Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kupiłam termometr do ucha i dopiero po przeczytaniu zdałam sobie sprawę, że będę musiała budzić dziecko na kontrolne pomiary... równie dobrze mogłam sprawić sobie taki do tyłka. Jeszcze to przemyśle i najwyżej go odeśle, bo tym bezdotykowym jakoś nie jestem w stanie uwierzyć 🤷🏻♀️ Hemoroidy na szczęście mnie omijają, jednak powrócił ból jelit który odczuwałam na początku, chyba zacznę łykać probiotyki. A wy zażywacie? Są takie z pałeczkami kwasu mlekowego które działają na układ moczowo płciowy 😊
Virad rozmawiałam ze znajomą położną to jak im powiem że podejrzewam sączenie wód to zostawiają na min tydzień w szpitalu. Oczywiście jeśli by ze mnie mega poleciało to bez dwóch zdań lecę na ip ale jak się dłużej nad tym zastanawiam to raczej fizjologiczna wydzielina.
Wyprawka już prawie prawie... jeszcze wózek, laktator, rożki, kokony (będę używała tylko w dzień żebyście nie pomyślały) a i te śpiworki o których wspominała rucola. Właśnie tak się zastanawiam nad tymi otulaczami do fotelika i chyba na razie sobie daruję, bo ten co wam pokazywałam to typowo zimowy, a na samo wyjście ze szpitala w październiku wystarczy raczej kombinezon-miś + koc 😊
💙💙 bliźniacza mama -
nick nieaktualnyżona_męża wrote:Trochę intymnie - wybaczcie. Przez ostatnie dni mam zwiększoną ilość wydzieliny z pochwy i z tych nerwów prawie nie spałam 🤷🏻♀️ Dzidzie aktywne, tętno na detektorze też w porządku, myślicie, że to norma czy jakaś infekcja? Żadnych dodatkowych objawów no może częściej pobolewają mnie jajniki i więzadła. Robić z tym coś? A i zamówiłam już przez internet papierki lakmusowe żeby sprawdzić ph tej wydzieliny...
Zona zwiększona ilosc wydzieliny to normalne ale warto papierki mieć nawet dla swojego zdrowia psyczicznego
Ja cala ciaze uzywalam bio oil 3x dziennie i nie mam ani jednego rozstępu😬żona_męża lubi tę wiadomość
-
@macey te moje nie są bolące na szczęście, ale sam fakt ich istnienia mnie wkurza 😠
Musze się wybrać do apteki bo dr poleciła mi czopki posterisan. Zobaczymy czy pomogą... bo stosowanie maści procto-glyvenol nie przyniosło rezultatu 🤷♀️
Co do termometru... visiofocus
@żona mając papierki lakmusowe będziesz w stanie sprawdzić czy to wody czy nie.. gdyby się jednak nasilało to nie czekaj długo na wizytę ... ale jest pewnie tak jak piszesz ☺️ że fizjologiczna wydzielina, co na tym etapie byłoby całkowicie normalne.
Probiotyków doustnych nie zażywam... dopochwowo raz na tydzień zakładam lactovaginal.
Moje lista produktów z gemini się wyczyściła 😭😭😭 jak ja nie cierpię wybierać .... i od początku znów... bo oczywiście nie pamietam co tam miałam wrzucone 🤨Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Melduję się po dzisiejszej wizycie, dziewczynki ładnie rosną. Większa ma masę 424g a druga 398 g. Jest między nimi ok 6% różnicy. Cały czas się zaczepiały, kopały nóżkami. Szyjka macicy prawidłowa, żelazo wzrosło. Więc same dobre informację
Jeśli chodzi o żylaki, to też mi wyszedł ale w miejscu intymnym i dostałam lek.
Dziewczyny dużo przybrałyście na masie w ciąży?żona_męża, Virad lubią tę wiadomość
-
Hej przytulanka, super wieści;)
To musiał być słodki widok. Moje szkraby ostatnio były ułożone naprzemiennie i nie było szans pooglądać obu naraz.
Co do tycia to ja jestem w 22 tyg i na razie nic nie przytylam. Ale ja przed ciąża byłam już pulpetem więc dzieci pewnie mają z czego ciągnąćPrzytulanka lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog to widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Ja prawie 22 tydzień. Ja od początku +7 kg. Jak Twoje maleństwa, szaleją? Bo jak moje dziewczyny zaczynają przedstawienie to czasami nie dają mi w nocy pospać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 20:19
-
Dziewczyny no to ja tyję niesamowicie... dziś kończę 14tc a już ponad 5kg na plusie... jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem jak to będzie....
Przytulanka gratulacje!Przytulanka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny z Tą waga to spokojnie. Może jeszcze nadrobię, kto wie. Zawsze myślałam, że w ciąży będę tyc jak szalona bo mam do tego skłonności. Ale każdy organizm jest inny, ważne, żeby dzieci ładnie rosły. Jeśli jesteście szczupłe to parę kilogramów nie zaszkodzi;)
Przytulanka moje maluchy czuje ale słabo. To są bardzo delikatne ruchy. Córeczkę czuje trochę bardziej bo jest łożysko na tylnej ścianie, synka słabiej bo łożysko na przedniej. Ale ja w ogóle poźno zaczęłam cokolwiek czuć. Najbardziej czuje jak zjem coś słodkiego, wtedy chyba robią małe fikołki;) wczoraj byłam na spotkaniu z położną i słuchaliśmy serduszek;) zawsze to trochę uspokaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 20:54
Przytulanka lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Ja startowałam z +5/6kg nadwagi ( sobie popuscilam zima na smakołyki )
I tez jestem zdziwiona ze nie tyje AŻ tak. Moje „ chude „ koleżanki w ciąży do 15 kg tyły
Dziś jestem 28+1 i mam 7.5 kg do przodu
Ja jak się dowiedziałam ze będą blizniaki to pierwsze co pomyślałam jaka to gruba będę 🤣🤣🤣🤣
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey to faktycznie malutko, ja przybrałam tyle co Ty a mam 6 tyg młodszą ciążę. Zobaczymy jak to dalej będzie się rozwijać. Chociaż ja już czuję obciążenie, przy wysokiej temperaturze, która obecnie jest na zewnątrz to jeszcze bardziej jest to dla mnie odczuwalne.
-
Dobry wieczór 😊
Przytulanka świetne wieści 😊 oj słodkie to są widoki, u mnie jeszcze jakieś 9 dni do spotkania 💙
Ja przytyłam jakieś 4 kg ale nie należałam do szczupłych nigdy 🤷🏻♀️ Poza tym po wypadku się zaniedbałam totalnie i aktualnie jestem najgrubsza w swoim życiu (nigdy więcej!)
Rucola pisałaś kiedyś coś o fotelikach kubełkowych w spacerowym siedzisku. Przybliżysz temat? Co znajdę wózek to siedzisko kubełkowe...
ostatnio co chwilę płaczę, dzisiaj na przykład o to, że dzieciaki po cc będą same przez te kilka godzin, a nawet dobę (w zależności od mojego stanu) 😢
Jak znosicie tą temperaturę? U mnie zaczerwienione łydki i lekkie osłabienie 🤦🏻♀️
Nie wiem jak u was ale u mnie właśnie zaczyna się impreza 🎉🎊 w brzuchu oczywiście 😂💙💙 bliźniacza mama -
Macey ja w ciąży pojedynczej przytyłam 18kg i tak szczerze, to poza brzuchem nie było tego widać zrzuciłam bez jakiejkolwiek diety ;)teraz obstawiam u siebie 22-25kg +. Wydaje mi się, ze jak ktoś ma niedowagę to siłą rzeczy dużo więcej przybierze, ale to później łatwo spada, najgorsze są jdnak rozstępy...
Zona kubełki nie są polecane, bo wymuszaja na dziecku jedną pozycję. Zarówno leżącą, jak i siedzącą. Małe dziecko w pozycji siedzącej powinno mieć podparte całe nóżki a w kubełku od kolan zwisają, nie można tak wyregulować podnóżka, żeby je podpierał. W pozycji leżącej dziecko cały czas "siedzi", nie ma możliwości nawet obrócić się na bok a mój synek spał tylko i wyłącznie na boku więc kubełek byłby dla niego katorgą.... Zresztą mam znajomych fizjoterapeutów, tylko takich naprawdę wyszkolonych a nie tych, którzy tylko skonczyli fizjoterapię i stanowczo odradzają kubełki.żona_męża lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja upały znosze tragicznie, totalnie nie mam siły mdłości nie odpuściły mi do końca, wymioty to raczej codzienny rytuał. W pietek pierwszy ran poczułam rybke w brzuchu, w sobotę czułam już wyraźniej Niestety wczoraj i dziś cisza w brzuchu, no ale mam jeszcze czas#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola dziękuję za wyjaśnienie 😊 czyli ten model odpada?
https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/wielofunkcyjne/gleboko-spacerowe/p/wozek-spacerowy-baby-jogger-city-select-lux-double-7935.php
Jest promocja na smyku na markę motherhood już upolowałam te chusteczki ulewajki o których kiedyś wspominała iriiska, a jeszcze zastanawiam się nad takim śpiworkiem do spania
https://www.smyk.com/p/motherhood-zip-a-round-spiworek-2w1-3-18-m-cy-kropy-musztardowe-i6676843
co myślicie? Wystarczy czy szukać droższego?
Rucola ale super że twoje rybeczki już chlupczą ❤️❤️ Teraz tylko będą zyskiwały na sile 🥰💙💙 bliźniacza mama -
Żona wiem jak to jest;)
Ja miałam jechać na wielkie oględziny wozko, a dupa z tego wyszła. Widziałam w sklepie tylko baby joggera, Pan sprzedawca baaaaardzo zachwalał. Ale nie było żadnego wyboru więc chyba po prostu chciał sprzedać. Te wózki też mają dobra opinie ale do mnie jakoś nie przemowil;)21.09.2020 - ❤❤ -
Ja man polecone żeby używać śpiworki „ love to dream / swaddle up „
Używaliście ?
Idźmy dziś na 1 zajęcia szkoły rodzenia 🥳🥳🥳🥳🥳🥳
Mąż chciał koniecznie bo znajomi polecaliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 16:55
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Rucola gratuluję pierwszych wyczuwalnych ruchów co do mdłości i wymiotów to bardzo Ci współczuję, mnie też dość długo męczyły.
Macey jak wrażenia po pierwszym dniu kursu? My z mężem też jesteśmy zapisani do szkoły rodzenia, pierwsze zajęcia rozpoczynają się nam dopiero 8 września i obawiam się czy trochę nie za późno...