X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey, Virad wczoraj jak robiłam badanie to była 8 doba antybiotyku więc cokolwiek powinno spaść... martwię się, że to jednak nie to, tylko co w takim razie... wszystko inne przebadane więc przyczyna musi być jakaś poważniejsza. Powtórzę badanie w przyszłym tygodniu i umówię się do jakiegoś dobrego internisty 🤷🏻‍♀️ Innego pomysłu nie mam.
    Virad co do centymetrów to przykro mi, ale ogólnie lubię swój wzrost, tylko na potrzeby ciąży mogę ci je pożyczyć 😘😂

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona mi lekarz mówił, że po antybiotyku jest sens powtarzać badanie co najmniej 2 tyg po zaprzestaniu brania go.
    Przynajmniej tak twierdził jeśli chodzi o posiewy. Mi w ostatnim posiewie wyszły coli i dostałam antybiotyk. Wczoraj 9debralam wyniki z ostatniego posiewu i n8e dość że coli nie zniknęło to jeszcze pojawiło się enterococcus faecalis. N9 masakra. Tak że wiem co czujesz. Już też nie wiem co z tym zrobić.

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jeśli chodzi o posiewy to tak można dopiero 2-3 tyg po antybiotykoterapii ale crp powinno wcześniej zacząć spadać, a u mnie niestety tak nie jest. Umówiłam się już do internisty na przyszły tydzień i zobaczę co mi powie 🤷🏻‍♀️ A kiedy masz wizytę z wynikami? Może warto jakbyś powtórzyła badanie w innym labo?

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Justyna jeśli chodzi o posiewy to tak można dopiero 2-3 tyg po antybiotykoterapii ale crp powinno wcześniej zacząć spadać, a u mnie niestety tak nie jest. Umówiłam się już do internisty na przyszły tydzień i zobaczę co mi powie 🤷🏻‍♀️ A kiedy masz wizytę z wynikami? Może warto jakbyś powtórzyła badanie w innym labo?
    Ja mam z moim lekarzem kontakt na whutsupie, wysłałam mu wyniki i napisał że będzie antybiotyk. Czekam ma recepte;(
    Ja to odkąd pamiętam walczyłam z jakimiś bakteriami. W listopadzie jak próbowałam podejść do hsg to robiłam biocenoze kilka razy i za każdym razem wychodziły jakieś babole. Ciągle brałam leki i w końcu udało się zwalczyć to dziadostwo A teraz powtórka z rozrywki.
    Powiem Ci że ja jakiś czas temu też miałam podwyższone crp i niewiadomo było od czego;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:48

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a na jakim poziomie miałaś/masz crp? U mnie wręcz przeciwnie przed ciążą żadnych infekcji, myślałam, że to tylko ten paciorkowiec „przyniesiony” z pracy, a to jednak raczej coś innego 🤷🏻‍♀️ Trzymam kciuki żebyś tym antybiotykiem pokonała tego dziada raz na zawsze! ✊🏻

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona już nie pamiętam jakie to crp było, gdzieś zapodzialam wynik. Wiem tylko, że było ok ponad norme ale nie jakos strasznie duzo, cos kolo 10. Łaczyłam to wtedy z reumatyzmem albo łzs bo sie z tym borykam. Lekarz mowil jednak, ze to nie od tego. Ale teraz chyba przy morfologii zrobie ponownie. Mam nadzieje, ze ten antybiotyk ktory bralas jednak zadziala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 13:52

żona_męża lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona a jakie masz miano tego CRP?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się z informacja dzie można mini bodziaki z długim rękawem dostać

Auchan ma na wyprzedaży po 7 zł kupiłam 48-50-56. Takie z guzikami na przodzie . Jakość chyba ok 🤷‍♀️ Są tez z wzorami 3x 24 zl

Był ktoś ostatnio w Tesco. Za jakieś wyprzedaże. ?

A z tym CRp 🙄🙄🙄 współczuje. W pon robię sobie badania ciekawe co tym razem wyjdzie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 15:23

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona echhh... mam nadzieje, że wyjaśni się skąd to podwyższone crp.. na pewno nie zęby?
    Ps. A centymetry biorę :P na czas ciąży tez mogą być 😂 8 wezmę 😝

@macey byłaś ju na glukozie? Za dobry wyniki i dobre crp?
    U mnie w Tesco nic nie ma ciekawego, a ceny z kosmosu 🤷‍♀️
    Co do auchan, dziewczyny polecały mi pieluchy tetrowe stamtąd :)
    A do kiedy ta wyprzedaż ubranek? Dotyczy jednego sklepu czy całej sieci? Bodziaki podobno fajne jakościowo..

@justyna a jak twoje badania krzepliwości? Udało się ustalić dawki leków? Jakie masz Ddimery?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @virad. Robiłam glukozę kilka tyg temu ( zaleciła mi moja gin ) potem się zdziwiła
    Ze tak szybko robiłam i jak chce żeby powtórzyć. 🙄
    Jak się zbiorę to pójdę w pon. Ale nie widzi mi się znów 2h siedzieć

Co do auchan to nie wiem 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Byłam przypadkiem i zagladnelam na dział dziecięcy. Sporo było rzeczy ale to mi wpadło w oko. Cenowo i jakościowo. A ja nie lubię napisów / misow

Co do pieluch to kupiłam właśnie 10 na start 😆 po 1’99zl

Szykujecie wyprawkę do szpitala ?
    Może trochę wcześniej ale powoli zaczęłam kompletować. Zamówiłam 2 koszule rafjolka.pl ( pierwszy raz )

I zamówiłam turbany i opaski z kokardkami z AliExpress .. dam znać jak przyjdą

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad, dziekuje ze pytasz. Nie robiłam ddimerow ale byłam na antyxie. Robilam w szpitalnym oddziale hematologii wiec wyniki raczej wiarygodne i wyszły w normie. Prawdopodobnie więc moje poprzednie laboratorium bylo do kitu.
    Aktualnie mam dawkę 2 x dziennie clexane 40 i raz aspirin cardio 100.
    Dziewczyny ja mieszkam w małym miasteczku, u nas tylko biedra;) tak wiec nie miałam jeszcze okazji niczego pomacacbtak w sklepie. Cały czas sie wybieram na spacer po galeriach ale mam aktualnie rozgrzebany remont i trzrba to najpierw skończyć. Poroboilam trochę zakupów przez Internet jak jeszcze myślałam że będą dwie dziewczynki;) na razie nic więcej nie zamawiam, czekam co wyjdzie na polowkowych.
    Ja podziwiam Was że Wy tak pamietacie co u ktorej slychac, jakie badania robi itp;) ja mam taki baby brain w tej ciąży że kojarzę z prędkością Neostrady z 2005.

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola crp praktycznie od początku ciąży na poziomie około 20, nawet po antybiotykoterapii z powodu bakterii w moczu 🤷🏻‍♀️ Także wskazuje to na łagodny stan zapalny/infekcje ale jednak ciągnie się to od marca 🤷🏻‍♀️
    Macey nasz pierwszy zakup to właśnie body z auchan (chyba zaraz po wizycie u ginekologa) 😂 kupiliśmy rozmiar 56 i kiedyś jak porównałam to są mniejsze niż te w rozmiarze 50 z hm 😂 co do tesco to byliśmy kiedyś i naprawdę niewarto, ceny z kosmosu a z wyprzedaży jeden wieszak 😊
    Virad to bierz te cm ale zaraz po porodzie oddaj 😂 zęby wykluczam bo byłam u stomatologa i są przeglądnięte z każdej strony 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieję że wizyty w przyszłym tygodniu coś wyjaśnią...
    Wyprawkę też już kompletuje. Na allegro wyszukałam co tańsze, a resztę w aptece gemini. Koszulę dwie upolowała mi mama w tk maxx (wszystkie z internetów są na mnie za krótkie co mnie niezmiernie irytuje), a jedną upolowałam w markecie 😊
    Pewnie też będę musiała powtórzyć test obciążenia bo już chwila minęła jak ją robiłam (fuj na samą myśl)
    macey w którym auchan byłaś? I te tetry serio są dobre? Kiedyś jak je oglądałam to wydały mi się „jednorazowe”

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona ja bym się nie martwiła bardzo tym crp. To nie jest wysoki wynik a podejrzewam że ciąża może mieć wpływ. Zresztą zaraz poczytam. Ja po ciąży miałam crp 25, zrobiłam bo bardzo bolały mnie stawy (to normalne po porodzie jak się okazało) i lekarka kazała mi się nie przejmować takim wynikiem tylko powtórzyć za jakiś czas i wtedy wyszło mi 16. Potem juzy nie sprawdzałam...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna. Ja tez mam baby brain. Muszę zapamiętać jaki dzień tyg 🤪

Co do auchan. Byłam w m1. Zostały niebieskie ale większa rozmiary

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to sprzedaje lezaczki lionelo Robin po moich maluchach. Faktura z marca więc są na gwarancji, stan idealny, nie używaliśmy dużo bo dzieciom jakoś nie podeszły ;)
    Jakby któraś była zainteresowana to dajcie znać na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 20:57

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też tak uważam, dopóki mój lekarz się tym nie przejął po chyba drugim czy trzecim badaniu z taką wartością. Wszystkie pozostałe badania mam w normie, a to crp jest ciągle na takim poziomie (nie wzrasta) ale już dla spokoju ducha podejdę do tej znajomej internistki i zapytam co ona o tym myśli 😊
    Macey dzięki, to jest najbliższy auchan dla mnie i najbardziej uczęszczany więc chętnie wpadnę na dział dziecięcy.
    Ja zamówiłam sporo tych muślinów + muślinów z bambusem więc chyba dokupię zwykłych białych tetrowych do tego. Ktoś z was podpowie jaka gramatura jest ok?

💙💙 bliźniacza mama
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyki Wam polecam czysto muślinowy, te z bambusem paskudnie się gniota, trzeba prasować i w zasadzie cały czas sa takie pomięte :/
    Flanelowe pieluchy też polecam, dobre jako orzescieradelko do kokonów czy wózka bo się nie zwija.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ iriska. Ja kupiłam baby bjorn bouncer bo mi wszyscy polecali / mam nadzieje ze będą ok . Tak to bym się skusiła

Więcej narazie nie kupuje zobaczę co dostanę na baby shower 🤗

@ żona nie ma nic na metce. Tylko 100% bawełna. One leżą luzem w koszyku

iriiska lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey nie zazdroszczę powtórki krzywej 🙈 ja w przyszłym tygodniu chciałabym podejść... ale jak pomyślę o tych dwóch godzinach tam, to aż mnie zbiera 🤦🏼‍♀️
    Co do wyprawki, to i ja powoli szykuje wyprawkę tę do szpitala... chociaż przyznam, że lista rzeczy umieszczona na stronie szpitala jest jakaś krótka 🤷‍♀️ osobiście zabieram ze sobą leginsy i t-shirt na pewno 😬
    Mierzyłam kilka koszul takich do karmienia i albo jestem jakaś niewymiarowa 😇 albo one są wszystkie takie brzydkie 😂 wiec poszukiwań ciąg dalszy.
    Kompletuje też zamówienie z apteki.
    Byłam dzisiaj w auchan... nie wzięłam bodziakow po 7 zyla, ale znalazłam mega fajne 3paki bodziaków z ekologicznej bawełny. Zobaczymy jak to będzie wyglądać po praniu. Zwykle tetry tez oczywiście wyładowały u mnie w koszyku 😉

@justyna super, że wszystko pod kontrolą 😀 oby tak dalej 😬

@żona ja tez zapełniam koszyk na gemini. 😬 sporo artykułów jest tam w przyzwoitych cenach.

Laski,
    Czego będziecie używać do prania dzieciowych rzeczy? (Lovela mleczko czy coś innego).
    Termometr bezdotykowy wybraliście? Jaki 😬

Ps. Jeżeli planujecie zakup rożków, to w smyku online są w spoko cenach np.
    https://www.smyk.com/p/miminu-pojazdy-rozek-niemowlecy-i6488743

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 17:34

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście byłam dzisiaj w auchan i ciążowy mózg zapomniał o dziale dziecięcym 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ale są waciki te duże w promo po 2 zł a ja zamierzam używać waciki+woda więc polecam 😊
    Iriiska a ile miałaś na start tych pieluch i z których rodzajów? Trudno najwyżej będą miały pomięte bambusy bo prasowania unikam jak ognia 🔥
    Virad chyba wybiorę lovelę chociaż dziś na grupie na fejsie wyczytałam, że sporo osób pierze w zwykłym proszku i dopiero jak dzidzi coś zaczyna się dziać to zmieniają, więc muszę to jeszcze przemyśleć. Pewnie tą pierwszą partię upiorę w loveli a na bieżąco wypróbuję zwykłe środki 😊
    A termometr muszę sprawdzić jakiego używałam w pracy bo to był jedyny bezdotykowy który nie oszukiwał 😊 dam znać jak się dowiem

💙💙 bliźniacza mama
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ