X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    To po cesarce nie dostałaś dziecka? Rozumiem ze nie możesz się ruszać ..ale nie przynosili chodź na karmienie tak na chwilkę?
    Po cc 2 godz bylismy w sali pooperacyjnej, gdzie mąż kangurowal synka, a jak mnie ogarneli i przywiezli to wtedy karmilam. Z przyczyn obiektywnych sama nie jesteś w stanie sobie z tym poradzic, wiec caly czas czuwa polozna, ktora przystawia dziecko (do dzis nie zapomnę tej wspanialej dziewczyny), pozniej na sale na oddziale polozniczym i za ok 4 godz byla kolejna polozna, ktora Cie pionizuje, u nas to byla godz.3 nad ranem, o 6 mialam synka na sali i musialam sobie juz radzić.

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Ja wiem ty to biedna dużo przeszłaś i u ciebie to dłużej trwało 😔 a oni później ściągają pokarm od mamy po cesarce czy karmią sztucznym mlekiem?
    Maluch na początku dużo nie potrzebuje, dostał tylko 3 razy mm i 2 x przystawiony na pooperacyjnej, bo gdy mnie przenieśli na oddział od razu wzięłam się za rozkręcanie pokarmu, nonstop wisiał na cyckach i tylko strony zmieniałam, wieczorem miałam już nawał. Brałam non stop przeciwbólowe, a i tak bol był okropny do tego przez 4 dni miałam wielki dren wystający z brzucha co wcale nie ułatwiało sprawy(w Bytomiu miałam 3 x mniejszy dren po 3 cc).

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ania ja teraz miałam cc o 8 rano, później byłam na pooperacyjnej do następnego dnia do godziny 11 rano. Młodego w dniu cc przynieśli wieczorem ale położna tylko go przystawiła do cyca, rano o 6 również przyniosła go. Pionizację miałam po 26 godzinach,nie chcieli prędzej mnie dawać na oddział tylko dlatego, że się bali o mnie. Miałam wycięta macice (szyjka, trzon etc) pęcherz moczowy mam zmniejszony, jelita szyte, kilka razy sprawdzali czy moje nerki ruszyły, bo była opcja, że nie rusza, miałam krew przetaczana i wiele innych bajerów.
    KP ruszyło po 48 h

Po poprzednich cc pionizacja między 6 a 8 h i malucha od razu przynosili i radź sobie..
    Kurcze ale przeszłaś 🙈🥳 to ty miałaś poważna operacje, mąż pewnie w strachu był o ciebie

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejzi wrote:
    Po cc 2 godz bylismy w sali pooperacyjnej, gdzie mąż kangurowal synka, a jak mnie ogarneli i przywiezli to wtedy karmilam. Z przyczyn obiektywnych sama nie jesteś w stanie sobie z tym poradzic, wiec caly czas czuwa polozna, ktora przystawia dziecko (do dzis nie zapomnę tej wspanialej dziewczyny), pozniej na sale na oddziale polozniczym i za ok 4 godz byla kolejna polozna, ktora Cie pionizuje, u nas to byla godz.3 nad ranem, o 6 mialam synka na sali i musialam sobie juz radzić.
    Czyli maluszek jest z tatą przez ten czas? 😃 cudownie.. A jak jest z odwiedzinami na salach? Bo trochę sobie nie wyobrażam jak np karmię a przychodzi rodzina do koleżanki obok... :/

oar8dqk3h868txgg.png
  • Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kurcze i to na Bytomiu nie chcieli cc po ivf?! Przecież tam sporo dziewczyn miało cc po ivf
    Może Pan doktor T miał zły nastrój wtedy albo za dużo było cc. Nie podszedł mi i mnie wkurzył z tym stwierdzeniem że nie ma podstawy do CC. W koncu dal skierowanie ale nikomu go nie polecę tym bardziej iż on pracuje w Angeliusie i wie przez co przechodzimy...

SusieOne lubi tę wiadomość

36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Maluch na początku dużo nie potrzebuje, dostał tylko 3 razy mm i 2 x przystawiony na pooperacyjnej, bo gdy mnie przenieśli na oddział od razu wzięłam się za rozkręcanie pokarmu, nonstop wisiał na cyckach i tylko strony zmieniałam, wieczorem miałam już nawał. Brałam non stop przeciwbólowe, a i tak bol był okropny do tego przez 4 dni miałam wielki dren wystający z brzucha co wcale nie ułatwiało sprawy(w Bytomiu miałam 3 x mniejszy dren po 3 cc).
    Biedactwo 😔🥺 jesteś dzielna.. Naprawdę 😘 ..

Aga9090 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Kurcze ale przeszłaś 🙈🥳 to ty miałaś poważna operacje, mąż pewnie w strachu był o ciebie
    No był w strachu choć nie chciał za bardzo tego okazywać, starał się być twardym, to ja byłam ta beksa od początku ciąży. Od dnia kiedy zobaczyłam test był strach co ze mną, co z dzieckiem. A już nie zapomnę 12 tygodnia ciąży gdy mi się torbiel skręciła i trzeba było operować na cito bo zwijalam się z bólu na podłodze w poczekalni..
    Pomiędzy tym jeszcze wizja pozamacicznej.. No masakra i najgorszemu wrogowi nie życzę

• bz10 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Czyli maluszek jest z tatą przez ten czas? 😃 cudownie.. A jak jest z odwiedzinami na salach? Bo trochę sobie nie wyobrażam jak np karmię a przychodzi rodzina do koleżanki obok... :/
    Haha chyba wszedzie jest tak samo jeśli nie masz sali jednoosobowej, odwiedzający u koleżanki z łóżka obok a ty z cyckiem albo wstajesz z łóżka z gołym tyłkiem i wystająca wielka podpaska zanim się ładnie poprawisz 🤪😆 bo dziecko masz na rękach i nie idzie ogarnac wszystkiego na raz. Ale uwierz będzie ci wszystko jedno😂😉

SusieOne, Bejzi lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • ania609 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Może Pan doktor T miał zły nastrój wtedy albo za dużo było cc. Nie podszedł mi i mnie wkurzył z tym stwierdzeniem że nie ma podstawy do CC. W koncu dal skierowanie ale nikomu go nie polecę tym bardziej iż on pracuje w Angeliusie i wie przez co przechodzimy...
    No dokładnie tak nie powinno być..
    Gruzja to chyba chodziło o innego lekarza bo to jest facet.. A kojarzysz tego lekarza tak ze zdjęcia jakie jest wystawione na Facebooku?

oar8dqk3h868txgg.png
  • Gruzja85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Kangurowaniu tra do 20 minut bo później dziecko biorą i badają. Tak jest w większości szpitali. W Bytomiu odwiedziny są od 14 do 19 i jedna osoba wbrew pozorom to jest bardzo duży minus bo naprawdę jest ciężko samemu ogarniać dziecko. Uwierz wtedy masz w nosie czy jest ktoś obok czy nie. Jakoś pozbywasz się skrępowania..

bz10, Bejzi lubią tę wiadomość

2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    No właśnie przez to dziwi mnie jego decyzja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Biedactwo 😔🥺 jesteś dzielna.. Naprawdę 😘 ..
    Wy także 😉😘

• Gruzja85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Gruzja to chyba chodziło o innego lekarza bo to jest facet.. A kojarzysz tego lekarza tak ze zdjęcia jakie jest wystawione na Facebooku?
    Chodzi o tego Br? To jest cała rodziną i jego żona też tam jest lekarzem ale teraz urodziła 3 dziecko.

mąż średnio.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    Haha chyba wszedzie jest tak samo jeśli nie masz sali jednoosobowej, odwiedzający u koleżanki z łóżka obok a ty z cyckiem albo wstajesz z łóżka z gołym tyłkiem i wystająca wielka podpaska zanim się ładnie poprawisz 🤪😆 bo dziecko masz na rękach i nie idzie ogarnac wszystkiego na raz. Ale uwierz będzie ci wszystko jedno😂😉
    Tak będzie wszytko jedno, nawet odwiedzających obok będziesz miała w nosie 😉

Chociaż 6 lat temu w Bytomiu nie bardzo były możliwe odwiedziny na sali, no ale wtedy byłam na sali 5 osobowej🙈

• ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    🤪o jacie.. Takie trochę nie bardzo to jest.. Powinien być tylko mąż..ja nikogo nie będę chciała u siebie bo uważam ze to jest dyskomfort dla dziewczyny obok..Szczerze powinny być takie parawany między łóżkami tak jak jest w klinice.. Chcesz możesz sobie zasłonić w tedy czujesz się bardziej komfortowo..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruzja85 wrote:
    Chodzi o tego Br? To jest cała rodziną i jego żona też tam jest lekarzem ale teraz urodziła 3 dziecko.
    O no widzisz to nie wiedziałam.. Ciekawa jestem jaki jest dr dla pacjentek w szpitalu czy się angażuje..

oar8dqk3h868txgg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierw zobaczylam Michala na sali przy cc , potem zostal zabrany na badania, tatus kangurowal, Po jakims czasie przywiezli mi go , przystawili do piersi, byl zemna do wieczora. Potem go wzieli na troche i znow przywiezli i wtedy juz byl zemna na sali caly czas. Mnie spionizowali, przwiezli do innej sali i maly byl zemna caly czas.

Na noworodkowym odwiedziny sa od 14, i najlepiej jedna osoba, Na patologii ciazy odwieziny od rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 13:40

Bejzi lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    🤪o jacie.. Takie trochę nie bardzo to jest.. Powinien być tylko mąż..ja nikogo nie będę chciała u siebie bo uważam ze to jest dyskomfort dla dziewczyny obok..Szczerze powinny być takie parawany między łóżkami tak jak jest w klinice.. Chcesz możesz sobie zasłonić w tedy czujesz się bardziej komfortowo..
    No ja uważam ze powinien być tylko mąż ale akurat miałam obok łóżko koleżankę do której codziennie z 5 osób na raz przychodziło... znajomi, rodzina. Uważam ze nie powinno tak być, raz ze nie komfortowo a dwa ze siedlisko bakterii, parawany byłyby super ale jest jak jest 😀😆😂

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Odwiedziny od 14 i tak ty karmisz a przychodzi ktoś do koleżanki... :( jedna soiba może wejść na salę a jak jest więcej to na korytarzu mogą być sobie.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Daj link to ci powiem

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ