X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey, Virad wczoraj jak robiłam badanie to była 8 doba antybiotyku więc cokolwiek powinno spaść... martwię się, że to jednak nie to, tylko co w takim razie... wszystko inne przebadane więc przyczyna musi być jakaś poważniejsza. Powtórzę badanie w przyszłym tygodniu i umówię się do jakiegoś dobrego internisty 🤷🏻‍♀️ Innego pomysłu nie mam.
    Virad co do centymetrów to przykro mi, ale ogólnie lubię swój wzrost, tylko na potrzeby ciąży mogę ci je pożyczyć 😘😂

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona mi lekarz mówił, że po antybiotyku jest sens powtarzać badanie co najmniej 2 tyg po zaprzestaniu brania go.
    Przynajmniej tak twierdził jeśli chodzi o posiewy. Mi w ostatnim posiewie wyszły coli i dostałam antybiotyk. Wczoraj 9debralam wyniki z ostatniego posiewu i n8e dość że coli nie zniknęło to jeszcze pojawiło się enterococcus faecalis. N9 masakra. Tak że wiem co czujesz. Już też nie wiem co z tym zrobić.

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jeśli chodzi o posiewy to tak można dopiero 2-3 tyg po antybiotykoterapii ale crp powinno wcześniej zacząć spadać, a u mnie niestety tak nie jest. Umówiłam się już do internisty na przyszły tydzień i zobaczę co mi powie 🤷🏻‍♀️ A kiedy masz wizytę z wynikami? Może warto jakbyś powtórzyła badanie w innym labo?

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Justyna jeśli chodzi o posiewy to tak można dopiero 2-3 tyg po antybiotykoterapii ale crp powinno wcześniej zacząć spadać, a u mnie niestety tak nie jest. Umówiłam się już do internisty na przyszły tydzień i zobaczę co mi powie 🤷🏻‍♀️ A kiedy masz wizytę z wynikami? Może warto jakbyś powtórzyła badanie w innym labo?
    Ja mam z moim lekarzem kontakt na whutsupie, wysłałam mu wyniki i napisał że będzie antybiotyk. Czekam ma recepte;(
    Ja to odkąd pamiętam walczyłam z jakimiś bakteriami. W listopadzie jak próbowałam podejść do hsg to robiłam biocenoze kilka razy i za każdym razem wychodziły jakieś babole. Ciągle brałam leki i w końcu udało się zwalczyć to dziadostwo A teraz powtórka z rozrywki.
    Powiem Ci że ja jakiś czas temu też miałam podwyższone crp i niewiadomo było od czego;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:48

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a na jakim poziomie miałaś/masz crp? U mnie wręcz przeciwnie przed ciążą żadnych infekcji, myślałam, że to tylko ten paciorkowiec „przyniesiony” z pracy, a to jednak raczej coś innego 🤷🏻‍♀️ Trzymam kciuki żebyś tym antybiotykiem pokonała tego dziada raz na zawsze! ✊🏻

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona już nie pamiętam jakie to crp było, gdzieś zapodzialam wynik. Wiem tylko, że było ok ponad norme ale nie jakos strasznie duzo, cos kolo 10. Łaczyłam to wtedy z reumatyzmem albo łzs bo sie z tym borykam. Lekarz mowil jednak, ze to nie od tego. Ale teraz chyba przy morfologii zrobie ponownie. Mam nadzieje, ze ten antybiotyk ktory bralas jednak zadziala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:52

żona_męża lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona a jakie masz miano tego CRP?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się z informacja dzie można mini bodziaki z długim rękawem dostać

Auchan ma na wyprzedaży po 7 zł kupiłam 48-50-56. Takie z guzikami na przodzie . Jakość chyba ok 🤷‍♀️ Są tez z wzorami 3x 24 zl

Był ktoś ostatnio w Tesco. Za jakieś wyprzedaże. ?

A z tym CRp 🙄🙄🙄 współczuje. W pon robię sobie badania ciekawe co tym razem wyjdzie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 15:23

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona echhh... mam nadzieje, że wyjaśni się skąd to podwyższone crp.. na pewno nie zęby?
    Ps. A centymetry biorę :P na czas ciąży tez mogą być 😂 8 wezmę 😝

@macey byłaś ju na glukozie? Za dobry wyniki i dobre crp?
    U mnie w Tesco nic nie ma ciekawego, a ceny z kosmosu 🤷‍♀️
    Co do auchan, dziewczyny polecały mi pieluchy tetrowe stamtąd :)
    A do kiedy ta wyprzedaż ubranek? Dotyczy jednego sklepu czy całej sieci? Bodziaki podobno fajne jakościowo..

@justyna a jak twoje badania krzepliwości? Udało się ustalić dawki leków? Jakie masz Ddimery?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @virad. Robiłam glukozę kilka tyg temu ( zaleciła mi moja gin ) potem się zdziwiła
    Ze tak szybko robiłam i jak chce żeby powtórzyć. 🙄
    Jak się zbiorę to pójdę w pon. Ale nie widzi mi się znów 2h siedzieć

Co do auchan to nie wiem 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Byłam przypadkiem i zagladnelam na dział dziecięcy. Sporo było rzeczy ale to mi wpadło w oko. Cenowo i jakościowo. A ja nie lubię napisów / misow

Co do pieluch to kupiłam właśnie 10 na start 😆 po 1’99zl

Szykujecie wyprawkę do szpitala ?
    Może trochę wcześniej ale powoli zaczęłam kompletować. Zamówiłam 2 koszule rafjolka.pl ( pierwszy raz )

I zamówiłam turbany i opaski z kokardkami z AliExpress .. dam znać jak przyjdą

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad, dziekuje ze pytasz. Nie robiłam ddimerow ale byłam na antyxie. Robilam w szpitalnym oddziale hematologii wiec wyniki raczej wiarygodne i wyszły w normie. Prawdopodobnie więc moje poprzednie laboratorium bylo do kitu.
    Aktualnie mam dawkę 2 x dziennie clexane 40 i raz aspirin cardio 100.
    Dziewczyny ja mieszkam w małym miasteczku, u nas tylko biedra;) tak wiec nie miałam jeszcze okazji niczego pomacacbtak w sklepie. Cały czas sie wybieram na spacer po galeriach ale mam aktualnie rozgrzebany remont i trzrba to najpierw skończyć. Poroboilam trochę zakupów przez Internet jak jeszcze myślałam że będą dwie dziewczynki;) na razie nic więcej nie zamawiam, czekam co wyjdzie na polowkowych.
    Ja podziwiam Was że Wy tak pamietacie co u ktorej slychac, jakie badania robi itp;) ja mam taki baby brain w tej ciąży że kojarzę z prędkością Neostrady z 2005.

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola crp praktycznie od początku ciąży na poziomie około 20, nawet po antybiotykoterapii z powodu bakterii w moczu 🤷🏻‍♀️ Także wskazuje to na łagodny stan zapalny/infekcje ale jednak ciągnie się to od marca 🤷🏻‍♀️
    Macey nasz pierwszy zakup to właśnie body z auchan (chyba zaraz po wizycie u ginekologa) 😂 kupiliśmy rozmiar 56 i kiedyś jak porównałam to są mniejsze niż te w rozmiarze 50 z hm 😂 co do tesco to byliśmy kiedyś i naprawdę niewarto, ceny z kosmosu a z wyprzedaży jeden wieszak 😊
    Virad to bierz te cm ale zaraz po porodzie oddaj 😂 zęby wykluczam bo byłam u stomatologa i są przeglądnięte z każdej strony 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieję że wizyty w przyszłym tygodniu coś wyjaśnią...
    Wyprawkę też już kompletuje. Na allegro wyszukałam co tańsze, a resztę w aptece gemini. Koszulę dwie upolowała mi mama w tk maxx (wszystkie z internetów są na mnie za krótkie co mnie niezmiernie irytuje), a jedną upolowałam w markecie 😊
    Pewnie też będę musiała powtórzyć test obciążenia bo już chwila minęła jak ją robiłam (fuj na samą myśl)
    macey w którym auchan byłaś? I te tetry serio są dobre? Kiedyś jak je oglądałam to wydały mi się „jednorazowe”

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona ja bym się nie martwiła bardzo tym crp. To nie jest wysoki wynik a podejrzewam że ciąża może mieć wpływ. Zresztą zaraz poczytam. Ja po ciąży miałam crp 25, zrobiłam bo bardzo bolały mnie stawy (to normalne po porodzie jak się okazało) i lekarka kazała mi się nie przejmować takim wynikiem tylko powtórzyć za jakiś czas i wtedy wyszło mi 16. Potem juzy nie sprawdzałam...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna. Ja tez mam baby brain. Muszę zapamiętać jaki dzień tyg 🤪

Co do auchan. Byłam w m1. Zostały niebieskie ale większa rozmiary

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to sprzedaje lezaczki lionelo Robin po moich maluchach. Faktura z marca więc są na gwarancji, stan idealny, nie używaliśmy dużo bo dzieciom jakoś nie podeszły ;)
    Jakby któraś była zainteresowana to dajcie znać na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 20:57

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też tak uważam, dopóki mój lekarz się tym nie przejął po chyba drugim czy trzecim badaniu z taką wartością. Wszystkie pozostałe badania mam w normie, a to crp jest ciągle na takim poziomie (nie wzrasta) ale już dla spokoju ducha podejdę do tej znajomej internistki i zapytam co ona o tym myśli 😊
    Macey dzięki, to jest najbliższy auchan dla mnie i najbardziej uczęszczany więc chętnie wpadnę na dział dziecięcy.
    Ja zamówiłam sporo tych muślinów + muślinów z bambusem więc chyba dokupię zwykłych białych tetrowych do tego. Ktoś z was podpowie jaka gramatura jest ok?

💙💙 bliźniacza mama
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki Wam polecam czysto muślinowy, te z bambusem paskudnie się gniota, trzeba prasować i w zasadzie cały czas sa takie pomięte :/
    Flanelowe pieluchy też polecam, dobre jako orzescieradelko do kokonów czy wózka bo się nie zwija.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ iriska. Ja kupiłam baby bjorn bouncer bo mi wszyscy polecali / mam nadzieje ze będą ok . Tak to bym się skusiła

Więcej narazie nie kupuje zobaczę co dostanę na baby shower 🤗

@ żona nie ma nic na metce. Tylko 100% bawełna. One leżą luzem w koszyku

iriiska lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey nie zazdroszczę powtórki krzywej 🙈 ja w przyszłym tygodniu chciałabym podejść... ale jak pomyślę o tych dwóch godzinach tam, to aż mnie zbiera 🤦🏼‍♀️
    Co do wyprawki, to i ja powoli szykuje wyprawkę tę do szpitala... chociaż przyznam, że lista rzeczy umieszczona na stronie szpitala jest jakaś krótka 🤷‍♀️ osobiście zabieram ze sobą leginsy i t-shirt na pewno 😬
    Mierzyłam kilka koszul takich do karmienia i albo jestem jakaś niewymiarowa 😇 albo one są wszystkie takie brzydkie 😂 wiec poszukiwań ciąg dalszy.
    Kompletuje też zamówienie z apteki.
    Byłam dzisiaj w auchan... nie wzięłam bodziakow po 7 zyla, ale znalazłam mega fajne 3paki bodziaków z ekologicznej bawełny. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po praniu. Zwykle tetry tez oczywiście wyładowały u mnie w koszyku 😉

@justyna super, że wszystko pod kontrolą 😀 oby tak dalej 😬

@żona ja tez zapełniam koszyk na gemini. 😬 sporo artykułów jest tam w przyzwoitych cenach.

Laski,
    Czego będziecie używać do prania dzieciowych rzeczy? (Lovela mleczko czy coś innego).
    Termometr bezdotykowy wybraliście? Jaki 😬

Ps. Jeżeli planujecie zakup rożków, to w smyku online są w spoko cenach np.
    https://www.smyk.com/p/miminu-pojazdy-rozek-niemowlecy-i6488743

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 17:34

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście byłam dzisiaj w auchan i ciążowy mózg zapomniał o dziale dziecięcym 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ale są waciki te duże w promo po 2 zł a ja zamierzam używać waciki+woda więc polecam 😊
    Iriiska a ile miałaś na start tych pieluch i z których rodzajów? Trudno najwyżej będą miały pomięte bambusy bo prasowania unikam jak ognia 🔥
    Virad chyba wybiorę lovelę chociaż dziś na grupie na fejsie wyczytałam, że sporo osób pierze w zwykłym proszku i dopiero jak dzidzi coś zaczyna się dziać to zmieniają, więc muszę to jeszcze przemyśleć. Pewnie tą pierwszą partię upiorę w loveli a na bieżąco wypróbuję zwykłe środki 😊
    A termometr muszę sprawdzić jakiego używałam w pracy bo to był jedyny bezdotykowy który nie oszukiwał 😊 dam znać jak się dowiem

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ