Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
@ żona. Widzę ze szalejesz ! Ja czekam na turbany i kokardy na głowę z Ali oraz gryzaki ? Czy jakoś to się nazywa
Z tego samego sklepu zamawiałas czy innego ?
@virad
SCzeze to nie wiem co przyjdzie
Ale większa ilość podkładów ( przydadzą się do szpitala pod dupe oraz na przewijanie dziecka ( myśle ze ja będę większości na łóżku / kanapie przewijać
Majtki wielorazawe siateczkowe ( podobno przez tydzień cieknie 😩
Podpaski / oraz wkłady na cyce jak będzie kapać 🤞🏻
Krem/ płyn do kąpieli / puder do pupy / maści / coś na wzdęcia / na kolki / wit d / i tak dalej ... nie chciało mi się pojedynczych szukać a znajoma mi wysłała listę na początek żebym miała
Tak się wydaje ale tego jest sporo 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:26
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
@macey No sporo, sporo... ja nie chce kupować w nadmiarze 🤷♀️... potem połowa będzie do wyrzucenia. Mam cała masę aptek 24h gdzie można podjechać i zrobic zakupy jak potrzeba. Kilka rzeczy planuje wziąć w rosmanie... tez właściwie mam obok.
@justyna mówię tu o jeździe za kierownica ... to jest zwyczajnie niebezpieczne. W mieście jeździ się jednak z ograniczona i mniejsza prędkością... na trasie już tak nie jest. Gdybym się źle poczuła, jakiś skurcz by mnie złapał... etc...Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad ja polecam smoczki Lovi.
Co do pomocy po porodzie to ja będę przyjmować pomoc do opieki nad starszakiem. Nie.ma co ukrywać, będzie pokrzywdzony to może wizytami babć trochę Go prekupie przy Maluchach nie chcę pomocy. Najlepiej powoli, po swojemu... Damy radęVirad lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Virad cudowne wieści! U mnie podobny ciężar w brzuszku więc wiem jak się czujesz 😊 taak to kolejne muślinowe poeluszki z ali, zamówiłam im takie męskie jednorożce (czyli nosorożce) 😊 a o trasy chodziło mi te na siedzeniu pasażera z podusią i prawie na leżąco na przykład 😊
Macey zamawiałam z innego linku niż ty, więc dam znać jak z jakością bo miałam okazję ogladać kilka handmade 😊
Moje chłopaki tak szaleją aż miło 😊 a i dzisiaj kupiliśmy sławne tetry z auchan, są naprawdę spoko 😊 dziś też dokonałam zakupów w gemini, były to gaziki jałowe/niejałowe, podkłady poporodowe i majtki wielorazowe, wkładki laktacyjne, termometr do wanienki, chusteczki wodne, krem na moje sutki i do tyłka dzidziów, etui na smoczki i kremik do buźki 😊 leków/witamin na razie nie kupowałam bo chcę pogadać z pediatrą 🤷🏻♀️
Macey a co do kąpieli kupiłaś?
Rucola może ty jako doświadczona mamusia podpowiesz? Bo myślałam żeby na samym początku kąpać w samej wodzie a dopiero później kilka kropli czegoś im dodawać 🤷🏻♀️Virad lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Zona najlepiej dodawać swoje mleko ale przy karmieniu bliźniaków może być problem z nadwyżką czy chociażby wyciekami, chyba, ze planujesz karmić na zmianę... My używaliśmy delikatnych emolientów bo synek miał rumień wędrujący czy cos takiego, najprawdopodobniej na skutek środków odkażających stosowanych w szpitalu.
żona_męża, Virad lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
@zona. Mi znajoma poleciła kosmetyki z linomag, wiem ze są „ lepsze składy itp” ale na start nie chce wydziwiać.
Wannę kupilas zwykła czy jakaś siedząca ?
@ Virad ja tez jeżdżę tylko po mieście. Jak jadę ponad 200km jako pasażer to już puchne i muszę następnego dnia odpoczywać 🤨
@rucola. Nie wiem czy był niż temat ale jakie mleko polecasz. Dają jakieś darmoszki z szpitala ?
Są w Polsce jakieś programy dla bliźniąt co do mleka ? Wiem ze w stanach semilac i inne przysyłają spory darmowy zapas ..
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
Macey wanienkę dla dzieciaków kupię z ikei. Nie raz kąpałam dzidzie brata w takiej i jak dla mnie była ok, a potem już w dużej wannie 😊 taak a foteliki maxi cosi 😊 mężuś wynalazł promo w internetach i zamówił 😊
Rucola lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
@rucola myślałam ze poza lovi coś jeszcze jest godnego na rynku 😉
Czy do kąpieli nie można wlać kilka kropel oleju migdałowego ... zamiast tych wszystkich gotowych mieszanek?
ewentualnie myślałam żeby taki produkt wziąć - Dermedic Linum Emolient Baby kremowy żel do mycia od 1 dnia życia
@żona No i ciebie te sławne tetry dogoniły 😋 Ja jeszcze ich nie prałam, wiec nie wiem jak potem będę wyglądać 🤷♀️
Foteliki masz 🥰 to na jaki wózek się zdecydowałaś???? 😬😉
Bylam dzisiaj w sinsey... po koszulkę na ramiączka która wykorzystam do karmienia 😉 bo nadal mi się nie podobają te długaśne wielgasne koszule.. bleeeee🤦🏼♀️ i wiecie co... zajrzałam na dzial dziecięcy ... i pomacałam sobie jakieś otwarte bodziaki - i byly spoko - koleznaka ciagle mi mówi, idź kup, zobaczysz ze fajne 🤷♀️ Więc kilka rzeczy wylądowało w koszyku ... a nadal jest ta wyprzedaż stacjonarnie, wiec i ceny były kosmicznie niskie 😬 Przykładowy zestaw ze zdjęcia niecałe 8zl 😲 bardzo fajne szerokie wejście na główkę... oczywiście do użycia nie na pierwsze dni bo najpierw muszę nauczyć się obsługi własnych dzieci 😉😁 i zobaczymy jak po praniu to będzie wyglądać 🤷♀️
https://zapodaj.net/a6b60c504b1e9.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 21:20
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
jeśli chodzi o body na poczatek, to ja bardzo polecam kopertowe. Dużo łatwiej się zakłada, ja będę kupowac tylko koperciaki no i oczywiscie śpiochy/pajace, na poczatek będe kupować tylko spiochy i pajace w rozmiarach 50/56 bo wiem, ze nic innego dzieciakom i tak nie będe zakładac tym bardziej, ze rodzę w zimie.
Na zimowe spacery bardzo Wam polecam do wózka takie coś zamiast kombinezonów, bo maleństwo bardzo trudno ubrać mam ten śpiworek, cena przystępna i jakość naprawdę super
https://allegro.pl/oferta/spiworek-do-wozka-sanek-cieply-gondola-ricokids-00-8441699310
do nosidełek samochodowych nie powinno się wkładać dzieci w kombinezonach, przede wszystkim sliskich, bo to zwiększa ryzyko wyślizgnięcia i tutaj też super sprawdzą się te śpiworki bo mają przecięcia na pasy fotelikowe albo można dokupić jakiś inny ocieplaczVirad lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Virad jaaakie słodkości! Co do wózka to dziś , może jutro jedziemy oglądać tego valco i bugaboo. U mnie na osiedlu jakaś moda na bliźniaki nastała 😂
Jeśli chodzi o body kopertowe to mam tylko kilka takich, kompletnie tego nie przemyślałam 🤷🏻♀️ Trudno jakoś będę pchać te główki 😂
Rucola dzięki za polecenie 😊 do gondoli coś takiego napewno się przyda. A co pod to ubierać? Sam pajacyk chyba za mało jak na zime, to może taki dresowy kombinezon? Link przykładowy poniżej
https://www.sinsay.com/pl/pl/xu487-9mm/infant-sleepsuit
Czy może taki misiowy kombinezon? Link poniżej
https://www.sinsay.com/pl/pl/xm862-09x/soft-teddy-bear-romper
A tu wczorajszy prezent dla dzidziusiów 💙 wy planujecie szumisie?
Virad lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
@justyna za same dobre wieści ✊✊❤️❤️ Daj znać po! Musi być dobrze! 🥰
@rucola ja mam prawie same kopertowe ☺️ I bodziaki i pajace. Z 10szt mam tylko takich przez głowę .. ale to nie na pierwsze tygodnie, bo na pewno będę się bała tak władać maluchy 🤭 ale mam koleżankę która używała tylko tych przez głowę bo było jej zwyczajnie wygodnie. Mowila ze w nocy najlepiej jej było właśnie z takich korzystać, bo najszybciej 😂 🤷♀️ Także to chyba zależy od gustu 😀
@żona No nie mow ze valco jedziesz oglądać 🤪 to do ciebie nie podobne 😉 daj znac jakie wrażenie na tobie wywarł, bo mnie pozytywnie zaskoczył 😃
Ten dresowy kombinezon to chyba taki cieniutki jest... jak mnie pamięć nie myli....ale ręki sobie nie dam uciąć 😛
Szumisia nie kupuje, najpierw sprawdzę opcje z telefonem.. jak będzie ok i będę się uspokajać przy takich dźwiękach to zakupie 😋 czytałam tez o uzależnieniu się dzieci od tych dźwięków 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 11:50
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad co ta ciąża robi z człowiekiem 😂 może sprzedawca będzie bardziej rozmowny i da wypróbować ten wózek a nie tylko patrzeć na niego 🤷🏻♀️
Właśnie przyszła paczka z gemini! Jakie to wszystko wielkie 😂 ale bardzo polecam 😊Virad lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
Hej, jestem już po.
Lekarz dał nam dzisiaj wycisk, doslownie;)
Ale wszystko było ładnie widać. Moja parka ma się dobrze, wszystkie parametry w normie. Tylko u dziewczynki jakąś torbielka w główce ale mówi że to się wchłonie i że nie ma powodów do obaw, chce mu wierzyć ale wiecie jak to jest. Moje dzidzie ważą 354 i 341 gram. I w sumie to już nie wiem w którym tyg jestem bo co innego wychodzi z ostatniej miesiączki, co innego z pierwszego usg i co innego z prenatalnych i polowkowych.Virad, żona_męża, adaska, iriiska lubią tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤