X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️☺️

Miałam chwilę przerwy, byłam tak pochłonie ta wyprawka, pakowanie torby do szpitala. JUŻnie mogę się doczekać kolejnej wizyty u giną tak je uwielbiam ☺️.

Trochę mnie męczą skurcze, ale doktor włączył leki i obserwujemy, tak czuję się świetnie, najlepsze tygodnie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:22

Macey lubi tę wiadomość

• Virad Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona @justyna dużo rozmyślacie dziewczyny 😉
    ja przynam wam, że zdarza mi się pomyśleć jak my to ogarniemy... ale ogólnie nie myśle o tym. W końcu będziemy musieli sobie poradzić 😍 prawa ☺️
    Jedyne co mnie zastanawiam, to jak te maluszki ulokować w naszym mieszkanku by było im dobrze. Przestrzeni za dużo nie mamy, i myśle czy kupować od razu takie łóżeczka co posłużą na kilka lat, czy jednak pójść w inne opcje 😉🙈 a potem kombinować. Wyboru dużego nie ma, jest jeden mały pokoik 🤭

@justyna ja miałam nieco młodości tak miedzy 6 a 8tc. Nie wymiotowałam, było mi nie dobrze przy różnych zapachach i smakach. Mam nadzieje ze jak wejdziesz w drugi trymestr to to minie ✊

@Żona Jestem, jestem 😁
    Mam kocioł w pracy i mnóstwo rzeczy na głowie, pare projektów na „już” 🤨 na szczęście weekend przed nami :) wiec dzisiaj luzuje już nieco gatki 🤫
    Myśle czy nie pójść na l4, bo stresuje mnie to co się u mnie teraz w pracy dzieje 🤨

@lena dobrze ze wszytsko jest pod kontrola. Oby skurcze nie wróciły ✊
    jakie leki dostałas? Magnez? Progesteron dopochowowo? Czy jeszcze coś innego?
    przyznaj się co fajnego kupiłaś 😬

@żona Co do wózków to nie wiem czy patrzyłaś na poniższe 😉
    - Tfk twinner twist duo
    - Tfk twin adventure
    - Tfk twin trail
    - Baby joger city
    - Valco baby snap duo
    - peg perego book for two

mam swojego pretendenta jesli chodzi o laktator😬 i jest to Tuffi spectra 9 plus.

Jedyny zakup jaki zrobilam to adapter do pasów do auta... który juz do mnie jedzie. niewygodnie się już prowadzi, no i przede wszytskim o bezpieczeństwo chodzi.

U nas o ciąży nadal nikt nie wiem 🙈 czekamy aż poznamy płeć obojga dzieci 😃

Samopoczucie mam spoko. Gdyby nie to że pękł mi wkład w zębie i muszę do dentysty chodzić by to doprowadzić do stanu pierwotnego to tak poza tym byłoby ok.
    Brzuszek mi się tez już powiększa 😃

A wy jak tam... w portfelach jeszcze coś zostało 😉
    Macie jakieś listy co chcecie kupić? I ile czego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 13:05

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzypaczki!
    Lena opowiadaj co takiego kupiłaś i jak się spakowałaś? Będziemy korzystać od „starszej” ciążowo koleżanki!
    Virad moje rozmyślania były tylko przejściowe, jak pisałam wcześniej mega wsparcie mężai najbliższych kopie mnie po zadku jak coś mnie przytłacza 😊 poza tym to forum to też mega wsparcie 🥰
    daliśmy się ponieść zakupowemu szałowi i zamówiliśmy kilka drobiazgów dla maluchów, a po dzisiejszych badaniach zajechałam też do lidla po te sławne leginsy i jak dla mnie są one tak właściwie na teraz (nie wiem chyba ogólnie jest kilka rodzajów - ja widziałam tylko jeden) będę miała nawet po domu bo ostatnie dni trochę chłodniejsze 😊 a i na badaniach byłam w mojej „byłej” pracy i koleżanki tak strasznie się cieszyły jak usłyszały, że to twins, ogólnie naładowały mnie mega pozytywną energią zresztą strasznie za nimi tęsknię.
    Co do L4 to na twoim miejscu Virad przeszłabym już i zaczęła się relaksować bo stres nigdy nie przynosi nic dobrego ale zrobisz jak uważasz 😊 jeśli chodzi o te wózki to niestety jestem dość wybredna i kompletnie mi się nie podobają. Wczoraj znalazłam:
    Jedo duo
    Dorjan quick twin (ma taki super zgniłozielony kolor) udało mi się porozmawiać z mamą która go użytkowała i bardzo go sobie chwaliła
    Baby monsters easy twin 3.0 - oglądałam wypowiedź mamy na jego temat i podobno też jest świetny (szerokość ledwo ponad 60 cm!!) ale dla mnie w ostateczności chociaż produkowany w naszej ukochanej Barcelonie ❤️

Są nawet wąskie te wózki, niezbyt ciężkie ale napewno chciałabym je zobaczyć na żywo i sprawdzić czy tak bardzo odstają od bugaboo. Nie chodzi o to, że nas nie stać bo to moi rodzice fundują wózek (my jedynie foteliki) ale nie potrafiłabym tyle zapłacić za bugaboo (przynajmniej na razie mi to nie przechodzi przez myśl)
    Virad kiedyś czytałam o tym laktatorze od położnej która sama go używała i bardzo go chwaliła także dziękuję za przypomnienie bo kompletnie zapomniałam o nim!
    Myślicie, że używany laktator jest ok czy przegięcie? Oczywiście przy nowych drenach i butelkach 🤔
    A i nasze dzieciaki mają już pierwsze ciuchy słodkie bodziaki w owce 🐑
    W mojej kieszeni zostały jakieś drobniaki bo kupiłam kilka ciuchów ciążowych 😊
    Przesyłam wam moją pozytywną energię! ☀️☀️❤️❤️

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona ja nie bronię rozmyślania 😃
    Fajnie się wspierać nawzajem. I super ze mozemy razem przez to przechodzić 😚
    Może ze mną jest coś nie tak 😂 bo nie wiem czy to przez to ze mam tyle obowiązków czy przez to ze mój mąż mówi ze poradzimy sobie, a ja mu wierze 😬 wiec nie mylę tak o tym wszystkim.
    Fajnie ze wózkek dziadkowie sprawią 😍 pewnie już nie mogą doczekać sie wnuków.

No tak... na to L4 to mysle że pewnie pójdę prędzej niż bym chciała.

W przyszłym tygodniu chcemy z mężem podjechać do kilku sklepów by w końcu objerzec jaką fajną furę dla maluchów.
    Jeżeli Bugaboo nam się spodoba to kupimy uzywańca.

Co do używanych laktatorów, jeżeli lejki i dren zakupisz nowe to ja nie widze problemu 😃
    W końcu czy będzie nowy czy używany to i tak trzeba będzie go przygotować (dezynfekcja i te sprawy).
    A ta spectra cieszy się dużą popularnością wiec z dostaniem nie powinno być problemu. Naprawdę fajny mobilny i przede wszytskim porządny sprzęt.

Ps. Może i ja podjade po te leginsy do lidla 🙈 tylko jaki rozmiar wziąć ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:59

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad jeśli chodzi o używane bugaboo widziałam sporo ofert z UK więc jak masz kogoś z rodziny albo znajomego to może znajdą jakiś dajny egzemplarz 😊 swoją drogą pracujesz w służbach specjalnych? Bo do ukrywania przez tak długi czas trzeba mieć jakieś specjalne zdolności 😊
    Ja brałam swój rozmiar który noszę i o dziwo na długość są dobre (a jestem wysoka) ale tak jak pisałam na mój oponkowo-ciążowy brzuch są na niedługi czas, bo z kolei jak jakiś czas temu kupiłam takie joggersy w h&m to wejdzie tam dziewięciomiesięczny brzuch z pięcioraczkami 😂😂

Macey lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Virad jeśli chodzi o używane bugaboo widziałam sporo ofert z UK więc jak masz kogoś z rodziny albo znajomego to może znajdą jakiś dajny egzemplarz 😊 swoją drogą pracujesz w służbach specjalnych? Bo do ukrywania przez tak długi czas trzeba mieć jakieś specjalne zdolności 😊
    Ja brałam swój rozmiar który noszę i o dziwo na długość są dobre (a jestem wysoka) ale tak jak pisałam na mój oponkowo-ciążowy brzuch są na niedługi czas, bo z kolei jak jakiś czas temu kupiłam takie joggersy w h&m to wejdzie tam dziewięciomiesięczny brzuch z pięcioraczkami 😂😂
    Nieee pracuje 🙈
    Ale... z rodzina widziałam się na święta Bożego narodzenia, pracuje zdalnie... przez 👑 z nikim się nie widujemy ... wiec uwierz mi, nie jest takie trudne trzymanie w tajemnicy 😉

Tak, widziałam właśnie z UK, i stamtąd (o ile mi się ten wózek spodoba) będę zamawiać.
    Chociaż i w pl mozna czasem fajne oferty trafić 😃

Co do H&M to nie ma nic sensownego w małych rozmiarach... te ciążowe ubrania w rozmiarze s które mi się podobają są nie dostępne 🤷‍♀️ Ciekawe jak wyglada sytuacja w sklepach stacjonarnych

A jak sprawuje ci się detektor? Używasz? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 15:20

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz sposób na sprowadzenie takiego wózka? 🤔
    Detektora używałam ze dwa, trzy razy bo później dostałam tych mega silnych bóli podbrzusza i na razie odpoczywa. Może w ten weekend ich poszukamy ❤️❤️
    Dzisiaj wogóle prawie padłam ze śmiechu bo w pracy spotkałam położną z którą pracowałam i mówię że to dwa dzidziusie a ona, że to ciąża patologiczna i z koleżankami tak się śmiałyśmy z tego, że urodzę patologiczne dzieci 😂😂

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona koleżanka mi powiedziała ze jak mi się spodoba to mi powie 🙈 co i jak z tym UK, bo jej siostra wiele wózków już kupiła.

@macey a ty na jakiem etapie z zakupami? 😉 tylko nie pisz ze ty tez już szalejesz z zakupami 😉 bo będę mieć kompleksy ze ja tak w tyle za wami 😂

@żona @macey macie już umówione połówkowe? W którym tc się wybieracie?

Macey lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona. Mam koło siebie wypożyczalnie laktatorów i jak tylko otworzą to chce iść sprawdzić i zapytać o cenę. Wczoraj mi babcia uświadomiła ze po co laktator kupujesz od razu jak nie wiesz czy będziesz miała pokarm ? 🤭 podobno ona tydzień karmiła a moja mama dała radę 2 tyg .. 😧 No ale to inne czasy i teraz jest większa wiedza

@virad. Ja troche poszalalam w ciucholandach ostatnio. Perełki dobrej jakości..staram się wszystko neutralne białe póki nie znam na 100% płci. Ale kilka różowych musiałam kupić 🤪 . Nie dostanę nic od nikogo wiec muszę wszystko sama skompletować. TK max ma dobre wyprzedaże, suoer jakości śpioszki pokupowałam.

@ Justyna ja między 7-13 tyg się tragicznie czułam. Łóżko kanapa łóżko, nie wymiotowałam ale non stop nie dobrze. Dzień i noc. Wstręt do jedzenia itd. Teraz się dobrze czuje oprócz zmęczenia i na koniec dnia się czuje jak by TIR po mnie przejechał . Mam zgagę nawet po bananie. Ale da się żyć. 😃... i trochę hormony szaleją, kilka razy bez powodu ryczałam potem się śmiałam 😉

Dziewczyny. Ćwiczycie coś ? Ja zawsze byłam leniwcem jeśli chodzi o siłownie (ale dużo chodzę ) muszę coś z sobą zrobić bo czuje ze sztywnieje ??

Połówkowe mam 12 czerwca .. chyba 20 tydzień. A ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 22:43

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey no ładnie, to załatwiłyście mnie dziewczyny 😂 Ja nie kupiłam jeszcze nic dzieciowego 🙈
    Co do sportów. Ja przed 🤰chodziłam kilka razy w tygodniu na ćwiczenia typu joga, pilates etc. I uwielbiałam to. Super samopoczucie miałam po takich zajęciach.
    Teraz, biorąc pod uwagę że to ciąża bliźniacza to tylko spaceruje, i to tak wolniej niż normalnie, ale prawie codziennie. Trochę ruchu jest potrzebne. cały dzień pracuje, to ten spacer to takie wybawienie dla organizmu jest...

Termin połówkowych muszę potwierdzić, bo coś ostatnio babeczki mówiły ze lekarki może nie być i ze trzeba będzie przełożyć. Także dam znać na kiedy bo nie wiem czy to będzie 12, 15 czy 17 🤷‍♀️

Co do wypożyczenia laktatora, myślałam ze może w szpitalu... ale co będzie jak nie będzie żadnego wolnego. Laktacja po cc nie zawsze tak się szybko rozpędza ... tu przydała by się opinia doświadczonych mam. ☺️ Jak to jest z ta laktacja, laktatorami... @iriiska może ty coś nam podpowiesz 😃
    @macey Przy wypożyczeniu rozważasz posiadanie swoich końcówek do piersi? Jak to wyglada? Chętnie się dowiem ☺️

Smarujecie już czymś brzuchy? Oliwka/balsam? Cos wartego uwagi z dobrym składem polecicie?

A poduchy do spania tez już macie? 🙈 na które się zdecydowałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 23:44

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad, ja straszyć nie chce ale u mnie temat laktacji to była droga przez mękę. Cokolwiek ruszyło dopiero 6 dnia po CC, maluchy już były na mm. W domu 10-12 sesji laktatorem na dobę plus przystawianie dzieci, mleka malo. W sumie co 3 h maluchy do cyca, dokarmianie ich butla, sesja laktatorem... Schodziło do 1,5h więc na spanie pozostawało niewiele czasu ;)

Ale dla pocieszenia wywalczyłam to i tak już od 3 tygodni jest już super, mimo że okazało sie, że działa u mnie tylko jedną pierś, w drugiej śladowe ilości mleka :/ Ogólnie kp dwójki jest mocno męczące więc mamy więcej kpi ale najważniejsze, że jedzą moje mleczko.
    I ogólnie cokolwiek by się u Was nie działo to walczcie, ja finalnie karmię bliźniaki jednym cyckiem :P można? Można! :)

A co do smarowania brzuchow to smarujcie czym się da ale niestety pewnie itak to nic nie pomoże. Jak ktoś ma skłonności do rozstępów to itak wyjdą. U mnie poszly tony kremów a brzuch jak czerwono biała zebra. Do pewnego momentu było super, jak tylko dzieciaki w sumie przekroczyły 4 kg to z dnia na dzień miałam brzuch cały w paski ;) ale ogólnie był gigantyczny ;)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę z tym karmienivm to mnie wystraszylas, ale słyszałam, że może być problem;/
    Co do zakupów to na razie tylko planuje, nie mam jeszcze nic. Oglądam wózki i już się sama pogubiłam co ja chce.
    Zaczęłam się już smarować palmersem, ale z tego co mówisz to pewnie dołączę do zoo jako kolejna zebra bo mam niestety skłonności do rozstępów. W dodatku jestem niska więc obawiam, się że brzuch będzie większy ode mnie;) ale wszystko zniosą byle dzidzie były zdrowe, duże i silne.
    Co do ruchu to ja przed ciąża biegałam prawie codziennie, strasznie mi tego brakuje ale lekarz mi nie zaleca większego ruchu bo jak tylko wybrałam się na niedługi spacer to pojawiało się plamienie. Wolę nie ryzykować, choć już czuje spadek kondycji. Po wejściu na 2 piętro sapie jak stara lokomotywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 05:45

21.09.2020 - ❤❤
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i co do wozka jeszcze, obczailam tego baby monsters i podoba mi się, jest naprawdę super waski. Te gondoli takie malutkie, ale rodzimy akurat w takim czasie że użyjemy ich pewnie tylko na początku A w lato maluchy możes będą juz mogły jeździć w spacerowce? Bo te gondolki to serio takie trumienki;) Doriana też nawet spoko ale już 80 cm. Ten TFK ma rzeczywiscie dobre opinie. W mojej miejscowości laska teraz sprzedała ten wózek używany w 1 dzień za 2 tyś więc są chodliwe. Tylko, ze mi sie po prostu on wybitnie nie podoba...;/

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iriiska to nie straszenie, tylko realia. 😚
    Dobrze jest być uświadomionym. Zwłaszcza ze nie zawsze idzie tak jak byśmy chciały. Moja koleżanka próbowała ale sie nie udało. Wiec wiem ze to nie takie łatwe...
    Ja się boje karmienia piersią, bo mam strasznie wrażliwe piersi. Nie wiem czy to uzasadniony strach ale jest 🤷‍♀️
    Czyli można powiedzieć ze będziemy walczyć z laktatorem na początku 🙈

@justyna tak, tfk cieszą się dużą popularnością wśród mam bliźniaczych. Zwłaszcza jak już jest to spacerówka.
    Co do rozmiaru gondoli to ja nie sprawdzałam tych z tfk ...
    na razie Bugaboo jest u mnie głowie 😉 gondole ma podobno spore jak na wózek bliźniaczy. Zobaczymy czy będzie to miłośc od pierwszego jeżdżenia 🤭

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam zabrać laktator od razu do szpitala i działać od razu :) no i niech położne pomagają przystawiać ile się da.

A co do wózków, to będziecie miały maluchy w zimie, wąska gondolka może być problemem jak się doda kombinezon, gruby kocyk. Tu moje szkraby, 2,5 miesiąca w bugaboo, zajmują już sporo miejsca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 15:15

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!

• Virad Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iriiiska jakie masz cudne te skarby 😍
    Pewnie rosną jak na drożdżach 😃

No tak, nasze dzieci będą jesienne ... chyba większych gondolek niż w Bugaboo to nie ma w tych innych bliźniaczych wózkach, nie?
    To postanowione, laktator wrzucam na listę zakupow...

iriiska lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iriiska jakie duże słodziaki 🥰 ja jestem napalona na bugaboo / z tych mniejszych wózków to gondole ma największe.

Co do wypożyczenia laktatory to zobaczę co powiedzą bo nie znam się na tym sprzęcie. Jeśli cena na rok będzie polowe nowego to wole nowy kupić j potem sprzedać

Który model polecacie / kupujecie ? Ja będę brała pod uwagę bezprzewodowy i an 2 cyce ..

Ja mam jakiegoś stressa bo od wczoraj nie czuje ruchów 😅. Moze wcześniejsze nie były ruchy ? Mam 17 tydzień

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z laktatorow podobno najlepsze spectra i lanisoch. Ja mam medela. Wszystkie oczywiście na dwie piersi elektryczne.
    Ale ironia jest taka że od miesiąca mam zwykły ręczny pojedynczy lovi 3d i jestem zachwycona! 10 min i wszystko ściągnięte. Pewnie nie rozkrecilabym nim laktacji ale teraz jak jest już stabilnie to sprawdza sie idealnie :)

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• iriiska Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @iriiska jakie duże słodziaki 🥰 ja jestem napalona na bugaboo / z tych mniejszych wózków to gondole ma największe.

Co do wypożyczenia laktatory to zobaczę co powiedzą bo nie znam się na tym sprzęcie. Jeśli cena na rok będzie polowe nowego to wole nowy kupić j potem sprzedać

Który model polecacie / kupujecie ? Ja będę brała pod uwagę bezprzewodowy i an 2 cyce ..

Ja mam jakiegoś stressa bo od wczoraj nie czuje ruchów 😅. Moze wcześniejsze nie były ruchy ? Mam 17 tydzień

Zjedz coś słodkiego, powinno zadziałać :)

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• Virad Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:

Ja będę kupować Spectra 9 plus, elektryczny, na dwie piersi.
    Mąż powiedział żebym kupiła sobie nowy... to nie będę marudzić 😉

Jesteśmy na podobnym etapie, u mnie jeszcze ruchów nie czuć 🤷‍♀️ Chyba jeszcze za wczesnie..
    Jak się niepokoisz to możesz detektora użyć, tylko nie pamietam czy ty w końcu zakupials czy nie. Bo @zona to pamietam ze ma

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ