Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagodowa to coś czułaś wczesniej, że od soboty jesteście w szpitalu? Bo chyba dzisiaj miałaś mieć kontrolę, czy coś pokickałam? Mam nadzieję, że u Maluszka warunki się nie będą pogarszać tylko mu będzie dobrze w brzuszku jeszcze te kilka tygodni i że szyjka jednak z pessarem da radę. Ile ważą Twoje Dzieciaczki? Trzymam za Was mocno kciuki:*
Ja właśnie siedzę na Allegro i kupuję jakieś higieniczne poporodowe rzeczy, bo też czuje się tak, że nie wiem ile pociągniemy.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Nie, nic się nie działo, tylko odwołali mi wizytę w poniedziałek, kontaktowałam się z moim lekarzem okazało sie, że w sobotę miał dyżur na izbie poszłam i mnie zostawił już. Usg jeszcze nie miałam dokładnego, wiec nie wiem ile teraz ważą Maluchy, liczę, że może jutro mi zrobią, te wody w sobotę były tak jak poprzednio na wizycie ale już trzeba to kontrolować, no i dziś na badaniu się okazało, że szyjka miękka i w sumie trzyma się na pessarze głównie, wody się nie sączą wiec to raczej problem z tym jednym łożyskiem. Chciałabym chociaż jeszcze dwa tygodnie wytrzymać, ale zobaczymy, każdy dzień dla Dzieciaków to dużo.
Cotton obyście wytrzymały jak najdłużej, ale te podstawowe rzeczy warto mieć już spakowane zeby się jeszcze tym niepotrzebnie nie stresować, mi brakuje laktatora i chyba go zamówię już bo w sumie na początku to najważniejsze dla Dzieciaczków. -
Kurcze, w takiej sytuacji to już chyba faktycznie lepiej być pod kontrolą. Pewnie Cię będą trzymać choćbyś do 36 tc miała dociągnąć. Oby jeszcze trochę. Ja też mam w głowie ten 32 minimum, 34 będzie super, a 36 marzenie.
Jaki laktator zamawiasz? Ja poprzednio miałam ręczny na jedną pierś, nie wyrobiła bym z nim żeby chociaż jedno dziecko wykarmić. Więc teraz myślę o elektrycznym podwójnym, ale sama nie wiem na co się zdecydować. Podobno na alieexpress są dobre i niedrogie, idą podobno jakieś 2 tygodnie🤔Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Pewnie już zostanę, martwię się tylko, że na wcześniakach brak miejsc, ale może jeszcze trochę wytrzymamy i do tego czasu coś się zwolni.
Czytałam dobre opinie o tych laktatorach z aliexpress, ale jakoś nigdy tam nic nie zamawiałam i trochę się boję o jakość i że będzie długo szło zamówienie, zastanawiam się nad elektrycznym z lansinoh na dwie piersi i chyba go zamówię przez internet. -
Powinni chyba miec w szpitalu jakieś awaryjne inkubatorki w takich sytuacjach... To jest szpital o 3 st. referencyjnosci?
Weszłam teraz na laktatory na Allegro i mi jeszcze wpadł w oczy Lionelo, opinie ma dobre https://allegro.pl/oferta/elektryczny-podwojny-laktator-lionelo-twee-9-mocy-7148770027?reco_id=3341bd5d-f9af-11e9-bf7d-b026284c3910&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017
O tym Lanshinoh też czytałam, pytanie czy faktycznie będzie różnica patrząc na cenę.
Co do Alieexpress to zamawiam tam dużo pierdolek, nic takiego konkretnego jeszcze nie kupowalam. Zawsze mam obawy co w przypadku reklamacji i takie tam🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 19:21
Natalka 09.12.'15 ♥️
jagodowa wrote:Pewnie już zostanę, martwię się tylko, że na wcześniakach brak miejsc, ale może jeszcze trochę wytrzymamy i do tego czasu coś się zwolni.
Czytałam dobre opinie o tych laktatorach z aliexpress, ale jakoś nigdy tam nic nie zamawiałam i trochę się boję o jakość i że będzie długo szło zamówienie, zastanawiam się nad elektrycznym z lansinoh na dwie piersi i chyba go zamówię przez internet.
Polecam! Dzięki niemu mogę maluszki piły moję mleczko lansinoh na 2 piersi dał radęNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Tak szpital kliniczny 3 stopień referencyjności i właśnie z całego województwa tu przyjeżdzają, liczę po prostu, że coś się zwolni a my jeszcze wytrzymamy.
Fajnie wyglada ten laktator i cena dużo niższa, najtaniej z lansinoh znalazłam za 410 zł, ale teraz już sama nie wiem 🙉 -
nick nieaktualnyPom- pon - myslalam o Alekdandra Kadrowska w Rehasport ,to jeszcze namiar ma inna mialam
Ale zalecenia mam podobne mi te tejpy daly duzo ,pare razy mi naklejala ,dziewczynki tez mialy i tak we 3 bylysmy oklejone .
Co do laktatora to kolezanki wlasnie ten lionelo polecaja ,ale nie wiem jak przy podwojnym sie sprawdza ,ja w szpitalu dostalam Medela i w domu tez mam podwojny elektryczny . -
Wytrzymacie:*
Ja sobie to Lionelo wrzuciłam obserwowanych, jak coś to chyba na niego się zdecyduje. Dobrze, że teraz te przesyłki raz dwa i sąNatalka 09.12.'15 ♥️
Dziewczyny Kochane trzymajcie się tam! Mam nadzieję, że uda się Wam wytrwać jeszcze te kilka tygodni. Jak to wszystko szybko się dzieje! Trzymam mocno kciuki 🍀🍀
Co do laktatorow podwójny to ja z kilku źródeł słyszałam dobre opinie o medela. Pewnie sama też się na niego zdecyduję.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Oj tak dziewczyny zalatwcie sobie laktator zwlaszcza jesli jest zagrozenie ze urodza sie wczesnie i moga zostac na neatologii.. poza tym jak mamy dwojke to moze byc potrzebne chyba pozniej zeby miec butelke dla drugiego (chociaz z drugiej strony raczej wszystko wypija i nie bedzie czego odciagac?)
Ja zawsze slyszalam za lansinoh y medela najlepsze. tego pierwszego tu nie sprzedaja i mam Medela bo kuzynki meza kupily mi w prezencie do szpitala (poprosilam zeby kupily najtanszy ale kupily na szczescie ten;)) . Elektryczny i podwojny. Fajne jest to ze ma opcje "ciumkania" pobudzajacego i "ssania" . sprawdzcie sobie w tych innych czy tez maja te dwa warianty.
Dopiero rozbudzam laktacje wiec jeszcze nie uzywalam obu na raz, na razie po jednym ale trwa to dlugo wiec polecam podwojny .2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
kinga25 wrote:Pom- pon - myslalam o Alekdandra Kadrowska w Rehasport ,to jeszcze namiar ma inna mialam
Ale zalecenia mam podobne mi te tejpy daly duzo ,pare razy mi naklejala ,dziewczynki tez mialy i tak we 3 bylysmy oklejone .
Co do laktatora to kolezanki wlasnie ten lionelo polecaja ,ale nie wiem jak przy podwojnym sie sprawdza ,ja w szpitalu dostalam Medela i w domu tez mam podwojny elektryczny .
A nie skojarzyłam że to o nią chodzi. Nie wybrałam się bo za daleko ode mnie przyjmuje, a do Swarzędza mam rzut beretem
Pomogła Ci ta terapia? Chodzisz jeszcze?
Keep, jak dzisiaj maluszki?
Pozdrawiam! -
nick nieaktualnyPom-pon wrote:A nie skojarzyłam że to o nią chodzi. Nie wybrałam się bo za daleko ode mnie przyjmuje, a do Swarzędza mam rzut beretem
Pomogła Ci ta terapia? Chodzisz jeszcze?
Keep, jak dzisiaj maluszki?
Pozdrawiam!
Chodze ,chodze ,troche moj gin naciska aby to dpbrze wypracowac przyszlosciowo aby w kolejne ciazy nie bylo wiekszych problemow ,glownie to cwiczymy z ta blizna a to sa 4 etapy wiec troche trwa ,pokazala mi tez cwiczenia na miesnie do domu i jak mam chwilke czasu to robie ,faktycznoe przy regularnym chodzeniu. widze pomalu efekty . -
jeszcze dodam minus Medeli : glosno chodzi.. ale nie slyszalam innych "w pracy" wiec nie mam porownania.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Hej kobietki. Nam mija 14 dzień w szpitalu. Wczoraj lekarze podjęli decyzję o wywołaniu porodu balonikiem, a dzisiaj im się odwidziało. Mam chodzić i sama coś wychodzić. Szlag mnie trafił bo nocka z głowy bo mega stres. Ehhh... ogólnie u nas cisza. Chłopcom widocznie dobrze.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Hej kobietki. Nam mija 14 dzień w szpitalu. Wczoraj lekarze podjęli decyzję o wywołaniu porodu balonikiem, a dzisiaj im się odwidziało. Mam chodzić i sama coś wychodzić. Szlag mnie trafił bo nocka z głowy bo mega stres. Ehhh... ogólnie u nas cisza. Chłopcom widocznie dobrze.
Idziesz na rekord!
Dla chlópców im dłużej tym lepiej. Ale rozumiem, że jestes już zmęczona :* trzymaj się.
Ja urodziłam tydzień później niż jestes dzisiaj i w sumie nie wiem jak to możliwe ze dałam radę z tym bebzolem.
Ile chłopaki ważą? Macie już imiona? Jesli pisałaś to przepraszam, umknęło mi.
-
Bajka faktycznie dobrze w brzuszku tym Twoim Chłopakom:) Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji, wierzę, że masz już dość takiego czekania.
Jagodowa jak dzisiaj u Ciebie?
My mamy w czwartek wizytę i też już myślę, że będzie skierowanie do szpitala i od wtorku pobyt...
Co słychać u reszty Dziewczyn?
Melisa dawno się nie odzywałaś, mam nadzieję, że wszystko u Was okej:*Natalka 09.12.'15 ♥️
Pom-pon wrote:Idziesz na rekord!
Dla chlópców im dłużej tym lepiej. Ale rozumiem, że jestes już zmęczona :* trzymaj się.
Ja urodziłam tydzień później niż jestes dzisiaj i w sumie nie wiem jak to możliwe ze dałam radę z tym bebzolem.
Ile chłopaki ważą? Macie już imiona? Jesli pisałaś to przepraszam, umknęło mi.
Przepływy mamy dobre. Więc jakiegoś większego ryzyka nie ma. Ktg bez skurczy. Nóżki mam podpuchnięte od 3 dni. Więc czekamy.
Cotton a ty czemu szpital?? Badania czy coś poważnego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 19:04
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Chłopcy okazali się mniejsi niż po pierwszym USG. Fakt że robione przez dwóch różnych lekarzy na różnych sprzętach. Teraz niby mają 2200 i 2500. Będzie Antek i Franek.
Przepływy mamy dobre. Więc jakiegoś większego ryzyka nie ma. Ktg bez skurczy. Nóżki mam podpuchnięte od 3 dni. Więc czekamy.
Cotton a ty czemu szpital?? Badania czy coś poważnego??
Sliczne imiona, moj mąż bardzo chciał Franka, ale za dużo ich w rodzinie
Jak przepływy dobre to niech siedzą a jaka waga to i tak się okaże po porodzie. U mnie jednego jeszcze w dniu cc kolejny lekarz prawie o poł kg pomylili...Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Sliczne imiona, moj mąż bardzo chciał Franka, ale za dużo ich w rodzinie
Jak przepływy dobre to niech siedzą a jaka waga to i tak się okaże po porodzie. U mnie jednego jeszcze w dniu cc kolejny lekarz prawie o poł kg pomylili...
Narazie człapiemy się po korytarzach, robimy rundki po schodach góra dół. Może coś pomoże 😉Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...