X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze mamy 2020
Odpowiedz

Bliźniacze mamy 2020

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona męża ja bym nie brała siedziska kubełkowego a ten wózek z tego co widzę ma kubełek, no ale każdy sam podejmuje decyzję :) Co do śpiworka, to ja kupiłam z firmy MiRMar spiworki z rękawkami dla wczesniaków, na początek, bo z synkiem zawsze się martwiłam, ze mu rączki marzną :P a potem kupię juz większe takie bez rękawkól ale będe celować w firmę natulino

żona_męża lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Macey Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ruccola. Zajęcia przyjemne. Dużo ciekawostek nawet dla tych najbardziej oczytanych. Tez jak załatwić sprawy papierowe po urodzeniu itd .

Zobaczymy jak będą następne wyglądały.

Październik 2020
    💜💜 dwie dziewczynki
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna czyli też nie trafiłaś na idealnego sprzedawcę i chyba taki tak naprawdę nie istnieje jeśli chodzi o wózki bliźniacze.
    Rucola dzięki za wskazówki 😊 już chyba rozumiem o co chodzi, tylko który w takim razie nie jest z kubełkiem?
    Macey super, że jesteście zadowoleni z zajęć 😊oby tak dalej
    Dziewczyny moje samopoczucie fatalne... wczoraj wieczorem kilkanaście razy twardniał mi brzuch i do tego ból nad spojeniem. Nospa ani magnez nie zdziałały nic. Dzisiaj leże na razie bez leków i obserwuje co się dzieje, jak się powtórzy to pojadę na ip bo się wykończe (mój prowadzący na urlopie i nie chcę do niego dzwonić). Dzieciaki pomiędzy twardnieniami fikały, dziś od rana też fikają 🤷🏻‍♀️ Wczoraj zjadłam ciężkostrawny „strączkowy” obiad i zwalam to na to... macie takie dolegliwości?

💙💙 bliźniacza mama
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona na pewno Valco snap nie ma kubełka, jeśli chodzi o inne to nie robiłam jeszcze solidnego rozeznania....
    Co do twardnień to bardzo Ci współczuje ale to niestety chyba normalne na tym etapie... Co do nospy to pamiętaj, ze to jest kategoria C jeśli chodzi o leki do stosowania w ciąży, czyli raczej nie polecane... Magnez jak najbardziej, w szpitalu nawet daja kroplówki z magnezem. też bym pewnie na IP, niech sprawdzą.
    Ja wczoraj byłam na wizycie u lekarza prowadzacego, potwierdził płeć, w sensie, ze na górze dziewczynka a na dole chłopiec. Maluszki tak słodko i spokojnie spały, ze aż się zaniepokoiłam, bo byłam świeżo po obiedzie. Poza tym od soboty nie poczułam żadnych ruchów i trochę zaczynam schizować... wiem, ze mam czas, ale już wiem, ze jest możliwość, aby czuć Maluszki a ich nie czuję :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Ja właśnie wróciłam z wizyty. Synek waży 500 gram A córeczka 450. Lekarz powiedział, żeby na razie nie zamartwiać się bo to ciaza 2ko2o i są to dwa różne czlowieczki i mają prawo rosnąć w swoim tempie. Poza tym wszystko ok. Maluchy wiercą się niesamowicie. Synek ostatnio był główka w dół, a teraz do góry i oboje leżeli buźkami do siebie.
    Ja czuje się bardzo dobrze, szyjka prawie 4 cm.
    Co do stwardnienia brzuszka to rozmawiałam o tym dzisiaj z lekarzem, powiedział że to normalne niepokoić się należy jeśli takie akcje będą zdarzać się kilka razy na godzinę. A tak to lykac magnez i można nospe do 3 razy dziennie, w razie większych problemów można wziąć relanium.

żona_męża lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tak zdaję sobie sprawę co do nospy dlatego wzięłam tylko jedną, ogólnie biorę od wielkiego dzwonu. Cieszę się, że u twoich dzieciaczków wszystko dobrze 😊 starszy synek będzie miał braciszka do zabawy, a ty córeczke do strojenia 😊 na regularne ruchy trzeba poczekać, ale to przecież wiesz 😊
    Justyna gratuluję prawie kilograma dzieciaczków w brzuszku 😊 a szyjka niech taka już pozostanie do końca 😊 u mnie też były różnice wagowe ale tak jak powiedział twój lekarz - to nie jest powód do niepokoju skoro 2k2o 😊 oby to dobre samopoczucie cię nie opuszczało 💪🏻
    Ja dzisiaj się troszkę uspokoiłam i to napewno też wpłynęło na samopoczucie. Nie byłam na ip bo twardnień było zdecydowanie mniej i ból w podbrzuszu się nie pojawił, a mąż w ramach rozrywki wyciągnął mnie po dzidziusiowe mini zakupy 😊 dosłownie do jednego sklepu i na pół godziny, ale pomogło mi się to oderwać 😊 polecam sklep c&a i dział dzidziusiowy kupiliśmy super słodkie ręczniki i piżamki 😊 jak będziecie zainteresowane to jutro wstawię zdjęcia 😊

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Ja po wczorajszej tak pozytywnej wizycie odważyłam się na krótki wypad nad morze. Co prawda mam schizy o corone ale nie o tym chciałam. Przeszłam się na godzinny ślimaczy spacer i po powrocie zauważyłam na bieliźnie mała gęsta kulkę śluzu i wcisnelam sobie że to czop sluzowy. Wczoraj szyjka Zamknięta 4 cm wiec pocieszcie mnie proszę że to nie to bo już oczywiście się obwiniam i panikuje.

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna jakiego koloru był ten glutek? bierzesz jakiś progesteron dopochwowy? Który mógł się zmieszać z żelem z usg...
    czy on miał zwartą konsystencje czy taka galaretka? Jakieś plamienie do tego masz czy nie...?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na szczęście od wczoraj już nic się nie dzieje. Ten glutek to była taka galaretka jak z białka jajka. Dowcipnie nic nie biorę. Przepraszam za niesmaczne opisy ale przestraszyłam się okropnie.

21.09.2020 - ❤❤
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wiem co przeżywałaś, ale czop jest raczej boały z domieszką krwi (jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi). Poza tym nic się nie działo tak? To moim zdaniem ciesz się wypadem i zjedz za mnie nadmorskiego goferka 😘😊

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Hej, na szczęście od wczoraj już nic się nie dzieje. Ten glutek to była taka galaretka jak z białka jajka. Dowcipnie nic nie biorę. Przepraszam za niesmaczne opisy ale przestraszyłam się okropnie.
    No i gites :)
    Czasem po usg można mieć kawałek „starego żelu z nakrętki 😉” i on może tak wyglądać...
    Nie mniej jednak, może godzinnych spacerów już unikaj co ;) i obserwuj swoje ciało. ✊

@zona czop może być z domieszka krwi... ale nie musi.
    Można go nawet nie zauważyć 🤨 zwłaszcza jak odpada po kawałku. A barwy ma różne, od podbarwionych krwią, przez żółty czy nawet biały... taka galaretka zwykle ..
    Ale nasze mamy tutaj może powiedzą jak u nich było, i czy wogóle widziały u siebie taki odpadniety czop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 12:42

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad no widzisz. Ostatnio mojej koleżance na końcówce ciąży wyleciał i opisała go jako biały z niteczką krwi 🤷🏻‍♀️ Więc tak przekazuję. Mi ostatnio non stop coś leci, ale to pewnie przez te upały...
    przyszło dzisiaj zamówienie z motherhood i śpiworki są super takie lekkie, a takie małe chusteczki muślinowe takie sobie... krzywo poobszywane, nierówno podocinane i materiał cieniutki... żałuję, że nie zamówiłam dużo więcej z alie i sama nie porozdzielałam na takie małe 🤷🏻‍♀️
    5ee4271009f5.jpg
    5308a452cb38.jpg

💙💙 bliźniacza mama
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zona z tym czopem to roznie jest 🤷‍♀️
    A jak odchodzi po kawału to można go wogole nawet nie zauważyć.

Widze, ze nie tylko ja jestem nie zadowolona z zakupow 🤨 ech ci sprzedawcy...
    Do porodu jeszcze trochę czasu :) wiec możesz zamówić i powinno z alli zdąrzyć przyjść :) a jak nie, to użyjesz miesiąc później i tez się na pewno przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 14:36

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • żona_męża Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad pochwal się tymi nieudanymi zakupami 😊
    Halo pozostałe trzypaczki, co kupiłyście ostatnio swoim dzieciaczkom? 😊
    Dzisiaj byłam na badaniach i właśnie dzwoniła koleżanka z wynikami... crp dalej 19...

💙💙 bliźniacza mama
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie. Mi po prostu ta ciąża coś za dobrze idzie, dlatego wczoraj tak spanikowałam. Do tej pory oprócz delikatnych mdłości pomiędzy 8 a 12 tyg i napadów zmęczenia to nic mi nie dolegało, no może czasami stwardnienie brzucha ale też sporadycznie. Pewnie dlatego jak już zauważyłam coś "innego" to zaczęłam przeżywać.

21.09.2020 - ❤❤
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to u mnie na razie cisza. Ale już powoli dobiega kon8ec remontu i wezmę się za urządzanie. Sama nie wiem co kupię. Zamówiłam ostatnio tylko bodziaki z firmy "martex" i "Ewa klucze" bardzo przyjemne, polecam.

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żona_męża wrote:
    Virad pochwal się tymi nieudanymi zakupami 😊
    Halo pozostałe trzypaczki, co kupiłyście ostatnio swoim dzieciaczkom? 😊
    Dzisiaj byłam na badaniach i właśnie dzwoniła koleżanka z wynikami... crp dalej 19...
    Może taka twoja uroda z tym CRP 😉 A tak całkiem poważnie, to dziwne 🙈 ale grunt też że nie rośnie.

O łóżeczkach mowa 🤦🏼‍♀️
    Jedno miało pęknięcie a drugie niedoróbki...
    Sklep dosłał nowe elementy, ale są jeszcze w gorszym stanie niż te co pierwotnie przyjechały. Najlepsze jest to że łóżeczko jest z polecania koleżanki, koleżanki, i koleżanki 😉I każda z nich jest zadowolona z jakości.’ Mam chyba jakiegoś pecha 🤦🏼‍♀️
    Myślałam że mam za sobą dylemat łóżeczkowy.... no nic, czekam na odpowiedz sprzedawcy ...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad proszę daj nam namiary na te lozeczka.

Żona pyszny gofer spałaszowany za Twoje zdrowie;)

21.09.2020 - ❤❤
  • Virad Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @justyna narobilas mi smaka na te gofry 🤭 mniaaaaam

Co do łóżeczka:
    Łóżeczko drewniane Białe HAPPY https://allegro.pl/oferta/lozeczko-drewniane-biale-happy-9007231000?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Na razie nie mogę go polecić 🤦🏼‍♀️ bo tak jak mówiłam, przyszło nie takiej jakosci jakbym się spodziewała. Jak nie uda się otrzymać nowych elementów to je odeśle i kupie z innej firmy...

Samo łóżeczko na żywo wyglada tak:

https://zapodaj.net/09ecb20549e6c.jpg.html

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad lozeczko wygląda spoko, ja też mam obczajone coś w internetach i boję się, że przyjdzie szmelc. Patrzyłam też lozeczka z Ikei, mam parę mebli i są ok. Ale te lozeczka wcale też tanie nie są.

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ