X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna koleżanka mówiła że na tych ikeowych odchodzi lakier i że jest takie delikatne.I ze to łóżeczko z linku jest mocniejsze i jest bukowe a nie sosnowe jak większość.
    Ale przyznam, że jak nie przyjdzie element do wymiany, to je zwrócę... kupowanie przez internet ma te plusy, ze można zwrócić bez problemu.
    Jezeli nie wymienia to mysle czy nie kupie takiego „gołego” łóżeczka z ikea i nie pomaluje sama ;) ale to taki wstępny plan.
    Na pewno nie chce łóżeczek z szufladami 😬

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad dobrze wiedziec, dzięki za info.
    Ja akurat biorę pod uwagę szuflady ale jeszcze nad tym myślę. Podobają mi się jeszcze lozeczka woodies, one są sosnowe ale mają dobre opinie.

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Ja akurat biorę pod uwagę szuflady ale jeszcze nad tym myślę. Podobają mi się jeszcze lozeczka woodies, one są sosnowe ale mają dobre opinie.
    Szuflady to spoko opcja, zwłaszcza przy malym mieszkaniu. Dla mnie to miejsce gromadzenia kurzu 😬 nie chce oglądać wierzchu szuflad z szarym pyłkiem na nich.
    Co do woodies... chętnie bym przygarnęła, ale ta ich cena 🤦🏼‍♀️ Patrzyłam na kilka używanych i wyglądają dosyc słabo 😳
    Koleznka mówi ze nie ma co „inwestować” w łóżeczko za „miliony” chyba ze nie wiesz co z kasą robić 😛 dziecko i tak zacznie je niebawem gryzc 😉
    A co do wydawania ... to koszty przy dwójce nie są małe 🙈

Laski.. znaczy słoniątka 😂 co z tymi wózkami? Chcecie nowe czy używane? I pytanie za 1000 punktów .... jakie? 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 18:49

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:

Justyna też właśnie podobają mi się łóżeczka z woodies. Jestem ciekawa właśnie jak one na żywo wyglądają, bo na zdjęciach prezentują się super.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad ja widziałam na stronie woodies lozeczko podstawowe takie proste bez szuflady za 249 więc tragedii nie ma. Inne rzeczywiscie trochę kosztują. Co do wózka to jestem zdecydowana na valco tylko nie wiem czy sport czy trend. Chciałabym nowy z Tą myślą żeby potem sprzedać. Tylko też kurde na zywo go nie widziałam. Tzn widziałam jak ktoś nim jechał ale sama nie miałam okazji pomagać.

Przytulanka ja też na żywo nie widziałam i nie wiem czy ryzykowac czy nie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 21:37

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woodies łóżka są piękne ! Podoba mi się ten model co ma Lewandowska.
    Ja na olx 2 sztuki bukowych kupiłam za 200 zł 💪🏻

Co do wózka to ja chyba bugaboo nowy - jak się ochłodzi to jedziemy pooglądać i coś wreszcie kupić

Ja jutro w góry się wybieram. Leżakowanie przy basenie - baby moon ! Ale ma padać 🙄

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna to proste łóżeczko z woodies byłoby spoko... gdyby nie to że z sosny jest wykonane 🤷‍♀️
    Oglądałam valco na żywo... i jak dla mnie super ten wózek się prowadzi :) i materiały tez niezłe.

@macey bukowe woodies za 200 upolowalas? Czy po prostu bukowe innej firmy?
    Jak będziesz oglądać Bugaboo to zwróć uwagę, czy te nowe obicie nie wygląda cienko... Bo słyszałam, że te nowe wersje maja nieco inne poszycie niż poprzednie.
    A tak poza tym, to zazdro wyjazdu 🥰Udanego wypoczynku :)
    Ja wakacje przekladam na potem 😉...
    nad morze kawałek... w góry to samo... na tym etapie wole być już blisko dobrego szpitala.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad dobre pytanie z tym wózkiem. Wczoraj oglądałam baby jogger select lux. Pomijając wagę która wynosi ponad 13 kg (moim zdaniem przez to jest „stabilny”) to sam design super, gondola taka mięciutka i spora, daszek w spacerówce super na lato, no tylko to siedzisko kubełkowe o którym pisała Rucola 🤷🏻‍♀️ Wiadomo, że wózek bliźniaczy nie będzie taki zgrabny jak pojedynczy i szkoda, że jak się ogląda bliźniaczy to w tle stoi wiele pojedynczych modeli...
    Valco jeśli to prawda z tymi fotelikami, że nie można ich normalnie wpinać to dla mnie jest skreślony. Z doświadczenia w rodzinie wiem, że taka opcja często się przydaje jak się jest mobilnym.
    Chyba znowu muszę przemyśleć wybór polskiego producenta jedo duo. Tam jest normalne siedzisko (nie kubełkowe), gondole minimalnie węższe ale długie, no i foteliki da się normalnie wpiąć. Potem możemy im kupić jakąś zgrabną spacerówkę.
    Tylko właśnie mam kolejny dylemat... czy dla was ma znaczenie żeby można wypinać jedno siedzisko i jechać tylko z jednym dzieckiem gdzieś? Bo jeśli tak to valco czy jedo odpadają...
    Macey podeślij tą miejscówke gdzie się wybierasz bo mąż coś wczoraj wspomniał, że chciałby mnie gdzieś zabrać przed porodem (oczywiście jeśli będę się dobrze czuć) a taka opcja z basenem w hotelu to idealna opcja 😊 udanego wyjazdu 😊
    Justyna dziękuję za nadmorskiego goferka, mam nadzieję, że dzidziom też smakowało 😊
    Ps Virad i inne słoniątka u mnie tylko nowy model wózka wchodzi w grę 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona ależ do valco można włożyć dwa foteliki samochodowe ☺️ tylko nie wpina ich standardowo 🤷‍♀️ co nie znaczy, że to jakieś skomplikowane jest 😉
    https://zapodaj.net/5a7b13144dee9.jpg.html
    popytałam o używanie wózka i fotelików razem... to wiele dziewczyn twierdzi że przy dwójce to mega wygodna opcja. Wypadów do lekarza jest trochę, a noszenie w ręku dwójki odpada ze względu na ciężar 😉 wiec dla mnie osobiście musi być możliwość montażu dwóch.
    A co w sytuacji gdy trzeba będzie z jednym dzieckiem jechać? No właśnie...
    gdyby to miała być spacerówka to można pomyśleć o takim rozwiązaniu jak ponizej:
    Do użytkowana na codzień, przy dwójce maluchow waga wózka jest ogromna, wiec raczej odpada 🤨
    https://ewozki.eu/pl/p/Bumprider-Connect-magnetyczny-wozek-spacerowy-White-Frame-Grey/3393
    W valco można zamontować adapter na jeden fotelik 😉 lub na dwa, bo to odzielne mechanizmy. Wiec nie powinno być problemu..
    U mnie valco to nadal nr jeden....ale... wybieram się do sklepu z wózkami sprawdzić czy foteliki samochodowe które pasują do naszego auta, będą się mieścić razem na ramie tego wózka.. po cichu tez trochę liczę, że może pojawiły się jakieś nowości wśród wózków bliźniaczych i będzie możliwość ich obejrzenia 🤭😬
    A ty jakie łóżeczka wybrałaś? Masz coś godnego polecenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 13:40

żona_męża lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad dzięki za fotkę z tymi fotelikami, wkońcu udało mi się to zwizualizować 😂
    bardziej chodziło mi o to, że w bugaboo czy baby jogger jest możliwość wpięcia jednego siedziska (fotelik, gondola czy spacerowe) i nie wygląda to źle. Po prostu ostatnio na osiedlu widziałam mężczyznę z valco, a tam jedno dziecko a drugie siedzisko spacerowe puste... nie chcę kupować drugiego wózka 😊
    Daj znać po wizycie w sklepie bo ja jestem jeszcze bardziej skołowana niż na początku, a i rozumku jakoś tak mniej 😂🤦🏻‍♀️
    Wczoraj kupiłam super poeluszki muślinowe w tkmaxx - 3 szt za 20 zł i jakość super nie to co z motherhood
    A łóżeczko my mamy jedno dłuuugie 😊 takie nam najbardziej odpowiadało więc już stoi i czeka na skręcanie i leniuszków 😊💙💙

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna łóżeczka idą do zwrotu :( sklep przeprosił za jakość. Mają problem z producentem i nie ma zapasowych elementów by mi je dosłać. Po 01.09 maja dostać nowe, ale nie wie jakiej będą jakości, gdyż na produkcji pracuje inna ekipa niż zwykle 🤷‍♀️
    Także chyba jestem zmuszona poszukać innych... jak nie znajdę nic sensownego to poczekam do początku września i wtedy ponownie skontaktuje z tym sklepem 🤷‍♀️

@żona jasne, dam znać. Tez przyznam ze jestem już skołowana 🤦🏼‍♀️ No nie ma idealnego rozwiązania 🤦🏼‍♀️

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Nigdzie się nie wyszyliśmy bo pogoda się popsuła
    Jeśli chodzi o hotel to Wybrałam Mercury kasprowy bo jest 🐕 friendly i ma olbrzymi zewnętrzny basen. Oby w przyszły weeeknd było 🏝
    Muszę się do tk max wybrac ale mi się nie chce wychodzić w dzień z domu jak nie muszę 😂
    Lozeczka kupiłam jakieś polskiej marki ( dawno logo zamalowalamn) się jakość dobra, zero śladów użytkowania, i 200 zł 🤨

Jak się czujecie ? Maluchy kopia ? Mi się zdarzało ze kilka razy musiałam popukać czy żyją. Ale nie chce panikować. Tak to różne rytmy maja. Jedna lubi w dzień szaleć druga koło 23...

mam totalny brak apetytu a jestem z tych co lubi dobrze/ smacznie zjeść .. mdłości 3 trymestru , zmęczenie , noce nie przespane bo notoryczne sikanie 😂

W środę mam prenatalne. 3 ... i się stressuje, ale to chyba już normalne 🙄

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny! Nie było mnie kilka dni i właśnie Was nadrobiłam :)
    W związku z dyskusją mam pytanie, dlaczego nie chcecie sosnowego łóżeczka? Ja mam sosnowe 2 lata, wykonane przez stolarza i jest w stanie idealnym... I moje dziecko nie gryzło nigdy łóżeczka (?). Teraz też chcę sosnowe, będę mieć wykonywane na zamówienie w rozmiarze 105x120, z opcją zdjęcia boku a w przyszłości pewnie z opcją przedzielenia ;)
    Co do wózków to chętnie poczytam o Waszych typach, ja póki co totalnie odpuszczam temat...
    Zamówiłam dziś detektor tętna, bo dalej nie czuję ruchów i niestety zaczynam schizować na tym punkcie. Uzywalyscie? Trufnio znaleźć tętno 2 Maluszków? Mam nadzieję że na jutro mi dojdzie bo mam momenty totalnego zjazdu psychicznego....
    Dziś przyszła do mnie kolejna przesyłka i mam już trochę rzeczy dla dzieci, pochwalę się, a co :)
    [url=https://na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 11:29

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rukola. Mi się trafiły bukowe łóżka, olx

Ja czułam pierwsze ruchy 1 dziecka około 16-18 tydzień. Potem cisza do 22-23. Teraz zależności jak leżę jak na boku to to dziecko które jest bardziej z tylu czuje głaskanie, a jak prosto siedzę to czuje kopanie prawego dziecka które jest bardziej z przodu

Przyznam ze strasznie nie równie są te „ kopniaki „ ale siedząc na bliźniaczej grupie to chyba jest częste. I ciężko przy dwójce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 13:34

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad kurcze szkoda, moze znajda się jakieś inne fajne bukowe. Ja też takich zaczęłam szukać;) po drodze natknęłam się na różne firmy ale te ceny naprawdę powalają.

Macey moje maluchy kopia z różną częstotliwością. Też czasami jest taka cisza, że aż się zastanawiam co się dzieje. Ale przeczytałam gdzieś, że na tym etapie dzieci potrafią spać nawet 20 godzin A przez resztę czasu uprawiają jogging. Ja w nocy w końcu twardo śpię. Problemy że skurczami łydek minęły, więc nawet gdyby dzidzie kopaly to nie są w stanie mnie wzbudzić. Wyczytałam jeszcze, że właśnie dlatego najczęściej dzieci uaktywniaja się w nocy, ponieważ w dzień są ukołysane podczas gdy chodzimy itp.

Dzisiaj ogarnęło mnie jakieś takie przerażenie, że ja nic nie mam. Remont nam się przedłuża, zostało jeszcze trochę malowania. Ja jak coś robię to w slimaczym tempie i denerwuje mnie, że tak mało postępów, a tyle jeszcze do zrobienia. I to sprzątanie ech...

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @macey u mnie z jedzeniem problem, bo wystarczy kęs za dużo i już 🤮lekarka powiedziała ze tak mi się zgaga objawia 🤷‍♀️Dała mi tabletki na wyregulowanie ... i jest nieco lepiej. Ostatni pawik był z tydzień temu 🤭
    moje dzieciaczki tez maja takie przerwy... synek częściej jest aktywny, ale to pewnie przez ułożenie główka do dołu... ma nieco więcej miejsca. Młoda była ostatnio poprzednie ... wiec i te ruchy są dużo mniej odczuwalne. Ale ogólnie.. rzadziej się ruszają 🤷‍♀️ i rzadko nawet razem.
    Czytałam, że przy dwójce może tak być ... ze jedno kopie kiedy drugie się więcej obija 😉
    @rucola te sosnowe ze sklepu są miękkie.. popatrz na używki jak wygryzione są. 🤷‍♀️
    Sosna sośnie tez nie równa...
    Detektora używałam 😬 nie jest wcale tak trudno znaleźć dwójke.. ale na początku trzeba się nieco natrudzić 😉 bo nie wiadomo gdzie dokladnie szukać 🤭 ja na etapie na którym ty jesteś jeszcze nie czułam ruchów
    Szalejesz z zakupami ☺️😬 dobrze dobrze, potem będzie mniej do kupienia
    @justyna ty masz jeszcze czas... u mnie z gotowością jest gorzej 😂 No ubrać będę miała w co 😉 i to tyle .. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 13:50

Rucola lubi tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey dzięki za nazwę, właśnie chciałabym chociaż poleżeć nad jakimś basenem ☀️ Co do ruchów to czuję je dość regularnie w sensie po śniadaniu i wieczorami i w ciągu dnia w trakcie leżenia zdarzają się pojedyncze kopniaczki 😊 w środę i nas czekają prenatalne więc wizytujemy razem 😊 a apetyt u mnie niestety wrócił, „niestety” bo jadłabym tylko gofry albo galaretkę z owocami 😂
    Rucola co do detektora to barzzo polecam, średnio raz w tygodniu sprawdzam tętna dzieciakom. Ja kupiłam używany za jakieś grosze i super się sprawdza 😊 a tętna sprawdzałam długo przed pierwszymi ruchami i mega mnie to uspokajało, a tętno łatwiej było znaleźć wtedy niż teraz bo tak się wiercą 😊 śliczne zakupy 😊 ja się zastanawiam czy nie za duże te ubranka kupuję bo większość w rozmiarze 62, trochę mniej sztuk w 56, a w rozm 50 kilka sztuk 🤷🏻‍♀️ Najwyżej mąż dokupi jak będziemy w szpitalu czy mama 🤷🏻‍♀️
    Wczoraj zamówiliśmy kokony a dzisiaj chyba zdecyduję które rożki 2w1 im kupię 😊
    W tym tygodniu podjedziemy za tym valco i może ponownie bugaboo
    Mam pytanie: na dole brzucha, na środku pod pępkiem też czujecie taką dziurę? Moja jest taka na trzy palce i zastanawiam się czy skonsultować to z fizjo czy to norma...

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona ja mam nawet kilka sztuk ubranek w rozmiarze 44 😂 i do szpitala planuje zabrać.
    Rożek 2w1? Co to za cudo ..
    Sprawdziłam ... ja nie znalazłam u siebie żadnej dodatkowej „dziury” 😉 w jakiej pozycji to wyczuwasz?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valco z fotelikami avionaut..Wygrzebane z sieci

https://zapodaj.net/326d5d0aa5e40.jpg.html
    https://zapodaj.net/d1c3f8800bf9b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 14:25

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to tez mam kilka sztuk 50 a więcej 62, najwyżej będę rękawy podwijać
    W 37 tyg mogą się urodzić 58 rozmiar z tego co czytam ...
    Ciężko przewidzieć

Zapomniałam wam napisać o podpaskach po porodowych. Żeby nie kupować tr z conpolu tylko z bella ( mama .. Mia czy jakoś tam ) te z conpol maja jakieś klej i nie przepuszczają powietrza. „ można się skisic „ 🤣🤣 jak to prowadząca szkoły rodzenia polecała 🤩. mąż tak dziwnie się popatrzył na mnie .. zaczęłam się śmiać 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Zdążą się

Żona .. nie ma u mnie dziury 🤷‍♀️ Mięśnie się rozeszły ? Ja nigdy nie miałam uniesionego brzucha. .. i dlatego nie czuje ?
    Tez czekam na rożki i kolejne kocyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 14:29

Virad lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ