X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

z nadwaga...

Oceń ten wątek:
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki, czy jest tu ktos z nadwaga starajacay sie o dzidzi? Jakie macie problemy? ile z was bez problemu zaszła...pozdrawiam xx

agniesja lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:22

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ja chyba nie będę pisać ja mam 40 kg nadwagi teraz walczę z wagą i od kwietnia zrzuciłam już 8,5 kg ale jeszcze długa droga a latka lecą

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanki również miały nadwagę, a nie przeszkodziło im to doczekać się dzidziusia- więc szansa oczywiście jest. Znam też osoby z niedowagą, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Nie ma reguł, więc jest nadzieja :)

yoosta33, Redhotka lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja tez mam duuuuuza nadwage...jest mi cholernie ciezko isc na diete...chyba same wiecie jak to jest :(
    Mysia ja tez mam duzo znajomych puszystych co sa mamami..z reszta nie bede daleko szukac bo w mojej rodzinie kobiety sa puszyste i maja minimum 2 dzieci/moja mama 3/...nie wiadomo o co tak naprawde chodzi...moze za bardzo chcemy? ja zaczynam od badania hormonow i moj chlopak od badania nasienia...a pozniej sie zobaczy...Pozatym kupilam sobie żel Conceive Plus - lubrykant wspomagający zajście w ciąże...łudze sie a moze faktycznie pomoze :)
    pozdrawiam was serdecznie xx

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo - ile masz lat? Ja mam 33 i staram sie o pierwsze szczescie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja mam 33 lata i jakieś 30 kg nadwagi - ważę 93 kg. O dziecko staramy się piąty cykl. Od miesiąca biorę Metformax i lekarz gin chce, żebym schudła. No już 2 kg zjechałam, ale daleka droga przede mną.

Zdrowo to ja się odżywiam od lat. I tyję. eh.
    Generalnie wyniki w normie. TSH 2,7 ciut za duże jak dla staraczki, no i progesteron mam za niski, bo 10 w 21 dc.

Dlatego właśnie, jutro idę do endokrynologa.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:22

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 34 lata. Jestem gruuuba (nie zadne tam 5 kg nadwagi). To moj drugi cykl staran i sie udalo :-)

Mysia 15, agniesja, yoosta33, Reggina, Rutelka, kis, Redhotka, VooDooDoll lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimer-gratulacje :*
    dajesz nadzieje:)
    chociaz ja pochodze z rodziny gdzie sa same grubaski i kazda ciotka kuzynka czy moja mamusia ma minimum 2 dzieci :) otylosc zawsze wtraci swoje 3grosze ale uwazam ze to zalezy od szczescia:)
    trzymam kciuki za cala ciaze i porod;-) no i informuj nas jak fasolka rozkwita :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoosta33 mam 31 latka. Na razie lekarz odkrył że mam bezowulacyjne cykle. Mam też mięśniaka ale nic z nim nie robi nie wiem czemu. No ale lekarz ma zawsze racje.

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izaboo zmien lekarza, kurcze jak to nic nie robi...przeciez chodzisz kochana do niego aby Ci pomogl a nie zeby Cie zbywal :(

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdził że jak zajdę w ciąże to się wchłonie. A jak by go ruszył mógłby macice uszkodzić

• Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam nadwagę i staram się o dzidziusia do tego od 2 dni nie palę,mam nadzieję że nie przytyję bardziej :/ moja mama paląc zaszła w ciążę miała szczęście jestem zdrowa lecz nie mogę od dłuższego czasu zajść... Dużo osób mówi mi że to przez wagę... :/ ja mam inne zdanie :d

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Jestem tu nowa , mam sporą nadwagę ;( Niestety wszystko przez niedoczynność tarczycy , która mi się odezwała w styczniu tego roku , rzucenie palenia 8,5 miesiąca temu itp ... to nie jest nadwaga 5-10 kg a ok 25 -30 kg ... niestety przytyłam 40 kg przez to co Wam opisałam ... przeszłam na diete bez cukrową i bez mączną ... w ciągu półtora miesiąca schudłam 11,5 kg ;) jestem zadowolona z takich efektów diety bo kiedyś schudnąć pół kg nawet nie mogłam na diecie dukana ...;/
    Liczę , że wszystkie w najbliższym czasie zafasolkujemy <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona...gratulacje .. 11 kg...wow:)
    Napewno w koncu zafasolkujemy :) najwazniejsze to nie myslec obsesyjnie o tym :)
    jak dlugo sie starasz?

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskafeczka...trzymam kciuki abys sie nie zlamala z tymi fajkami...dasz rade :)
    co do wagi... uwazam ze to bredni8e ze to przez nasza wage...po prostu nie mamy takiego szczesciajakinne...ja naprawde znam ogromne kobiety, ktore urodzily 3-3 zdrowych maluszkow :)
    damy rade :*

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Dołączam sie również do was bo może tu znajdę motywacje żeby zrzucić kilka kg... Juz na siebie w lustrze patrzeć nie mogę :( Mam 1,70 cz wzrostu i ważę 90 kg... To dla mnie koszmar... Najgorsze jest to ze nie mam motywacji żeby coś z tym zrobić! Za bieganie, rower, diety zabierałam się milion razy i niczego nie doprowadziłam do końca... Lekarka wprost mi powiedziała ze pasuje zrzucić kilka kg żeby zajść w ciąże, a ja się zabrać za to nie moge...

• yoosta33 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mistia
    ja wierze Ci ze naprawde nie tak latwo isc na diete... szlak mnie trafia jak jestem na diecie a pozniej przywale wiecej niz zrzucilam :(
    dlugo sie starasz? jakies badania? jakies problemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy sie od marca 2014. Po stracie dziewczynek miałam łyżeczkowanie, bo łożysko nie chciało wyjść samo. Po zabiegu miałam robione badania histopatologiczne i wszystko wyszło dobrze. Przez 10 tyg po zabiegu nie dostałam okresu, wiec następne 2 cykle były wywołane Luteiną. Lekarka stwierdziła, że powinnam dostać już normalnie okres, a tu przez 54 dni ani widu ani słychu, wiec znów Luteina i po skończonym okresie zrobić HSG. Jajniki okazały się drożne, a okres sam z siebie pojawił się po 28 dc. Teraz liczę, że ten cykl tez będzie regularny :) Hormony robione wszystko w normie, tarczyca super. I właśnie na ostatniej wizycie lekarka poleciła zrzucić kilka kg bo to nie zaszkodzi, a może pomóc :) Oraz zasugerowała żeby przebadać nasienie męża co już łatwiej będzie mi zostać modelką niż jego gdzieś zaciągnąć :P

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ