiego - tylko w pierwszej połowie obecnego cyklu łykałam wiesiołka, no ale chyba nie wpływa on na skrócenie fazy lutealnej czy przyspieszenie owulacji... Akurat teraz, jak się staramy, wszystko pod górkę. Śluz też jakiś marny..

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to często tak jest akurat przy rozpoczęciu starań, też tak miałam. Przy moich 31-33dniowych cyklach nagle jeden mi się przedłużył do 39 a następny skrócił do...23! Później się unormowalo i w tym roku żadnych tego typu niespodzianek nie miałam. A u Ciebie może po prostu się udało czego Ci życzę :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ewa__27 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prośba o pomoc....
    Jak to jest z tą owulacją? Na podstawie mojego wykresu kiedy mam owulacje? W dniu skoku czy wcześniej gdy miałam najlepszy śluz?
    Czytam i czytam i sama nie wiem juz :(

Staramy się....
  • toto Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa__27 wrote:
    Dziewczyny prośba o pomoc....
    Jak to jest z tą owulacją? Na podstawie mojego wykresu kiedy mam owulacje? W dniu skoku czy wcześniej gdy miałam najlepszy śluz?
    Czytam i czytam i sama nie wiem juz :(

Według mnie owulacja była 8 sierpnia - i tak pewnie Ci Ovufriend wyznaczy, tylko to dopiero jutro, bo po 3 dniach od owulacji zaznacza.
    Maciejowa wrote:
    Bo to często tak jest akurat przy rozpoczęciu starań, też tak miałam. Przy moich 31-33dniowych cyklach nagle jeden mi się przedłużył do 39 a następny skrócił do...23! Później się unormowalo i w tym roku żadnych tego typu niespodzianek nie miałam. A u Ciebie może po prostu się udało czego Ci życzę :)

To jest takie dziwne - jak organizm potrafi ześwirować... a wszystko zaczyna się chyba w głowie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:59

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - na podstawie temperatury, śluzu i testu można stwierdzić, że owulacja była 8 sierpnia.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej prosze o pomoc w interpretacji wykresu. Myslicie ze tem wskazuje na to ze owu juz byla?Jak Wam sie wydaje? Wiem ze okaze sie to za kilka dni , jak beda wyzsze temp...

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na owulację.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa mówisz klinika? A czym to się różni od gina oprócz tego że biorą 3x tyle?

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane możecie spojrzeć na mój wykres? Program wyznaczył mi owulację na 94dc (!)...czy to w ogóle możliwe? Czy mimo kilku objawów mogło jednak do niej nie dojść?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możliwe, że doszło do owulacji. Leczysz te długie cykle?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie. W przyszłym tygodniu idę do finekologa. Może masz rację, może nie potrafię odróżnić bólu owulacyjnego od miesiączkowego...ale coś mi się wierzyć nie chce :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura wzrosła i wygląda to na wzrost owulacyjny. Ja w okolicy owulacji czuję się jak na @ więc nie jesteś sama :) a jak idziesz w przyszłym tygodnia do ginekologa to powinien Ci powiedzieć na jakim etapie cyklu jesteś. Powodzenia :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo ;) no właśnie mnie ciekawi co powie. Jeżeli owulacja była to po tygodniu można to poznać? Nigdy nie byłam na monitoringu.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień to już może być za długi czas na potwierdzenie owulacji, ale chyba lekarz jest w stanie powiedzieć cokolwiek np na podstawie grubości endometrium.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć. Dziękuję Ci za informacje ;)

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ