X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśka bardzo mi przykro z powodu jednego Maluszka ale tak jak Ci już pisałam, dwójka to ogromny dar!
    Żona co do preferencji to zanim dowiedziałam się że jestem w ciąży to miałam pewien proroczy sen, tak mi się wydaje że był proroczy bo po wybudzeniu byłam pewna że ktoś bardzo wyjątkowy chcę do mnie wrócić. Obudziłam się przekonana, że wkrótce znajdę w ciążę i urodzę córkę. Jakiś tydzień później zorientowałam się, że jestem w ciąży. Może to dziwnie zabrzmi ale wiem, że jeśli będzie choć jedną córka to będę mieć świadomość że ta osoba do mnie wróciła (wierzę w wędrówkę Dusz). I płeć niby nie ma tu większego znaczenia ale sen był bardzo wymowny i gdzieś tam wierzę że w brzuchu jest Idalia :)

adaska lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super, to musi być cudowne uczucie, te pierwsze delikatne kopniaczki i to podwójne!!!!
    Dziewczyny nie wiem czy był tu już poruszany temat, ale macie jakieś typy imion?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola z całego serca życzę ci, żeby w brzuszku mieszkała Idalia, albo i dwie ❤️😊
    A ja dzisiaj miałam ambitny plan wstania o 6 i pieczenia tortu urodzinowego dla męża, ale obudziłam się z takimi mdłościami, że do 9 przeleżałam z miętową herbatą... ale już wzięłam się w garść i działam 💪🏻
    Moje dzieciaki siedzą już wysoko i jakby po bokach Virad i Macey wasze też?
    Co do imion to jest to aktualnie u nas temat tabu bo niby mieliśmy wybrane a mąż coś teraz wymyśla i niekoniecznie mi się podobają te propozycje 🤦🏻‍♀️
    A jutro wiiiizzyyyyyttaaaaa ❤️❤️👶🏻👶🏻

💙💙 bliźniacza mama
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona_męża trzymam kciuki za wizytę ♥️
    My dopiero 1 sierpnia jedziemy a już bym chciała znowu moje pchełki zobaczyc 🥰
    Oczywiście stres mam bo będziemy mieć genetyczne wtedy ale modlę się codziennie żeby wszystko było dobrze 🙄

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad. Widzę ze jestem do tylu z chusteczkami, mi się kojarzą z osadem. Ale tez dawno ich nie używałam

Justyna. Gratulacje pierwszych ruchów 🥰🥰. Ja teraz pukam do swoich dziewczyn jak ich kilka godzin nie czuje czy żyją. I dostaje kopniaka za kilka sekund. Wiem wtedy ze wszystko ok 🤗

Adaska ! Szczęście w nieszczęściu ! 2 to olbrzymie szczęście. Życzę siły i wytrwania pierwsze trymestru. Masz jakieś dolegliwości ?

Rucola !!!! Ja wiersze w przeznaczenia i sny. U mnie wierze ze moje 2 córeczki są po mojej mamie i teściowej co w ostatnich latach straciliśmy przez nowotwory 😍 bo tak to u męża są sammmmmeeee chłopaki 😅

Żona. Kciuki. Ja tez jutro idę na kontrole. Ostatnio miałam nóżki pod żebrami a głowy niżej pępka. Ciekawe czy są w tym smym miejscu .... badania miałam iść zrobić ale nie chciało mi się rano wstać 😆. Pójdę w tyg i najwyżej dośle

Co do imion. My jeszcze nie mamy. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Albo mi albo mężowi nie odpowiada

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    @iriiska a skąd masz ten kocyk muslinowy w takim romiarze? Pochwal się 😁
    Do tej pory widziałam tylko takie cienkie muslinowe, 120x120 lub mniejsze
    Używałaś rożka dla swoich maluchów? Czy wolałaś otulać ich czymś innym?
    Co ci się wogóle nie sprawdziło? ... z rzeczy które kupiłaś ;)

@macey takie bodziaki wzięłam ;)
    https://zapodaj.net/726a2b7076a56.jpg.html
    Te kocyki z Tiny twinkle, jakaś brytyjska firma, kupiłam w TK Maxx i są naj naj lepsze dla mnie :)
    Rożki używaliśmy w szpitalu i potem w domu, jakoś tak dziwnie byłoby bez rożka, wielkie łóżko a to takie małe ciupinki. Więc spali w łóżeczku w rożkach. Jak z nich wyrośli to kokony.
    Nie sprawdziły mi się bujaczki bo nie chcą w nich siedzieć. Ale tego się nie przewidzi ;) niektóre maluchy lubią huśtanie i takie otulenie.

I moje nowe dwa odkrycia, może się Wam przydadzą. Poduszka w kształcie 3 raka z dwoma "dziurkami", kupiłam dopiero niedawno bo długi się wahałam ale jest boska do karmienia butelką. Wcześniej jak karmiłam ich razem z butli to musiałam jakieś konstrukcje z poduszek i kołdry robić.

No i druga rzecz o której istnieniu nie widziałam - ekspres do mleka! Wsypujesz mm, wodę i naciskasz guziczek kiedy chcesz i jaka ilość. Boskie... Moi niby jedzą mm tylko 2-3 razy na dobę ale itak żałuję że nie mam takiego ekspresu. Ile to razy się mleko szykowało w płaczu, a to wyszło za ciepłe a to za zimne, te 4 min na podgrzanie to czasem wieczność. Szczególnie w nocy...

Edit kocyki moje też 1,2x1,2 - przeszacowalam ;) ale materiał itak jak dla mnie bezkonkurencyjny. I jak macie taki kocyk to polecam poprosić położna w szpitalu żeby Wam pokazała jak spowić malucha tak ciasno. Nam to nie raz przy kolkach życie uratowało. Od razu się uspokajali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 12:18

Rucola, Macey, Virad lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam jeszcze, synchronizujcie ich od razu jak tylko się da :) moi od początku zgrani z jedzeniem i spaniem. Jedno się obudzilo, budziłam drugie. Ostatnie kilka dni się rozjechali, spali jak chcieli... A ja jestem nieżywa, cały plan dnia rozwalony, jedno śpi, drugie się budzi, nie ma sekundy dla siebie :( dziś już wracamy mam nadzieję na dobre tory.

Rucola, Macey, Virad lubią tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey nie mam żadnych dolegliwości 🙊
    Czuje się bardzo dobrze! Czasami tylko musze się zdrzemnąć w ciągu dnia.
    Mdłości przeszły jakos z początkiem 9tc. Z apetytem różnie. Dzisiaj np zjadłam śniadanie dopiero przed chwila 😉
    Ciągnie mnie czasami do słodkiego, najchętniej jem owoce i warzywa. Na mięso i ogórki kiszone nie mogę patrzeć 😂

Co do imion to my mamy już jakieś zamysły ale jeszcze nic pewnego. Marzy nam się parka 🙊
    Lekarz na poprzedniej wizycie się śmiał, że pewnie tak będzie bo jest większy i mniejszy maluch wiec większy mógłby być chłopcem a mniejszy dziewczynka 😁♥️ Zobaczymy :)

A wy w których tygodniach poznaliście płci swoich maluszków? :)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Rucola Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, ja po wizycie na NFZ i jestem w ciążkim szoku. jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Trafiłam na super lekarkę, wizyta trwała 40minut :)
    Dzieciaki rosna jak na drożdżach, maja już ponad 5cm i wyprzedzają termin OM o tydzień. mam nadzieję, ze ich wymiar będzie się nadawał do prenatalnych za 10dni...
    Chciałam sobie to usg przyrównać do starszych ale pani doktor robiła je z jakiejś dziwnej perspektywy i twierdziła, ze na jej oko jedno dziecko to chłopczyk :) drugie nie wiadomo... ale widze, ze chyba za bardzo ufiksowąłam się na marzenia o parce i musze odpuścić, bo chcę się cieszyć niezależnie od płci. najważniejsze żeby dzieci były zdrowe!

Virad, żona_męża lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska ja w 15 tyg dowiedziałam się od lekarza ze będą dwie dziewczynki. W 18 tyg na usg lekarz stwierdził że jednak widzi jednego siusiaka więc na tą chwilę mamy parkę. Potencjalną dziewczynka jest odrobinę większą od potencjalnego chłopczyka więc chyba nie ma reguły:) 30 lipca mam kolejną wizytę tym razem połówkową i mam nadzieję, że wtedy dowiem się już na pewno kto tam we mnie mieszka. Bede się cieszyć z każdej opcji byle były zdrowe.
    Co do imion to dla dziewczynki podoba mi się Marcelina, dla chlopca wybierze mąż:)

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rucola ja miałam plan się zapisać i chłodzić między czasie na NFZ ale potem ten cały wirus i mąż mi odradzał siedzenia w korytarzach pełen ludzi
    A teraz z czystego lenistwa zapomniałam żeby się zapisać

Iriiska uwielbiam tk max i da się tam znaleść mega dobre jakościowo perełki. Ja kupiłam przed ciaza 2 kocyki mięciutkie na zimę. Po 60 zł ( wyprzedaż ) a dziś mi przyszły bambusowe z https://www.facebook.com/colombopl/photos/a.134763528057274/175178360682457/?type=3 .. są inne niż mam i myśle ze się przydadzą ale zobaczymy jak będą wyglądały po praniu 🙄

Adaska. Mj się tez marzyła parka ;) ja miałam 5 lub 6 dni różnicy. Ale koło 11 tyg gin mi powiedzal 90% dziewczynka / druga 60%
    Na prenetrlnych tak samo mi laska oceniła i tak zostało. A waga ich się wyrównała

iriiska, adaska lubią tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @adaśka rozumiem, że bylas przygotowana na te stratę... ale przykro mi, że tak się stało. Ściskam cię mocno.
    Dwoje to też dobra gromadka 😗... i taka ciąża jest tez bezpieczniejsza. Nie mniej jednak, smutno że jeden maluch nie dał rady.
    Za te dwójkę co się mości w brzuszku ✊✊ i za prenatalne ✊✊
    Ps. Bajeczne zdjęcie dostałaś 🤩 zazdro 🤭
    Płeć... lekarz potwierdził dziewczynkę na prenatalnych.. a drugie dziecko ujawniło się kilka tygodni później 😬
    Ps. U mnie dziewczynka większa od chłopca 😉

@żona bez usztywnienia... potem będzie mógł służyć do innych celów 😬
    Tez zastanawiam się nad kokonami, wiele znajomych mi poleca... bardziej niż rożek 🤷‍♀️
    Moje dzieciaczki tez siedzą wysoko... i tak, czuje je głównie po bokach... córka tylko czasem wyceluje w środek lub poniżej pępka 😉
    Za jutrzejsza wizytę ✊✊

@rucola gdyby patrzeć na cerę to powinnam mieć dwóch chłopców 😁 wiec nie wiem do końca czy to jakiś punkt do zaczepienia jest... z drugiej strony, zaraz się jeszcze okaże, że faktycznie mam dwóch chłopów 😀
    Imiona... oj poruszyłaś trudny temat... 😂 myślimy, myślimy... i każdy proponuje co innego 😂 jakby co... to imię można nadać później 😉 nie musi być od razu po porodzie.
    Co do wizyty NFZ... super że trafiłaś na taka fajną lekarkę 😀

@justyna 😍 pierwsze ruchy 😍 suuuuper. Niech dalej kopią mamusie 🥳

@macey widze, że twoje tez robią sobie przerwy w kopaniu 😉 dzieci na tym etapie śpią po kilkanaście godzin, wiec nie zawsze te ruchy mogą być tez o stałych porach...
    Za jutrzejsza wizytę ✊✊
    Ps. Mi tez nie chciało się dzisiaj do labu pójść 🙈

@irisska dzięki 🥰 oj tak, w tk max czasem można coś fajnego upolować 😁
    Dzięki za rady, ekspres do mleka odnotowany... jakiś warty polecenia masz?

adaska, żona_męża lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    @adaśka rozumiem, że bylas przygotowana na te stratę... ale przykro mi, że tak się stało. Ściskam cię mocno.
    Dwoje to też dobra gromadka 😗... i taka ciąża jest tez bezpieczniejsza. Nie mniej jednak, smutno że jeden maluch nie dał rady.
    Za te dwójkę co się mości w brzuszku ✊✊ i za prenatalne ✊✊
    Ps. Bajeczne zdjęcie dostałaś 🤩 zazdro 🤭
    Płeć... lekarz potwierdził dziewczynkę na prenatalnych.. a drugie dziecko ujawniło się kilka tygodni później 😬
    Ps. U mnie dziewczynka większa od chłopca 😉
    Tak. Oboje z mężem byliśmy na to przygotowani bo na poprzedniej wizycie maluszek miał najsłabsze serduszko. Dlatego miałam czas się oswoić z tym.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Virad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @adaska rozumiem. Dzielna babka z ciebie. Teraz najważniejsze żeby te maluchy były zdrowe i za to mocne ✊✊

Rucola, adaska lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wyglada u was sytuacja z łóżeczkami? Wybrane, kupione...
    Na co się zdecydowałyście... 😁

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Dziewczyny, jak wyglada u was sytuacja z łóżeczkami? Wybrane, kupione...
    Na co się zdecydowałyście... 😁
    My kupujemy łóżeczka w IKEA. Później można wyjąc jeden bok jak maluch będzie starszy i zrobić z tego łóżko dla poważniejszego człowieka 😂
    Materace kupujemy chyba kokosowe

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podobają się łóżeczka z Ikei. Takie z szufladami na dole. I ta opcja z przrobieniem na mini tapczaniki jest super. Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy przewijac na kanapie którą będę miała dla siebie w pokoju dzieci.

21.09.2020 - ❤❤
  • adaska Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Mi też podobają się łóżeczka z Ikei. Takie z szufladami na dole. I ta opcja z przrobieniem na mini tapczaniki jest super. Nie wiem czy kupować komodę z przewijakiem czy przewijac na kanapie którą będę miała dla siebie w pokoju dzieci.
    Nam się podoba taki przewijak 😊: https://www.ikea.com/pl/pl/p/sundvik-komoda-z-przewijakiem-bialy-30424007/

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Macey Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używane na olx - dobrej jakości
    8h malowałam na siedząca 😩. Pokój robię neutralny. Lubię zieleń

Komodę mam z ikea. Ta duże biała. Tam zamierzam przewijać

https://zapodaj.net/e6be6ed8aac6f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 23:09

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey ożesz kurdesz piękne! Jak dla mnie wypasik. U mnie pokoik dla dzieci ma 11 m2. W sypialni nie wcisne nawet jednego łóżeczka. Nawet dostawki nie da rady. Dlatego muszę dobrze rozplanowac ten pokoik dziecięcy.
    Mam w sypialni komodę hemnes i gorąco polecam, ale dlatego że już taką mam to nie chce w domu kolejnej takiej samej.
    O do kolorystyki mebli to pójdę chyba w biel. Chociaż też podobają mi się szare.

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ