Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
ania609 wrote:To po cesarce nie dostałaś dziecka? Rozumiem ze nie możesz się ruszać ..ale nie przynosili chodź na karmienie tak na chwilkę?08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
-
nick nieaktualnyania609 wrote:Ja wiem ty to biedna dużo przeszłaś i u ciebie to dłużej trwało 😔 a oni później ściągają pokarm od mamy po cesarce czy karmią sztucznym mlekiem?
-
Aga9090 wrote:Ania ja teraz miałam cc o 8 rano, później byłam na pooperacyjnej do następnego dnia do godziny 11 rano. Młodego w dniu cc przynieśli wieczorem ale położna tylko go przystawiła do cyca, rano o 6 również przyniosła go. Pionizację miałam po 26 godzinach,nie chcieli prędzej mnie dawać na oddział tylko dlatego, że się bali o mnie. Miałam wycięta macice (szyjka, trzon etc) pęcherz moczowy mam zmniejszony, jelita szyte, kilka razy sprawdzali czy moje nerki ruszyły, bo była opcja, że nie rusza, miałam krew przetaczana i wiele innych bajerów.
KP ruszyło po 48 h
Po poprzednich cc pionizacja między 6 a 8 h i malucha od razu przynosili i radź sobie..5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
Bejzi wrote:Po cc 2 godz bylismy w sali pooperacyjnej, gdzie mąż kangurowal synka, a jak mnie ogarneli i przywiezli to wtedy karmilam. Z przyczyn obiektywnych sama nie jesteś w stanie sobie z tym poradzic, wiec caly czas czuwa polozna, ktora przystawia dziecko (do dzis nie zapomnę tej wspanialej dziewczyny), pozniej na sale na oddziale polozniczym i za ok 4 godz byla kolejna polozna, ktora Cie pionizuje, u nas to byla godz.3 nad ranem, o 6 mialam synka na sali i musialam sobie juz radzić.
-
Aga9090 wrote:Kurcze i to na Bytomiu nie chcieli cc po ivf?! Przecież tam sporo dziewczyn miało cc po ivf
SusieOne lubi tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Aga9090 wrote:Maluch na początku dużo nie potrzebuje, dostał tylko 3 razy mm i 2 x przystawiony na pooperacyjnej, bo gdy mnie przenieśli na oddział od razu wzięłam się za rozkręcanie pokarmu, nonstop wisiał na cyckach i tylko strony zmieniałam, wieczorem miałam już nawał. Brałam non stop przeciwbólowe, a i tak bol był okropny do tego przez 4 dni miałam wielki dren wystający z brzucha co wcale nie ułatwiało sprawy(w Bytomiu miałam 3 x mniejszy dren po 3 cc).
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybz10 wrote:Kurcze ale przeszłaś 🙈🥳 to ty miałaś poważna operacje, mąż pewnie w strachu był o ciebie
Pomiędzy tym jeszcze wizja pozamacicznej.. No masakra i najgorszemu wrogowi nie życzę -
ania609 wrote:Czyli maluszek jest z tatą przez ten czas? 😃 cudownie.. A jak jest z odwiedzinami na salach? Bo trochę sobie nie wyobrażam jak np karmię a przychodzi rodzina do koleżanki obok...
SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość
5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ -
Gruzja85 wrote:Może Pan doktor T miał zły nastrój wtedy albo za dużo było cc. Nie podszedł mi i mnie wkurzył z tym stwierdzeniem że nie ma podstawy do CC. W koncu dal skierowanie ale nikomu go nie polecę tym bardziej iż on pracuje w Angeliusie i wie przez co przechodzimy...
Gruzja to chyba chodziło o innego lekarza bo to jest facet.. A kojarzysz tego lekarza tak ze zdjęcia jakie jest wystawione na Facebooku? -
ania609 wrote:Czyli maluszek jest z tatą przez ten czas? 😃 cudownie.. A jak jest z odwiedzinami na salach? Bo trochę sobie nie wyobrażam jak np karmię a przychodzi rodzina do koleżanki obok...
bz10, Bejzi lubią tę wiadomość
36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
nick nieaktualnyGruzja85 wrote:Może Pan doktor T miał zły nastrój wtedy albo za dużo było cc. Nie podszedł mi i mnie wkurzył z tym stwierdzeniem że nie ma podstawy do CC. W koncu dal skierowanie ale nikomu go nie polecę tym bardziej iż on pracuje w Angeliusie i wie przez co przechodzimy...
-
nick nieaktualny
-
ania609 wrote:No dokładnie tak nie powinno być..
Gruzja to chyba chodziło o innego lekarza bo to jest facet.. A kojarzysz tego lekarza tak ze zdjęcia jakie jest wystawione na Facebooku?36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
mąż średnio.
nick nieaktualnybz10 wrote:Haha chyba wszedzie jest tak samo jeśli nie masz sali jednoosobowej, odwiedzający u koleżanki z łóżka obok a ty z cyckiem albo wstajesz z łóżka z gołym tyłkiem i wystająca wielka podpaska zanim się ładnie poprawisz 🤪😆 bo dziecko masz na rękach i nie idzie ogarnac wszystkiego na raz. Ale uwierz będzie ci wszystko jedno😂😉
Chociaż 6 lat temu w Bytomiu nie bardzo były możliwe odwiedziny na sali, no ale wtedy byłam na sali 5 osobowej🙈 -
bz10 wrote:Haha chyba wszedzie jest tak samo jeśli nie masz sali jednoosobowej, odwiedzający u koleżanki z łóżka obok a ty z cyckiem albo wstajesz z łóżka z gołym tyłkiem i wystająca wielka podpaska zanim się ładnie poprawisz 🤪😆 bo dziecko masz na rękach i nie idzie ogarnac wszystkiego na raz. Ale uwierz będzie ci wszystko jedno😂😉
-
Ja pierw zobaczylam Michala na sali przy cc , potem zostal zabrany na badania, tatus kangurowal, Po jakims czasie przywiezli mi go , przystawili do piersi, byl zemna do wieczora. Potem go wzieli na troche i znow przywiezli i wtedy juz byl zemna na sali caly czas. Mnie spionizowali, przwiezli do innej sali i maly byl zemna caly czas.
Na noworodkowym odwiedziny sa od 14, i najlepiej jedna osoba, Na patologii ciazy odwieziny od ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:40
Bejzi lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
ania609 wrote:🤪o jacie.. Takie trochę nie bardzo to jest.. Powinien być tylko mąż..ja nikogo nie będę chciała u siebie bo uważam ze to jest dyskomfort dla dziewczyny obok..Szczerze powinny być takie parawany między łóżkami tak jak jest w klinice.. Chcesz możesz sobie zasłonić w tedy czujesz się bardziej komfortowo..5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
ania609 wrote:No dokładnie tak nie powinno być..
Gruzja to chyba chodziło o innego lekarza bo to jest facet.. A kojarzysz tego lekarza tak ze zdjęcia jakie jest wystawione na Facebooku?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita