Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy już dwa ząbki u Antka. 😁. Pierwszy wyszedł 17 marca. U Franka cisza.
Keep my zaczęliśmy jak chłopcy już niby mogli, ale przerwałam bo nie podobało mi się ich zachowanie brzuszkowe po posiłkach. Wznowiłam tydzień przed ukończeniem 5- tego miesiąca. I teraz jedzą aż miło, bez większych problemów. Poza ciągła alergią u Antka 🤦♀. To dziecko po wszystkim co nowe wysypuje na buzi.
Pom pon u nas na mięsko jeszcze chyba za wcześnie. Chociaż niby mąż nakupił im obiadów z mięsem. Może dam im za miesiąc.
A nie myślałas o indyku?? Jednak to bezpieczny drób. Kurczaka też bym się bała, chyba że taki chodzony od piewnego gospodarza.
Nie wiem czy pytałam. Twoi chłopcy jedzą już pełne posiłki czy potem dokarmiasz butlą.??
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
No właśnie o swojskie ze wsi mięso mi chodzi. Indyk ze sklepu niby najlepszy, my jemy, ale im na pierwszy raz i tak się obawiam. Nie oszukujmy się, mięso z wielkich hodowli zawsze będzie mniej lub bardziej syfiaste niestety
Co masz na myśli mówiąc pełny posiłek? Zjadają najczęściej wszystko co dam, mleko wjeżdża później np 2 godziny później niz by było bez posiłku. Ale wciąż butla 6 razy na dobę. -
Chodzi mi o to, czy najadają się do syta. Bo u nas np słoiczek na dwoje i zaraz butla jest.
Kurcze powiedzcie co robię źle. Od kilku dni co drugi dzień robię chłopakom jabłuszko. Parzę, obieram, duszę, blenduje i mamy akcję brzuch. A po sloiczkowym nie 🤦♀.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Mi się zdaje że moi chca już bardzo więc dam w6mcu I zobaczymy jak będzie, metoda prób i błędów jak Bajka. Chciałabym od razu pójść w BLW ale to jak będą siedzieć..
Pytania :co ile mniej więcej zmieniacie pieluszke (bez kupki oczywiście)?
I drugie bo mam zagwozdkę :macie karuzelke przy łóżeczkach gdzie śpią w nocy? U nas jedna przy turutucznym w salonie fajnie się sprawdza ale Olivia dostala taką ładna z pluszowymi zabawkami w pastelowych kolorach i ja uwielbia tak że śmieje się do niej, gaworzy i pokrzykuje. Dzisiaj z bólem serca ja zdjęłam bo by chyba nigdy nie usnęła. Rano tez nas budzi jej entuzjazm do karuzelki ale z drugiej strony to dobrze że rano się nią "zajmuje" a nie płacze..
Bajka może odmiana jabłka jakas bardziej kwaśna??2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Bajka może warto zmienić źródło pozyskiwania jablek, może są mocno pryskane. Wiadomo nietety, że wszystkie są ale może się trafiły jakieś wyjątkowo chemiczne. Zresztą jabłka w tym roku przetrwaly do teraz tylko te mocno "zakonserwowane' bo zima była bardzo ciepła.
Mam w rodzinie sadownika więc informacje z pierwszej ręki
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Keep moi robią obrady w nocy. I to ze dwa razy. Wolę jak gadają po swojemu niż płaczą. I nie wiem czy to za sprawą karuzeli czy nie. Oni nawet gadają do autek na ochraniaczach.
U nas pieluchy zmieniamy jak są zasikane. Czasami jest to 2 godziny, czasami 5. W nocy musimy raz zmienić i nie ma, że jest prawie sucha. Nie wytrzymuje do rana 🤦♀.
Irriska masz może racje z tymi jabłkami.
Ja kupuje w zieleniaku. Nie mam możliwości nabycia jabłek eko. Wogóle nie mam dostępu do produktów bez nawozu.
Co do smaku... Kupiłam najsłodsze jakie były ale wg mnie i tak są trochę kwaśne.
Antek od wczoraj przekręcać się na brzuch. No jakaś masakra teraz jest 🤦♀. Babok się przekreci, nie umie wrócić na plecy i ryk 🙀Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Keep, my mamy karuzelki i Maciusiowi zdejmuje przy zasypianiu bo go rozprasza. Później zawieszam żeby była na rano.
Co do pieluch, to myślę że średnio 5 na dobę. W nocy nie przebieram.
Bajka, to teraz się zacznie 😁 u nas o dziwo to Michał stał się bardziej mobilny, bo przewraca się chętnie z brzucha na plecy i w ten sposób ogarnął sobie przemieszczanie. Maciej za to odpycha się rękoma i przesuwa do tyłu. Wychodzę na 3 minuty a oni np obaj pod stolikiem kawowym -
Ok dziewczyny, to ja tak samo jak ale wczoraj mnie zastanowiło czy nie jestem wyrodna matką po poczekaniu parę godz między pieluchami(zwłaszcza że mieli luźniejsze ubranka i nie było widac;))
Bajka u mnie to samo z Oli z przewracaniem. Masakra. Po 2ch dniach zrezygnowała sama a teraz znowu. Już uaypiala drzemki sama a teraz muszę ją lulać na rękach bo się chce przewracać ale nie potrafi głowki na bok położyć..
Pom pom no to do przemieszczania nam jeszcze brakuje.. Nieźle.trzeba kable poprzenosić..
Dobry sposób, może też będę zakładać karuzelke po usnieciu!2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
Pom pon nawet nie strasz 🤦♀.
Całe szczęście Antek przekręca się i głowa do góry, ale jak poleci to trochę na bok przekręca. Ale już mam dość tego jego skowylenia 🤦♀. Franek zaczyna kombinować, ale jeszcze nie udało mu się przekręcić. No i nerwy już są.
My musimy zacząć się później kłaść bo chłopcy o 5 już wyspani 🙊😱. Aha ledwo na oczy patrzę 😂.
Keep jakbyśmy zmieniały pieluchy tak jak zaleca producent to byśmy zbankrutowały. Nawet nie wiesz jak mnie denerwowało jak mój chlop zmieniał pieluchy na ślepo bo któryś marudził. To nic że raz zsikana. A wg teściowej to jak dziecko płacze to ma mokro. No do durnej baby nie dociera jak działają pampersy 🤦♀. Ale swoje mądrości wciskała na każdym kroku.
Jak ja się cieszę że jest zakaz wychodzenia z domu. Nie mam niezapowiedzianych nalotów 😁. Wiem, jestem paskudna 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 09:51
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Bliźniacze mamy
Czy robiliście testy niffy/sanco lub inne? Co wam sugerowali lekarze?
Jestem w 10tc 2k2o i zastanawiam się czy powinnam sie umówić na takie badanie. Prenatalne mam dopiero za dwa tygodnie, i jeszcze nie wiem co lekarz mi powie....
Będę wdzięczna za każde infoNareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Hej.
Ja nie robiłam, ani tych zaawansowanych ani pappy. Przy bliźniakach i tak by nie było wiadomo którego dziecka dotyczy wada a amniopunkcji nie brałam pod uwagę.
Być może zmieniłbym zdanie jeśli USG wyszłoby źle.
Gratuluję! Ja rok temu dostałam potwierdzenie płci a za 3 dni chłopaki kończą 7 miesięcy 😊 -
Virad, ja się nie zdecydowałam, słyszałam różne opinie od lekarzy, przy bliźniakach wyniki mogą być niejednoznaczne. Wyszło mi w Pappa ryzyko zespołu Downa 1:360, mimo tego nie wiem robiłam dodatkowych badań. Chyba najważniejsze to odpowiedziedziec sobie na pytanie co się zrobi z wynikiem. Ja akurat wiem, że nie zdecydowałabym się na terminacje ciąży. Także każdy musi sam zdecydować.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Pom-pon wrote:Hej.
Ja nie robiłam, ani tych zaawansowanych ani pappy. Przy bliźniakach i tak by nie było wiadomo którego dziecka dotyczy wada a amniopunkcji nie brałam pod uwagę.
Być może zmieniłbym zdanie jeśli USG wyszłoby źle.
Gratuluję! Ja rok temu dostałam potwierdzenie płci a za 3 dni chłopaki kończą 7 miesięcy 😊
Na razie nie dociera do mnie to wszystko. Po kilku latach staraniań, kilkunastu transferach ciężko jest zacząć się cieszyć.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
iriiska wrote:Virad, ja się nie zdecydowałam, słyszałam różne opinie od lekarzy, przy bliźniakach wyniki mogą być niejednoznaczne. Wyszło mi w Pappa ryzyko zespołu Downa 1:360, mimo tego nie wiem robiłam dodatkowych badań. Chyba najważniejsze to odpowiedziedziec sobie na pytanie co się zrobi z wynikiem. Ja akurat wiem, że nie zdecydowałabym się na terminacje ciąży. Także każdy musi sam zdecydować.
bo nie wiem na co się nastawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 18:05
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Hej
U mnie wizyty idą na bierząco u mojego gina, idę jutro to pochwalę się wagą rękawiczki, maseczki, płyn dezynfekujący. Tylko na KTG między wizytami nie jeżdżę. Wizytę w Wawie miałam telefoniczną i teraz na oryginał wyniku czekam pocztą, generalnie nic specjalnego nie wniosły, ale pani doktor nie chce ryzykować kordocentezy. Nie wiem już sama, chyba nie mam wyjścia innego jak tylko liczyć, że będzie dobrze... Jutro będę próbowała się jakoś dobić do tego szpitala gdzie mam rodzić żeby przekazać lekarzowi wieści z konsultacji i dowiedzieć się jaki on ma plan na mnie, kiedy mam się położyć i spodziewać cięcia. Stresuje mnie wizja braku odwiedzin na oddziałach neonatologicznych, nie wiem jak ogarnę kp w razie czego, bo tam pewnie będą karmione butelką, a w razie zaburzeń ssania z CDL może być problem. O ile swoje cycki wiem, że ogarnę to nie wiem jak sobie sama poradzę jeśli problem będzie po stronie dzieci... No, ale nie ma wyjścia, trzeba zacisnąć zęby i mieć nadzieję, że będzie git. Nie wiem jak moja szyjka, coś tam się chyba zaczyna dziać, ale na ostatniej wizycie jeszcze gin nie wyciągał pessara, to nie miał jak zbadać porządnie, ale jak jutro coś mu się nie będzie podobało to już chyba wyjmiemy i sprawdzimy.
Virad, ja podobnie jak dziewczyny nie zdecydowałam się na testy z krwi, ze względu na niemiarodajność. Zaufałam samym USG, których miałam już chyba pierdyliard xDBajka_88 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja też nie robiłam genetycznych, tutaj w sumie zaleca się je wyłącznie jeśli wyjdzie jakąś nieprawidłowy widlowosc na usg.gratulacje! Uwierz!2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Virad przy bliźniakach podobno nawet pappa wychodzi błędne. Ja robiłam pappa bo tak zalecili. Na genetycznie bym się nie zdecydowała.
Gratuluję bliźniaków 😁.
Kinga ✊✊✊✊. Szczerze to współczuję ci rodzic w obecnej sytuacji. Ale będzie dobrze. Zobaczysz. Musi być 😊. Zaciskaj nogi jeszcze z miesiąc albo i dłużej 😊. A gdzie ty będziesz rodzic jeżeli to nie tajemnica?? Z Twoim doświadczeniem to z kp dziewczynek sobie poradzisz napewno.
Trzymamy mocno kciuki.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...