X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey a co to za sklep i jakie foteliki są w tej cenie? Bo jak byliśmy w tym salonie bugaboo to kobieta proponowała, że w cenie bodajże 7500 (donkey 3) jest w stanie dodać nam dwa foteliki firmy Joie i-Gemm 2 (koszt jednego ponad 500 zł) i niby są fajne bo mają takie regulowane zagłówki żeby główka nie latała ale był ponad drugie tyle cięższy niż ten maxi cosi co nam się podoba, a taki ciężar + dzieciaki będzie miał znaczenie 🤔😂
    Ps pisałam już na ogólnym, ale może nie każda tam wbija. Mianowicie byłam na nie z detektorem tętna ale ze względu że mąż nie ma szansy zobaczyć czy posłuchać serduszek na usg poszukałam trochę i znalazłam używany przez jedną kobietę, zapłaciłam za niego drobną kwotę (w porównaniu do nowego) i jak tylko wpadliśmy do domu od razu go zdezynfekowałam i wystawiłam brzuch i już po 10 sekundach znaleźliśmy pierwszą dzidzię, a po chwili drugą (pomimo łożyska na przedniej ścianie) 😊 także jak najbardziej polecam

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pytać Virad jak tam z detektorem ! @Zona Ale widzę ze tez się skusiłas. Może poszukam tez używanego.... ale boje się ze będę obsesyjna.

Byłam W sklepie który sprzedaje ( jedyny w krk ) miała 2020 rok zapakowane ( nie Widziałam ) ale z 2019 na ekspozycji
    Foteliki nie pamietam z jakiej firmy ale miały 5 gwiazdek ? Tylko ze ważyły po 4 kg

Sklep chyba nie ma bezpośredniej strony int bo kieruje mnie do bugaboo (oficjalnej strony)ale to ich adress * ul. Stefana Korbońskiego 27, Kraków (dawniej J. Marcika)

Kurdej szatan w ciąży , maffashion, gigi hadid.. tez macie przeczucie ze masę celebrytek w ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 21:46

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey to byłyśmy w tym samym sklepie 😂👋🏻 Te foteliki to te z Joie o których pisałam powyżej 🙈

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. I tobie 8 tys mówiła ? Bo była kobieta, z godzinę z nią gadałam i mi 7200 mówiła 😳

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey jeśli chodzi o donkey 3 na czarnej ramie, a reszta w kolorze szarego melanżu + adapter i w gratisie dwa te foteliki za 7500

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona ze zmęczenia zle przeczytałam. Oby cena do października była ta sama 😂

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona no cena powala tego wózka... nie ukrywam.
    W przypadku bliźniaków wszystko będzie powalające 😉

@macey super cena ja za donkeya. Nie wiem czy się utrzyma do jesieni. to nowy model wiec logicznym się wydaje ze cena powinna spaść. Ale mamy teraz czasy 👑 wiec nie liczyłabym na to za bardzo, ale mogę się mylić 🤷‍♀️

Co do detektora ... to używam czasem. Leżał w kącie ale kusił i kusił 😉 a tak serio. Jak zaczęłam brać te leki na nadczynność tarczycy to miałam stresa ... i dlatego go ruszyłam. Nie używam tylko tej aplikacji w telefonie bo nadal uważam ze jest mega beznadziejna, delikatnie mówiąc. Włączałam samo urządzenie na dosłownie chwile i sprawdzam jak się maja moje skarby 😍
    Nie robię tego często, raz/dwa razy w tygodniu.

Nigdy bym nie zwróciła uwagi ze te laski są w ciąży, gdybys nie napisała 🤷‍♀️ Tych dwóch ostatnich wymienionych przez ciebie wogole nie znam 😂

Ja zakupow nie robię na razie żadnych 🤦🏼‍♀️ Myśle ze po połówkowych to będzie odpowiednia pora. Przeglądam oczywiście w necie różne rzeczy ale tez nie za duzo spędzam nad tym czasu, bo mam mnóstwo pracy w pracy i jakoś tak nie ma kiedy 🤷‍♀️
    Do sklepów dziecięcych stacjonarnych nawet nie zaglądałam jeszcze 🙈 ale pewnie by się przydało chociaż tez wózek obejrzeć 🙈 wogole, to maskara ile tego wszystkiego potrzeba 🙈

Jak samopoczucie dziewczyny? Pracujecie czy jesteście na L4?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Virad ja poki co mam zakaz pracy ;) wiec idealnie się ułożyłam. Aczkolwiek myśle ze czerwiec / lipiec / sierpień trochę popracuje bo składki będzie trzeba opłacić

Dziewczyny. Czy wam brzuch rośnie. ??? Ja mam 2kg+ i widoczny duży brzuch 😳😳😳😳😳.
    Nagle nie było nic a tu wszystkie koszulki mi się podwijają ..

@zona. Rodzisz w krk ? Masz wybrany szpital ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @ Virad ja poki co mam zakaz pracy ;) wiec idealnie się ułożyłam. Aczkolwiek myśle ze czerwiec / lipiec / sierpień trochę popracuje bo składki będzie trzeba opłacić

Dziewczyny. Czy wam brzuch rośnie. ??? Ja mam 2kg+ i widoczny duży brzuch 😳😳😳😳😳.
    Kochana, myśle ze w sierpniu to nie w głowie ci będzie praca 🤭 będziemy wtedy już jak słoniątka 😉
    U mnie tez brzuszek widoczny 😃 ale nie jakoś dużo. Ubieram już spodnie ciążowe, bo w normalne nie wchodzę 🤭
    I waga nadal na minusie 🙈

Edit. Popatrzyłam w lustro i jednak ten mój brzuch jest bardziej widoczny niż mi się zdawało 🙈 ale dużym to bym go nie nazwała 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 17:33

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @virad Kupilam leginsy w lidlu ale marny materiał zobaczymy jak będą wyglądać po praniu ;) ale do czego zmierzam. To jak je ubrałam to wyglądam jak bym miala pol balonu pod bluzka. Brzuch równy z cycami a nie mam małych 😳😳😳😳

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    @virad Kupilam leginsy w lidlu ale marny materiał zobaczymy jak będą wyglądać po praniu ;) ale do czego zmierzam. To jak je ubrałam to wyglądam jak bym miala pol balonu pod bluzka. Brzuch równy z cycami a nie mam małych 😳😳😳😳

dziewczyny mocno je zachwalają ... może kupiłaś te niewłaściwe?
    Jak patrzyłam na stronie to maja kilka opcji 🙈

Mój brzuszek tez wystaje 😉 ale piłki to ja u siebie jeszcze nie widze 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 22:26

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ostatnio się nie udzielałam bo miałam jakiś kryzys... że sobie nie poradzę, że tak diametralnie zmienia się moje życie, że nie widuję się z najbliższymi itd
    Poza tym przez dwa dni tak strasznie bolało mnie podbrzusze, że myślałam, że to już koniec...
    Także Virad moje samopoczucie ostatnio bardzo kiepskie, a na L4 jestem już od wizyty pęcherzykowej ale byłabym na pierwszej linii frontu więc nie było wyjścia, ale mega mi tego brakuje bo to było moje powołanie i pasja.
    Już może wystarczy tego narzekania wkońcu tak długo czekaliśmy na tą ciążę ❤️😍
    Macey i będę raczej rodziła w szpitalu w którym pracuje mój lekarz, dodatkowo pracuje tam położna z którą ja kiedyś pracowałam 😊
    Witam się w drugim trymestrze!!

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona_ tulam. Mam nadzieje ze tych kryzysów będzie coraz mniej. Jak to mówi mój mąż „damy radę” 😃 i tego się trzymajmy.
    Wiadomo ze lekko nie będzie, ale to nasze upragnione ciąże są. Jesteśmy twarde babki. Ogarniemy jakoś ten chaos który nadejdzie 😁
    Rozumiem, że bóli już nie ma żadnych.
    Zobacz jak to wszystko nas stresuje. 🤷‍♀️
    Gratuluje drugiego trymestru ❤️

Ja pracuje zdalnie, bo mam taką możliwość, ale praca mnie stresuje. Na szczęście nie jest to ciągły stres bo bym już dawno była na l4 🙈

żona_męża lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna @lena jak się czujecie dziewczyny? Co tam u was słychać? ☺️

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)

@żona rozumiem Cię, ja mam wątpliwości 2 razy dziennie. W dodatku mój mąż urodzony pesymista raczej nie pomaga;) martwi się, a ja się martwię, że on się martwi. No wariaci;) ale potem przypominam sobie te wszystkie lata starań, marzeń i wylanych łez i od razu mi przechodzi. W tym momencie jedyne o czym marzę, to żeby szczęśliwie dotrwać do bezpiecznego miesiąca, a z resztą jakoś to będzie. Teraz tak mówię, a za chwilę pewnie znowu mnie dopadnie strach ale co robić, to chyba naturalne, że się boimy.
    Poza tym u mnie chyba ok, wczoraj wieczorem bolało mnie podbrzusze dosyć mocno i zaczęłam panikowac ale przeszło.
    Jeśli chodzi o brzuszek to u mnie jeszcze nic nie widać ale to dopiero 9 tydzień. Myślę, że to kwestia też tego że mam parę nadprogramowych kilogramów i gdzieś się to chowa;) chociaż mam wrażenie że brzuszek jest jakiś taki bardziej nabrzmiały.
    Na L4 jestem od wizyty pecherzykowej. Mam stresująca pracę, kontakt z wieloma ludźmi i w tych trudnych czasach od razu stwierdziłam, że nie będę ryzykować.
    Co do mdłości to miewam lekkie rano ale nie wymiotuje, mam jednak mały jadlowstret. Ciężko mi coś w siebie wymusić chociaż się staram, na razie schudłam 2 kg.
    Poza tym jakoś się to wszystko toczy. Powiedziałam rodzinie, bo nie mogłam się doczekać. Wszyscy się cieszą, wiadomo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 18:43

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog u mnie na szczęście mąż wspiera najbardziej na świecie, ociera łezki i kupuje lody na pocieszenie czy gotuje obiady żebym nie musiała stać przy garach, a mnie to wszystko cieszy, że taki jest a z drugiej strony czuję się beznadziejnie, że poza pracą tyle na niego spadło, bo wiecie zawsze byłam kobietą, która poza robieniem kariery w pracy gotowała, sprzątała, piekła drożdżówki i chleb, a teraz porażka 😢 ech ech mam nadzieję, że taka niemoc tylko przejściowa, zresztą co tu dużo mówić to nie tylko moje dzieci i bez niego to wszystko nie miałoby miejsca 😊
    mam nadzieję, że wszystkie macie na kogo liczyć
    A i wczoraj przeglądałam wózki jakiś innych producentów niż „bezkonkurencyjny” bugaboo i nie wiem co robić 🤨 macie jakieś typy poza bugaboo??

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona to super, że masz takiego meza;) u mnie wygląda to tak, że cała rodzina bardzo nas wspiera ale mam wrażenie, że mój mąż za bardzo panikuje i mi się to udziela. On się martwi głównie o mnie, żeby mi się nic nie stało. No ale tym samym wprowadza we mnie niepokój. Mam nadzieję, że w końcu trochę się uspokoi;) i będzie dla mnie taką opoką jak twoja druga połowa;) ale to też zależy od dnia, tak samo jak u mnie, jednego dnia czuje niesamowite szczęście A potem zwątpienie i w kółko taka huśtawka. Ech ...
    Co do wózka to przeglądałam jeszcze propozycje firmy junama, wydawały mi się w miarę ok. Bugaboo na razie pozostaje w sferze marzeń bo w dalszym ciągu mam jakieś opory przed wydaniem takiej kwoty.

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog z tego co kiedyś szukałam to junama ma aż 94 cm szerokości więc w żadne drzwi 80 cm nie wjedzie (chyba że jest jakiś inny, węższy model 🤷🏻‍♀️).
    Jak tam koleżanki samopoczucie? U mnie jak w kalejdoskopie jednego dnia funkcjonuję w miarę normalnie, a następnego wymiotuję i nie mam siły ruszyć palcem 🙈
    Nie mogliśmy już znieść tego oglądania rzeczy dla dzieciaczków i skusiliśmy się na pierwsze drobne zakupy 😍 dziś zajmuje się szukaniem laktatora i zamawiam ciążowe tiszerty i spodnie 😊
    Justynko mam ogromną nadzieję, że jak nastanie drugi trymestr to oboje będziecie tylko się cieszyć tym oczekiwaniem ✊🏻😊
    A i jutro pewnie wybiorę się na badania krwi przed kolejną wizytą, która już za 12 dni!! Mam nadzieję, że wkońcu się dowiem kto tam mieszka 🤰🏻

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMęża masz rację, szeroki te wozek, teraz obczailam dokładniej. Też zależy mi żeby mieścić się w drzwi;) będę jeszcze szperac, szkoda, że w sklepach stacjonarnych taki miały wybór. Nie ma to jak zobaczyć na żywo.
    Kochana, a od kiedy męczą Cię wymioty? Ja jestem w 9 tyg i jest mi czasem niedobrze , ale na razie nie wymiotuje. Boję się, że to jeszcze nadejdzie. Dzisiaj mam taki dzień, że chce mi sie płakać ale tak raczej ze szczęścia;).
    Ja jeszcze nic nie kupiłam, na razie jeszcze poczekam.
    Wczoraj oglądałam ciążowe sukienki, ślicznosci takie na lato akurat. Chyba się skuszę;)

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog takie totalne mdłości męczyły mnie od 8 tc do 12-13 tc, a wymioty towarzyszą mi od jakiegoś tygodnia (nie wymiotuję codziennie ale z 5 razy mnie dopadło) liczę, że jeszcze tylko jakiś czas i powrócą mi siły ✊🏻✊🏻
    Jeśli to płacz ze szczęścia to płacz do woli, zobaczysz wszystkie przeciwności minął na dobre i będziemy się tylko cieszyły tym wyjątkowym stanem (wkońcu tyle na niego czekałyśmy) 😊
    Halo halo gdzie pozostałe trzypaczki? Wywołuję wszystkie do tablicy dzielcie się swoimi zakupami, samopoczuciem czy wątpliwościami 🤰🏻👶🏻👶🏻

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ