X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
Odpowiedz

Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    O no widzisz to nie wiedziałam.. Ciekawa jestem jaki jest dr dla pacjentek w szpitalu czy się angażuje..
    Jelsi o tego chodzi z brodą to dziewczyna z patologii była pacjentką jego żony a on nawet na sms nie odpisał i olał sprawę

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bz10 wrote:
    No ja uważam ze powinien być tylko mąż ale akurat miałam obok łóżko koleżankę do której codziennie z 5 osób na raz przychodziło... znajomi, rodzina. Uważam ze nie powinno tak być, raz ze nie komfortowo a dwa ze siedlisko bakterii, parawany byłyby super ale jest jak jest 😀😆😂
    No dokładnie tak... A haj ktoś chce przyjmować tyle gości to niech idzie na korytarz.. Takie odwiedziny powinny być w domu a nie w szpitalu.. Mąż to co innego niech sobie będą ile chcą, pozostali dla mnie to powinni odwiedzać po wyjściu. Ale to jest wina pacjentek bo jeśli same na to pozwalają to później tak to jest.. U mnie będzie zakaz odwiedzin będę wysyłają zdjęcia a mąż będzie przy mnie i koniec kropka. A jak trafie na taką dziewczynę co będą tłumy przychodziły to powiem jej dyskretnie ze to jest taka lekka przesada.. :p

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Daj link to ci powiem
    Kochana na stronie Angeliusa masz facebooka?

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Odwiedziny od 14 i tak ty karmisz a przychodzi ktoś do koleżanki... :( jedna soiba może wejść na salę a jak jest więcej to na korytarzu mogą być sobie.
    Ja pamiętam ze w pyskowicach był pokój do odwiedzin do sal nie mogli goście wchodzić .. I dobrze tylko nie wiem jak było z pacjentkami po cesarce..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Jelsi o tego chodzi z brodą to dziewczyna z patologii była pacjentką jego żony a on nawet na sms nie odpisał i olał sprawę
    No to słabo.. :/ nie ładnie z jego strony :(..

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, zaś od rana leżę bo najpierw mi było słabo a teraz mnie brzuch zaś boli tak trochę, zaś nic nie zrobię w domu.. Mój mąż jest ze mną biedny 😏

bz10 lubi tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    A ja, zaś od rana leżę bo najpierw mi było słabo a teraz mnie brzuch zaś boli tak trochę, zaś nic nie zrobię w domu.. Mój mąż jest ze mną biedny 😏
    Nie przejmuj się, lepiej odpoczywać i dmuchać na zimne 😉

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Kochana na stronie Angeliusa masz facebooka?
    Tak to ten co pisalam wyzej z brodą

Ja uważam że tylko mąż i sama zachowałam to nikt inny nie przychodził, mój mąż zawsze pukał czego nie robił nikt od dziewczyny obok.... Temat rzeka normalnie co ten ma wyprawiał.

Ja miałam cesarke w południe, Matylda urodziła się 11.53 a o 13 już byłam w sali pooperacyjnej, mąż miał ją jakieś 20 min nawet nie tyle, potem przyszedł ale bardzo szybko wyganiali go, w sali pooperacyjnej byłam sama mimo że dziewczyna też miała cc o 5 rano i też była sama fajnie nam się trafiło pomyśleli żeby każda miała spokój jeśli są takie warunki. Matylde przynieśli mi ok 15 i na każdą próbę odebrania jej w celach badań czy przewinięcia reagowałam paniką i pytała gdzie po co i za ile wróci eh wiecie tyle strat to człowiek się tak boi paranoja. Potem spałam z nią w łóżku i non stop przy piersi totalnie zapomniałam że mam. Nie podnosić głowy i już szybko podnosiłam a w łóżku kręciłam się raz na jeden bok raz na drugi bok hahhah, nic nie bolało już o 22 nie chciałam przeciwbólowego ale taki był nakaz lekarza więc zgodziłam się na paracetamol haha ale kozak. Ok 8 rano przyszła pani zabrali Matylde na jakieś badania a pani i studentki położnictwa (najukochańsze jeszcze z patologii je znałam) poszły że mną na salę już noworodkowa i miałam się wykąpać one mi pomagały studentki. Pionizacja bez bólu ani nic jedynie chlusnela krew w dużej ilości po pionizacji. W pokoju była też właśnie ta dziewczyna już (jej dziecko się bardzo darło a ona potrafiła o 3 w nocy do niego gadać, a z tego co wiem to się ni e powinno i te nocne obowiązki w ciszy robić aby dziecko się uczyło dzień noc, a po drugie ktoś śpi lub próbuje spać akurat ja nie spałam 4 doby z jednym godzinnym wyjątkiem, ale jednak). W zasadzie nikt nie przychodził z położnych sam z siebie co tam jak tam (na patologii zawsze pytały jak leki przynosiły i wiedziały do kogo iść kto jest wymagający tego i była to super opieka mi po imieniu mówiły lub zdrobniale od nazwiska bo mam fajne), a tak w ogóle dziewczyny wypełniłam względem swoich obiekcji ankietę na rodzic po ludzku i wam też polecam :)

Bejzi lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • bz10 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było długie kangurowania bo mąż miał małą ponad godzinę, do mnie tylko mąż przychodził i raz rodzice ale do nich wyjechałam z małą na korytarz. Pomoc męża w szpitalu jest bezcenna 🥰 zreszta w domu tez, nie wyobrażam sobie jak są samotne matki jak one to ogarniają wszystko, normalnie jakieś super woman

Bejzi, SusieOne lubią tę wiadomość

5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB :-(, 04.II crio 2AB :-( , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️ :-) l22n4z17e4pubq4y.png
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisza Dziewczyny, po trudach porodu bedzie Ci wszystko jedno.
    Ja tez myslalam, ze brakuje mi parawanow, ale prawda jest taka, ze na ten pobyt dobrze zakolegowac sie z sasiadkami, z ktorymi dzielisz sale, bo nawet jak chcesz wyjsc do toalety czy wziac prysznic, dobrze jak ktos zerknie na malucha w sali niz pędzić z nim do poloznych. Ja akurat mialam sympatyczne dziewczyny, w tym lekarke, która sluzyla nawet wiedza medyczna 🙂
    W Profamilii, gdzie bylam, na sali mogla byc wylacznie jedna osoba odwiedzajaca, z resztą moglas spotkac sie w duzym holu gdzie byly sofy i moglo przycupnac wiecej osob 🙂 osobiscie uwazam, ze te wycieczki do noworodkow to jakies nieporozumienie...

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na korytarzu widział jak jacyś odwiedzający całowali noworodka w usta także właśnie ten tego... Nie dość że matka pozwoliła to jeszcze takie numery.
    Aga no i w Bytomiu jest zakaz chodzić na rękach z dzieckiem po korytarzu idę o zakład że musiał być jkaos wypadek ktoś się wywalił czy coś bo to jest absurdalne przecież rodzic może robić co chce... Ale trzeba przestrzegać.

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Bejzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Mąż na korytarzu widział jak jacyś odwiedzający całowali noworodka w usta także właśnie ten tego... Nie dość że matka pozwoliła to jeszcze takie numery.
    Aga no i w Bytomiu jest zakaz chodzić na rękach z dzieckiem po korytarzu idę o zakład że musiał być jkaos wypadek ktoś się wywalił czy coś bo to jest absurdalne przecież rodzic może robić co chce... Ale trzeba przestrzegać.
    Jprdl 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

U nas tez byl zakaz, tylko w tej mydelniczce 🤪

SusieOne lubi tę wiadomość

08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Mam accofil 5zastrzykow , 1op.duphastonu, 1op.estrofemu, 2op.encortonu 10mg, plus 10szt , 1 OP. Encortonu 5mg, 3op neoparin 0.6 (ja używam teraz clexanu )

Ania a skąd jesteś byłabym chętna na te leki.

• ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście cudowne.. Nie sądziłam że będzie taki odzew na moje pytanie.. Dziękuję bardzo.. Teraz mnie wszystko bardzo wzrusza i jak piszecie o swoich przeżyciach tych dobrych i złych to łezki mi lecą.. Te chwile spędzone z maleństwem muszą być wspaniale, i dla taty te kangurowanie to też musi być cudowne przeżycie ☺🥰😘

SusieOne, Aga9090, bz10 lubią tę wiadomość

oar8dqk3h868txgg.png
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Ania a skąd jesteś byłabym chętna na te leki.
    Okolice Gliwice więc nie mamy do siebie daleko..jak chcesz napisz do mnie na priv, przed chwilą jedna dziewczyna napisała o accofil tylko chce żebym wysłała.. A ja wolę odbiór osobisty bo to musi być w lodowce..

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Okolice Gliwice więc nie mamy do siebie daleko..jak chcesz napisz do mnie na priv, przed chwilą jedna dziewczyna napisała o accofil tylko chce żebym wysłała.. A ja wolę odbiór osobisty bo to musi być w lodowce..

Ania nie wiem jak się zaprasza ja wzielabym wszystkie jakie masz które ja biorę podam Ci numer tel to się zdzwonimy 506 183 057

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Ania nie wiem jak się zaprasza ja wzielabym wszystkie jakie masz które ja biorę podam Ci numer tel to się zdzwonimy 506 183 057
    Teraz wchodzę na wizytę to odezwalabym się po niej

Ania ja z wrażenia numer pomyliłam początek mam 505

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    W większości szpitali tak jest, że tylko w mydelniczce. A przy pierwszych dwoch cc zakaz wychodzenia na korotarz wogóle.

A mi się przypomniało sytuacja w Krakowie. Kobita miała cc, na następny dzień po przyjściu na salę poszła z emkiem i dzieckiem w tej mydelniczce niby na korytarz (tak mi się wydawało) , nie zgłosiła pielęgniarkom, a one często przychodziły do sal i przy którymś razie zauważyły, że dość długo nie ma mojej sąsiadki, ta przyszła po ponad 2 h - poszła sobie i z emkiem i z tym dzieckiem do kapliczki szpitalnej 🤦‍♀️🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się dodaje do przyjaciółek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 16:12

• ania609 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka39* wrote:
    Teraz wchodzę na wizytę to odezwalabym się po niej

Ania ja z wrażenia numer pomyliłam początek mam 505
    Zaprosiłam cię do przyjaciółek napisz najpierw do mnie.. Bo i tak narazie nie zadzwonię bo mam głośnik zepsuty , mąż mi dziś zobaczy do tego telefonu czemu tak charczy. Powodzenia na wizycie :)

oar8dqk3h868txgg.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ