Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
iriiska wrote:Tu masz rację z sanco, etc, że pewnie nie pokaże a traktowałam te badania jako opcja awaryjna gdyby coś niepewnego było w USG. I to teoretycznie mogłoby mnie uspokoic.To chyba najtrudniejsze tematy na tą chwilę...
Staraj się być tylko dobrej myśli, choć wiem jakie to trudne. Ja przed prenatalnym USG w 13 tygodniu że stresu miałam biegunkę, zimne poty i wszelkie inne objawy mega stresu.
Nie pociesze Cię pewnie, ale z czasem nie jest lepiej. Ja np. w środę mam pierwsze ktg i też się bardzo boję że coś wyjdzie nie tak i trzeba będzie na szybko rozwiązywać ciążę choć jeszcze jest za wcześnie. Tak że ciągle coś -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny To i ja sie dolacze ma te ostatnie tygodnie do mam blizniakow ,myslalam ,ze to zrobie wczesniej ale dopiero teraz poczulam pelnie szczescia .Serdecznie gratuluje pozostalym dziewczynom .
Bajka_88, E_linka2, cotton lubią tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Staraj się być tylko dobrej myśli, choć wiem jakie to trudne. Ja przed prenatalnym USG w 13 tygodniu że stresu miałam biegunkę, zimne poty i wszelkie inne objawy mega stresu.
Nie pociesze Cię pewnie, ale z czasem nie jest lepiej. Ja np. w środę mam pierwsze ktg i też się bardzo boję że coś wyjdzie nie tak i trzeba będzie na szybko rozwiązywać ciążę choć jeszcze jest za wcześnie. Tak że ciągle coś
Ale Dziewczyny, damy radę
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
iriiska wrote:U mnie zawsze pozytywne nastawienie na pierwszym miejscu. Cóż zrobić że z tyłu głowy czasem jednak się kołacze jakoś niepokój. Domyślam się że każdy kolejny krok to nowe "strachy".
Ale Dziewczyny, damy radę
Pewnie, że damy
Połowa sukcesu to dobry lekarz prowadzący i częste wizyty
A dodatkowo u Ciebie i u mnie najbezpieczniejszy wariant ciąży.iriiska lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny:)
Cieszę się, że nasze grono się powiększa:)
Pom-pon powiedz mi, APTT badasz przed zastrzykiem z heparyny czy po? Muszę się wybrać w któryś dzień na badania, a w sumie nie wiem jak to powinno się robić.
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
cotton wrote:Witajcie Dziewczyny:)
Pom-pon powiedz mi, APTT badasz przed zastrzykiem z heparyny czy po? Muszę się wybrać w któryś dzień na badania, a w sumie nie wiem jak to powinno się robić.
Teraz badam zawsze po, bo robię to razem z anty Xa, które musi być 4 godziny po heparynie.
W poprzedniej ciąży nie brałam Clexane i badałam z całą resztą rano na czczo i lekarz mówił, że ok. -
nick nieaktualnycotton wrote:Witajcie Dziewczyny:)
Moja lekarka mówiła, że aptt nie ma znaczenia czy przed czy po zastrzyku - bo ono i tak trochę działa, więc nie powinno być różnicy. -
Ok dzięki za odpowiedzi:)Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Cześć ja się melduję po kolejnym USG, z maluchami wszystko dobrze, ulżyło mi i będzie chwila spokoju.
Powiedzcie jak często chodzicie na USG? Moja lekarka kazała mi się pozapisywac na kilka kolejnych terminów co 5 tygodni!!??Pom-pon lubi tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
iriiska wrote:Cześć ja się melduję po kolejnym USG, z maluchami wszystko dobrze, ulżyło mi i będzie chwila spokoju.
Powiedzcie jak często chodzicie na USG? Moja lekarka kazała mi się pozapisywac na kilka kolejnych terminów co 5 tygodni!!??
hej hej
cieszę się ze wszystko dobrze
U mnie usg jest na każdej wizycie, które od początku do 30 tygodnia miałam średnio co 17-18 dni. Teraz co 10 dni. Nie praktykuje się w mojej klinice też umawiania na wiele wizyt do przodu, bo dr nie ma ustalonego grafiku z takim wyprzedzeniem. 5 tygodni przerwy? Chyba bym oszalała!
Leczysz się w Polsce czy za granicą?
Ja mam dzisiaj wrażenie, że brzuch mi ciąży dosłownie po 2 minutach stania. Jak się kładę to ok, ale siedzenie czy stanie to porażka. Nie mam przeczucia, że urodzę wcześniej, ale tego, że raczej z domu nie wyjdę jestem pewna
Co u Was dziewczyny, jak zdrowie?
Bajka, wózek wybrany?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 18:51
-
Iriiska, cieszę się bardzo, że z Maluszkami wszystko w porządku (;
Co to wizyt, to mój ginekolog powiedział, że jeśli dzieci będą jednokosmówkowe, to wizyta będzie co 2 tygodnie. Jeśli będą dwukosmówkowe, to pewnie troszkę rzadziej (:
Pom-pon, na pewno słodki ten Twój ciężar, ale wyobrażam sobie jak już musi być Ci ciężko... Mam nadzieję, że jednak jeszcze pójdziesz na krótki spacer (;
E_linka2 - od rana trzymałam kciuki! Wierzę, że na pewno wszystko u Was dobrze i poród przebiegł bez komplikacji, a Ty możesz już cieszyć się swoimi Kruszynkami *:iriiska, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Hej,ja też usg miałam wykonywane średnio co 4 tygodnie jak do tej pory i od różnych lekarzy ułyszałam, że tak też mówią wytyczne jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży dwukosmówkowej, ale wiadomo,że robienie usg częściej nie jest błędem, tym bardziej jeżeli chodzi o nasz spokój, z tego powodu sama też planuje częstsze usg . Kiedyś czytałam też taki artykuł http://www.pnmedycznych.pl/wp-
content/uploads/2016/07/pnm_2016_475-482.pdf o prowadzeniu ciąży wielopłodowej co prawda nie jest on najnowszy, ale można zerknąć. -
Melissa93 wrote:Iriiska, cieszę się bardzo, że z Maluszkami wszystko w porządku (;
Co to wizyt, to mój ginekolog powiedział, że jeśli dzieci będą jednokosmówkowe, to wizyta będzie co 2 tygodnie. Jeśli będą dwukosmówkowe, to pewnie troszkę rzadziej (:
Pom-pon, na pewno słodki ten Twój ciężar, ale wyobrażam sobie jak już musi być Ci ciężko... Mam nadzieję, że jednak jeszcze pójdziesz na krótki spacer (;
E_linka2 - od rana trzymałam kciuki! Wierzę, że na pewno wszystko u Was dobrze i poród przebiegł bez komplikacji, a Ty możesz już cieszyć się swoimi Kruszynkami *:
Melissa, jak się uda donosić to pewnie w 38 tc się wybiorę w celu wywołania porodu
Elinka, czekamy na wieści!! Dzisiaj miałaś przyjęcie do szpitala czy już cięcie? Tak czy siak, kciuki! -
Dziękuję Wam za odpowiedzi czyli te cztery tygodnie wydają się być ok, tak się zapisałam na kolejne trzy wizyty, mimo że lekarka kazała co 5 nie wyobrażam sobie tak długich odstępów. Jagodowa dziękuję za artykuł
Pom-pom u Ciebie faktycznie częste te wizyty i to brzmi dla mnie najrozsądniej. Leczę się w pl, lekarkę prowadzącą mam w e enelmed w Warszawie, w sumie przypadkiem na nią trafiłam i bardzo mi pasuje, ma też certyfikat FMF. Poza tym mam też swojego lekarza w klinice, niby ciąż już nie prowadzą ale będę tam dodatkowo zaglądać, mają bardzo dobre USG. Więc chyba narazie tak na dwa frontyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:01
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
iriiska wrote:Dziękuję Wam za odpowiedzi czyli te cztery tygodnie wydają się być ok, tak się zapisałam na kolejne trzy wizyty, mimo że lekarka kazała co 5 nie wyobrażam sobie tak długich odstępów. Jagodowa dziękuję za artykuł
Pom-pom u Ciebie faktycznie częste te wizyty i to brzmi dla mnie najrozsądniej. Leczę się w pl, lekarkę prowadzącą mam w e enelmed w Warszawie, w sumie przypadkiem na nią trafiłam i bardzo mi pasuje, ma też certyfikat FMF. Poza tym mam też swojego lekarza w klinice, niby ciąż już nie prowadzą ale będę tam dodatkowo zaglądać, mają bardzo dobre USG. Więc chyba narazie tak na dwa fronty
Spokój psychiczny jest bezcenny, więc jeśli można sobie pozwolić finansowo to ja wychodzę z założenia, że warto pójść na wizytę raz za dużo niż raz za mało. Szczegolnie gdy ciąża jest tak wywalczona i wyczekana jak naszeiriiska lubi tę wiadomość
-
Iriiska u mnie wizyty z USG są zależne od mojego samopoczucia. Odstępy wahają się od 2 do 4 tygodni. Moim zdaniem 5 tygodni to stanowczo za długo.
Pom-pon myśl pozytywnie. Donosisz ciążę 😊. Ja szczerze mówiąc praktycznie nie chodzę, bo zaraz brzuch się spina. Dupsko mi zaraz do kanapy przyrodnie 😂.
A możesz powiedzieć ile w tym momencie ważą twoje maluchy??
Kochana , wózek nie tylko wybrany a już kupiony 😛. Mężu jak się uparł to koniec. Dałam mu wolną rękę. Taką mieliśmy umowę, że jak będzie dwóch chłopców to on wybiera im brykę. A teraz biedak co rusz wchodzi do pokoju i patrzy na te 4 kółka. Mam wrażenie że dopiero dotarło do niego że tatusiem będzie 😂.
Ogólnie dzisiaj jedziemy odebrać pościel do łóżeczek i rozki. Po niedzieli zamawiamy już łóżeczka i powoli zaczynamy robić pokój dla chłopców.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 10:59
iriiska lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Iriiska u mnie wizyty z USG są zależne od mojego samopoczucia. Odstępy wahają się od 2 do 4 tygodni. Moim zdaniem 5 tygodni to stanowczo za długo.
Pom-pon myśl pozytywnie. Donosisz ciążę 😊. Ja szczerze mówiąc praktycznie nie chodzę, bo zaraz brzuch się spina. Dupsko mi zaraz do kanapy przyrodnie 😂.
A możesz powiedzieć ile w tym momencie ważą twoje maluchy??
Kochana , wózek nie tylko wybrany a już kupiony 😛. Mężu jak się uparł to koniec. Dałam mu wolną rękę. Taką mieliśmy umowę, że jak będzie dwóch chłopców to on wybiera im brykę. A teraz biedak co rusz wchodzi do pokoju i patrzy na te 4 kółka. Mam wrażenie że dopiero dotarło do niego że tatusiem będzie 😂.
Ogólnie dzisiaj jedziemy odebrać pościel do łóżeczek i rozki. Po niedzieli zamawiamy już łóżeczka i powoli zaczynamy robić pokój dla chłopców.
pochwal sie co kupiliscie
dzięki za wiarę we mnie Dzisiaj mam 33+6, jeszcze tydzień i będzie skończony 35 tydzień. Czyli moje drugie minimum. Moja dr mi wyznaczyła najpierw 32, później 35 skończony, a później wg stanu łożysk i przepływów mogą siedzieć do 38+0
Waga moich chłopaków mnie niestety martwi. Tydzień temu mieli 2400 i 1800 gramów. Dobrze, że są 2o2k, bo inaczej byłoby wskazanie do rozwiązania ciąży. Mam nadzieję malucha donosić przynajmniej do 2200, bo na razie ktg i przepływy są dobre.
Działacie błyskawicznie, ja w 25 tygodniu miałam chyba tylko jakiś kocyk
Przemeblowanie w sypialni zrobione wczoraj, a łóżeczka będą skręcone dziś
Dobrze, że dzisiaj trochę chłodniej, bo to lato mnie wykańcza.
Czy też macie uderzenia gorąca, głównie w nocy?
Miłego dnia! -
Hej Dziewczyny:)
My dzisiaj po polowkowych, dziewczynki mają 289g i 320g, wyszła różnica 12%, tak to na szczęście wszystko w normie.
Oczywiście kontrole co 2 tygodnie muszą być no i mamy się umówić na echo serduszek, podobno w 1kosmowkowej jest to konieczne. Oby wszystko było dobrze, tak się boję o te nasze Skarby!
Pom-pon, Melissa93, iriiska lubią tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Pom-pon im dłużej dzieciaki będą w brzuchu tym lepiej dla nich. gdyby udało ci się dotrwać do 38tc to już wielki sukces. Ale masz już co nosić 😊.
Moje tydzień temu miały po 820 g.
W temacie wyprawki pierwsza zaczęłam działać bo mój M czekałby do 35tc 😂.
U nas nie jest tak różowo jak myślisz 😊. Jeszcze zrobienie pokoju czeka. Ze względu na 3-zmianowy tryb pracy mojego męża ja z chłopcami uciekam do innego pokoju.
Pogoda teraz znacznie łaskawsza. Te upały daly w kość. Non stop śpię na kołdrze zamiast pod. Wiecznie mi gorąco. Nie mówię już o spuchniętych stopach.
Cotton dziewczynki ślicznie rosną. Trzymam kciuki, żeby badania serduszek wyszły wzorowo.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...