Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Akurat się nie nakręcam gdyż głowę zajętą mam czym innym itp ale te "wypryski"na twarzy mnie szokuja (na czole jest ich mnóstwo,o policzkach nie wspomnę -jeden przy drugim)-a nigdy tak nie miałam (pojedyncze to tak) no..według moich cykli (26-dniowych) za cztery dni powinna przyjść @
-
-
Kochane mam pytanie. Dzis mialam bardzo duzy spadek temp od czasu jak mierze w zyciu tak nie mialam ogolnie jutro powinnam miec owulacje. Nie pytam czy to spadek na owulacje czy taki az spadek jest normalny? Bo owulacja kiedy bedzie to bedzie najwazniejsze zeby byla
akacjowa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Witam Was Serdecznie:)
Co myślicie o moim wykresie? Myslicie, ze jest jeszcze jakas szansa, jak na tydz przed spodziewaną @ mam taką temperaturę? W poprzednich wykresach te temp. były wyższe...
https://ovufriend.pl/graph/aa88f9c0783909638b6833a51f12a1de][img]https://ovufriend.pl/thumb/aa88f9c0783909638b6833a51f12a1de.png Dziękuję za pomoc![/img] -
Witam wszytkich, staram sie wraz z narzeczonym o maleństwo. Nigdy wcześniej nie mierzyłam i nie kontrolowałam az tak swojej temperatury, lecz od ostatniego "przytulania" sie mam kilka objawów i także skok temperatury. Moge prosic o pomoc bardziej doświadczone, o nakierowanie czy jest cień szansy czy lepiej sie nie nakręcać. Za 4 dni chce wykonać test wiec napisze czy wyszedł Objawy: stosunek w ostatni dzien miesiaczki 26 marzec i jeszcze jeden 31 marca, bol pleców jak na miesiączke, ból jajników raz na wieczor kujacy, dwa dni miałam gazy, uderzenia gorąca, 2 razy napadly mnie mdłości wieczorem, 2 razy obudzilam sie jak bym byla na kacu lecz dnia poprzedniego nie piłam w ogóle alkholu, dwie czy trzy zylki na piersiach i ich lekkie zaokraglenie, duże pragnienie,bol głowy ale taki ze az chcialo mi sie wymiotowac, dzis lekka senność i wrazliwosc piersi wraz z lekkim swedzeniem i mam wrazenie ze ciezej mi sie oddycha od okolo tygodnia biore kwas foliowy czy ja sobie wmawiam ze to jest to ? Miała lub ma któraś takie objawy i zakończyły sie powodzeniem ? Dziękuję z gory za normalne odpowiedzi
Ponizej wykres temperatury.
https://ovufriend.pl/graph/055dbadf619cd316548338dd59f27659
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 22:34
-
malgos91 wrote:Witam Was Serdecznie:)
Co myślicie o moim wykresie? Myslicie, ze jest jeszcze jakas szansa, jak na tydz przed spodziewaną @ mam taką temperaturę? W poprzednich wykresach te temp. były wyższe...
https://ovufriend.pl/graph/aa88f9c0783909638b6833a51f12a1de][img]https://ovufriend.pl/thumb/aa88f9c0783909638b6833a51f12a1de.png Dziękuję za pomoc![/img]
Jak dla mnie bardzo ladny wykres temperatur, chcialabym tak dlugo miec prowadzony pomiar. Powodzenia. -
-
Czikita1130 wrote:
Hej, napisz czy @ przyszla -
Hej Dziewczyny,
Mam problem, mianowicie w środę byłam u gina, pokazał mi, że owulacji jeszcze nie było, pęcherzyk już jest widoczny, ale jeszcze nie pękł. Natomiast ovufriend dzisiaj wyznaczył mi owulację na wtorek, a to przecież niemożliwe Czy to oznacza, że wszystkie moje dotychczasowe wykresy były mylące ? -
Joanna92 wrote:
Hej Dziewczyny,
Mam problem, mianowicie w środę byłam u gina, pokazał mi, że owulacji jeszcze nie było, pęcherzyk już jest widoczny, ale jeszcze nie pękł. Natomiast ovufriend dzisiaj wyznaczył mi owulację na wtorek, a to przecież niemożliwe Czy to oznacza, że wszystkie moje dotychczasowe wykresy były mylące ?
Hej.A w tą środę to wiesz jakiej wielkości był pęcherzyk ?Owulacja może nastąpić do 3 dni po skoku.Tutaj system ovu zaznacza przeważnie owulacje w dniu najniższej temperatury po której nastepuje skok-tak działa system co czasem jest niezgodne z metodą objawowo-termiczną.Nie jestem ekspertem,ale czytałam na wielu portalach naukowych własnie o tym,że owulacja nastepuje w dniu skoku,czasem już głupieje od tego i może za dużo czytam z kolei mój lekarz powiedział mi również,że skok nastepuje PRZED owulacją.Badz tu człowieku madryWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:59
-
Owu może przyjść nawet 3 dnia po skoku, więc teoretycznie mogło jeszcze nie być owu w dniu, kiedy byłaś u gina. A jaki duży był pęcherzyk? I czy gin powiedział, kiedy masz się spodziewać owu?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Mi po skoku zaraz zmienił się śluz ( przed skokiem kilka dni byl ładny-jak bialko) a juz na drugi dzień (po skoku zrobil sie kremowy) czyli u mnie według ovufriend owulke miałam gdy ta tempka była niżej) no i test owulacyjny dzien przed tym spadkiem też był pozytywny także u mnie chyba sie sprawdza
-
Paulinucha87 , m_d_f - niestety nie powiedział mi jaki był duży, a ja też nie zapytałam Powiedział tylko, że lada dzień powinien pęknąć i umówił mnie na poniedziałek, żeby sprawdzić czy już czy jeszcze. Trochę mnie to zmyliło, bo do tej pory też byłam pewna, że skok tempki wskazuje na owulację.
-
Hej dziewczyny
U mnie na dzień dzisiejszy wygląda tak :
Wczoraj (7.04) wieczorem (po godz 22) zaczął delikatnie boleć brzuch (przez chwilę)- pierwsza myśl idzie @ ,po zbadaniu szyjki i śluzu -okazał się on lekko brązowy (no to mówię @ jak nic bedzie w nocy) . Obudziłam się o godz 7 pierwsze co oczywiście mierzenie temperatury (37,03) czyli trochę zgłupiałam...okazalo się że krwawienia nie ma , ale po pobraniu śluzu z szyjki jest nadal lekko brązowy....szyjka wydaje mi sie zamknięta i dość wysoko...zobaczymy jak to sie rozkręcić (brak bólu brzucha,piersi też nie bola )
Jak myślicie?