Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIriska jakbym czytała o sobie z tym budzikiem i godziną snu.. co to był za czas człowiek chodził jak naćpany 🙈
Ja wytrzymałam kp 8 miesięcy teraz nie wyobrazam sobie dluzej tego ciągnąć.. to był idealny czas żeby przejść swobodnie na butelke.. no i te zęby na sutku🙈 -
@iriiska ale laborat. Szacun. 🥰
Czyli jednym słowem, nie spinać się ☺️... podoba mi się ten mix (kpi, kp i mm) który miałaś 😬
Tylko powiedz ile wtedy robiłaś sesji kpi i po ile minut? Wytłumacz laikowi 🙈
Ps. A tych koszul już niestety nie ma na bon prix 🤷♀️
@justyna dobrze jest mieć zaufanego lekarza. I zazdroszczę, że do takiego chodzisz ☺️
Nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba chodzić do lekarza który pracuje tez w szpitalu... jeżeli zależy ci na cc, to pewnie warto wybrać się na wizytę do takiego ze szpitala. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie niektóre szpitale robią kwalifikacje do konkretnego tc...
Jak dla mnie to masz jeszcze sporo czasu na takie decyzje ☺️
@kate 8 miesięcy kp 👏 rozumiem, że teraz tylko mm masz? Czy robisz może kpi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 08:41
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Kate_88 wrote:Iriska jakbym czytała o sobie z tym budzikiem i godziną snu.. co to był za czas człowiek chodził jak naćpany 🙈
Ja wytrzymałam kp 8 miesięcy teraz nie wyobrazam sobie dluzej tego ciągnąć.. to był idealny czas żeby przejść swobodnie na butelke.. no i te zęby na sutku🙈
Zmienia się podejście w trakcie u mnie teraz przoduje zasada - żeby nam wszystkim było wygodnie. Chciałam karmić do roku ale nie wiem, może za miesiąc stwietdze, że mamy dość i też będzie dobrze. Czas pokażeRucola lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Virad, na poczatku kpi sciagalam co 2h w dzień i co 3 h w nocy. Sesje po 15-20 min na obie piersi. Laktator podwójny elektryczny. Siedziałam nawet jak nic nie leciało.
Teraz 5-6 sesji, ściągam ręcznym laktatorem pojedynczym (uwielbiam go po tej wcześniejszej podwójnej machinie). I zajmuje mi to max 5 min
I dokładnie, bez spinania się! Poukładacie to sobie jakoś ale chwilkę to musi potrwać więc cierpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 23:43
Virad, Rucola lubią tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
Podziwiam was dziewczyny z tym mlekiem i aż się boje co mnie czeka 😩😩😩. Ja tez podchodzę do tego neutralnie. Będzie mleko to będzie, nie to nie
@ Justyna. Ja właśnie się wybieram z końcem miesiąca do lekarza który pracuje w szpitalu .. chce mieć spokoj .. zobaczymy jak to pójdzie
Zapisujcie się na szkole rodzenia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 10:11
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@macey tez mam ogromne obawy co do karmienia. Chciałabym żeby młode były najedzone i żeby matka nie była zajechana 🤷♀️
chociaż nie wiem czy to wogole możliwe 😉😬
Co do szkoły rodzenia, mi lekarka powiedziała żeby się zapisac... bo jest panel o CC. Tylko niestety wszystko online jest 🤦🏼♀️
A nie ukrywam, że chciałabym żeby ktoś pokazał jak takiego malucha „obsługiwać” i poprawić gdym coś źle robiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 11:32
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny któraś z was będzie kupować foteliki avionaut pixel z tego co pamiętam? Sklep entliczek pentliczek z Warki ma teraz promocję i z 740 jest promo na 599, więc przy dwóch robi się spora oszczędność 😊 i możliwość wysyłki za 19 zł 😊 załączam screeny poniżej
Co do karmienia to mi praktycznie codziennie kapie z cycków (to chyba dobry znak)? Bardzo chciałabym kp, a kpi to takie z laktatorem i butelką? Więc kpi też wchodzi w grę 😂
Co do szkoły rodzenia to te on line są też płatne? Może jesteście w stanie coś polecić?
Macey wybrałaś już położną na nfz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 11:51
💙💙 bliźniacza mama -
Virad polecam wybrać się do fizjoterapeuty jak się ogarniecie po porodzie. My nie mogliśmy przez covid, teraz chodzimy i jest super. Wiemy jak nosić i pielęgnować żeby się dzieciaki dobrze rozwijały, mamy ćwiczenia/zabawy etc. U bliźniaków częste są różne asymetrie więc ważne żeby nad tym pracować. Ze szkoły rodzenia niewiele po porodzie pamiętałam, instynkt góra 😉
Virad, Rucola lubią tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
@żona moje cycki na razie nic a nic 🤷♀️
A co do sinsay, dział dla maluchów nie wszędzie niestety jest. Ja nie byłam, bo lenia mam dzisiaj.
@iriiska masz na myśli na taka wizytę z maluchami... kiedy powinno się pójść? masz kogoś wartego polecenia?
Ktoś cie skierował do niego czy sama na to wpadłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 16:45
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Mi narazie nic nie kapie ale czytałam ze to normalne
Co do szkoły rodzenia to zaczęłam dzwonić i szukać czegoś na NFZ i czekam aż mi dadzą znać. Tylko nie wiem czy skierowanie trzeba ?
Co do położonej. 😳. Wybiera się ? Tez trzeba mieć skierowanie .. gdzie się szuka. ?
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Virad jak się wybierzesz to daj znać co kupiłaś swoim dzieciakom 😊 mi dzisiaj przyszły zamówienia z hm jejkuu ile radości! 😂
Macey do położnej nie musisz mieć żadnego skierowania bo wybierasz ją w ramach nfz. Napisałam właśnie maila do jakiejś mega polecanej Pani i czekam na odpowiedź 😊 o szkole rodzenia daj znać 😊Rucola lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Virad wrote:@żona moje cycki na razie nic a nic 🤷♀️
A co do sinsay, dział dla maluchów nie wszędzie niestety jest. Ja nie byłam, bo lenia mam dzisiaj.
@iriiska masz na myśli na taka wizytę z maluchami... kiedy powinno się pójść? masz kogoś wartego polecenia?
Ktoś cie skierował do niego czy sama na to wpadłaś?Virad lubi tę wiadomość
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
Macey wrote:Mi narazie nic nie kapie ale czytałam ze to normalne
Co do szkoły rodzenia to zaczęłam dzwonić i szukać czegoś na NFZ i czekam aż mi dadzą znać. Tylko nie wiem czy skierowanie trzeba ?
Co do położonej. 😳. Wybiera się ? Tez trzeba mieć skierowanie .. gdzie się szuka. ?
Ogólnie zgłaszasz się do niej i niektóre chcą się spotkać przed porodem a inne po. Wtedy dajesz jej tylko znać kiedy urodziłaś i umawiacie się na wizytę.
Niektóre szpitale wymagaja podania danych położnej środowiskowej do której jesteś zapisana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 11:35
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
Co to jest poz ? @ iriska ?
Właśnie nie wiem jak to wsYstko działała ?
@ Justyna. Oststnio byłam w sklepie i jedyne co znalazłam fajnego to misiowate kamizelki z uszami jak króliczek po 25 zł
Tak to drogo albo jakoś jak z Ali .. nie rozumiem fenomen tego sklepu
@zona chyba wspomniała ze w krk nie ma sklepu sinsay z działem dziecięcym ? Chętnie bym na żywo zobaczyła jak to wyglada
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@justyna ja nie zamawiałam z tego sklepu jeszcze nic, dzięki za ostrzeżenie ☺️
@żona byłam w sinsey i nic nie kupiłam 🤷♀️ Na promocji były gownie koszulki 🤦🏼♀️ Jakieś spódniczki ... żadnych pajaców ani body w dobrych cenach nie było 🤷♀️ Pooglądałam te ubranka i jak dla mnie to tylko body zasługują na uwagę...
jak wróciłam do domu, to m stwierdził ze dobrze, że nic nie kupiłam 😂
@irisska dziękuje kochana za podpowiedz 🥰 jeżeli znasz jakiegoś fizjo z wawy to daj znać... 😁Nareszcie razem. 👨👩👧👦