Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff ciesze sie ze dzieci zdrowe ! 🥳🥳🥳 Często się słyszy o tym torbielu. Oby się wchłonął 🤞🏻
Śliczne te ciuszki z sinsay ! Muszę pochodzić po swoim mieście może coś znajdę 😅
Mi dziś paczka z Chin przyszła. Zestaw gryzak / do nosidełka zabawka i do smoczka
Widziałam ze niektóre sklepy w pl to sprzedają
https://zapodaj.netcfhbvgyjkihr
Na zdjęciu wszystko x2 i moj synek musiał się wcisnąć 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 23:03
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@justyna macane zakupy mówisz 😂 mam nadzieje, ze będą bardziej owocne niż moje.. ja ogólnie jestem rozczarowana tym co jest obecnie sklepach.
@macey dział dziecięcy 0-2 niestety nie znajduje się w każdym sinsay 🤷♀️ Mam nadzieje ze u ciebie będzie jednak taki... i ze łowy będziesz mieć udane.
Widze że szalejecie nieźle z @żona na ali 😅
Ja zaliczyłam dzisiaj wypad po czapeczki.. i nie znalazłam nawet jednej 🤦🏼♀️
W tk max muslinowe pieluszki tylko upolowałam 😉... a tak nic ciekawego w innych sklepach nie było 🙈Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny a te pieluszki muslinowe z Ali to kupujecie z o obojętnie jakich linków czy macie jakieś konkretne? Bo np szukam takich jak @żona w nosorozce i nie widze;)
Edit: już mam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 20:18
21.09.2020 - ❤❤ -
Justyna ja zamawiałam z tego linku:
https://a.aliexpress.com/_dU6qdSZ
Super wieści po prenatalnych! Torbielką się kompletnie nie martw, napewno na następnej wizycie nie będzie po niej śladu 😊
Zgadzam się z Virad, że w sklepach totalne rozczarowanie. W hm jedno i to samo i ani jednej rzeczy jaką widziałam w aplikacji 🤷🏻♀️ A w internetowym sklepie hm wszystko rozchodzi się w mig...
Macey tak jak napisała Virad, że nie wszędzie jest sinsay dla dzidziów i w całym Krakowie nie ma, najbliższy chyba w Chrzanowie 🤦🏻♀️
Rucola ale super, że dołączasz do klubu parek 🥰 cieszę się razem z tobą 😊JustynaFrog lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Cześć dziewczyny ♥️
Cieszę się, że wizyty udane a maluszki zdrowe ♥️ My będziemy podglądać malce w sobotę o 13. Mam stresa gigantycznego bo to genetyczne😳
Rucola ohh jakże zazdroszczę parki
Ja dzisiaj kupiłam 3pak bodziakow w Sinsay za 10 zł 🙊Rucola lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
@rucola cudowne wieści 🥰 oby każde kolejne usg również dało dobry obraz ✊✊
@adaska ale tez czas leci ☺️ za jutro ✊✊ mnie prenatalne tez mocno stresowały.
@macey jeżeli te bodziaki co kupiłaś w auchan podobają ci się, to tak informacyjne pisze że ich cena teraz to 6zl za sztukę 😉Rucola, Macey lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Adaśka, czekam z niecierpliwością na info od Ciebie!!!
Dziewczyny jeśli gdzieś znajdziecie dobre jakościowo pajace/spioszki w przystępnej cenie to dajcie mi znać ja co prawda dużo rzeczy mam i dużo dostanę, bo znajomi się oferują ale powiedzmy z 15 sztuk pajacyków na początek chcę dokupić#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Badania prenatalne wyszły idealnie
Maluszki są zdrowe i prawdopodobnie będziemy mieć parkę
„Córcia” większa wg usg o 4 dni i ma już ponad 7cm
„Synek” idealny do wieku ciąży i ma 6cm
JustynaFrog, Virad, Rucola, żona_męża lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adaśka ogromne gratulacje! Cudownie, że Wasze marzenie się spelnia
Ja Dziewczyny znalazłam sprzedawcę który sprzedaje śpiochy firmy f&f w rozmiarze 50 które w praktyce są małymi rozmiarami cena może nie zwala z nóg, ale ja planuję kupować tylko pajace więc kupię kilka zestawów
https://allegro.pl/oferta/f-f-sliczny-3-pak-pajac-pajacyk-r-50-cm-nr-59-8977860204?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
adaska lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cześć dziewczyny!
Chciałabym i ja dołączyć do Waszej grupy. Jestem aktualnie w 21 tc 1K2O. Mój brzuszek zamieszkują dwie dziewczynki Badania połówkowe mam za sobą, wszystko wygląda prawidłowo. Piszę do Was dziewczyny z zapytaniem, jakie suplementy zażywacie od 2 trymestru? Ja tylko pregne DHA, magnez, żelazo i stąd moje wątpliwości czy czasami nie jest tego za mało. Wszystkim Wam życzę spokojnej i bezproblemowej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 11:02
Jaksa lubi tę wiadomość
-
Hej przytulanka;)
Fajnie, że dołączyłaś. Opowiedz nam troszkę, jak się czujesz w ciąży?
Jeśli chodzi o suplementy to mój zestaw wygląda tak:
Kwasy omega 3
Witamina d3
Jod
Metylokobalamina b12
Metafolian kwas foliowy
MAgneB6
Poza Tym cala masa leków takich jak Letrox, duphaston, aspirin cardio, clexane, progesteron besins, glucophage o w razie stwardnienia brzuszka nospa.21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog
Jeśli chodzi o samopoczucie to teraz jest super, czasami czuję się jak babcia jeśli pokonam większą górkę. Najgorzej znosiłam pierwszy trymestr m.in mdłości, wymioty, bóle brzucha, zawroty i bóle głowy. Zapomniałam dodać, że od początku biorę jeszcze luteinę dopochwowo.
Jeśli chodzi o historię naszej ciąży, to z mężem staraliśmy się ponad dwa lata. Przeszliśmy sporo badań, lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS a u męża oligospermie. Wyrok był jeden, tylko in vitro. A tutaj naturalnie bez żadnej stymulacji udało się i to jeszcze dwójeczka Dlatego mam wątpliwości co do ilości suplementów, które zostały mi polecone. -
Przytulanka myślę, że te ilości suplementów to sprawa bardzo indywidualna.
Twój lekarz na pewno wie co robi. Ja tak dużo tego biorę bo mam niedoczynność tarczycy i oprócz zaleceń ginekologa stosuje sien jeszcze do zaleceń endokrynologa. Najważniejsze, żebyś miała wyniki dobre i żeby dzidzie rosły.
Co do samopoczucia to ja też czasami jestem jak emerytka, ogolnie czuje się super ale po wejściu na 2 piętro jak mnie zadyszka złapie to jest szok;)
U mnnie też wiele lat staran, już była decyzja o in vitro a tu naturalny podwójny cud;)
Jak duże już są Twoje dziewczynki?21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog kojarzę Twoją historie bo już kiedyś pisałyśmy
Dlatego na kolejnej wizycie zapytam się czy widzi sens dodatkowej suplementacji czy nie. Właśnie jest rozbieżność między pomiarami u mojego gin a na badaniach prenatalnych. Tydzień przed połówkowymi wyszło, że dziewczynki warzą 318 g i 311g. Tydzień później na innym sprzęcie wyszło, że jedna 304g a druga 284 g. A tak to wizyty teraz co dwa tygodnie, ze względu na możliwość powikłań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 13:34
-
Przytulanka wrote:JustynaFrog kojarzę Twoją historie bo już kiedyś pisałyśmy
Dlatego na kolejnej wizycie zapytam się czy widzi sens dodatkowej suplementacji czy nie. Właśnie jest rozbieżność między pomiarami u mojego gin a na badaniach prenatalnych. Tydzień przed połówkowymi wyszło, że dziewczynki warzą 318 g i 311g. Tydzień później na innym sprzęcie wyszło, że jedna 304g a druga 284 g. A tak to wizyty teraz co dwa tygodnie, ze względu na możliwość powikłań.Rucola lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Rucola i adaska gratulacje parki 🤩🤩🤩🤩
Witaj przytulanka
Mi gin powiedzala ze mam dobre badania krwi i żebym nie przesadzała po 1 trymestrze z witaminami
Biore vit d
Magnez
Kwas
Dha suplement
Pije codziennie sok albo zielony albo cytrusowy
@virad. Poleciałam po bodziaki i nic nie było 😭
adaska lubi tę wiadomość
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@adaska cudnie. 😍 za kolejne prawidłowe widoki na usg ✊✊✊✊
Trochę tych parek mamy w drodze 🥰
@rocola ja pajace i śpioszki kupiłam na vinted ... do tego wzięłam kilka sztuk na próbę z sinsay.
@przytulanka witaj ☺️ gratuluje zdrowych dziewuszek 🥰. Co do wagi... lekarze roznie bardzo roznie mierzą...wystarczy przesunąć usg o milimetr czy dwa i wyniki różnią się diametralnie. Mam nadzieje, ze różnice wynikaja u maluchów właśnie z tego powodu. Za kolejne usg ✊✊
Ja biorę Omega Med Optima forte (tutaj jest wszystko co potrzeba 😬 jest i dha w dawce 600mg, jest jod i witamina D czy dobry kwas foliowy.. a nawet nieco zelaza)...
Żeby mnie skurcze żadne nie zlapaly ...lekarz zlecił magne B6.
A ze biorę zastrzyki z heparyny to mam tez brać tez wapno. Od miesiąca biorę jeszcze dodatkowo żelazo 🤨
Poza tym mam leki typu progesteron dopochwowy, acard czy zastrzyki z heparyny... zalecenie lekarza z kliniki oraz immunologa.
@macey buuuu. A u mnie był taki ogromny wybór 🙈
Pogoda piękna za oknem, a u nas pracowity weekend 😬.... w końcu wzięliśmy sie za pokoj bliźniaków, który do tej pory był nasza garderoba 🙈 powynosilismy wszystko co było do wyniesienia. Poprzebierałam nasze ubrania i te których nie używamy od dłuższego czasu zostały przeznaczone do oddania.
Trzeba te 40 kilka metrów mieszkania wykorzystać jak najlepiej 😂😬adaska, żona_męża lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny jak planujecie wynieść swoje dzieci że szpitala? Większość z nas ma chyba terminy jesienno zimowe. Ja mam niby na 9 grudnia ale wiadomo, muszę się przyszykowac na listopad. Może być zimno. Jak myślicie, wystarczy że ubiorę dzieci w spioszki, na to jakiś cieplejsze pajacyk, czapeczka i taki otulacz/kocyk do fotelika, taki żeby można było dziecko przypiąć. Widziałam parę takich w necie i wydają się fajnym rozwiązaniem. Czytałam, że nie powinno się przewozić noworodkówu ubranych w kombinezon w fotelikach.
Co o tym myślicie?Rucola lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Justyna pisałam jakiś czas temu o tym, żeby nie przewozić dzieci w kombinezonach tylko kupić specjalny śpiworek/ocieplacz do fotelika. To jest nie tylko bezpieczeństwo ale i niesamowita wygoda
Przytulanka witaj! U mnie lista leków i suplementów na dzień dzisiejszy wygląda tak: prenatal classic (z uwagi na cholinę), omega 3 z alg (nie jem mięsa a w preparatach prenatalnych dha są z ryb), asparagin, metylokobalamina ( w prenatalu jest tyle co kot napłakał), sanprobi IBS a także acard 150. Leki pierwszego trymestru ( heparyna, encorton, duphaston) już odstawiłam.
Virad super pomysł z Vinted, popatrzę co jest ja się wczoraj szarpnelam na 2 trojpaki śpiochów z next ale to tak bardzo symbolicznie, bo to moje pierwsze zakupy dla bliźniakówWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 08:55
Virad lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021