X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ciesze sie ze dzieci zdrowe ! 🥳🥳🥳 Często się słyszy o tym torbielu. Oby się wchłonął 🤞🏻

Śliczne te ciuszki z sinsay ! Muszę pochodzić po swoim mieście może coś znajdę 😅

Mi dziś paczka z Chin przyszła. Zestaw gryzak / do nosidełka zabawka i do smoczka
    Widziałam ze niektóre sklepy w pl to sprzedają
    https://zapodaj.netcfhbvgyjkihr
    Na zdjęciu wszystko x2 i moj synek musiał się wcisnąć 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 23:03

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna macane zakupy mówisz 😂 mam nadzieje, ze będą bardziej owocne niż moje.. ja ogólnie jestem rozczarowana tym co jest obecnie sklepach.

@macey dział dziecięcy 0-2 niestety nie znajduje się w każdym sinsay 🤷‍♀️ Mam nadzieje ze u ciebie będzie jednak taki... i ze łowy będziesz mieć udane.
    Widze że szalejecie nieźle z @żona na ali 😅

Ja zaliczyłam dzisiaj wypad po czapeczki.. i nie znalazłam nawet jednej 🤦🏼‍♀️
    W tk max muslinowe pieluszki tylko upolowałam 😉... a tak nic ciekawego w innych sklepach nie było 🙈

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te pieluszki muslinowe z Ali to kupujecie z o obojętnie jakich linków czy macie jakieś konkretne? Bo np szukam takich jak @żona w nosorozce i nie widze;)
    Edit: już mam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 20:18

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś po prenatalnych :) wszystko wskazuje że mam w brzuchu zdrową parkę :) jestem przeszczęśliwa!!!

JustynaFrog, żona_męża, Virad, adaska lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja zamawiałam z tego linku:
    https://a.aliexpress.com/_dU6qdSZ
    Super wieści po prenatalnych! Torbielką się kompletnie nie martw, napewno na następnej wizycie nie będzie po niej śladu 😊
    Zgadzam się z Virad, że w sklepach totalne rozczarowanie. W hm jedno i to samo i ani jednej rzeczy jaką widziałam w aplikacji 🤷🏻‍♀️ A w internetowym sklepie hm wszystko rozchodzi się w mig...
    Macey tak jak napisała Virad, że nie wszędzie jest sinsay dla dzidziów i w całym Krakowie nie ma, najbliższy chyba w Chrzanowie 🤦🏻‍♀️
    Rucola ale super, że dołączasz do klubu parek 🥰 cieszę się razem z tobą 😊

JustynaFrog lubi tę wiadomość

💙💙 bliźniacza mama
  • adaska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ♥️

Cieszę się, że wizyty udane a maluszki zdrowe ♥️ My będziemy podglądać malce w sobotę o 13. Mam stresa gigantycznego bo to genetyczne😳

Rucola ohh jakże zazdroszczę parki :D

Ja dzisiaj kupiłam 3pak bodziakow w Sinsay za 10 zł 🙊

Rucola lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Virad Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @rucola cudowne wieści 🥰 oby każde kolejne usg również dało dobry obraz ✊✊
    @adaska ale tez czas leci ☺️ za jutro ✊✊ mnie prenatalne tez mocno stresowały.
    @macey jeżeli te bodziaki co kupiłaś w auchan podobają ci się, to tak informacyjne pisze że ich cena teraz to 6zl za sztukę 😉

Rucola, Macey lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśka, czekam z niecierpliwością na info od Ciebie!!!
    Dziewczyny jeśli gdzieś znajdziecie dobre jakościowo pajace/spioszki w przystępnej cenie to dajcie mi znać :) ja co prawda dużo rzeczy mam i dużo dostanę, bo znajomi się oferują ale powiedzmy z 15 sztuk pajacyków na początek chcę dokupić :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne wyszły idealnie :)
    Maluszki są zdrowe i prawdopodobnie będziemy mieć parkę :)
    „Córcia” większa wg usg o 4 dni i ma już ponad 7cm
    „Synek” idealny do wieku ciąży i ma 6cm :)

JustynaFrog, Virad, Rucola, żona_męża lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaśka ogromne gratulacje! Cudownie, że Wasze marzenie się spelnia :)
    Ja Dziewczyny znalazłam sprzedawcę który sprzedaje śpiochy firmy f&f w rozmiarze 50 które w praktyce są małymi rozmiarami :) cena może nie zwala z nóg, ale ja planuję kupować tylko pajace więc kupię kilka zestawów
    https://allegro.pl/oferta/f-f-sliczny-3-pak-pajac-pajacyk-r-50-cm-nr-59-8977860204?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

adaska lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Chciałabym i ja dołączyć do Waszej grupy. Jestem aktualnie w 21 tc 1K2O. Mój brzuszek zamieszkują dwie dziewczynki :) Badania połówkowe mam za sobą, wszystko wygląda prawidłowo. Piszę do Was dziewczyny z zapytaniem, jakie suplementy zażywacie od 2 trymestru? Ja tylko pregne DHA, magnez, żelazo i stąd moje wątpliwości czy czasami nie jest tego za mało. Wszystkim Wam życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 11:02

Jaksa lubi tę wiadomość

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przytulanka;)
    Fajnie, że dołączyłaś. Opowiedz nam troszkę, jak się czujesz w ciąży?;)

Jeśli chodzi o suplementy to mój zestaw wygląda tak:
    Kwasy omega 3
    Witamina d3
    Jod
    Metylokobalamina b12
    Metafolian kwas foliowy
    MAgneB6

Poza Tym cala masa leków takich jak Letrox, duphaston, aspirin cardio, clexane, progesteron besins, glucophage o w razie stwardnienia brzuszka nospa.

21.09.2020 - ❤❤
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog
    Jeśli chodzi o samopoczucie to teraz jest super, czasami czuję się jak babcia jeśli pokonam większą górkę. Najgorzej znosiłam pierwszy trymestr m.in mdłości, wymioty, bóle brzucha, zawroty i bóle głowy. Zapomniałam dodać, że od początku biorę jeszcze luteinę dopochwowo.

Jeśli chodzi o historię naszej ciąży, to z mężem staraliśmy się ponad dwa lata. Przeszliśmy sporo badań, lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS a u męża oligospermie. Wyrok był jeden, tylko in vitro. A tutaj naturalnie bez żadnej stymulacji udało się i to jeszcze dwójeczka :) Dlatego mam wątpliwości co do ilości suplementów, które zostały mi polecone.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka myślę, że te ilości suplementów to sprawa bardzo indywidualna.
    Twój lekarz na pewno wie co robi. Ja tak dużo tego biorę bo mam niedoczynność tarczycy i oprócz zaleceń ginekologa stosuje sien jeszcze do zaleceń endokrynologa. Najważniejsze, żebyś miała wyniki dobre i żeby dzidzie rosły.
    Co do samopoczucia to ja też czasami jestem jak emerytka, ogolnie czuje się super ale po wejściu na 2 piętro jak mnie zadyszka złapie to jest szok;)

U mnnie też wiele lat staran, już była decyzja o in vitro a tu naturalny podwójny cud;)

Jak duże już są Twoje dziewczynki?

21.09.2020 - ❤❤
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog kojarzę Twoją historie bo już kiedyś pisałyśmy :)
    Dlatego na kolejnej wizycie zapytam się czy widzi sens dodatkowej suplementacji czy nie. Właśnie jest rozbieżność między pomiarami u mojego gin a na badaniach prenatalnych. Tydzień przed połówkowymi wyszło, że dziewczynki warzą 318 g i 311g. Tydzień później na innym sprzęcie wyszło, że jedna 304g a druga 284 g. A tak to wizyty teraz co dwa tygodnie, ze względu na możliwość powikłań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:34

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    JustynaFrog kojarzę Twoją historie bo już kiedyś pisałyśmy :)
    Dlatego na kolejnej wizycie zapytam się czy widzi sens dodatkowej suplementacji czy nie. Właśnie jest rozbieżność między pomiarami u mojego gin a na badaniach prenatalnych. Tydzień przed połówkowymi wyszło, że dziewczynki warzą 318 g i 311g. Tydzień później na innym sprzęcie wyszło, że jedna 304g a druga 284 g. A tak to wizyty teraz co dwa tygodnie, ze względu na możliwość powikłań.
    No tak z tymi pomiarami to jest różnie. Faktycznie czasami różnica wynika ze sprzętu A czasami przecież i sam lekarz może o milimetr w ta czy w tą pozaznaczac i już też co innego wyjdzie. Dobrze, że między dziewczynami nie ma zbyt dużej różnicy. Oby tak dalej.

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola i adaska gratulacje parki 🤩🤩🤩🤩

Witaj przytulanka
    Mi gin powiedzala ze mam dobre badania krwi i żebym nie przesadzała po 1 trymestrze z witaminami
    Biore vit d
    Magnez
    Kwas
    Dha suplement

Pije codziennie sok albo zielony albo cytrusowy
    @virad. Poleciałam po bodziaki i nic nie było 😭

adaska lubi tę wiadomość

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • Virad Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @adaska cudnie. 😍 za kolejne prawidłowe widoki na usg ✊✊✊✊
    Trochę tych parek mamy w drodze 🥰
    @rocola ja pajace i śpioszki kupiłam na vinted ... do tego wzięłam kilka sztuk na próbę z sinsay.
    @przytulanka witaj ☺️ gratuluje zdrowych dziewuszek 🥰. Co do wagi... lekarze roznie bardzo roznie mierzą...wystarczy przesunąć usg o milimetr czy dwa i wyniki różnią się diametralnie. Mam nadzieje, ze różnice wynikaja u maluchów właśnie z tego powodu. Za kolejne usg ✊✊
    Ja biorę Omega Med Optima forte (tutaj jest wszystko co potrzeba 😬 jest i dha w dawce 600mg, jest jod i witamina D czy dobry kwas foliowy.. a nawet nieco zelaza)...
    Żeby mnie skurcze żadne nie zlapaly ...lekarz zlecił magne B6.
    A ze biorę zastrzyki z heparyny to mam tez brać tez wapno. Od miesiąca biorę jeszcze dodatkowo żelazo 🤨
    Poza tym mam leki typu progesteron dopochwowy, acard czy zastrzyki z heparyny... zalecenie lekarza z kliniki oraz immunologa.
    @macey buuuu. A u mnie był taki ogromny wybór 🙈

Pogoda piękna za oknem, a u nas pracowity weekend 😬.... w końcu wzięliśmy sie za pokoj bliźniaków, który do tej pory był nasza garderoba 🙈 powynosilismy wszystko co było do wyniesienia. Poprzebierałam nasze ubrania i te których nie używamy od dłuższego czasu zostały przeznaczone do oddania.
    Trzeba te 40 kilka metrów mieszkania wykorzystać jak najlepiej 😂😬

adaska, żona_męża lubią tę wiadomość

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak planujecie wynieść swoje dzieci że szpitala? Większość z nas ma chyba terminy jesienno zimowe. Ja mam niby na 9 grudnia ale wiadomo, muszę się przyszykowac na listopad. Może być zimno. Jak myślicie, wystarczy że ubiorę dzieci w spioszki, na to jakiś cieplejsze pajacyk, czapeczka i taki otulacz/kocyk do fotelika, taki żeby można było dziecko przypiąć. Widziałam parę takich w necie i wydają się fajnym rozwiązaniem. Czytałam, że nie powinno się przewozić noworodkówu ubranych w kombinezon w fotelikach.
    Co o tym myślicie?

Rucola lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna pisałam jakiś czas temu o tym, żeby nie przewozić dzieci w kombinezonach tylko kupić specjalny śpiworek/ocieplacz do fotelika. To jest nie tylko bezpieczeństwo ale i niesamowita wygoda :)
    Przytulanka witaj! U mnie lista leków i suplementów na dzień dzisiejszy wygląda tak: prenatal classic (z uwagi na cholinę), omega 3 z alg (nie jem mięsa a w preparatach prenatalnych dha są z ryb), asparagin, metylokobalamina ( w prenatalu jest tyle co kot napłakał), sanprobi IBS a także acard 150. Leki pierwszego trymestru ( heparyna, encorton, duphaston) już odstawiłam.
    Virad super pomysł z Vinted, popatrzę co jest ;) ja się wczoraj szarpnelam na 2 trojpaki śpiochów z next ale to tak bardzo symbolicznie, bo to moje pierwsze zakupy dla bliźniaków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 08:55

Virad lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ