Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Sierściucha;) gratulacje. Mam nadzieję, że już teraz u Ciebie wszystko w porządku. Napisz jak się macie, w którym tyg urodziła i ogólnie podziel się proszę wrażeniami. Chetnie poczytamy bo to wszystko jeszcze przwd nami.
Co do szczepień to niestety nie mam doświadczenia ale raczej jestem ich zwolenniczką. Ale każdy ma prawo do swojego zdania. A jak Twoja córeczka przeszła to szczepienie? Słyszałam że czasami wcześniaki znoszą je trochę gorzej ale nie wiem ile w tym prawdy.21.09.2020 - ❤❤ -
@rucola oby samopoczucie się w końcu poprawiło ✊ u mnie mdłości w pierwszym trymestrze trwały na szczęście bardzo krótko.. ale w drugim są inne problemy 😉
90m2🙈 piękny metraż. Zazdro 🤩 Będą się miały gdzie poganiać 😉
@żona uważaj na siebie bardziej. Pamietaj że nosisz dwójkę w brzuchu... a ty widzę szaleć byś chciała jak nastolatka 🤪
Co do kopniaków, ja swoich nakrylam już kilka razy 🤣 i udało mi się ich nagrać. Na szczęście nie łobuzują jeszcze bardzo mocno, wiec mama może pospać w nocy... z przerwami na sikuuuuuu 🤨
U mnie w jednym ze szpitali ciąże bliźniacze rozwiązują w 37tc przez CC... i lekarka chciałaby żebym wytrzymała do tego terminu. Nie mam nic przeciwko temu 😬
U mnie bóli na razie odpukać brak. Ale czuje ze rosnący brzuszek hamuje nieco moją aktywnosc 🙈
No powiem ci, że całkiem całkiem wyglądają te otulacze ☺️ nie powiedziałabym że to chińskie 😬
Nie wiem skąd u mnie to uczucie, właśnie taki odrzut od zakupow 🤦🏼♀️ nigdy bym nie przypuszczała, że tak będzie 🤷♀️Ale dosyć obijania ... nie uniknę zakupów, a lepiej teraz niż jak już będę niezłym słoniątkiem 😉
@macey 5-6 razy wstajesz??? 😲 ile ty płynów w ciągu dnia wypijasz? I kiedy ostatni?
Mi na razie udaje się wstawać 1-3 razy. Po 3 razach jestem jak zombi następnego dnia 🙈
@siersciucha gratulacje 🥰 do pięknego tc donosiłas maluchy ☺️ niech chowają się zdrowo ✊✊
Ja również nie jestem w stanie napisać ci nic mądrego odnoście tych szczepionek, bo to dopiero przede mną, za kilka miesięcy.
Co powiecie dziewczyny by pokazać swoją brzuszki 😬 która ma już piłeczkę a która skrzętnie ukrywa swoje bobasy😉
Wrzucam swój na zachętę 🤪 https://zapodaj.net/530a83f7faee5.jpg.htmlRucola lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Ja dziś otrzymałam paczkę z Chin z otulaczami. Wyglądają jak na zdjęciu. Jakość mięciutka... nie prałam bo zrobię to po porodzie. Ale polecam ! 4 za 85 zł. Ładne wzory. Dziś byłam w smyku i takie twarde brzydkie małe po 15-25
@rucola gratulacje m2 🥰
Co do szczepień to mam zdanie jak @justyna. Temat który często z mężem dyskutujemy ..
@virad. Szklankę wody przed snem. Tylko jak się przewracam na bok to jakoś mnie w pęcherz musza kopać i uczucie jak bym miała pełny .... za każdym razem 😢
Ładny okradły brzuszek !!! Zrobię zdjęcie swojego i wrzucze. Czuje ze mam już jak balkonWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 16:18
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@macey u mnie tez tak jest z tym obracaniem i siku... ale tylko na jednym boku 😉 dlatego wtedy wracam na ten na którym mi się siusiu nie chce.
Zapodaj linka do tych otulaczy ☺️
A jak się ma nasza jedyna mama w czteropaku? 🥰Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
https://zapodaj.net/3d44e4783e5d4.jpg.html
To mój brzuszek na przełomie 18 i 19 tygodnia.
Ja mam potworne problemy że spaniem, nie dosc że nie mogę zasnąć bo dopadł mnie zespół niespokojnych nóg to jak już się uda to się budzę na siku. Pije 2.5 l.wody dziennie. Zaczęłam brać magnez i pokładam ogromne nadzieje, że mi pomoże bo się wykończe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 17:53
Rucola lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Ja z tego sklepu zamawiałam
Cytrynki / ananasy / kwiaty
@justyna. Brzuszek jeszcze mały. Teraz ci zacznę rosnąć .. ja widzę różnice co tydzień .. kg jestem stabilna ale sukienki na maksa rozciągnięte
Z tym spaniem jest przekichane. Podobno jeszcze gorzej będzie 😢
Mi poduszka trochę ułatwia, staram się tylko na lewym spać ale nie wyrabiam
Jeden duży plus u mnie. Włosy się wogole nie tłuszcza 🤗🤗🤗. Jak myłam co 2-3 dni nawet z suchym szamponem to tak teraz 6 dni i wyglądają na dopiero co umyte 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 19:16
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey zazdroszczę włosów. U mnie w ciąży masakra z włosami i cerą. Włosy po jednym dniu smalec a cera tragedia. Nigdy nie miałam takich problemów z buzią.
Jeśli chodzi o brzuszek to pojawił mi się dopiero ok 2 tyg temu i od tej pory rosnie z dnia na dzień. Jestem niziutka, mam tylko 158 cm wzrostu więc aż się boję co to będzie później. W kg na razie n8c nie przytylam ale apetyt mi wrócił więc słabo to widze;)
Idąc w Wasze ślady też sobie zamówię te otulacze;)21.09.2020 - ❤❤ -
@justyna lada moment zacznie brzusio bardziej wychodzić... widze to po swoich starych zdjęciach. Jednego dnia mniejszy.. a kolejnego bum.. i większy już 😁
@macey No ze spaniem słabo i to w 3 trymestrze, ale jakoś damy rady. Musimy.
U mnie włosy aż tak długo nie wytrzymują 🤦🏼♀️ Ale i tak jest ciut lepiej niż kiedyś.
To gdzie ten link do sklepu? 😝 bo ja tam nic nie widze 🙈 poza nazwami cytrynki ...etc.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Sierściucha gratulacje! Opowiadaj jak wasze pierwsze miesiące 😊 co do szczepionek to napewno wcześniaki mają refundowane skojarzone, ale raczej nie pentaxim bo z tego co pamiętam był chyba wycofywany 🤷🏻♀️ Najlepiej zapytaj swojego pediatrę albo w sanepidzie 😊
Virad oj tak chciałabym szaleć a tu zadyszka nawet przy wciąganiu na tyłek leginsów 😂 Ja wczoraj poczułam totalną niechęć do zakupów bo trochę się pogubiłam... większość ciuszków mam na 62, bo dorwać po dwa w 56 jest ciężko, poza tym każdy powtarza, żeby tych małych nie kupować i już sama nie wiem... dopiero jak poukładałam w szafie to widzę ile i jakich naprawdę mam. Muszę zrobić podsumowanie i dokupić ale na razie nie mam ochoty... także po części rozumiem cię Virad
Macey co jeszcze kupiłaś na alie?
Jeśli chodzi o pryszcze i tłuste włosy to praktycznie codziennie musiałabym myć wrrrr ale dobrze, że ktoś wymyślił suchy szampon 😊 a pryszcze też miałam w pierwszym trymestrze, a w brzuchu chłopaki 🤷🏻♀️ Teraz na szczęście cera jak dzidziuś 👶🏻
Dziś byłam na badaniach krwi więc zobaczę jak moje crp ✊🏻
Rucola a ty już robisz jakieś zakupy czy na razie przeglądniesz rzeczy po synku?
Piękne brzuszki trzypaczki! Spamuję poniżej swoim brzuchem z 23+4
Rucola lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
O to moj balonik. Czuje się wielka ale wszyscy mówią ze mały brzuch
165 cm +7 kg
https://zapodaj.net/38369757cc695.jpg.html
Dziś zrobiłam rundkę po galeri . Hm ma średnie wyprzedaże a jak coś jest to 1 sztuka. Smyku kupiłam kilka dresów i sweterków po 12 zł / szt ale rozmiar 80+
Tak to z Ali tylko gryzaki. Dam znać jak przyjdą
Dziś dzwoniłam po szpitalach lokalnych i w jednym można mieć męża po cesarce. Ale pokój trzeba wykupić na 3 doby mąż może wejść i wyjść po tych 3 dobach .. i pokojów na wrzesień już prawie brak .. wiec na październik muszę się szybko zdecydować czy brać 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Nie stresuje was fakt ze będziecie same w szpitalu .. ? bo mnie przy dwójce trochę stresuje jak czytam ze pielęgniarki przywożą ci dzieci i masz sama działać .. a ja zielona 😩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 15:26
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey piekny brzuszek, wcale nie jest duzy. Mysle ze największe przyrosty jeszcze przed nami.
Co do szpitala to jak pomyślę o tym wszystkim to mam ciary. Ja też zielona, jak mnie zostawią samą sobie to nie wiem co bedzie;) najgorzej boję się, że nie będę mogła karmić i bedzie ciężko wstawać po cc. W dodatku tak jak wspominałem do szpitala o.wyzszym stopniu referencyjnosci czyli takim który ma zaplecze i doswiadczenie w razie jakichs komplikacji mam 100 km. Boje się że np dzieci będą musiały zostać w szpitalu a mnie wywala. Znalazłam szpital w którym robią cc że skierowania i mój lekarz ich tam zna i mama zostaje z dziećmi gdyby maluchy musiały zostać. Też niestety w Poznaniu. Jeśli ciaza będzie przebiegała spokojnie i dotrwam chociaż do 36 tyg to wybiorę się na pewno tam.
Co do zakupów to wstrzymałam się że wszystkim do polowkowych. Może wtedy już będzie pewniejsze kto tam u mnie mieszka;)21.09.2020 - ❤❤ -
@żona piękny brzuszek 😍 ty wysoka jesteś jak dobrze pamietam, wiec dzieci maja więcej miejsca. Także może nie będziesz takim słoniątkiem jak ja 😉
Jak wyniki? Mam nadzieje ze CRP już ładnie spada ✊✊
Ja zaczynam od mniejszych rozmiarów ubranek, i zakupiłam kilka w rozmiarze 44. Ale mam tez kilka 50, 56, 62 😉 Ogólnie mam wrażenie ze duuuuzo mi jeszcze potrzeba, ale nic dziwnego skoro tak luźno robię te zakupy 😉😂
@macey gdzie ty chowasz ten brzuszek 😬 jesteśmy w tym samym tc, a mam wrażenie ze mój jest taaaaaki wielki...
Super ze masz taki szpital, który pozwala na obecności męża... i to przez 3 doby. Wowwwww. Jaki stopień referencyjności ma? Jak 3, to ja bym się już zapisała 🙈
Mnie tez stresuje, ze będę w szpitalu sama... ze to pierwszy raz. I jak to wszystko ogarnąć. Nie wspomne o ewentualnym karmieniu piersi 🤷♀️ A obsługa w szpitalach nie zawsze chętna do pomocy 🤦🏼♀️
U mnie na chwile obecna żaden szpital w okolicy nie zezwala na obecność męża po CC 😭 chyba ze prywatny, ale tam nie będę rodzic z oczywistych względów...nie dysponują wystarczającą opieka dla noworodków.
żona_męża lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny piękne brzuszki!!!
Żona ja czekam na prenatalne, które niestety mam przesunięte z 24go lipca na 30 to będzie 12+6.... Lekarz od prenatalnych jest specem od płci, więc liczę, ze się czegoś dowiem i wtdy moze powoli zacznę myślec o zakupach i przede wszystkim sprzedam wózek pojedynczy i będe rozglądac się za podwójnym.
na razie to wszystko do mnie nie dociera do końca, cięzko mi sobie uświadomić że mam 2 Skrzaty w brzuchu... póki co to jest takie odległe...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Macey a który to szpital? Jakiś prywatny? Twój brzuszek to żaden balonik! Zgrabniutki tym bardziej, że ty i Virad jesteście przede mną 😊 a co do opieki nad dziećmi to jakoś strasznie mnie to nie stresuje, byle cyce wyrabiały 😂 a też jestem zielona! Byle były zdrowe...
Virad pewnie też będę słoniątkiem tylko takim mającym prawie 180 cm wzrostu 😂 ogólnie każdy powtarza, że mam nieduży bezuszek jak na dwójkę dzieciaków i na taki tydzień ciąży 🤷🏻♀️ Chcą być chyba po prostu mili 😊 ogólnie sama myślałam, że na takim etapie brzuch będzie większy, więc chwilo trwaj 😊
Po południu dostałam wyniki i crp na takim samym poziomie jak było... mam ochotę krzyczeć ze złości wrrr poza tym hemoglobina nieznacznie spadła, leukocytów trochę mam więcej bo gdzieś dalej siedzi ten stan zapalny, a pozostałe wyniki w normie. Z tych nerwów przynajmniej zrobiłam kolejne zakupy dla dzidziów 😡
Rucola będę trzymać kciuki żeby fasoleczki współpracowały ✊🏻✊🏻
💙💙 bliźniacza mama -
Szpital - Ujastek 3 stopien
https://grupaneomedic.pl/upload/upload/uslugi_dodatkowe.pdf
@zona z tego co pamietam to jakieś antybiotyki brałaś ? I żadnej proprawy 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 22:08
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki