Bliźniacze mamy 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
@macey ufffff. Bo już mi się ciepło zrobiło, ze ja tak w tyle...😂🙈 dobrze że to tylko wyprawka szpitalna 😉
Wanienka - Shnuggle spoko, ale nie wiem czy nie przereklamowana - jak Bugaboo 🤭z braku miejsca myśle o takiej składanej, tylko nie wiem ja to ograć... gdzie postawić.. No bo nie na podłodze 🤷♀️. Taka zwykła wanienka ma plus, ze można postawić na stojaku i kręgosłup będzie nam za to wdzięczny - ale zajmuje tez miejsce 🙈 chyba powiem m żeby wybrał, bo mnie te wybory rozwalają 🤭
@rucola ja będę próbować kłaść ich w jednym łóżeczku. W końcu tyle czasu w brzuszku byli razem. Jak się nie pozabijają 😉 i będą spać dobrze, to tak zostawimy. Jeżeli nie, to rozłożymy do dwóch łóżeczek.
@przytulanka zgrabny jest 🥰 mój brzuszek w tym tc tez nie był duży. A teraz nie sposób go niezauważyć 😂
Z dobrych wieści ☺️ hemoglobina mi w końcu podskoczyła.
Miałam oglądać wózki i dać znać @żona. Nie wybrałam się jeszcze, mąż zawalony robotą i muszę czekać na wolny slot w kalendarzu 🙈Rucola, żona_męża lubią tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad jest taka składana wanienka stokke flexi moze kojarzysz?
https://www.stokke.com/POL/pl-pl/k%C4%85pieli/stokke-flexibath/5315.html
Co do wózka to ja już mam wybrany z polecenia Virad i chciałam Ci ogromnie podziękować, bo zakochałam się wirtualnie w tym wózku Jak na połówkowych wszystko będzie dobrze to będziemy zamawiać tego Valco, oczywiście nie w Pl bo ich nie ma, ale są imprortowane do innych krajów UE więc na pewno się uda
Virad i jeszcze gratuluję Ci hemoglobiny! Ja idę na badania w piątek i zobaczymy co u mnie się dzieje, choć coraz częściej sięgam po tardyferon...Virad lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Przytulanka piękne zdjęcie 😊 muszę wyciągnąć męża niech zrobi mi chociaż kilka ujęć 😂
Virad wiem co czujesz z hemoglobiną bo u mnie też ostatnio podskoczyła, więc mamy moc 💪🏻 Oby tak zostało.
Moje wizyty teraz co dwa tygodnie, a wasze? Jak wasze samopoczucie? U mnie dzisiaj fatalna noc, co 2 godziny budziłam się z dusznościami, myślicie, że to przez któreś z dzieci?
Virad mój wypad na wózki też nie wiem kiedy się odbędzie bo podobnie jak u ciebie mąż w pracy, a po pracy ogarnia nasze rodzinne życie bo ja ostatnio jestem w jakiejś niemocy... 🤷🏻♀️
A wanienkę już wam pisałam, że na razie mamy tą z ikei bo moim zdaniem będzie wystarczająca, a potem przerzucę ich razem do wanny 👶🏻👶🏻Virad lubi tę wiadomość
💙💙 bliźniacza mama -
@rucola nie masz za co dziękować 🙈wrzuciłam ci po prostu info o tym wózku 😬
W cenie ok. 3700 (z kosztem przesyłki do PL) można go zamówić z DE 😉
https://www.milkii.de/Unterwegs/Kinderwagen/Valco-Baby/Valco-Baby-Snap-Ultra-Duo-Doppelwagen-Charcoal::23169.html
Tak, o tej wanience pomyślałam ☺️ i mówię mężowi... a ten mnie zaskoczył 🙈 ... i mówi, będziemy ich kąpać w normalnej wanience, w kuchni na blacie 😂 dla mężczyzn nasze problemy jak widać nie istnieją 😅
@żona za hemoglobinę ✊ przydadzą nam się zapasy na poród.
Co do samopoczucia, to ja narzekać nawet nie mogę. Odpukać.
A u ciebie, może to maluchy przygniotły jakiś narząd i stąd ta ciężka noc.. gdyby to się powtórzało to warto zapytać lekarza... bo teraz temperatury w nocy są dobre, wiec to nie przez pogodę ..
Co do wizyt, mam je co dwa tygodnie już od dłuższego czasu 😬 a w laboratorium jestem średnio raz na 3 tygodnie 🙈żona_męża lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Maxi napisz coś więcej o sobie Rozumiem Twój szok, ja też go przeżywałam bardzo długo ale zobaczysz, wszystko się ułoży i będziesz się ogromnie cieszyć podwójną ciążą.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Maxi oj każda z nas zna doskonale to uczucie 😊 jak zobaczyłam swoje fasolki to zachowywałam się jak wariatka 😂
Proszę dzisiaj wszystkie kciuki na pokład żeby to cholerne crp miało tendencję spadkową bo dzisiaj byłam na badaniach ✊🏻 Jeśli wzrośnie to znów czeka mnie antybiotyk...💙💙 bliźniacza mama -
żona_męża wrote:Maxi oj każda z nas zna doskonale to uczucie 😊 jak zobaczyłam swoje fasolki to zachowywałam się jak wariatka 😂
Proszę dzisiaj wszystkie kciuki na pokład żeby to cholerne crp miało tendencję spadkową bo dzisiaj byłam na badaniach ✊🏻 Jeśli wzrośnie to znów czeka mnie antybiotyk...
Ja natomiast złapałam jakąś infekcję, tylko nie umiem rozróżnić czy to układ moczowy czy płciowy ale dziś oddałam mocz do badań więc zagadka może się wyjaśni...
Na infrkcje intymne co polecacie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Żonai Rucola kciuki do dobre wyniki.
Niestety nie znam żadnych naturalnych sposobów na infekcje, gdy mi się przydarzyło na początku ciąży dostałam lek na receptę ale nawet nie pamiętam nazwy;/
Dziewczyny co sadzicie o otulaczu Tulik? Lub czymś podobnym?
Otulacz Antykolkowy Tulik® - legendarny polski sposób na kolkę i długi sen
https://otulacz.pl/21.09.2020 - ❤❤ -
Rucola zgadzam się z tym co mówisz, że to pewnie nic groźnego, ale jednak w te ostatnie tygodnie miałabym spokojniejszą głowę 😊 za twoje wyniki również mocne kciuki! Oddałaś od razu na posiew czy tylko na ogólne? Ja dopochwowo stosuję invag (bez recepty) raz na 7-10 dni tak profilaktycznie pomimo, że nigdy nie miałam problemów z infekcjami intymnymi 😊
Justyna nie wypowiem się na temat otulacza bo ja mam zamiar otulać muślinowym otulaczem (o ile będą lubili)💙💙 bliźniacza mama -
Justyna ja mam 2 tuliki i u nas się sprawdziły na początku bo synek długo miał odruch Moro który Go wybudzal. Mam 2 więc nie będę dokupywać ale jak historia się powtórzy z Maluchami to będę je tulikować
Żona bardzo mi przykro, wiem że się martwisz.... Nic Ci nie doradze niestety...
U mnie wyniki rewelacyjne, hemoglobina 12,4 i cukier na czczo 74 więc rewelacja. Mocz czysty czyli to infekcja intymna jednak. Póki co swędzi mnie tylko na zewnątrz, stąd też problemy z lokalizacją, użyłam kremu przeciwgrzybiczego do użytku zewnętrznego i na razie czuję ogromną ulgę. Probiotyki oczywiście wsuwam więc do wtorku jakoś może dotrwam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
@maxi gratuluje podwójnego cudu 🥰 niech rosną silne i zdrowe ✊✊
@zona te twoje crp to chyba oszalało 🤦🏼♀️ Czy przy takim wyniku lekarz nie podejrzewa infekcji z dróg rodnych?
@rucola wyniki piękne 🤗 a posiew chyba cie nie ominie... za opanowanie sytuacji ✊✊
@justyna ja nie kupuje otulaczy. Mam kilka muslinowych 🤷♀️
A u mnie... du.a dup.. i tak dalej 🥺 ... bo inaczej delikatnie nie mogę napisać. Jestem po usg 3 trymestru. Z dzieciaczkami wszystko ok, ale .... No właśnie... przepływy u synka są pogorszone i odbiega nieco wymiarami od siostry. W niedziele mam się stawić na kontrole do szpitala, bo lekarz akurat ma dyżur... i mowi ze tam jest dobry sprzęt i będzie mieć więcej czasu...a potem zobaczymy co dalej...
pobeczałam sobie z tego powodu, bo czuje się taka bezsilna 😢
To nie jest jeszcze czas na wychodzenie z brzucha! Trzymajcie kciuki dziewczyny za mojego wojownika i jego przepływy.
Dzisiaj mam słaby dzień z tego powodu 😢Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Żona faktycznie z tym crp jest coś na rzeczy. Bo niby dlaczego urosło. Porozmawiaj moze o tym z ginem.
Rucola oby do wtorku sie poprawilo i w wynikach nie wyszło jakieś dziadostwo.
Virad przykro mi bardzo, że takie rzeczy się u Ciebie dzieją. A kiedy miałaś poprzednią wizytę? Wtedy wszystko było ok? Jaka jest różnica między dzieciaczkami? Mam nadzieję, że na lepszym sprzęcie obraz będzie bardziej widoczny i okaże się, że nie jest tak źle. W którym teraz jesteś tyg?
Ja dzisiaj byłam na oglądaniu wózków. Widząc i macając na żywo valco jeszcze bardziej się do niego przekonałam. Z tym, że gondole ma rzeczywiście małe. Ale do lata może dzieci będą już mogły sobie poleżeć w spacerowce. Dodatkowo wpadł mi jeszcze w oko baby monsters 3.0 lt, bardzo zgrabny i zwrotny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 20:44
21.09.2020 - ❤❤ -
Virad bardzo mi przykro. Ale dobrze, że lekarz to zauważył i podejmuje działanie, a może przy okazji podadzą ci sterydy na płuca? Zobaczysz przynajmniej jak to wszystko wygląda u ciebie w szpitalu i spróbujesz szpitalnego jedzonka i nawet nie myśl o porodzie, bo napewno wyjdziesz ze szpitala z dzieciakami w brzuszku 😊 jestem z tobą całym sercem ❤️
Rucola hemoglobinka super 😊 ja też muszę moją pochwalić bo miesiąc temu była 12,0 dwa tyg temu 12,6 a z wczoraj 13,1 💪🏻
A ja dziewczyny wczoraj zaliczyłam wizytę u rodzinnego bo chciałam poznać jej zdanie na temat tego CRP. Najpierw teleporada, a po niej zdecydowała, że chce mnie osłuchać i żebym przyszła do przychodni. Sobie pomyślałam: ok sama się nie osłucham, a przynajmniej będę spokojniejsza, że oskrzela i płuca czyste. No to zebrałam się i poszłam, a tam poczułam się jak w teatrze i jakbym była jednym wielkim koronawirusem... osłuchać mnie osłuchała i mam niby zalegającą wydzielinę w drzewie oskrzelowym na co pierwsze co to antybiotyk, a jak na pytanie czy mam duszności/zadyszkę odpowiedziałam , że mam ale raczej to wynika z ułożenia i nacisku jednego z dzieci (bo jeden leży poprzecznie pod żebrami), a lekarka zaczęła wypytywać typowo covidovo (o smak i węch), no a na pytanie czy tą antybiotykoterapię mogę skonsultować z ginekologiem we wtorek podniesionym głosem usłyszałam, że ona nie po to mnie tu dzisiaj ściągała żebym z tym zwlekała i muszę to zacząć zażywać, a na zaleceniach mam napisany typowy „dupochron” lekarza czyli „pomiar temperatury 2 razy dziennie, w przypadku temp. powyżej 38 st udanie się własnym transportem do szpitala zakaźnego”, „w przypadku pogorszenia stanu zdrowia udanie się własnym transportem do szpitala zakaźnego”, „izolacja domowa, unikanie kontaktu z osobami postronnymi” i takie tam... wyszłam stamtąd taka zdenerwowana, że brak słów. Nooo także uważajcie na ciążowe duszności i zadyszki...
💙💙 bliźniacza mama -
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć? U mnie dopiero 19 tc, pomału oswajalam się z myślą, że będę bliźniaki, jakieś takie nie realne się wydawało, najprawdopodobniej czekamy na parkę 🙂u mnie na chwilę obecną cukrzyca, ale regulowana dieta🙂
żona_męża lubi tę wiadomość
-
Żona ja piernicze co za babsztyl Cię przyjmował. Będziesz brała ten antybiotyk?
Spełnione marzenie witamy. Każdy chyba kto się dowiaduje o blizniakach jest w szoku;) na szczęście to mija. Potem przychodzą za to co chwilę jakieś obawy czy wszystko w porządku. Życzę Ci nudnej ciąży;) to Twoje pierwsze dzieci? Ja też chodzę do medartu (czytałam Twój wpis na tamtym wątku). Jestem u dr Kruszynskiego. Tez rozważalam przenosiny do lekarza ze szpitala ale ostatecznie zostałam przy Kru. Mam cichą nadzieję, że ciąża będzie tak jak do tej pory przebiegała wzorowo i może urodze w św. Rodzinie. Choć nie ukrywam, że ze względu na doświadczenie w cc ciąż bliźniaczych to Polna wygrywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 18:43
21.09.2020 - ❤❤