X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały czas zastanawiam się czy warto zmienić lekarza na takiego który pracuje w szpitalu. W tej chwili mam naprawdę świetnego lekarza i szkoda byłoby mi to zmieniać ale martwię się jak to będzie później że szpitalem.

21.09.2020 - ❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriska jakbym czytała o sobie z tym budzikiem i godziną snu.. co to był za czas człowiek chodził jak naćpany 🙈
    Ja wytrzymałam kp 8 miesięcy teraz nie wyobrazam sobie dluzej tego ciągnąć.. to był idealny czas żeby przejść swobodnie na butelke.. no i te zęby na sutku🙈

• Virad Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @iriiska ale laborat. Szacun. 🥰
    Czyli jednym słowem, nie spinać się ☺️... podoba mi się ten mix (kpi, kp i mm) który miałaś 😬
    Tylko powiedz ile wtedy robiłaś sesji kpi i po ile minut? Wytłumacz laikowi 🙈
    Ps. A tych koszul już niestety nie ma na bon prix 🤷‍♀️

@justyna dobrze jest mieć zaufanego lekarza. I zazdroszczę, że do takiego chodzisz ☺️
    Nigdzie nie jest powiedziane, że trzeba chodzić do lekarza który pracuje tez w szpitalu... jeżeli zależy ci na cc, to pewnie warto wybrać się na wizytę do takiego ze szpitala. Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie niektóre szpitale robią kwalifikacje do konkretnego tc...
    Jak dla mnie to masz jeszcze sporo czasu na takie decyzje ☺️

@kate 8 miesięcy kp 👏 rozumiem, że teraz tylko mm masz? Czy robisz może kpi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 08:41

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Iriska jakbym czytała o sobie z tym budzikiem i godziną snu.. co to był za czas człowiek chodził jak naćpany 🙈
    Ja wytrzymałam kp 8 miesięcy teraz nie wyobrazam sobie dluzej tego ciągnąć.. to był idealny czas żeby przejść swobodnie na butelke.. no i te zęby na sutku🙈

Zmienia się podejście w trakcie :) u mnie teraz przoduje zasada - żeby nam wszystkim było wygodnie. Chciałam karmić do roku ale nie wiem, może za miesiąc stwietdze, że mamy dość i też będzie dobrze. Czas pokaże :)

Rucola lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad, na poczatku kpi sciagalam co 2h w dzień i co 3 h w nocy. Sesje po 15-20 min na obie piersi. Laktator podwójny elektryczny. Siedziałam nawet jak nic nie leciało.

Teraz 5-6 sesji, ściągam ręcznym laktatorem pojedynczym (uwielbiam go po tej wcześniejszej podwójnej machinie). I zajmuje mi to max 5 min :)

I dokładnie, bez spinania się! Poukładacie to sobie jakoś ale chwilkę to musi potrwać więc cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 23:43

Virad, Rucola lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!

• Macey Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny z tym mlekiem i aż się boje co mnie czeka 😩😩😩. Ja tez podchodzę do tego neutralnie. Będzie mleko to będzie, nie to nie

@ Justyna. Ja właśnie się wybieram z końcem miesiąca do lekarza który pracuje w szpitalu .. chce mieć spokoj .. zobaczymy jak to pójdzie

Zapisujcie się na szkole rodzenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 10:11

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey tez mam ogromne obawy co do karmienia. Chciałabym żeby młode były najedzone i żeby matka nie była zajechana 🤷‍♀️
    chociaż nie wiem czy to wogole możliwe 😉😬

Co do szkoły rodzenia, mi lekarka powiedziała żeby się zapisac... bo jest panel o CC. Tylko niestety wszystko online jest 🤦🏼‍♀️
    A nie ukrywam, że chciałabym żeby ktoś pokazał jak takiego malucha „obsługiwać” i poprawić gdym coś źle robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 11:32

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z was będzie kupować foteliki avionaut pixel z tego co pamiętam? Sklep entliczek pentliczek z Warki ma teraz promocję i z 740 jest promo na 599, więc przy dwóch robi się spora oszczędność 😊 i możliwość wysyłki za 19 zł 😊 załączam screeny poniżej
    Co do karmienia to mi praktycznie codziennie kapie z cycków (to chyba dobry znak)? Bardzo chciałabym kp, a kpi to takie z laktatorem i butelką? Więc kpi też wchodzi w grę 😂
    Co do szkoły rodzenia to te on line są też płatne? Może jesteście w stanie coś polecić?
    Macey wybrałaś już położną na nfz?
    6ae201d3b5bb.png
    65375af7d194.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 11:51

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynk od koleżanki 😉 w sinsay stacjonarnie jest mega wyprzedaż ubranek dziecięcych...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Co do karmienia to mi praktycznie codziennie kapie z cycków (to chyba dobry znak)?
    😲😲😲
    A u mnie cisza 😉

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Cynk od koleżanki 😉 w sinsay stacjonarnie jest mega wyprzedaż ubranek dziecięcych...
    Virad byłam w kilku sinsay i nigdzie nie było dziecięcego działu 🤷🏻‍♀️ Mi kapie z cycków od dobrych trzech tygodni 🤷🏻‍♀️🤔

💙💙 bliźniacza mama
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad polecam wybrać się do fizjoterapeuty jak się ogarniecie po porodzie. My nie mogliśmy przez covid, teraz chodzimy i jest super. Wiemy jak nosić i pielęgnować żeby się dzieciaki dobrze rozwijały, mamy ćwiczenia/zabawy etc. U bliźniaków częste są różne asymetrie więc ważne żeby nad tym pracować. Ze szkoły rodzenia niewiele po porodzie pamiętałam, instynkt góra 😉

Virad, Rucola lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• Virad Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona moje cycki na razie nic a nic 🤷‍♀️
    A co do sinsay, dział dla maluchów nie wszędzie niestety jest. Ja nie byłam, bo lenia mam dzisiaj.

@iriiska masz na myśli na taka wizytę z maluchami... kiedy powinno się pójść? masz kogoś wartego polecenia?
    Ktoś cie skierował do niego czy sama na to wpadłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 16:45

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narazie nic nie kapie ale czytałam ze to normalne

Co do szkoły rodzenia to zaczęłam dzwonić i szukać czegoś na NFZ i czekam aż mi dadzą znać. Tylko nie wiem czy skierowanie trzeba ?

Co do położonej. 😳. Wybiera się ? Tez trzeba mieć skierowanie .. gdzie się szuka. ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad jak się wybierzesz to daj znać co kupiłaś swoim dzieciakom 😊 mi dzisiaj przyszły zamówienia z hm jejkuu ile radości! 😂
    Macey do położnej nie musisz mieć żadnego skierowania bo wybierasz ją w ramach nfz. Napisałam właśnie maila do jakiejś mega polecanej Pani i czekam na odpowiedź 😊 o szkole rodzenia daj znać 😊

Rucola lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Przyszło właśnie moje zamówienie z 5-10-15 I chyba nie polecam. Tanie to nie było, śliczne są niesamowicie ale jakieś takie nieprzyjemne w dotyku.

21.09.2020 - ❤❤
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    @żona moje cycki na razie nic a nic 🤷‍♀️
    A co do sinsay, dział dla maluchów nie wszędzie niestety jest. Ja nie byłam, bo lenia mam dzisiaj.

@iriiska masz na myśli na taka wizytę z maluchami... kiedy powinno się pójść? masz kogoś wartego polecenia?
    Ktoś cie skierował do niego czy sama na to wpadłaś?
    Tak, z maluchami. Ogólnie z bliźniakami lekarze polecają iść. Normalnie do fizjoterapeuty od niemowlaków. Ja znalazłam kogoś lokalnie, mieszkam pod Warszawą. Myślę że max miesiąc po porodzie warto iść. My przez covid dopiero po 3 miesiącach poszliśmy i nadal chodzimy. Sporo błędów się znalazło i jestem bardzo zadowolona z postępów :)

Virad lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• iriiska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey wrote:
    Mi narazie nic nie kapie ale czytałam ze to normalne

Co do szkoły rodzenia to zaczęłam dzwonić i szukać czegoś na NFZ i czekam aż mi dadzą znać. Tylko nie wiem czy skierowanie trzeba ?

Co do położonej. 😳. Wybiera się ? Tez trzeba mieć skierowanie .. gdzie się szuka. ?
    Połozną najlepiej znaleźć blisko domu żeby mogła do Ciebie przyjeżdżać. Pewnie jesteś zapisana do poz i możliwe że tam mają położna. Warto też popytać i opinie.
    Ogólnie zgłaszasz się do niej i niektóre chcą się spotkać przed porodem a inne po. Wtedy dajesz jej tylko znać kiedy urodziłaś i umawiacie się na wizytę.
    Niektóre szpitale wymagaja podania danych położnej środowiskowej do której jesteś zapisana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 11:35

dHvMp2.png
    M - fragmentacja DNA

• Macey Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest poz ? @ iriska ?

Właśnie nie wiem jak to wsYstko działała ?

@ Justyna. Oststnio byłam w sklepie i jedyne co znalazłam fajnego to misiowate kamizelki z uszami jak króliczek po 25 zł

Tak to drogo albo jakoś jak z Ali .. nie rozumiem fenomen tego sklepu

@zona chyba wspomniała ze w krk nie ma sklepu sinsay z działem dziecięcym ? Chętnie bym na żywo zobaczyła jak to wyglada

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna ja nie zamawiałam z tego sklepu jeszcze nic, dzięki za ostrzeżenie ☺️

@żona byłam w sinsey i nic nie kupiłam 🤷‍♀️ Na promocji były gownie koszulki 🤦🏼‍♀️ Jakieś spódniczki ... żadnych pajaców ani body w dobrych cenach nie było 🤷‍♀️ Pooglądałam te ubranka i jak dla mnie to tylko body zasługują na uwagę...
    jak wróciłam do domu, to m stwierdził ze dobrze, że nic nie kupiłam 😂

@irisska dziękuje kochana za podpowiedz 🥰 jeżeli znasz jakiegoś fizjo z wawy to daj znać... 😁

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ