Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Spełnione marzenia witam i gratuluję 😊 szok przeminie i pozostanie sama podwójna radość 😊 jaka jest wasza historia?
Justyna nie biorę tego antybiotyku tylko czekam do wtorkowej wizyty u ginekologa i zobaczę co on doradzi 🤷🏻♀️💙💙 bliźniacza mama -
@spelnione witaj 🥰 super, ze nasze grono tak się powiększa ☺️ za nudne kolejne miesiące ✊✊✊✊ i witaj w gronie parek 😬
😘@justyna 😘@rucola 😘@zona Dzieki dziewczyny za wsparcie!
Ja już po wizycie ... przepływy wyszły dobre. Także chwilowe ufff ☺️ Dr zadowolony z wyników i skwitował że może spać spokojnie. Jak przyłożył głowice to zapytał: co zrobiłam 🙈
Na moje pytanie od czego taka różnica w wynikach, to skwitował ze to jak z ciśnieniem i stresem... jeżeli jest jednorazowy incydent to nie panikujemy. Ma kontrolować częściej żeby w razie co szybko zareagować. Kolejna wizyta w czwartek 🙈
Także wasze kciuki będą jeszcze potrzebne 🤗 dziękuje każdej z was jeszcze raz za wirtualne 😘
@zona 🙈 ty to masz ku..wa przeboje z tymi lekarzami i wynikami. Trzeba było tej pani dr w gabinecie kaszlnąć przez maseczkę 😉 może trochę by to postawiło ją na nogi 🙈 co za imbecylka z niej 🤦🏼♀️
@justyna różnica miedzy dziećmi to 200g wg ostatniego usg. Dr na poprzedniej wizycie powiedział że waga mam się nie przejmować, ze na tym etapie jest dobra.
Młody jest nieco mniejszy od młodej ... właściwie od początku 🤷♀️ a ona nie dość ze zajęła 3/4 brzucha 😉 to jeszcze non stop go kopie 🤭Rucola lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad uffff kamień z serca. Myślałam o Tobie cały wieczór. Trzymam kciuki za czwartek🤞
Ja mam wizytę w piątek, ostatnio moje dzidzie miały malutka różnicę ale ogólnie to były raczej z tych mniejszych rozmiarów. Lekarz mówi też żeby się nie przejmować bo ja sama zbyt duża nie jestem itp. Ale zaczynam się zastanawiać czy może ja za mało jem albo niewłaściwie i to przeze mnie one takie małe. Jak do tej pory nic nie przytylam i nie wiem czy się cieszyć czy martwić.21.09.2020 - ❤❤ -
Spełnione marzenia witam i również gratuluję
Virad trzymam mocno kciuki za czwartek 👍
Wybaczcie dziewczyny, że tyle czasu mnie nie było. Ostatnio dużo się u mnie działo, przeprowadzka na pełnych obrotach. Zmienialiśmy mieszkanie na większe, wiadomo z jakiego powodu 🥰 Od piątku miałam twardy brzuch dodatkowo doszły skurcze, kłucie i parcie w pochwie. Pojechałam wczoraj wieczorem na SOR, pan doktor mnie zbadał. Podczas badania nic niepokojącego nie wyszło, chociaż chciał mnie zostawić na tygodniową obserwację. Mam leżeć, odpoczywać i obserwować się. Kontaktowałam się z moją Panią doktor, zwiększyła mi dawkę leków i jeśli objawy by nie przeszły mam się u niej wcześniej pojawić na wtorkowej wizycie. Wydaje mi się, że mocno się przemęczyłam przez ostatnie dwa dni, dodatkowo od kilku dni miałam zaparcia. Ale już dzisiaj czuję się lepiej.
Justyna a jaką masę mają Twoje dzieciątka? Bo jesteśmy w sumie chyba na podobnym etapie ciąży. -
Przytulanka w ok 22 tyg miały 350 i 400 g. Wiem, że nie ma co tego porównywać ale moja koleżanka w tym samym tyg jest i była w tym samym dniu na wizycie i jej pojedyncze bobo miało ponad 600g, a kura z niej jeszcze drobniejsza ode mnie.21.09.2020 - ❤❤
-
Tak nasza pierwsza ciąża 🙂, mam nadzieję, że nie będzie wtopy i z parki się dwóch synkow nie zrobi, bo poszłam trochę z sukienkami dla dziewczynek 🙈, tak to zapewne dopiero po połówkowych zacznę coś ogarniać
Żona - Męża u nas była stwierdzona niepłodność idiopatyczna, wszystkie wyniki w normie moje i męża a ciąży brak, jedyne co to moje niskie AMH i tutaj Pani doktor dała nam szanse na dwie inseminacje i potem ivf, nie sądziłam, że uda się pierwsza i to jeszcze podwójnie 😁, a już pomału szykowaliśmy się psychicznie do procedury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 15:07
Rucola lubi tę wiadomość
-
Virad cudowne wieści! Aż podskoczyłabym z radości gdybym mogła 🥰 oczywiście ciepłe myśli lecą do was i bardzo mocne kciuki za czwartek 💪🏻✊🏻 A co do lekarki to wolałam nie próbować bo by od razu mnie zabrali do zakaźnego 😂
Przytulanka to napewno z przemęczenia, miałam podobnie jak się przeforsowałam przy porządkach 😊 a na zaparcia polecam uzupełnianie flory bakteryjnej probiotykami 😊
Spełnione marzenia cudownie, że spotkało was podwójne szczęście 😊💙💙 bliźniacza mama -
Żona męża dzisiaj czuję się znacznie lepiej. Dziękuję za radę, wypróbuję 😀
Justyna z tego co pamiętam moje dziewczynki podobną miały masę do Twoich dzieci. Chociaż teraz rosną jak na drożdżach, w szpitalu na badaniu jedna już ważyła 750g a druga 680g.JustynaFrog lubi tę wiadomość
-
Żona ja byłam na wizycie 12 sierpnia i mi Pani w rejestracji przy mnie wystawiła zwolnienie A tu się okazało, że do pracy nie dotarło. Prawdopodobnie był jakiś błąd w systemie. No ale zwolnienie zniknęło. Jakby z pracy do mnie nie zadzwonili to bym nawet nie widziała. Zadzwoniłam do lekarza i bez problemu wystawili, tylko musieli coś tam wpisać w wyjaśnieniach jakieś usprawiedliwienie. W PUE wyskakiwalo takie pole jak chcieli wystawić mi wstecz. Ale wpisali, że był wcześniej błąd systemu i przeszło. I wszystko jest ok.21.09.2020 - ❤❤
-
Ja byłam na wizycie 12 sierpnia , a z pracy dzwonili do mnie 25 sierpnia i w tym samym dniu załatwiłam to u lekarza. Naprawde nie bylo problemu. Pani z rejestracji po prostu weszla w system i wystawiła zwolnienie od nowa, tylko tak jak wspominałem musiała cos tam wpisać w wyjaśnieniach skąd taka sytuacja. Mi wpisała że błąd systemu. Kolejna wizytę mam 4 wrzesnia więc z racji tego że nie szło inaczej wystawiła mi jedno zwolnienie od tego feralnego 12 sierpnia do dnia zgłoszenia problemu czyli do 25 sierpnia i następne od 25 sierpnia do 4 września.
żona_męża lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
JustynaFrog wrote:Ja byłam na wizycie 12 sierpnia , a z pracy dzwonili do mnie 25 sierpnia i w tym samym dniu załatwiłam to u lekarza. Naprawde nie bylo problemu. Pani z rejestracji po prostu weszla w system i wystawiła zwolnienie od nowa, tylko tak jak wspominałem musiała cos tam wpisać w wyjaśnieniach skąd taka sytuacja. Mi wpisała że błąd systemu. Kolejna wizytę mam 4 wrzesnia więc z racji tego że nie szło inaczej wystawiła mi jedno zwolnienie od tego feralnego 12 sierpnia do dnia zgłoszenia problemu czyli do 25 sierpnia i następne od 25 sierpnia do 4 września.💙💙 bliźniacza mama
-
@ spełnione witaj w gronie ! Jak się czujesz ?
@virad. Kaxiuki do czwartku oby wszYStko było nadal Ok 🤗
@zona. W tym krk widzę ze mamy samych lekarzy z super podejściem 😩😩😩😩 co do zwolnienia to ja cały czas pracuje i nie mogę ci w tym pomoc
W weekend miałam baby shower. Myślałam ze padnę z zmęczenia ale dałam radę. 🥳🥳🥳🥳
niedziele cała odpoczywalam. Ale impreza ubrana. Przyszła mama zadowolona i super prezenty 😆.
Październik 2020
💜💜 dwie dziewczynki -
dzień dobry Dziewczyny!!! nadrobiłam
Żona daj znać co ginekolog powie na ten antybiotyk i jaki w ogóle dostałaś?
Ja też póki co pracuję i dodatkowo na własnej działalności więc nie doradzę
Ja dziś Dziewczyny mam wizytę, zastanawiem się czy mam tą infekcję czy nie bo czasem mnie coś swędzi ale nie mam żądnej niepokojącej wydzieliny, wszystko wygląda czyściutko i ładnie... No nic, zobaczymy#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny ja Was naprawdę podziwiam, że pracujecie. Jesteście wielkie! Ja ugotuję obiad i jestem padnięta;) myślę, że gdybym cały czas była w ruchu to miałabym pewnie lepszą kondycję, a ponieważ od kilku już miesięcy leniuchuję to jest jak jest. Nie narzekam, czuję się super, ale dla Was kochane wielki szacun;)21.09.2020 - ❤❤
-
Dziękuje wszytkim za kciuki 😘🥰 walczymy o każdy kolejny tydzień ☺️
Za wasze wizyty dziewczyny ✊✊
@macey pochwal się co fajnego dostały maluchy 🤩
Swiruska z ciebie ze jeszcze pracujesz 🤪 mi lekarz zabronił kategorycznie i od 2 miesięcy jestem w domu 🤷♀️
Jeżeli któraś myśli o łóżeczkach woodies... to zdecydownie odradzam. Te które przyszły właśnie mąż pakuje do odesłania...
Nie takiej jakości się spodziewałam. Oczywiście nie obeszło się bez uszkodzonych elementów, jak schodząca farba 🤦🏼♀️🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 13:22
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dzisiaj byłam na wizycie z moimi synkami 😊 ważą 1632 g i 1752 g, wszystkie przepływy wzorowe, ciąża ogólnie zdaniem lekarza wzorowa 😊 takie wieści dodają skrzydeł 😊 a co do mojego crp to wczoraj wieczorem okazało się, że winę ponosi znowu ten paciorkowiec... także laryngolog w czwartek zaleci mi antybiotyk jakiś z klindamycyną. Ginekolog chciał mnie skierować do szpitala na dożylne podanie ale patologia ciąży jest w remoncie aktualnie a nie może mnie ze zdrową ciężarną położyć 🤷🏻♀️ Chyba że ta laryngolog mnie gdzieś skieruje ale wątpię w to więc pewnie skończy się na doustnym. No nic, jakoś muszę to przetrwać dla moich dzidziów ❤️❤️
Rucola teraz ja trzymam kciuki za was, koniecznie daj znać 😊
Macey chwal się tymi prezentami! 😊
Virad przykro mi, że spotyka was takie rozczarowanie 😢JustynaFrog lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama