Forum Temperatury, wykresy, płodność Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 27 października 2019, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dziewczyny oświećcie mnie o co chodzi z tymi kropkami temp. na wykresie. Jedne są całe niebieskie inne mają tylko niebieska obwódkę, inne są zielone...

    Według mnie to jest tak : niebieskie całe - mierzysz temp o stalej godz. Niebieskie obwodki- inna godzina pomiaru a zielone pokazują się, gdy już jesteś w ciąży

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Sylwucha Autorytet
    Postów: 1681 2715

    Wysłany: 27 października 2019, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Według mnie to jest tak : niebieskie całe - mierzysz temp o stalej godz. Niebieskie obwodki- inna godzina pomiaru a zielone pokazują się, gdy już jesteś w ciąży
    Od razu widzę to lepiej 😊 Dzięki serdeczne 😘

    8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Aktualne TSH 2,65
    Od 24.04.20 Letrox 100
    Ponadto: pregna plus
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    f2w3vfxmfp9bv9xp.png
  • julka_kulka Przyjaciółka
    Postów: 471 171

    Wysłany: 28 października 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Według mnie to jest tak : niebieskie całe - mierzysz temp o stalej godz. Niebieskie obwodki- inna godzina pomiaru a zielone pokazują się, gdy już jesteś w ciąży

    tak, dokładnie tak :)

    Sylwucha lubi tę wiadomość

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • Kjuik Debiutantka
    Postów: 13 3

    Wysłany: 2 listopada 2019, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zerknijcie proszę na mój wykres, myślicie że coś w tym cyklu mogło się udać? Owulacja była (sprawdzone badaniami i USG) :)
    Trochę niepokoi mnie ta spadająca teraz, na koniec cyklu, temperatura. Nie powinna być "stała"?
    68387555b1941807d311e0b3699ac204.png

    68387555b1941807d311e0b3699ac204.png
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 837 546

    Wysłany: 2 listopada 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy możecie spojrzeć proszę na mój wykres.Owulacja jest zaznaczona linią przerywaną,bo śluz i temp pokazało,że owu była wtedy,ale test owulacyjny pokazał że później.Jak myślicie,czy faktycznie wtedy mogłaby owu? Mam niski progesteron i powinnam zacząć brać Duphaston 3 dni po owu.Ostatnio miałam monitoring w 12dc i był piekny pecherzyk i dostałam zastrzyk na pęknięcie,noi potem Duphaston,niestety nie udało się i przyszła @.Troche zgłupiałam,bo owu mam o różnym czasie ,raz miałam w 17dc(przy cyklach 25dniowych)potwierdzone na usg,ostatnio 12dc,a teraz 8dc.. Teraz umówiona jestem do gin w 15dc,bo jest na urlopie.Moge spróbować dostać sie do innego w 13dc(pon),ale nie wiem czy to i tak nie za pöźno,bo 5dni po owu😑

    ed26ebaa5befc5456443cb3aee692a8b.png

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46(czerwiec)->7,7
    sierpień✔,witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 837 546

    Wysłany: 2 listopada 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz wykres bo chyba cos nie wyszło

    ed26ebaa5befc5456443cb3aee692a8b.png

    "Podążaj za marzeniami, one znajdą drogę".

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    12.2015-łyżeczkowanie macicy
    AMH 1,09 (10.2019)
    TSH-1,669✔ATG-<15✔ATPO-47✔FSH-6,99✔LH-2,47✔Progesteron-15,3✔PRL-13,5✔Estradiol-61✔wit B12-314✔Homocysteina-10,46(czerwiec)->7,7
    sierpień✔,witD-24,70⬇️
    Krzywa glukozy:88-95-71✔
    Insulina: na czczo 4,80 po 2 godz. 7,20✔
    Do zrobienia:
    -badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    06.2020-morfologia 2%⬇️ ale duża armia więc ok

    B komplex,witb12,wit D, wit C 2000mg, olej z wiesiołka do owu, potem tran.
  • Pszczółka82 Debiutantka
    Postów: 14 5

    Wysłany: 4 listopada 2019, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim 🤗 dziewczyny czy któraś z Was orientuje się jak to jest z temp w drugiej części cyklu ale pod pachą ? Chodzi o to że po 1 od 2dni mam temp jakiej nie miałam jeszcze w żadnym cyklu tj. 36.96 gdzie moja maks to 36.86,oczywiście mierzona w ustach i wg wszelkich zasad i norm ale z ciekawości zmierzyłam sobie pod paszką i tam 36.9 i tak się zastanawiam o co tu chodzi ? Czy może jest to efekt "ewentualnej" ciąży czy po prostu jakieś choróbsko się zbliża 😒 Oczywiście żadnych objawów ciążowych nie mam i nawet nie doszukuję się ich (w tym wieku nawet nie wypada 😊)

    0845cdfff401aa891a53b00d7e1ed032.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:03

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 listopada 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cóż.. nie ma co strzelać z odpowiedziami, bo tak na prawdę nikt tego nie wie :)

  • Pszczółka82 Debiutantka
    Postów: 14 5

    Wysłany: 4 listopada 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylVV wrote:
    cóż.. nie ma co strzelać z odpowiedziami, bo tak na prawdę nikt tego nie wie :)

    To że NIKT nie będzie strzelał to jest raczej logiczne...bardziej tu chodzi o wiedzę i doświadczenie,jedni mają jej ciut więcej i wtedy mogą coś podpowiedzieć. Mimo że mam już 6letniego syna i do 40stki zostało mi niewiele to moja wiedza o npr jest raczej na średnim poziomie a zawsze jest szansa na to że post przeczyta akurat osoba,która ma to w małym paluszku. Pozdrawiam 🤗

  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 4 listopada 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółka82 wrote:
    Cześć Wszystkim 🤗 dziewczyny czy któraś z Was orientuje się jak to jest z temp w drugiej części cyklu ale pod pachą ? Chodzi o to że po 1 od 2dni mam temp jakiej nie miałam jeszcze w żadnym cyklu tj. 36.96 gdzie moja maks to 36.86,oczywiście mierzona w ustach i wg wszelkich zasad i norm ale z ciekawości zmierzyłam sobie pod paszką i tam 36.9 i tak się zastanawiam o co tu chodzi ? Czy może jest to efekt "ewentualnej" ciąży czy po prostu jakieś choróbsko się zbliża 😒 Oczywiście żadnych objawów ciążowych nie mam i nawet nie doszukuję się ich (w tym wieku nawet nie wypada 😊)

    0845cdfff401aa891a53b00d7e1ed032.png

    Z tego co wiem to temp jest każda inna w tych 3 miejscach. Ja np uznaje tylko ta mierzona w pochwie. Nie ma co zmieniać miejsca w trakcie cyklu. Bo to może wprowadzić w błąd.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • julka_kulka Przyjaciółka
    Postów: 471 171

    Wysłany: 5 listopada 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się zmieni miejsce pomiaru w trakcie cyklu, to całe analizy są bez sensu. A temp w pochwie jest najabardziej stala, więc ja tez jestem za pomiarem w pochwie. Pierwszy cykl próbowałam mierzyć pod pachą, ale to mijało się z celem

    km5sgu9r4z5eztia.png

    Czekamy na Ciebie <3
  • Pszczółka82 Debiutantka
    Postów: 14 5

    Wysłany: 5 listopada 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę w ustach a ta paszka to tak z ciekawości była,oczywiście najwyższa wartość jest w pochwie...chciałam zobaczyć jak się mają różnice między tymi 3miejscami ale fakt że u mnie różnicy między ustami a pachą nie ma troszkę mnie zdziwił a nie jestem przeziębiona 🤔

  • Angi86 Znajoma
    Postów: 26 6

    Wysłany: 7 listopada 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) możecie spojrzeć na mój wykres, wczoraj byłam na usg i lekarka powiedziała mi ze jestem po owulacji która prawdopodobnie była w poniedziałek (4.11)? Czy to możliwe? Wykres narazie nic nie zaznaczył a temperatura dziś minimalnie spadła :-(. 44ce462ab0bc2ae941c75d24151cb3a8.png

  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 7 listopada 2019, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o moim wykresie? 🤔 Ja już sama nie wiem czy to co czuje to obiektywne odczucia czy po prostu tak bardzo chce dzidziusia że sobie wmawiam coś czego nie ma... 😒 Niech te dni lecą szybciej a żebym mogła zrobić test 😩😩

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • PaniSroczka Koleżanka
    Postów: 36 37

    Wysłany: 10 listopada 2019, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem...
    Temp ni w górę, ni w dół...

    77b8195448863b152c8d52941182f14a.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 13:15

    08c0915cd52cd35adce2afe50e299ac2.png
  • dmg Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 13 listopada 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem tu nowa - to mój drugi cykl. Pierwszy wypadł książkowo:
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/e17a79d3eb52dd89
    Niestety bez efektu w postaci ciąży mimo wysokich temperatur.

    Za to mój drugi cykl to jakieś mocne jazdy. Czy ktoś może mi powiedzieć czy coś mi dolega? Czy mój termometr zwariował (prowadzę obserwację zwykłym termometrem, bo elektroniczny z microlife miał mocne rozjazdy i tak polecił mi lekarz).
    Ze strachu 8dpo zrobiłam progesteron, który wyniósł 13,73, przy normie z lab: Środkowa faza lutealna: 5,16-18,56

    https://ovufriend.pl/graph/4bae1dd7b019db7ea1cbe49796646f35

    4bae1dd7b019db7ea1cbe49796646f35.png

    Skąd może wynikać spadek temperatur od paru dni w fazie lutealnej? Owulacja zarówno w 1 wykresie jak i w drugim potwierdzona testami owulacyjnymi.

  • flor Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 14 listopada 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę, jak myślicie kiedy była owulka? https://ovufriend.pl/graph/9ecf54bfc26719dff78fc80a437ec281

    flor
  • Karolcia00 Koleżanka
    Postów: 37 0

    Wysłany: 18 listopada 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kiedy najlepiej zrobić test bądź krew? Możecie zerknąć do mojego wykresu :)?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia00 wrote:
    Kobietki kiedy najlepiej zrobić test bądź krew? Możecie zerknąć do mojego wykresu :)?
    Miałaś wczoraj coś jak spadek implantacyjny, mówi się, że po implantacji 2 dni, więc myślę jutro beta by już mogła coś pokazać:)

  • Lalia Autorytet
    Postów: 2892 5396

    Wysłany: 23 listopada 2019, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem gdzie zapytać więc może tu mi pomożecie 😉

    Mam cykle 27-29 dni jak w zegarku, kiedy w II fazie spada mi temp mocno to wiem, że tego samego dnia przyjdzie okres, owulacje odczuwam, bo bolą mnie jajniki i wszystkie aplikacje zaznaczają mi skok temp. Temp mierze w ustach termometrem elektr microlife codziennie ok 6 rano. To tak wstępnie, a teraz do rzeczy.

    1 dc miesiączka
    9 dc badanie prolaktyny, wynik 33 (4-23 norma)
    10,11,12,13 dc płodny śluz i klucia jajników
    13 dc bardzo intensywny ból prawego jajnika, jestem przekonana o owu
    14 dc wizyta u gina: ani śladu owulacji, albo była wcześniej (10-11 dc), albo pęcherzyk się wchlonal albo nie było owu
    15 dc dość intensywny stosunek z mężem
    16 dc rano bardzo bladoróżowy śluz (skutek intensywnego stosunku?), w ciągu dnia brązowe plamienie, nie parę kropel tylko spora plama

    Ovufriend zaznaczył owulacje w 12 dc, ponieważ od 13 zaczęła stopniowo rosnąć.

    Dzisiaj 17 dc a temp spadła z 36,25 wczoraj na 35,89 dzisiaj o 6:30.. A jak się obudziłam o 8 to temp 36,41...
    Dlaczego tak spadła? I czy po 2 h snu mogła urosnac aż o 0,5 stopnia?

    Gin mi polecił zbadać progesteron, czy to plamienie kilka dni po owu i ten spadek mogą świadczyć o problemach z progesteronem??

    "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"Św. Augustyn
    11 cs 🤰
    17.04.14 dpo ⏸️
    14 dpo beta 100mIU/ml prog 37,9 ng/ml
    17 dpo beta 387mIU/ml
    28.04. 25 dpo pęcherzyk w macicy 🍀
    08.05. jest serduszko <3
    31.07 Synek 💙 260g
    18.08 usg połówkowe
    Niedoczynność tarczycy, Letrox 75 w ciąży
    p19ucsqv6bmvu1it.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.