X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że tak. Każda z nas ma inne upodobania i oczekiwania wobec wózka. Tak naprawdę będę mogła się dopiero wypowiedzieć jak zacznę go użytkować z dziećmi.

Rucola lubi tę wiadomość

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka możesz wstawić zdjęcie przez zapodaj.net? Niestety nie mam dostępu do twojego dysku 🤷🏻‍♀️

💙💙 bliźniacza mama
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona męża proszę:
    https://zapodaj.net/c5587c855ed64.jpg.html

https://zapodaj.net/f2a1177ee57dc.jpg.html

https://zapodaj.net/c19a6e7a6c8d5.jpg.html

żona_męża, Rucola lubią tę wiadomość

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam samopoczucie? Kto w najbliższym czasie podgląda szkraby? Ja dopiero koło 20 sierpnia więc tylko dwa tygodnie 🎉🎊
    Jeśli któraś z was jest chętna to znowu są dostępne te body w liski w rozmiarze 56
    https://www.sinsay.com/pl/pl/wi832-17x/babies-body-suit-multi

💙💙 bliźniacza mama
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ żona. W dzień czuje się dobrze. Ale nocki są fatalne. Każdy obrót na bok kończy się sikaniem 🤦‍♀️

Śpicie tylko na lewym boku ? Ja 90% - i już mnie to meczy 🤪

Ja mam 19 sierpnia 3 trymestr prenatalne, kto z was się wybiera ?
    🟣🟣🟣
    Ps ja jestem w 28tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 17:33

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dzisiaj nie czuję się najlepiej, w nocy dziewczynki szalały a od rana pobolewa mnie głowa i nie mam na nic siły. Ja w piątek będę podglądać dzieci :)

Macey odnośnie spania to głównie lewy bok ale zdarza się, że chwilę znajduję się też na prawym.

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macey to u mnie każdy obrót to „przerzucanie” brzucha 😂 ostatnio jak leżę na lewym boku to mam wrażenie, że się niedotleniam 🤷🏻‍♀️ I ja wtedy też mam prenatalne, a drugie na początku września 😊
    Moi chłopcy dzisiaj mega ruchliwi, nie dadzą mi obiadu ugotować 😊
    Przytulanka to czekamy na wieści od ciebie w piątek 😊 ciekawe czy coś urosło twoim córeczkom 😊
    Pewnie pytanie już padało ale nie dokopię się do tego, a mianowicie co używacie na brzuch? Co ma pęknąć to pęknie wiem, ale lepiej coś używać niż nie używać. Ostatnio dostałam mustele krem ale jakoś bez szału, no i za chwilę mi się skończy więc może coś polecicie 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj czuje słabo, ogólnie to czuje się super ale dzisiaj jestem osłabiona jakoś. Staram się spać na lewym boku ale najwygodniej mi na prawym.
    Co do kremów to smaruje się palmersem. Moja koleżanka się nim smarowala i nie ma ani jednego rozstępu ale ja myślę że to genetyka i tak wygrywa. Co ma być to będzie, ale będę miała chociaż poczucie, że zrobiłam co mogłam. Niestety ja mam dużą skłonność do rozstępów. Pierwsze porobiły mi się w okresie dojrzewania;/

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio się przyznać ale ja się nie smaruje.. 😬
    Jak mam sucha skórę to olejek arganowy

Zobaczę co będzie .. ale nie mam skłonności do rozstępów ani celulitu 🤨

Co do spania to jak leże na prawym to czuje ze się dusze. Najchętniej to bym na plecach spała 🤦‍♀️

@ żona. I jak z wyborem tego wózka ?
    Mi zostało okolo 9 tyg do CC, a tu ani wózka ani fotelików

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2020, 18:36

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieję, że tylko dzisiaj masz słabszy dzień 😊
    Macey co do wózka to dopiero w przyszłym tygodniu pojedziemy bo mąż do późna pracuje a po pracy malowanie więc totalnie nie wiem 🤷🏻‍♀️ Strasznie to szybko mija... a gdzie rodzisz? W uniwersyteckim? Masz już skierowanie? Miałaś mieć jakoś wizytę u tego lekarza od sześcioraczków, czy jeszcze czekasz? Zazdroszczę braku skłonności do rozstępów moje piersi już od dawna jak u tygryska 😂

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona :* to tylko dzisiaj tak słabo, to chyba przygnębienie mnie jakieś dopadło bo remont mam, który się ciągnie i końca nie widać. A chciałabym już mieć wszystko gotowe.
    Dzisiaj przyszła moja paczka z wyprawkowo.pl., am co prawda są couszki w kotki, misie i inne duperele, nie kazdemu sie spodoba ale myślę, że mogę polecić;)
    Przeglądałam też stronę szykownamama.pl pod kątem koszul do karmienia, piżam itp. Duży wybór i można znaleźć coś co nie wyglada jak piżama dla przedszkolaka;) chciałam tam kupić coś sobie do szpitala, tylko zastanawiam się jaki rozmiar, jak mi brzuch urośnie czy się zmieszcze?;)

W sobotę chyba uda mi się w końcu wybrać na jakieś oględziny wózków. Na razie widziałam baby joggera, nawet fajny. Ale wciąż chciałabym zobaczyć na żywo snapa;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem gdzie mam rodzic.
    Tyg temu byłam u dyrektora oddziału UJ Kopernika i mówił ze tak wspaniały szpital do rodzenia 😁, cesarkę zrobimy 37 tyg. Itd

A dziś rano czytam ze jakieś dziewczynie przekazano informacje ze tam zdrowych pacjentek nie będą przyjmować ponieważ to będzie szpital dla rodzących z covid ? 😩 ze już za dużo przypadków i będą kierować tam gdzie chciałam wykupić sale prywatna .. czyli Ujastek

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że dam znać po wizycie. Dzisiaj byłam oddać krew, zobaczymy czy wyniki się poprawiły.

Żona co do preparatu na rozstępy to ja używam olejku z mustela ale on tylko fajnie natłuszcza skórę.

Justyna ja ostatnio zowilam sobie koszulę z esotiqa w rozmiarze M i powiem Ci, że ona jest teraz na mnie dobra. Więc pewnie przy końcówce będę potrzebować większą, bo obawiam się że nie zmieszczę brzucha ;)

• żona_męża Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieję, że dziś już lepiej 😊 koniecznie daj znać jaki wózek udało ci się obejrzeć 😊 wstawisz link do tego balsamu?
    Macey dlatego wybór uniwersyteckiego jest trochę ryzykowny. Może po prostu dowiaduj się na bieżąco, bo tak jak piszesz tam rodziły tylko pacjentki z covidem 🤷🏻‍♀️ Przez chwilę też myślałam nad ujastkiem i tym wykupieniem pokoju dla mnie i męża, ale jednak wolę żeby był „na zewnątrz” bo jakby trafił się np lekarz albo położna zarażona to nas oboje wsadzą na kwarantannę, a tak zawsze będzie mógł choć cokolwiek załatwić 🤷🏻‍♀️ Ale każda decyduje tak, żeby było dla niej najlepiej 😊
    Przytulanka właśnie używałam wcześniej olejku z palmersa i tak jak piszesz natłuszcza i nic poza tym.
    A ja dobrze się czułam przez ostatnie dni a dziś obudziłam się znowu z uczuciem że „coś ze mnie leci” i bólem jajnika 🤷🏻‍♀️ Poleże i poobserwuje...

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona poniżej wkleiłam 3 linki do rzeczy których używam. Jest koncentrat i balsam, które stosuje naprzemiennie i krem do biustu. Piersi mi sporo urosly i na razie na nich jak i na brzuchu nie mam żadnych rozstępów, zobaczymy jak będzie dalej.

https://allegro.pl/oferta/palmers-cocoa-butter-krem-koncentrat-rozstepy-125g-9318080006?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_uroda_hb_beauty&ev_adgr=Piel%C4%99gnacja&gclid=CjwKCAjw1K75BRAEEiwAd41h1PqLDNsEws7yCTpmWX6kSOjRkAXr5Gs96N0IuAk08ze4Alx8BzASxhoCJ7QQAvD_BwE

https://allegro.pl/oferta/palmers-cocoa-butter-stretch-marks-balsam-rozstepy-8520476430?fromVariant=9318080006

https://allegro.pl/oferta/palmers-cocoa-butter-bust-cream-krem-do-biustu-125-9088228012?reco_id=434e1608-d7d8-11ea-b101-000af7f5eff0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

żona_męża lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę intymnie - wybaczcie. Przez ostatnie dni mam zwiększoną ilość wydzieliny z pochwy i z tych nerwów prawie nie spałam 🤷🏻‍♀️ Dzidzie aktywne, tętno na detektorze też w porządku, myślicie, że to norma czy jakaś infekcja? Żadnych dodatkowych objawów no może częściej pobolewają mnie jajniki i więzadła. Robić z tym coś? A i zamówiłam już przez internet papierki lakmusowe żeby sprawdzić ph tej wydzieliny...

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Żona, ja tak miałam i w posiewie wyszły mi bakterie. Aczkolwiek nie zawsze musi to oznaczać infekcje. Gdzieś czytałam, że w ciąży zdarzają się takie epizody.

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @żona ja kokona nie kupuje na razie. Nie chce tak wszystkiego gromadzić. Mój mąż bardzo chce rożki.. No wiec spróbujemy opcji rożkowej 😉
    Mam na mysli takie zwykle bawełniane
    https://allegro.pl/oferta/babymam-becik-rozek-niemowlecy-bawelna-dwustronny-8356714496?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Co do badania krzywej, ja robiłam tylko raz w ciąży, zgodnie z zaleceniami lekarza (czyli w określonym tc) i nie będę już na pewno powtarzac. Z tego co się orientuje to bardzo obciążające badanie jest dla naszych organizmow... upewnij się czy na pewno musisz je znów robić.
    ubranka z auchan - powiem ci ze niektórych z nich mi byłoby szkoda brać do szpitala 🤐 bo tam są nie tylko te tańsze normalne bodziaki ale i z bawełny organicznej 😉 chociaż tu mogłaby się jakaś mama wypowiedzieć @iriiska @rucola jak to jest z tymi ubrankami po szpitalu 🙈 czy one potem nadają się do używania czy raczej do kosza. I czy warto brać takie „ładniejsze” zestawy 😉
    Co do wizyt, chodze co dwa tygodnie. Lekarz sprawdza czy dzieciaczki przyrastają dobrze, a także bada przepływy. Moja parka będzie raczej z tych drobniejszych bobasów...
    co do samopoczucia.. zaczynam czuć się prawdziwą ciężarówką. Brzuchol rośnie, parcie na siku i te sprawy.
    I jak zwykle... ściśnięty żołądek. Wczoraj zjadłam śniadanie, które zwróciłam 3 minuty później 🤦🏼‍♀️
    Ja smaruje brzuch i cycki olejem jojoba lub migdałowym.
    @macey uświadomiłaś mi, ze poród zbliża się wielkimi krokami 😱 I nie tylko ty nie masz wózka czy fotelików ... ja tez 😏
    mój pępek próbuje wyjsc od kilku tygodni... ale coś mu nie za bardzo wychodzi 😂 uparty jest 😉 zobaczymy czy zechce całkiem się pokazać. Co do kreski... tez ja mam, od pępka w dół, ale na razie nie jest mocno widoczna 🤷‍♀️.
    Staram się spać na lewym... ale czasem budzę się na prawym 😉
    @rucola i ja zaczęłam brać tardyferon. Zobaczymy czy uparta hemoglobina w końcu ruszy.

Valco i foteliki... można wpiąć dwa, tak jak pisze @justyna. Nie jest może to szczyt bezpieczeństwa bo są przypinane na pasy, ale na wyjście do lekarza czy krótkie wyjście do sklepu spokojnie się sprawdzi. Zreszta takich malych dzieciaczków nie można wozić w fotelikach samochodowych dłużej niż 30-40 minut (jeżeli mnie pamięć nie myli). Ale myśle ze jak ktoś się zdecyduje na valco to dobrze mieć taki adapter... ja osobiście nie wyobrażam sobie noszenia maluchów w samym foteliku... ręce by mi opadały 😜
    Chyba ze na taki wypad do lekarza byście zabierały wózek z gondolami ... to wtedy adapter niepotrzebny. Duzo zależy od tego ile macie miejsca w aucie 😉

Zrobilismy rozeznanie wśród fotelików ... i cóż. Do mojego auta maxi cosi nie pasuje 🤷‍♀️ zostaje mi avionaut pixel lub besafe izi go modular. Ten drugi jest lepiej dopasowany ... i jest na razie naszym faworytem, bo jakościowo wymiata.
    Doliczając do tego koszty bazy... to wyjdzie spora sumka 🙈🤷‍♀️ ale tatuś mówi ze chce bazę bo raz ze wygoda, dwa pewność że fotelik jest poprawnie zamontowany...

Jak tam wasze wyprawki? Wszystko już macie?
    My powoli kończymy te grubsze porządki w mieszkaniu... jeszcze tylko pranie kanapy.. i można zamawiać paczki, mnóstwo paczek 😂

Aaa... i dopadły mnie hemoroidy 🤨😱 stosuje maść ale na razie moje hemoroidy mają ją w głębokim poważaniu .. bo nie widzę poprawy 🤦🏼‍♀️
    Ktoś jeszcze ma taki problem?

Miłego dnia słoniątka 😉

@zona na tym etapie może występować zwiekszona ilość śluzu...
    pomysł w papierkami jest spoko...jeżeli przyjdą szybko to ok... jeżeli nie, to pewnie nie zaszkodzi zrobić wymaz z pochwy. Ewentualnie możesz podejść na usg i sprawdzić stan wód płodowych...(tfuuuu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2020, 13:33

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Virad Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O termometrach...

https://pantabletka.pl/termometr-bezdotykowy-na-podczerwien-najlepszy-opinie/

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona. Masz racje z tym covidem. Żeby przypadkiem obydwoje nie byli na kwarantannie ..😬
    @virad miałam usuwany mega bolesny rok temu laserowo ( mam skłonność ) . Nic przyjemnego bo się leży z otwartymi nogami przez pół godziny 🤪
    Tak to mi znów😡 jeden pojawił, ale nie bolesny .. ale jak sobie myśle o usuwaniu 🤦‍♀️

Zdecydowałaś się na któryś z tych termometrów ?

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ